FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Corcaigh
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Corcaigh » 21 jun 2021, 16:09

LjoZee je napisao/la:
21 jun 2021, 15:50
Corcaigh je napisao/la:
21 jun 2021, 15:41
Ja bas mislim da niko nista ne ocekuje, osim opstanka. Bas zato i mislim da je vrijeme za reset, podrsku i opustenost.

Nije pitanje pozitive i negative, ocekivanja rezultatskog uspjeha ili neuspjeha, vec jednostavno podrske umjesto pljuvanja i kenjanja a ni pripreme nisu pocele.

Ne znam za tebe ali ja ovo vidim kao jedini REALAN izlaz iz finansijske krize. Volio bi i od tebe cuti koja je tvoja vizija, sta bi ti uradio/promijenio a da je realno?
Rezultat mora nadoknaditi Uprava, da stvori neku pozitivu. Moramo se mi jos pojacati plus da Zec, Stilic i Bekric preuzmu odgovornost i pomognu bez natezanja. Tu se bojim problema da oni zbog ambicija, samog sastava punog omladine ce se vise zaebavati nego biti ozbiljni. Ovaj trenutni sastav ne smije poceti prvenstvo jer cemo imati poveci zaostatak kojeg necemo ni moci nadoknaditi tacno na zimu 10 igracina da dovedemo. Kako ce to izvesti s obzirom da i bivsi igraci prave probleme ne znam fakat, ali moramo dovesti nekoliko igraca.
Slazem se apsolutno i za upravu i da postoji opasnost od kurcobolje, samo da te pitam, zaostatak za kim ili cim? :D

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 21 jun 2021, 16:09

Tristan10 je napisao/la:
21 jun 2021, 15:54
Mora se priznati da Ivkovic dobro komunicira, pragmatican, razumije situaciju i ponasa se u skladu sa mogucnostima. Najgore bi bilo kad bi ti dosao sada neki trener i rekao Zeljo je veliki klub, uvjek ide na titulu kao npr Krcmarevic. Doduse tad je na papiru i imao bolji izbor igraca pa je i mogao tako da komunicira, ali ipak. Nema mi nista gore kad ambicije nisu u skladu sa realnim mogucnostima, to nikome nije dobro donijelo. Treba covjeka podrzati.
Ivković se danas dosta osvrnuo na finansijski aspekt kluba. Baš često puta je apostrofirao da uprava ne smije izradit igrače za plate. Baš je brutalno iskren i direktan. Uglavnom evo dijelovi koji se tiču finansija, ovo sam našao na netu gdje je malo detaljnije preneseno nego na većini portala:

Ja sam bio igrač i samim tim pošto sam bio igrač, neću prevariti igrača, a uz iskustvo kad prevariš igrača jednom onda nije moguće nijednom vratiti povjerenje. U razgovoru sa Upravom kluba, dogovorili smo se za dinamiku rješavanja problema prema igračima. Nezadovoljan igrač koji nema uslove da može normalno funkcionisati je loše za sve. Došli smo do zaključka da se jedan dio obaveza riješi kako smo se dogovorili, vjerujem da će to biti ispoštovano, ako ne bude onda smo u problemu. Ja sam došao pomoći, treba pomoć od svih ljudi u klubu.

Postoji jedno, ili izvršavamo obaveze i dogovore, ako ne izvršavamo onda ja tu nemam šta raditi. Ultimatum - to je jako teška riječ, mi smo razgovarali o dinamici rješavanja problema. Igraču možeš sve napraviti, ali nemoj obećati ako nema. Na njemu je hoće li to prihvatiti ili neće, ali mora se napraviti plan po kojem načinu će funkcionisati igrači koje ja određujem. Ne mogu ja pričati u ime predsjednika i direktora kluba, to je njihova stvar, ja želim da navijači budu uz klub, Navijači su ljudi koji žele da Željo bude ono što je bio, a Željo od 2013. nije to što je bio.
Zato uz svu njihovu ljubav prema klubu, ako nemaju razumijevanja prema klubu onda neće pomoći. Ja ću biti trener mjesec dana i doće novi, onda nismo ništa napravili. Mora se pustiti da prođe jedan određeni period da se vidi da li ima pomaka, ali ne ide sve u mjesec dana jer ja kada bih slušao sve moje prijatelje, a igrao sam sa velikim brojem igrača Želje, kada bih slušao šta pričaju o Želji, ja to smatram kao jednu vrstu izazova, da vidim šta mogu pomoći tim ljudima sa nekim svojim iskustvom da Željo dođe gdje je bio.

Nije lako, imate firme koje odlaze u stečaj, dođe stečajni upravitelj, moraš naći sponzora, moraš naći čovjeka koji daje lovu, a ko daje lovu on želi imati profit. Klub mora imati osnovne uslove, a to podrazumijeva da igrači imaju platu i normalne uslove.

- I u Milanu žele titulu, pa ih nema nigdje. Odustali su od Evrope, pa su igrali prvenstvo da osiguraju Ligu prvaka. Pritisak mi ne može niko staviti, ja ne mogu od igrača tražiti da budu prvi, ali ako oni to ne mogu, onda ja to neću. Nisam idiot.

- Ja sam dovoljno lud da prihvatim ovu ponudu. Svaki trener ima svoj način razmišljanja, ja sam konkretan i direktan, sve što imam reći, to ću reći ljudima u klubu, problemi se rješavaju kući, a ne van kuće. Da li ću biti trener dan, mjesec ili godinu, to zavisi o više stvari. Ja sam došao i razmišljam da ću ostati 100 godina, a mogu se spakovati i otići sutra, ali na korektan način. Ne ide, evo ruke i to je to. Imam iskustvo i znam živjeti u fudbalu, ne može me ništa iznenaditi, šta je danas istina, sutra je laž i obrnuto.

Željo je institucija, kultni klub, da vidim da li drugi ljudi imaju osjećaj da pomognu Želji u ovoj situaciji. Puno je tih stvari koje to pokreću, sad će doći navijači hvala Bogu ako bude sve okej, to je druga priča, Željo ima ogromnu snagu u navijačima, pola utakmica prethodne sezone bi navijači dobili, ne bi bili sedmi nego drugi ili treći. To je vojska, to je snaga i kada na to dodaš kvalitetu, puno je jednostavnije, a i finansijski jer navijači donose zaradu kluba. Bude oko 5-7 hiljada ljudi što je fantastična cifra što nemaju ni Dinamo, Zvezda, Partizan i ostali klubovi. Možda Hajduk ima. Ali zato ovi klubovi imaju druge stvari posložene.

Klub koji nema svoju omladinsku školu ne može opstati, nikad strani igrač nije donio lovu u klubu, nema drugog načina osim omladinskog pogona. Dinamov igrač u startu vrijedi pet miliona, a ovdje 500 hiljada. Razlika je u organizaciji kluba.

- Gana je poznata po vrlo dobroj kvaliteti igrača, imali su mlade igrače, bilo je dosta velikih igrača iz Gane. Rijeka ima ugovor sa Nigerijcima, pa su jedan ili dva zaigrali za Rijeku. Ako nema kvalitetu, nema tu šta raditi niko bez obzira na saradnju. Daj Bože da ima kvaliteta. Sve ćemo razmotriti, ja ne mogu procijeniti igrača za sedam dana, moram ga vidjeti kako se ponaša na treningu i kako na utakmici. Svi volimo igrača za utakmicu.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 jun 2021, 16:11

Corcaigh je napisao/la:
21 jun 2021, 16:09
Slazem se apsolutno i za upravu i da postoji opasnost od kurcobolje, samo da te pitam, zaostatak za kim ili cim? :D
Za desetim mjestom koje osigurava opstanak. :mrgreen:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 21 jun 2021, 16:18

Treba raskinuti ugovore sa Stilicem i Zecom radi atmosfere u ekipi. Ovu sezonu odigrati sa mladim snagama po cijenu ispadanja iz lige, ali mislim da uz podrsku sa tribina da se moze ostati u ligi.

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 21 jun 2021, 16:23

Isti ljudi, isto obećali Sliskovicu i nisu ispunili nista. Cista kupovina vremena, obećaj samo da krenu pripreme da ne bude totalni kolaps a onda za mjesec ipo ce biti ista priča. Od Sliskovic prošlo 2 ipo mjesec i dalje nisu ništa uradili. Hajd dobro sto nisu tada, al nisu ni naredni mjesec ipo.

O kakvoj vi podršci sanjate nije mi bas najjasnije,al dobro svako ima svoje..
Zadnja izmjena: Benderrr, dana/u 21 jun 2021, 16:30, ukupno mijenjano 2 puta.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 21 jun 2021, 16:24

LjoZee je napisao/la:
21 jun 2021, 15:58
Hasanbegović: Neko mora raditi u klubu, dok se situacija ne iskristalizira

Fudbalski klub Željezničar nalazi se u jednoj od najtežih situacija u svojoj historiji, finansijska kriza je ogromna, igrački kadar se polako rasipa, a jasno je da plave čekaju godine u kojima će se boriti za preživljavanje.

Na posljednjoj sjednici Skupštine za predsjednika Upravnog odbora izabran je Nazif Hasanbegović, koji se nalazio i u prošlom sastavu operativnog dijela kluba. Kako je itekako upoznat sa situacijom u kojoj se klub nalazi, u razgovoru za Oslobođenje Hasanbegović je poručio da je prvi cilj stabilizirati klub.

- Kao što smo i najavili, cilj svih nas koji smo uz Željezničar je stabilizacija poslovanja kluba. To je ujedno i temelj za kreiranje svih ostalih, a prvenstveno rezultatskih ciljeva. Svjesni smo da se rezultati, ni finansijski ni sportski, ne postižu preko noći, niti su “prečice” garant uspjeha. U skladu s takvim opredjeljenjem pokrenuta je sveobuhvatna akcija rekonstrukcije modela rada kluba, rekao je prvi čovjek plavih.
Sastav UO većinom čini ekipa koja je bila i u prošlom sazivu, a predsjednik kaže da se učestalo razgovara s ljudima koji mogu pomoći

- Vrata su otvorena za sve one koji imaju dobru volju, znanje i namjeru da pomognu voljenom klubu. Takav pristup je već otvorio mnoge razgovore i akcije koje će ubrzo pokazati i konkretne pomake, rekao je Hasanbegović.

Prvi korak je učinjen, za trenera je izabran hrvatski stručnjak Tomislav Ivković.

- U sportskom smislu, na osnovu prijedloga komisije i u skladu s kriterijima koji su bili za sve kandidate jednaki, izabran je trener koji će u skladu sa zadatim opredjeljenjima biti u stanju da kreira tim za narednu sezonu. Za nas je jako važno da se u narednom periodu osigura razvoj igračkog kadra, kao i da struka prepozna i razvija najperspektivnije mlade igrače koji će dobiti priliku da kroz trenažni i takmičarski proces pokažu vlastite vrijednosti. Razvoj i, tehnički rečeno, proizvodnja igrača je budućnost kluba i u rezultatskom i kasnije finansijskom pogledu, kaže predsjednik Želje.

Navijači plavih su zvanično obavijestili klupske čelnike da traže ostavke svih onih koji obnašaju funkcije u Skupštini i Upravnom odboru, a o tome Hasanbegović govori.

- Izuzetno poštujemo glas navijača i ovo što radimo jeste u skladu s njihovim zahtjevom, a to je da se klub ne ostavi na cjedilu, već da neko mora ostati da radi dok se situacija ne kristalizira, govori Hasanbegović, koji poziva na jedinstvo.

- Mnogo je posljednjih dana bilo različitih vijesti, informacija, pa i negativnih komentara u medijima i na socijalnim mrežama.
Sasvim je razumljivo, kad se sve to pogleda, da su navijači zabrinuti i da imaju svoje zahtjeve koji su u suštini saglasni u traženju “mira u kući” kao osiguranju fokusa na vrijednosti koje već stotinu godina krase klub. U tom smislu sam siguran da će u narednom periodu svi, uključujući Skupštinu, upravu, igrače i sve ostale simpatizere i navijače, biti svjesni svoje odgovornosti i učiniti maksimum u interesu kluba. Mi u upravi, kao i zaposleni u administraciji smo trenutno usmjereni na stabilizaciju u radu i kreiranje optimalnih uslova za pripreme
, rekao je za kraj predsjednik Željezničara.
Intervju Hasanbegovica za Oslobodjenje. Kaze da rade u skladu zahtjevima Manijaka tj. dok se ne oformi Skupstina da ih zamijeni neko.
Vrata su otvorena za sve one koji imaju dobru volju, znanje i namjeru da pomognu voljenom klubu. Takav pristup je već otvorio mnoge razgovore i akcije koje će ubrzo pokazati i konkretne pomake, rekao je Hasanbegović.

Izuzetno poštujemo glas navijača i ovo što radimo jeste u skladu s njihovim zahtjevom, a to je da se klub ne ostavi na cjedilu, već da neko mora ostati da radi dok se situacija ne kristalizira, govori Hasanbegović, koji poziva na jedinstvo.

Ja se samo nadam da ovo dvoje sto sam izdvojio iz ovog intervjua nije laz i da ce se fakat nesto pozitivno dogoditi u narednom periodu..

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 21 jun 2021, 16:25

Mekic veceras na treningu

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 21 jun 2021, 16:28

LjoZee je napisao/la:
21 jun 2021, 16:11
Corcaigh je napisao/la:
21 jun 2021, 16:09
Za desetim mjestom koje osigurava opstanak. :mrgreen:
Posteno :mrgreen: ma iskreno kad Sloboda nije ispala sve ove godine, ne znam koje bi kurate srece morali biti da mi ispadnemo. Doduse me smo sampioni u tome tako da...

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 21 jun 2021, 16:30

Benderrr je napisao/la:
21 jun 2021, 16:23
Isti ljudi, isto obećali Sliskovicu i nisu ispunili nista. Cista kupovina vremena, obećaj samo da krenu pripreme da ne bude totalni kolaps a onda za mjesec ipo ce biti ista priča.

A druze sta predlazes? Da veceras uletimo na trening i prebijemo i igrace i trenera?

Muki15
Kontakt:

Post Postao/la Muki15 » 21 jun 2021, 16:32

De bolan ljudi prestanite citirati ovog Benderra,vidite da je uporan,ako ga izgnorišete otići će i on
....."Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka tribini,ugledat ćeš tamo mene...."
..." S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI.....!
FK Željezničar 💙
FC Juventus ⚫⚪
Rafa Nadal 🎾

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 21 jun 2021, 16:35

Corcaigh je napisao/la:
21 jun 2021, 16:30
Benderrr je napisao/la:
Isti ljudi, isto obećali Sliskovicu i nisu ispunili nista. Cista kupovina vremena, obećaj samo da krenu pripreme da ne bude totalni kolaps a onda za mjesec ipo ce biti ista priča.

A druze sta predlazes? Da veceras uletimo na trening i prebijemo i igrace i trenera?
Sta mozes predlagati kad za dva mjeseca nisu obezbijedili novac za bilo sta.

Ista fora kao s Sliskovicem. Ko to ne vidi sta mu ja mogu.

Znaci oni nijednog igrača nisu pokušali ostaviti, njih boli kura.c. I kakvoj stabilizaciji pričamo kad ti uopće nikome nisi dao marke. Imali smo igrace boli glava pa su pristali oprostiti dugove, a sta da su svi tražili pare, sezona bi bila završena.

Ljubiti stopala svim igračima koje smo pljuvali i dalje se pljuju a oni nas spasili. E to su naši navijači koji mi sad pisu o podršci nekoj i stabilizaciji,ma hajte molim vas.
Zadnja izmjena: Benderrr, dana/u 21 jun 2021, 16:50, ukupno mijenjano 2 puta.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

TheManiacs1921
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs1921 » 21 jun 2021, 16:36

Cilj je stabilizacija kluba , svi bi mi voljeli već sad da imamo 3,4 pojačanja . Ali sjetite se samo ove sezone svi smo govorili da bi vise voljeli vidjeti našu djecu nego ove sto se ne trude . Dok se financije ne riješe i dok u klub neko ne udje sa parama priča o pojačanjima , Evropi , tituli će samo snovi biti . Trebamo maximalno podržat klub , budemo li samo negativu unosili nigdje nas nema

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 21 jun 2021, 16:43

TheManiacs1921 je napisao/la:
21 jun 2021, 16:36
Cilj je stabilizacija kluba , svi bi mi voljeli već sad da imamo 3,4 pojačanja . Ali sjetite se samo ove sezone svi smo govorili da bi vise voljeli vidjeti našu djecu nego ove sto se ne trude . Dok se financije ne riješe i dok u klub neko ne udje sa parama priča o pojačanjima , Evropi , tituli će samo snovi biti . Trebamo maximalno podržat klub , budemo li samo negativu unosili nigdje nas nema
Slazem se. Navijaci sada trebaju da budu vjetar u ledja. To puno znaci. Sigurno se tako mogu bolje partije pruziti i vise bodova osvojiti, nego da igracima dodatni teret stavljamo.

Zeljo21
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo21 » 21 jun 2021, 16:54

Mislim da bi Memija trebao doci

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 21 jun 2021, 17:01

Benderrr je napisao/la:
21 jun 2021, 16:35
Corcaigh je napisao/la:
Benderrr je napisao/la:

Znaci oni nijednog igrača nisu pokušali ostaviti, njih boli kura.c. I kakvoj stabilizaciji pričamo kad ti uopće nikome nisi dao marke. Imali smo igrace boli glava pa su pristali oprostiti dugove, a sta da su svi tražili pare, sezona bi bila završena.

Ljubiti stopala svim igračima koje smo pljuvali i dalje se pljuju a oni nas spasili. E to su naši navijači koji mi sad pisu o podršci nekoj i stabilizaciji,ma hajte molim vas.
Mislim da si potpuno fulio poentu i da nisi procitao sta se pisalo. Ti pricas o strukturama kluba koje niko nije spomenuo u pozitivnom kontekstu. Mi pricamo o igracima i strucnom stabu.
Muki15 je napisao/la:
21 jun 2021, 16:32
De bolan ljudi prestanite citirati ovog Benderra,vidite da je uporan,ako ga izgnorišete otići će i on
Drug, nisi mi odgovorio na pitanje.

Muki15
Kontakt:

Post Postao/la Muki15 » 21 jun 2021, 17:06

@corcaigh drug ne znam stvarno,nadam se da će neko odgovorit ako zna
....."Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka tribini,ugledat ćeš tamo mene...."
..." S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI.....!
FK Željezničar 💙
FC Juventus ⚫⚪
Rafa Nadal 🎾

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 21 jun 2021, 17:10

Zeljo21 je napisao/la:
21 jun 2021, 16:54
Odakle ti to? Imas neki izvor? Trener ga je falio u Varazdinu da je poceo ozbiljnije igrati, ali ga onda vratio na klupu pred kraj. Bas je imao dobre prodore, gledao sam ga. Sad kad su ispali vjerovatno ce pokusati ostati u CRO, ako bude interesenata. Da dodje nama, daj Boze, ali nije ralno.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 21 jun 2021, 17:16

Neko treba upozoriti upravu kad su se vec ufatili posla da vode FK Željezničar najveci klub u BiH. Navijaci nece biti zadovoljni opstankom u u PL,Željo je vazda pucao na titulu i ne zelim da nam usadite luzerski mentaliltet da se radujemo pobjedi nakon 10 kola.
Bojim se da ce Ivkovic popusiti foru kao Baka,jer ne vidim da ova uprava moze izmiriti obaveze igracima.

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 21 jun 2021, 17:29

Corcaigh je napisao/la:
21 jun 2021, 17:01
Benderrr je napisao/la:
21 jun 2021, 16:35
Corcaigh je napisao/la:

Mislim da si potpuno fulio poentu i da nisi procitao sta se pisalo. Ti pricas o strukturama kluba koje niko nije spomenuo u pozitivnom kontekstu. Mi pricamo o igracima i strucnom stabu.

Nisam fulio poentu vjeruj mi. Sve sam decidno napisao ljudi nisu obezbijedili pare za prošle dugove, a očekujes da ce ovi igrati za havu. I kako su prevarili Sliskovic, i ovog su samo jos ne zna.
by KANA

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 21 jun 2021, 17:45

NerminFatic je napisao/la:
21 jun 2021, 17:10
Zeljo21 je napisao/la:
21 jun 2021, 16:54
Odakle ti to? Imas neki izvor? Trener ga je falio u Varazdinu da je poceo ozbiljnije igrati, ali ga onda vratio na klupu pred kraj. Bas je imao dobre prodore, gledao sam ga. Sad kad su ispali vjerovatno ce pokusati ostati u CRO, ako bude interesenata. Da dodje nama, daj Boze, ali nije ralno.
Mislim da je Memiji ovo nekoliko godina u Danskoj dobro doslo. Sazrio je prije svega kao osoba.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 23 gosta.