FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Kometa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Kometa » 21 jun 2021, 14:42

Ja se nadam da Ivkovic moze izmajmunisati dva igraca na posudbu iz HNL

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 21 jun 2021, 14:43

Ja bi vas zamolio za jednu stvar, a to je da se sad maksimalno olaksa igracima i strucnom stabu.

Evo nema vise od pola igraca iz prosle sezone, ekipa je mlada, novi trener, pritisak im nece donijeti nista dobro. Moze vam se svidjati ili ne, mozete smatrati da smo trebalo dovesti Ramosa ili da je trebalo otjerati jos nekoga, ali budimo svjesni da je ovo najbolje sto mozemo trenutno i to je ono sto imamo. Pritisak i pljuvanje nam donosi nastavak prosle sezone i dodatno rasulo. Podrska ce umnogome olaksati rad i igru i vidjet cemo koje su realne mogucnosti ove ekipe.

Budimo i svjesni da se ova ekipa ne bori ni za europu, nemojte pljuvati nakon loseg poteza ili greske omladinca, nakon poraza i remija jer ce ih biti vjerovatno vise nego poraza, dajte da izguramo mi navijaci, jer ko ce ako necemo mi, ovog, nadajmo se novog Zelju.

Sve ostale borbe i zahtjeve prema upravi, skupstini itd. usmjeravati direktno na njih i naravno stremiti ka boljitku, ali bez da se odrazava na ekipu i strucni stab.

Nemojte da budemo papci i grobari svog kluba molim vas. Ni meni se ne svidja sto se Zeljo nece boriti za titulu ali nemam carobni stapic, ni meni se ne svidja sto ce nam prvu ekipu ciniti 7-8 mladih igraca koji skupa nemaju 10 utakmica u nogama ali to je jedino rjesenje. Pocnimo ponovo zivjeti ovaj klub i njegovu filozofiju, a ne samo povremeno pisati poznate citate nasih legendi pa sve pogaziti za 7 dana.

KAD DODJU TESKI DANI I KADA TI LOSE KRENE,
DIGNI POGLED KA TRIBINI UGLEDAT CES TAMO MENE!

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 21 jun 2021, 14:46

Trenutno nam je najvaznija pozicija golman.Golmani su nas zadnjih sezona uništili.Ivkovic je bio golman i zbog toga se nadam dobrom odabiru.O Milicevicu ne znam puno a ona trojica nisu za Zelje.Nadati se da ce novi strucni štab prepoznati gdje najviše škripi i tu popuniti da izguramo ovaj prvi dio prvenstva a onda popunjavati i slagati ekipu na zimu za naredno prvenstvo.Po meni fali nam brzine i bilo bi neophodno dovesti dva-tri brza igraca bez obzira na poziciju.Mozda strucni štab isposluje kakve posudbe iz Hrvatske…uglavnom prvo kolo je vrlo blizu pa cemo odprilike vidjet gdje smo i šta smo.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 21 jun 2021, 14:54

Robust je napisao/la:
21 jun 2021, 14:08
slika

slika

slika

valja docekati jos tri sedmice nakon 1.5 godine da zagrmimo pozelilo se otici na tekmu u pm hajdee :pray: :pray:
Jesul slike od danas

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 21 jun 2021, 14:57

1921boy je napisao/la:
21 jun 2021, 14:40
Ako bude neko na treningu nek malo šta napiše imal kakvih novih igrača itd
:thumbup:

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 21 jun 2021, 15:02

HapicaRadePaprica je napisao/la:
21 jun 2021, 14:46
Trenutno nam je najvaznija pozicija golman.Golmani su nas zadnjih sezona uništili.Ivkovic je bio golman i zbog toga se nadam dobrom odabiru.O Milicevicu ne znam puno a ona trojica nisu za Zelje.Nadati se da ce novi strucni štab prepoznati gdje najviše škripi i tu popuniti da izguramo ovaj prvi dio prvenstva a onda popunjavati i slagati ekipu na zimu za naredno prvenstvo.Po meni fali nam brzine i bilo bi neophodno dovesti dva-tri brza igraca bez obzira na poziciju.Mozda strucni štab isposluje kakve posudbe iz Hrvatske…uglavnom prvo kolo je vrlo blizu pa cemo odprilike vidjet gdje smo i šta smo.
Dinamo na platnom spusku ima 45 igraca valjda Ivkovic moze uzeti dva igraca

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 21 jun 2021, 15:03

Jel realno da ljudi nesto ocekuju od ove ekipe :mrgreen:

Probati nekako skupiti bodova za opstanak ali ovaj ce kao i Baka otici nakon 4 kola kad vidi da su ga sve zivo slagali i izvarali :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

lendra
Kontakt:

Post Postao/la lendra » 21 jun 2021, 15:15

LjoZee je napisao/la:
21 jun 2021, 12:49
Hilmo123 je napisao/la:
21 jun 2021, 12:42
U novoj sezoni Frane Ikić i definitivno neće nositi dres Željezničara.

Naime, hrvatski defanzivac je Željezničaru poslao opomenu pred tužbu uz nadu da će pronaći zajednički jezik te da će se sve završiti na najbolji način.

Ukoliko dugovanja ne budu isplaćena naredni korak kojeg će Ikić poduzeti je tužba Željezničara UEFA-i
Poslat cemo i mi UEFI ono klizanje protiv Sirokog. :mrgreen:

Nadam se da ce naci neko rjesenje bar na rate. Ko i ostali nije vala sve zasluzio do zadnjeg feninga zbog drugog dijela sezone.
Ovakvi supci poput ikica ce nas glave doci on sigurno nece dugo cekati i onda ide tuzba
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 21 jun 2021, 15:15

delinjo je napisao/la:
21 jun 2021, 15:03

Probati nekako skupiti bodova za opstanak ali ovaj ce kao i Baka otici nakon 4 kola kad vidi da su ga sve zivo slagali i izvarali :mrgreen:
Ne gajim ni ja neki preveliki optimizam ali momcima treba dati podršku (mislim na igrače i stručni štab)
svi su optimisti i moraju biti, niko sad ne očekuje titule, ali očekujemo da budemo bolji od onoga što smo bili prošle (polu)sezone.

Ne treba sad biti ni veliki pesimista (kao što si ti, bez ljutnje), i ja znam da je ova ekipa limitirana ali nemoguće da su zaboravili igrati, jer ona ekipa iz prve polusezone i iz druge nisu ni slične (glavni razlog financije, ako mognemo ispratiti to u ovoj (polu)sezoni, imamo već pola posla obavljeno) mnogi ne shvataju kako stvari funkcionišu i da nam treba će nam trebati dosta vremena da se oporavimo i vratimo u borbu za titule i trofeje.

Uostalom sami sebi diktiramo tempo, tražili smo juniore i nove igrače i novog trenera eto dobili smo ih sad i to ne valja. Mi nećemo ispast u to sam uvjeren ;)

Nadajmo se najboljem, ako puste navijače dolazim maksuz iz daleka da pogledam nakon skoro dvije godine bez utakmice.

Bit će Željo opet šampion.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 21 jun 2021, 15:16

svrakino1921 je napisao/la:
21 jun 2021, 14:54
Robust je napisao/la:
slika

slika

slika

valja docekati jos tri sedmice nakon 1.5 godine da zagrmimo pozelilo se otici na tekmu u pm hajdee :pray: :pray:
Jesul slike od danas
jesu :D

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 21 jun 2021, 15:17

Zna li se ista za utakmice kolko ce nas moci ici i to.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

Muki15
Kontakt:

Post Postao/la Muki15 » 21 jun 2021, 15:24

Robust je napisao/la:
slika

slika

slika

Gledaj fleka moj @Robuste,šta neaposobni ljudi uradiše os terena :puke:
....."Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka tribini,ugledat ćeš tamo mene...."
..." S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI.....!
FK Željezničar 💙
FC Juventus ⚫⚪
Rafa Nadal 🎾

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 21 jun 2021, 15:41

delinjo je napisao/la:
21 jun 2021, 15:03

Ja bas mislim da niko nista ne ocekuje, osim opstanka. Bas zato i mislim da je vrijeme za reset, podrsku i opustenost.

Nije pitanje pozitive i negative, ocekivanja rezultatskog uspjeha ili neuspjeha, vec jednostavno podrske umjesto pljuvanja i kenjanja a ni pripreme nisu pocele.

Ne znam za tebe ali ja ovo vidim kao jedini REALAN izlaz iz finansijske krize. Volio bi i od tebe cuti koja je tvoja vizija, sta bi ti uradio/promijenio a da je realno?

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 21 jun 2021, 15:43

Muki15 je napisao/la:
21 jun 2021, 15:24
Robust je napisao/la:
slika

slika

slika

Gledaj fleka moj @Robuste,šta neaposobni ljudi uradiše os terena :puke:
Usljed cega nastaju ove fleke?

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 jun 2021, 15:50

Corcaigh je napisao/la:
21 jun 2021, 15:41
Ja bas mislim da niko nista ne ocekuje, osim opstanka. Bas zato i mislim da je vrijeme za reset, podrsku i opustenost.

Nije pitanje pozitive i negative, ocekivanja rezultatskog uspjeha ili neuspjeha, vec jednostavno podrske umjesto pljuvanja i kenjanja a ni pripreme nisu pocele.

Ne znam za tebe ali ja ovo vidim kao jedini REALAN izlaz iz finansijske krize. Volio bi i od tebe cuti koja je tvoja vizija, sta bi ti uradio/promijenio a da je realno?
Rezultat mora nadoknaditi Uprava, da stvori neku pozitivu. Moramo se mi jos pojacati plus da Zec, Stilic i Bekric preuzmu odgovornost i pomognu bez natezanja. Tu se bojim problema da oni zbog ambicija, samog sastava punog omladine ce se vise zaebavati nego biti ozbiljni. Ovaj trenutni sastav ne smije poceti prvenstvo jer cemo imati poveci zaostatak kojeg necemo ni moci nadoknaditi tacno na zimu 10 igracina da dovedemo. Kako ce to izvesti s obzirom da i bivsi igraci prave probleme ne znam fakat, ali moramo dovesti nekoliko igraca.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 21 jun 2021, 15:53

Kadet Željezničara Amar Musić dobio poziv slavnog Bayerna - 2017 godine
mosa lošmi stićko tit-ula!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 jun 2021, 15:53

Igrači tima iz Doline ćupova će već danas od 18 sati obaviti i drugi trening, a kako saznajemo, na njemu bi se trebao pojaviti jedan novi igrač.

Iako još nije postigao dogovor sa Željom, trenažnom procesu bi se trebao priključiti bivši veznjak Radnika Nedim Mekić.
Fak.tor

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 21 jun 2021, 15:54

Mora se priznati da Ivkovic dobro komunicira, pragmatican, razumije situaciju i ponasa se u skladu sa mogucnostima. Najgore bi bilo kad bi ti dosao sada neki trener i rekao Zeljo je veliki klub, uvjek ide na titulu kao npr Krcmarevic. Doduse tad je na papiru i imao bolji izbor igraca pa je i mogao tako da komunicira, ali ipak. Nema mi nista gore kad ambicije nisu u skladu sa realnim mogucnostima, to nikome nije dobro donijelo. Treba covjeka podrzati.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 jun 2021, 15:58

Hasanbegović: Neko mora raditi u klubu, dok se situacija ne iskristalizira

Fudbalski klub Željezničar nalazi se u jednoj od najtežih situacija u svojoj historiji, finansijska kriza je ogromna, igrački kadar se polako rasipa, a jasno je da plave čekaju godine u kojima će se boriti za preživljavanje.

Na posljednjoj sjednici Skupštine za predsjednika Upravnog odbora izabran je Nazif Hasanbegović, koji se nalazio i u prošlom sastavu operativnog dijela kluba. Kako je itekako upoznat sa situacijom u kojoj se klub nalazi, u razgovoru za Oslobođenje Hasanbegović je poručio da je prvi cilj stabilizirati klub.

- Kao što smo i najavili, cilj svih nas koji smo uz Željezničar je stabilizacija poslovanja kluba. To je ujedno i temelj za kreiranje svih ostalih, a prvenstveno rezultatskih ciljeva. Svjesni smo da se rezultati, ni finansijski ni sportski, ne postižu preko noći, niti su “prečice” garant uspjeha. U skladu s takvim opredjeljenjem pokrenuta je sveobuhvatna akcija rekonstrukcije modela rada kluba, rekao je prvi čovjek plavih.
Sastav UO većinom čini ekipa koja je bila i u prošlom sazivu, a predsjednik kaže da se učestalo razgovara s ljudima koji mogu pomoći

- Vrata su otvorena za sve one koji imaju dobru volju, znanje i namjeru da pomognu voljenom klubu. Takav pristup je već otvorio mnoge razgovore i akcije koje će ubrzo pokazati i konkretne pomake, rekao je Hasanbegović.

Prvi korak je učinjen, za trenera je izabran hrvatski stručnjak Tomislav Ivković.

- U sportskom smislu, na osnovu prijedloga komisije i u skladu s kriterijima koji su bili za sve kandidate jednaki, izabran je trener koji će u skladu sa zadatim opredjeljenjima biti u stanju da kreira tim za narednu sezonu. Za nas je jako važno da se u narednom periodu osigura razvoj igračkog kadra, kao i da struka prepozna i razvija najperspektivnije mlade igrače koji će dobiti priliku da kroz trenažni i takmičarski proces pokažu vlastite vrijednosti. Razvoj i, tehnički rečeno, proizvodnja igrača je budućnost kluba i u rezultatskom i kasnije finansijskom pogledu, kaže predsjednik Želje.

Navijači plavih su zvanično obavijestili klupske čelnike da traže ostavke svih onih koji obnašaju funkcije u Skupštini i Upravnom odboru, a o tome Hasanbegović govori.

- Izuzetno poštujemo glas navijača i ovo što radimo jeste u skladu s njihovim zahtjevom, a to je da se klub ne ostavi na cjedilu, već da neko mora ostati da radi dok se situacija ne kristalizira, govori Hasanbegović, koji poziva na jedinstvo.

- Mnogo je posljednjih dana bilo različitih vijesti, informacija, pa i negativnih komentara u medijima i na socijalnim mrežama.
Sasvim je razumljivo, kad se sve to pogleda, da su navijači zabrinuti i da imaju svoje zahtjeve koji su u suštini saglasni u traženju “mira u kući” kao osiguranju fokusa na vrijednosti koje već stotinu godina krase klub. U tom smislu sam siguran da će u narednom periodu svi, uključujući Skupštinu, upravu, igrače i sve ostale simpatizere i navijače, biti svjesni svoje odgovornosti i učiniti maksimum u interesu kluba. Mi u upravi, kao i zaposleni u administraciji smo trenutno usmjereni na stabilizaciju u radu i kreiranje optimalnih uslova za pripreme
, rekao je za kraj predsjednik Željezničara.
Intervju Hasanbegovica za Oslobodjenje. Kaze da rade u skladu zahtjevima Manijaka tj. dok se ne oformi Skupstina da ih zamijeni neko.

Manijakdolopate
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdolopate » 21 jun 2021, 15:58

Ikić je klasu pokazao, a sa Kosoricem u paru bi i Puyol bio kanta.
I treba tražiti, amateri iz kluba su mu sredili da ne igra par utakmica zbog svoje nesposobnosti i razumijem da je ljut.

Nije neka klasa, ne hvalim ga, ali ima pravo da se ljuti, zamisli odradis pripreme, zadnji trening si tu, i neko ti kaže, e momak ti ne mozes igrati, nemas dozvolu, na crno si ovde.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Levin, MostarReds22 i 34 gosta.