Miroslav Ćiro Blažević

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

lopta je okrugla
Kontakt:

Re: Miroslav Ćiro Blažević

Post Postao/la lopta je okrugla » 12 maj 2009, 04:33

ZELJO DO GROBA je napisao/la:@velez_mostar
upravu si u svemu sto si reko, samo da se ja nadovezem malo za taktiku

sta vi mislite da on igra najmjerno sa tri stopera....ne igra sigurn, igra zato je zna i da se najbolji stpori tesko snalazeu toj taktici, dovedite Puyola da nam igra, njegove igre u ovoj postavci bi bile na nivou nekog prosjecnog igraca iz nase lige...nije siro toliki debil kolikim ga ja smatram :D ...na kraju krajeva kad ja znam da to ne moze funkcionisati, malo je glupo da ciro to ne zna, nego on tako govori da bi se u narodu stvorila prica, pa ovaj lose igra, onaj lose igra i onda dovodi neke svoje igrace...
Svaka cast care,ne obaziri se na ove sto hoce da vlada jednoumlje,kakav selektor Prosviro i njegova taktika,ovi sto slijepo podrzavaju Prosviru-ne ocjenjuju njegovu taktiku i poteze vec ga iskljucivo brane zbog njegovih mahalskih prica i obmana,na nasu zalost selektor Prosviro dobro poznaje mentalitet zatupljenih naroda(nisu svi takvi ali jeste vecina) u BiH i on prica ono sto narod-i zeli da cuje,kao npr.kada Prosviro kaze insallah(kao sto je ucinio u intervju poslije zadnje tekme u Zenici),ne kaze on to slucajno i tek tako,kada zatupljeni to cuju odmah pocnu da pjene i odmah govore on je car,kralj i ostale nebuloze,tim zatupljenima kada bi zena ili cura digla noge u zrak i rekla udri-oni bi rekli da ne mogu jer su svrsi........jer je Prosviro rekao da voli BiH,da su Bosanci najbolji ljudi na svijetu i slicne nebuloze kojima ih Prosviro pali i salta i zbog kojih ti zatupljeni pjene i svrsa.........
Da se vratimo selektoru Prosviri i njegovoj "taktici",hiljadu je primjera koji pokazuju da on nema veze sa vezom kada je taktika u pitanju,pa mnogi ugledni strucnjaci iz nase zemlje-milion su puta rekli kako je Prosviro dobar motivator i samo se na tome zadrze,dalje nece da ulaze jer su fino odgojeni ili su bezkicmenjaci ili ne zele da se zamjere zatupljenom narodu ili korumpiranom sportskom novinaru ili zbog nekog hiljaditog razloga,zanimljivo kada neki nas ugledan i cijenjeni(cijenjen u inostranstvu na zalost kod nas nije)strucnjak koji trenutno zivi i radi u inostranstvu,kritikuje Prosviru,odmah se sve tzv.patriote,tj.korumpirani sportski novinari sjete one price ma sta oni govore iz inostranstva,sto ne dodju ovamo pa nesto pricaju(svi znamo sto nece da dodju jer ne mogu i ne zele sa lopovima i nisu navikli na lopovluk kako je to navikla vecina zatupljenog naroda),i ta im prica nazalost godinama prolazi jer sto ne bi prosla kod zatupljenog naroda,kod ljudi koji su kratkog pamcenja a takva je vecina kod nas,bez obraza i morala,nema zemlje na svijetu kao sto je nasa gdje se vise prica o moralu,obrazu i postenju,a gdje ima vise lopova i licemjera,dokaz za to je i prethodni post nekog hudnika koji kaze ma neka je i cetnik selektor samo nek mi pobjedjujemo.....i onda se takvi jave i kazu ma sta onaj iz Francuske prica,ko je on,on je izdajica i slicne "patriotske" nebuloze,da za takve je niko i nista osoba koja dobije najvece priznanje Francuske i to bas zbog zasluga u fudbalu,mogao bih i o drugim primjerima,ali sta cu kad ne vrijedi,opet ce se javiti neko da ustvrdi kako je taj lik ili neko drugi dobio neko priznanje u stranoj zemlji zato sto ima lijepe oci,zato sto je nekoga podmitio(omiljena djelatnost kod nas) i slicne nebuloze......dovoljno je pogledati situaciju oko Prosvire,svi svrsa....... zbog jedne njegove izgovorene rijeci,nigdje ga nije bilo svih ovih godina dok je BIH patila,ali to ne smeta zatupljenom i narodu kratkog pamcenja da ga vise cijene nego nase legende koji su i koji ce uvijek voliti vise BiH od selektora Prosvire.......kada selektor Prosviro toliko voli BiH,zasto nikada nije okupio te bivse igrace(od kojih neki vuku korijene iz BiH kao npr.Stanic) sa kojima je osvojio to famozno trece mjesto,i organizovao neku tekmu humanitarnog karaktera i prikupljeni novac poklonio npr.djeci Bosanskih Hrvata da ne bude da favorizujem nekog drugog,sada ce se javiti neki pametnjakovici koji ce reci pa nije bilo potrebe,u BiH je sve cvjetalo poslije rata,nije se imalo gdje dati jer su svi imali ili ce ti isti reci pa zasto nisu ti nasi strucnjaci koji zive vani,ali tema je Prosviro,a ovi nasi cesto bez razloga prozivani strucnjaci-su sigurno pomogli vise od Prosvire samo sto se oni ne vole medijski reklamirati kao sto to voli selektor Prosviro!!!!!!!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 maj 2009, 04:43

Ako je iko prosviro onda si jarane to ti :lol:
Ovaj sto pametuje o sastavu Hrvatske repke na WM isti onaj selektor Brazila koji je rasprdzavao za Scolaria i rekao da bi i njegova tetka osvojila sa onakvom repkom.Tip kasnnije uze tu istu repku sa istom postavom i usra motku do kraja.
A najsmjesniji su mi sto hoce patriote i merhametli ljudne za selektora.
Prvo pripametni ocistite savez :evil:
A drugo jeli to Otto rehagel mozda Grk i Grcki patriota ili mozda Gus Hidinik Rus.
Koliko muzike toliko para a vi udarajte po tastaturi do besvijesti-dzabe vam ;)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 12 maj 2009, 05:04

I kada je ta taktika sa 3 stopera toliko dobra i moderna,zasto onda tu taktiku ne gaje npr.Barselona i Man.U,sada ce se javiti neki da ustvrde kako Barselona ne igra moderan fudbal.......kada ustvrdim da jedan Kapelo ili selektor Njemacke,svakog vikenda uzivo,UZIVO,pogledaju 1-2 tekme prvenstva u zemlji gdje su selektori,kada prate formu reprezentativaca,sto standardnih sto potencijalnih,a komotno mogu da ostanu kuci i preko tv-a pogledaju tekme timova u kojima igraju gore navedeni reprezentativci jer se vecina tih tekmi prenosi uzivo na tv-u,i pored nabrojanog,opet ce se javiti slijepi(svjesno ili ne) advokati selektora Prosvire da opravdaju njega i njegov nerad........selektor Prosviro ima ogromnu srecu sto vecina nasih kljucnih igraca,vec duze vrijeme igra u vrhunskoj formi,nazalost,to ne moze i nece trajati vjecno,pitanje je vremena kada ce nas neka ozbiljnija i jaca fudbalska repka,spustiti na zemlju,a svi su izgledi da se to desi,sto zbog katastrofalne taktike sa 3 stopera,sto zbog jos nekih razloga sto sam gore i naveo,nazalost to nije sve,ko su ti tzv.Prosvirini skauti po svijetu sto ko fol prate formu nasih igraca,izgleda da samo selektor Prosviro i korumpirani sportski novinari-znaju ko su ti skauti,jos jedan primjer da selektor Prosviro necasno i nesavjesno obavlja svoju duznost-najbolji primjer za to je pozicija na kojoj igra Salihovic,pa najveci fudbalski laik zna da Salihovicu nije mjesto na lijevom beku,puno je korisniji na poziciji koju igra u Hoffenheimu,selektor Prosviro je dosta puta najavljivao da ce pomjeriti Salihovica blize protivnickom golu gdje je ovome objektivno i mjesto,nazalost,s vremenom se pokazalo da je to bila jos jedna u nizu od obmana koju nam je servirao ovaj manipulator...........nikad nece pomjeriti Salihovica na njegovu prirodnu poziciju!!Zivi bili pa vidjeli........

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 12 maj 2009, 05:23

harishp je napisao/la:Ako je iko prosviro onda si jarane to ti :lol:
Ovaj sto pametuje o sastavu Hrvatske repke na WM isti onaj selektor Brazila koji je rasprdzavao za Scolaria i rekao da bi i njegova tetka osvojila sa onakvom repkom.Tip kasnnije uze tu istu repku sa istom postavom i usra motku do kraja.
A drugo jeli to Otto rehagel mozda Grk i Grcki patriota ili mozda Gus Hidinik Rus.
A ti ne udaras po tastaturi je li advokatu Prosvire,i nemoj da mi "stavljas rijeci u usta",ja nigdje nisam ustvrdio da zelim samo patriotu na mjestu selektora,zelim prije svega strucnjaka,a to selektor Prosviro nije,nazalost,kod nas u BiH za mnoge jeste,a vecina tih nikada u zivotu nije sutnula loptu,a kamoli sta drugo,dokaz da nam i fudbal vode drvosjece dovoljno nam je pogledati ko sjedi u savezu,dokaz da su nam i sudije obicni primitivci i lopovi dovoljno je pogledati rezultate kukuruz lige gdje skoro svako kolo 8 pobjeda domacina,nista nije bolje u nizim ligama,i onda se nadju oni da pravdaju svoj klub kako je njihov klub posten i ne stima tekme,to je dokaz ko nam sve prati fudbal i ko nam sve komentarise fudbal,misle pametnjakovici ako pogledaju tekmu Barselone ili nekog drugog stranog tima,da znaju sve o fudbalu,a vecinu tih kada bi pitao da li bi zelio da tvoj tim za koji navijas i koji se takmici u nasoj ligi-da li bi zelio da taj tim svaku tekmu pobjedi na silu,vecina bi odgovorila sa da,eto ko nam sve prati fudbal i komentarise,takvima prvo treba objasniti da fudbal ne spada u sportove borilackih vjestina,takvi isti slijepo(svjesno ili ne) brane selektora Prosviru i pljuju po svima onima koji kritikuju Prosviru i onda kada ti sto kritikuju imaju argumente na svojoj strani.............nisam jednom cuo,ne samo na ovom forumu,kako likovi tvrde a sto moj klub ne stima tekme i ,onda takvi dodju da brane Prosviru i njegovu taktiku.......

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 12 maj 2009, 05:42

I koje je to jos "trener svih trenera" u svijetu osim Prosvire,otjeran iz toliko klubova,otjeran iz Mure,iz Varteksa,Hajduka,onog svicarskog tima(Xamaxa ili kako se vec pise) sa kojim je ispao u drugu ligu,a iz svih tih timova je otjeran iz jednog jedinog razloga,zbog neuspjeha i katastrofalnih rezultata,znam ni ovo nisu dovoljni argumenti za slijepce i Prosvirine advokate......i ako ikada ugledamo baraz,mislim na ove kvalifikacije,to ce prije svega biti zasluga nasih igraca koji imaju ogromni potencijal,ali njih niko skoro da i ne spominje,kako da ih spominje zatupljeni narod koji je navikao da stvara kult jedne licnosti i mitove,nema Tite pa eto nije dugo trebalo da prodje da bi se stvorio kult o jos jednoj licnosti,u ovome slucaju to je selektor Prosviro,nije mu puno trebalo,barazu eto Prosvire sa 3 stopera,uh da,za mnoge mi smo se vec plasirali na SP...........i zapita li se iko od Prosvirinih advokata,zasto poslije osvojenog 3 mjesta na SP,zasto ga poslije nije angazovao niti jedan ozbiljniji svjetski tim ili repka..........

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 12 maj 2009, 06:04

Hidink i Rehagel nisu otisli u te drzave i poceli Rusima i Grcima pucati suplje kako su oni najbolji ljudi na svijetu i ostale nebuloze koje nam Prosviro gotovo svakodnevno servira,nego su ljudi zasukali rukave i poceli da rade svoj posao zasto su i pozvani tamo i zasto su placeni,sada ce neki ustvrditi kako je Prosviro malo placen u poredjenju s njima,prihvatio je poziv i ugovor koji mu je ponudjen i tu je kraj price,i nije on tako lose prosao,svi namjerno ili ne,zaboravljaju koje je sve sponzorske ugovore Prosviro potpisao,a cifre su i vise nego dobre za nase uslove,i da,te ugovore je dobio prvenstveno zato sto je postao selektor nase repke........opet ponavljam,ne treba mi samo patriota na celu repke,pogotovo lazne patriote poput Prosvire,zelim strucnjaka i taj strucnjak ne mora nikad reci nesto dobro kada je u pitanju BiH,ne treba ni lose,neka on donese rezultate i odmah ce postati i patriota ove zemlje i nacionalni heroj,a po meni,za nas bi bio veliki rezultat da se plasiramo u baraz(baraz je nesto veliko kada se u obzir uzme kakav kriminalni savez imamo),o SP da i ne govorim,Prosviro to jos i ne zna se hoce li ostvariti,prema tome,za mene par pobjeda ne predstavlja neki historijski uspjeh i to me nece pretvoriti u euforistu kao sto je slucaj sa mnogim likovima,imali smo mi i prije Prosvire takvih pobjeda i to protiv jacih repki(na moju srecu a nazalost Prosvirinih advokata,nisam kratkog pamcenja)pa smo ostali kratkih rukava,niko ne prica o onima koji se ne plasiraju makar u baraz ili dalje,niko na kraju nece pricati o pobjedama nad Belgijom ako ne odemo makar u baraz ili na SP,kad kazem niko mislim na svijet,a realno nikada nismo imali tako jak igracki kadar i igrace koji su tako jedan dug period u vrhunskoj formi,da ne govorim o raznim talentima po svijetu koje Prosviro uopste ne prati........

batva tz
Kontakt:

Post Postao/la batva tz » 12 maj 2009, 08:01

jao pametnjakovica,pun forum,pustite covjeka neka radi svoj posao ...ako nas odvede na svjetsko ,dobar je.....ako dodjemo u baraz,bolji je od predhodnika....ako ne stignemo ni u baraz ,kritikujte
....

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 maj 2009, 09:37

lopta je okrugla je napisao/la:
Hidink i Rehagel nisu otisli u te drzave i poceli Rusima i Grcima pucati suplje kako su oni najbolji ljudi na svijetu i ostale nebuloze koje nam Prosviro gotovo svakodnevno servira,nego su ljudi zasukali rukave i poceli da rade svoj posao zasto su i pozvani tamo i zasto su placeni,sada ce neki ustvrditi kako je Prosviro malo placen u poredjenju s njima,prihvatio je poziv i ugovor koji mu je ponudjen i tu je kraj price,i nije on tako lose prosao,svi namjerno ili ne,zaboravljaju koje je sve sponzorske ugovore Prosviro potpisao,a cifre su i vise nego dobre za nase uslove,i da,te ugovore je dobio prvenstveno zato sto je postao selektor nase repke........opet ponavljam,ne treba mi samo patriota na celu repke,pogotovo lazne patriote poput Prosvire,zelim strucnjaka i taj strucnjak ne mora nikad reci nesto dobro kada je u pitanju BiH,ne treba ni lose,neka on donese rezultate i odmah ce postati i patriota ove zemlje i nacionalni heroj,a po meni,za nas bi bio veliki rezultat da se plasiramo u baraz(baraz je nesto veliko kada se u obzir uzme kakav kriminalni savez imamo),o SP da i ne govorim,Prosviro to jos i ne zna se hoce li ostvariti,prema tome,za mene par pobjeda ne predstavlja neki historijski uspjeh i to me nece pretvoriti u euforistu kao sto je slucaj sa mnogim likovima,imali smo mi i prije Prosvire takvih pobjeda i to protiv jacih repki(na moju srecu a nazalost Prosvirinih advokata,nisam kratkog pamcenja)pa smo ostali kratkih rukava,niko ne prica o onima koji se ne plasiraju makar u baraz ili dalje,niko na kraju nece pricati o pobjedama nad Belgijom ako ne odemo makar u baraz ili na SP,kad kazem niko mislim na svijet,a realno nikada nismo imali tako jak igracki kadar i igrace koji su tako jedan dug period u vrhunskoj formi,da ne govorim o raznim talentima po svijetu koje Prosviro uopste ne prati........
Apsolutno netacno.Imali smo i Bracu koji je poznat po cijelom svijetu i harao sa bajernom.
Imali smo Baljica za koga je real dao u to vrijeme najvise love ikad.Da se nebi pocela prica bio je povrijedzen i to covijek je u Fenerbahceu i galati igrao odlicno.
Imali smo najboljeg strijelca u BL.
Imali smo Bolica koji sam po prvi put u istoriji M.U prosula bodove i bila porazena na svom terenu u EV.kupovima.
On ga je tada zavalio sa 30 metara.I plus sto je raja valecana koji je bio zakovan za poslednje mijesto sa svojih 19 golova u spanskoj ligi doveo u sredinu tablice
Ali imali smo i vagno od selektora.mnogo zesca nego tvoj favorit.
Zanima me ako odemo na svijetsko sta ces onda pisati.
da neces cekati prvi poraz da opet skaces po svima nama.
Ebo Ciru ali ohani malo iz razloga sto drugi jednostavno nece da dodze na to mijesto.Koji ce mi klinac kodro kad nemoze ni Makedoniju da dobije a Island guzi tu istu Makedoniju.I jos defanzivac Damjanovic daje dva gola kraj zivog dzeke. :shock:
A talenti po svijetu koji ne mogu ni u svom klubu da budu standardni ili mozda klubovi koji bi i Zrinjski i siroki pobijedio.Svi talenti su pozvani,ostali i nemaju zasad mijesta
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 maj 2009, 10:03

potrudio si se momacki da ostavis dojam kao da si neki pametan lik
Pogresno, zauzet sam i nemam vremena kao ti da se "trudim" u jednom forumu.
Ovo od mene je samo sporedno, ali tebi izgleda djeluje pametno.
Ako si izvukao zakljucak iz mog "hahaha" da ne znam o cemu pricam...
Ekzaktno, ne znas. Samo je tesko jednu neznalicu ubjediti o njezinom neznanju.
Spomenuo si i da nisi umanjivao kvalitet nase repke,notorna laz!!
Nije stvar u tome da ja lazem, nego da ti nisi sposoban citati. Ja sam bio cinican prema tvojim izmisljotinama, da se svijet okrenuo protiv Bosne i Hercegovine da nas zaustavi u fudbalu. To je pokusaj da se neuspjesi iz proslosti izvinu sa lazima, a da se sadasnji uspjesi ove reprezentacije pokopaju kao nebitni, pa se pitam ko ovdje umanjiva nasu reprezentaciju.
ne mozes na osnovu toga reci da si ti jedini na ovom svijetu naseg izbornika "provalio"
Mogu. Pobjedili smo.
velicao si uspjeh hrvatske repke ,i osvojeno trece mjesto
Na tome se nema sta velicati, to jeste nesto veliko, ne samo veliko vec ogromno.
probaj pronaci sastav Hrvatske na tom natjecanju, pa ces vjerovatno skontat da si i ti,klasicni nogometni laik,mogao doci do tog uspjeha sa njima.
Ja kao "fudbalski laik" sam onda u dobrom drustvu kada kazem da je Blazevic isto za taj uspjeh odgovoran, jer jedan "laik" kao sto je Ivica Osim je istog misljenja. Ali dobro meni se cini da niti on, a niti Blazevic tebi kao fudbalskom ekspertu mogu dosegnuti. Blago se tebi, velika buducnost je pred tobom.

Samo da zavrsim ovaj odgovor, jer nemam vremena da odgovaram i na romane od "okrugle loptice", koja je sutila za vrijeme pobjeda nad Belgijom pa sada ponovo bunca i izasipa se:

Mi bi smo ovdje mogli da pricamo citav dan o Blazevicu itd. Samo ja nemam uopste potrebe za tim, jer stvarnost je na mojoj strani, pa da je opisem kratko za vas potrazitelje zavjerki i drugih djeciji prica, ovako izgleda realitet:

On je selektor Bosne i Hercegovine. Sa njim smo uspjesni, jer smo na drugom mjestu, pred Turskom i Belgijom. Igraci igraju rado pod njegovom komandom. Najavio je da ce ostati na klupi BIH sto moze da znaci mozda i za EP. Ali to sada je sekundarno, jer ce ostati najmanje sada za kvalifikacije i na SP nas selektor.

Na tome vi i sa hiljadu prica vise nemozete nista promjeniti, ja uzivam u ovim uspjesima, vi se mucite. Pa kao sto se kaze: "Sad pukni a nemozes nista."

Lijep pozdrav, uzivajte dan. :)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 12 maj 2009, 14:22

harishp je napisao/la:
lopta je okrugla je napisao/la:
Apsolutno netacno.Imali smo i Bracu koji je poznat po cijelom svijetu i harao sa bajernom.
Imali smo Baljica za koga je real dao u to vrijeme najvise love ikad.Da se nebi pocela prica bio je povrijedzen i to covijek je u Fenerbahceu i galati igrao odlicno.
Imali smo najboljeg strijelca u BL.
Imali smo Bolica koji sam po prvi put u istoriji M.U prosula bodove i bila porazena na svom terenu u EV.kupovima.
On ga je tada zavalio sa 30 metara.I plus sto je raja valecana koji je bio zakovan za poslednje mijesto sa svojih 19 golova u spanskoj ligi doveo u sredinu tablice
Ali imali smo i vagno od selektora.mnogo zesca nego tvoj favorit.
Zanima me ako odemo na svijetsko sta ces onda pisati.
da neces cekati prvi poraz da opet skaces po svima nama.
Ebo Ciru ali ohani malo iz razloga sto drugi jednostavno nece da dodze na to mijesto.Koji ce mi klinac kodro kad nemoze ni Makedoniju da dobije a Island guzi tu istu Makedoniju.I jos defanzivac Damjanovic daje dva gola kraj zivog dzeke. :shock:
A talenti po svijetu koji ne mogu ni u svom klubu da budu standardni ili mozda klubovi koji bi i Zrinjski i siroki pobijedio.Svi talenti su pozvani,ostali i nemaju zasad mijesta
nebitno je sad hocemo li otici ili necmo otici na SP, mislim bitno je normalno, vise nego bitno, al sto sad ove resprave o ciri tice to treba pomaknuti u drugi plan, sad govorimo o nekvalitetima cire, kojih na zalost ima puno...
a i da osvojimo SP on opet nece biti dobar trener, vec samo relativno dobar motivator, i imace vise iskustva...
da se razumijemo on mozda jeste dobar motivator kad se pogledaju treneri iz nase lige, al jesi mozda gledo utakmicu UTD-City..e Fergi izvadi Ronalda prije karaja utakmice i to nije uradio bezveze, nego prvo da ga zastiti od nekih nepredvidjenjih povreda a drugo, da ga motivise, sta mislis kako ce se covjek naloziti u sljedecoj utakmici, sam ce pobijediti Wigana ili arse4nala...e to ciro ne zna, a inace ne zna on ni pogoditi sam izmjenama, OK, ni Fergi nije savrsen u tome, mislim nije nesto previse dobar nego onako prosjecan, al ciro nije dobar ni takticar, sto Ferguson jeste...da ciri fali jedna od ova tri to bi bilo OK, al ciro nit je neki savrsen motivator, nit zna pogoditi sa izmjenama, nit zna postaviti neki fantasticnu taktiku...znaci ciro je neki prosjecan trener, koji ima jedan dobar rezultat sa vise nego dobrom ekipom, mislim ima tu i njegovih zaluga, treba izabrati izmedju najboljih, to je vrlo tesko...

@lopta je okrugla
upravu si brate, zasto on nije angazovan od strane jednog jaceg kluba, zato seto ljudi znaju da on nije toliko dobar trener koliko se ovdje prica...on je uglavnom treniro neke nizerazredne timove i imo je 2-3 dobar rezultata, al imo je puno, puno vise losih rezultata...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 12 maj 2009, 14:42

batva tz je napisao/la:jao pametnjakovica,pun forum,pustite covjeka neka radi svoj posao ...ako nas odvede na svjetsko ,dobar je.....ako dodjemo u baraz,bolji je od predhodnika....ako ne stignemo ni u baraz ,kritikujte
....
Tako je. Ni jedan nas trener nije odveo na SP, nije nas doveo ni do baraža. Šta kritikujete čovjeka kad je na dobrom putu. Ako nas ne uspije dovesti ni do baraža, onda ga kritukujte.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 12 maj 2009, 14:50

el-fighter je napisao/la:
batva tz je napisao/la:jao pametnjakovica,pun forum,pustite covjeka neka radi svoj posao ...ako nas odvede na svjetsko ,dobar je.....ako dodjemo u baraz,bolji je od predhodnika....ako ne stignemo ni u baraz ,kritikujte
....
Tako je. Ni jedan nas trener nije odveo na SP, nije nas doveo ni do baraža. Šta kritikujete čovjeka kad je na dobrom putu. Ako nas ne uspije dovesti ni do baraža, onda ga kritukujte.
ma eto mi ga onako kritikujemo, nevalja mu zurka pa ga kritikujemo...

pa covjece on prvo sto ne radi svoj poso, i mozda ne zna, a drugo sve nas pravi budalama, i mene i tebe i sve ostale, samo sto su to neki skontali, a neki ce skontati kad tad, pa cemo vidjeti onda...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 12 maj 2009, 15:11

Principatus je napisao/la:
Nije stvar u tome da ja lazem, nego da ti nisi sposoban citati. Ja sam bio cinican prema tvojim izmisljotinama, da se svijet okrenuo protiv Bosne i Hercegovine da nas zaustavi u fudbalu. To je pokusaj da se neuspjesi iz proslosti izvinu sa lazima, a da se sadasnji uspjesi ove reprezentacije pokopaju kao nebitni, pa se pitam ko ovdje umanjiva nasu reprezentaciju.
ne mozes na osnovu toga reci da si ti jedini na ovom svijetu naseg izbornika "provalio"
Mogu. Pobjedili smo.
Na tome se nema sta velicati, to jeste nesto veliko, ne samo veliko vec ogromno.
probaj pronaci sastav Hrvatske na tom natjecanju, pa ces vjerovatno skontat da si i ti,klasicni nogometni laik,mogao doci do tog uspjeha sa njima.
Ja kao "fudbalski laik" sam onda u dobrom drustvu kada kazem da je Blazevic isto za taj uspjeh odgovoran, jer jedan "laik" kao sto je Ivica Osim je istog misljenja. Ali dobro meni se cini da niti on, a niti Blazevic tebi kao fudbalskom ekspertu mogu dosegnuti. Blago se tebi, velika buducnost je pred tobom.

Samo da zavrsim ovaj odgovor, jer nemam vremena da odgovaram i na romane od "okrugle loptice", koja je sutila za vrijeme pobjeda nad Belgijom pa sada ponovo bunca i izasipa se:

Mi bi smo ovdje mogli da pricamo citav dan o Blazevicu itd. Samo ja nemam uopste potrebe za tim, jer stvarnost je na mojoj strani, pa da je opisem kratko za vas potrazitelje zavjerki i drugih djeciji prica, ovako izgleda realitet:

On je selektor Bosne i Hercegovine. Sa njim smo uspjesni, jer smo na drugom mjestu, pred Turskom i Belgijom. Igraci igraju rado pod njegovom komandom. Najavio je da ce ostati na klupi BIH sto moze da znaci mozda i za EP. Ali to sada je sekundarno, jer ce ostati najmanje sada za kvalifikacije i na SP nas selektor.

Na tome vi i sa hiljadu prica vise nemozete nista promjeniti, ja uzivam u ovim uspjesima, vi se mucite. Pa kao sto se kaze: "Sad pukni a nemozes nista."

Majstore,nisi nista napisao,vjeruj mi ...mogao si barem malo "potkovat" tu svoju pricu ,a ne da ponavljas ono sto sam ja napisao ,i da pises kako sam neznalica..argumenti su na mojoj strani.
Trenutni uspjeh nista ne znaci,ko ima imalo mozga zna o kakvom se liku radi,i to je ono na sto skoro svi ukazujemo.
Ko god podrzava Ciru,podzrava i savez,i to je cinjenica.
Nemoj sebi nikada dopustati da tako prepotentno izgleda to sto pises,pa makar se radilo i o nevaznom forumu za kojeg ti nemas vremena.
Ne mislim da se trebas posebno truditi da napises rijec kao sto je "ekzatno" pravilno,pise se "egzatno".
Nemam namjeru svadjati se sa tobom,niti ti vise pisati,jer se ocigledno radi o jednom obicnom balavcu kojemu su roditelji puno tepali u zivotu,i misli da je ono sto nije ,pametniji od ostalih...samo si znao za Cirinu namazanu taktiku onda kad smo pobjedili.hahahahahahahahahaha...
I,da...da dodam,da sam jako sretan bio zog uspjeha nase repke,i da sam radio stvari koje ti samo u filmovima mozes gledati,mada sumnjam jer su takvi filmovi pod "roditeljskom paznjom"...
Ovim putem naglasavam jako,da se poserem na citav nogometni savez BiH,i izbornika...jer ne treba nam nikakvo veliko takmicenje ako cemo imati stanje kakvo sada imamo ..i naravno da se to moze promijeniti!!!!
Ja ne mogu biti licemjer i nakon par dobrih rezultata(koje smo davno trebali imati ,i koje bi imali sa cirom ili bez njega) zaboraviti sve sto se radi u i oko saveza,ciji je Ciro jako bitan dio!!

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 12 maj 2009, 15:15

pa ako cemo gledati ovako..
posto svi govore da mi imamo repku za veliko takmicenje, OK ja se slazem u potpunosti, al ako mi imamo takvu repku zasto onda pobjedu protib Belgije smatrati nekim velikim rezultatom...to mi ne ide u glavu...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 12 maj 2009, 15:26

ne znam šta si htio reći vezano za ovaj sastav, jer u vrijeme prije odigravanja prvenstva na kojem su uzeli treće mjesto, 7 ili 8 (ne sjećam se više) reprezentativaca nije uopšte bilo standardno u svojim klubovima.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 maj 2009, 15:30

ZELJO DO GROBA je napisao/la:pa ako cemo gledati ovako..
posto svi govore da mi imamo repku za veliko takmicenje, OK ja se slazem u potpunosti, al ako mi imamo takvu repku zasto onda pobjedu protib Belgije smatrati nekim velikim rezultatom...to mi ne ide u glavu...
Zato jer smo igrali bez najboljeg strijelca,bez najboljeg golmana,bez najboljeg lijevog beka i krila,sa povrijedzenim i bez utakmica u nogama Spahica.
Belgija i ova ekipa vecinom je u polufinalu OI igrala,u finalu Evropskog prvenstva U-21 okosnica isto tog tima je igrala protiv nas.Belgija je odvalila bod Turcima mi nismo.I jos puno razloga.
Da se to desilo Hrvatskoj ili Srbiji svi bi do jednog velicali,kod nas medzutim obrnuto.
Uvijek imamo podpitanja i neke sumnje.
A na kraju ako vam Ciro neodgovara dovedite onda bilo kojeg normalnog selektora da se bode sa ovim nasim savezom za saku para.Hocete malo morgen :evil:
Jedino vas Baka kockar,Kodro pocetnik,Muzur penzioner i ostali retardi sto se tice trenerskog zanata mogu zapasti.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 12 maj 2009, 15:38, ukupno mijenjano 1 put.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 12 maj 2009, 15:31

velez_mostar je napisao/la:
Mogu. Pobjedili smo.

Majstore,nisi nista napisao,vjeruj mi ...mogao si barem malo "potkovat" tu svoju pricu ,a ne da ponavljas ono sto sam ja napisao ,i da pises kako sam neznalica..argumenti su na mojoj strani.
Trenutni uspjeh nista ne znaci,ko ima imalo mozga zna o kakvom se liku radi,i to je ono na sto skoro svi ukazujemo.
Ko god podrzava Ciru,podzrava i savez,i to je cinjenica.
Nemoj sebi nikada dopustati da tako prepotentno izgleda to sto pises,pa makar se radilo i o nevaznom forumu za kojeg ti nemas vremena.
Ne mislim da se trebas posebno truditi da napises rijec kao sto je "ekzatno" pravilno,pise se "egzatno".
Nemam namjeru svadjati se sa tobom,niti ti vise pisati,jer se ocigledno radi o jednom obicnom balavcu kojemu su roditelji puno tepali u zivotu,i misli da je ono sto nije ,pametniji od ostalih...samo si znao za Cirinu namazanu taktiku onda kad smo pobjedili.hahahahahahahahahaha...
I,da...da dodam,da sam jako sretan bio zog uspjeha nase repke,i da sam radio stvari koje ti samo u filmovima mozes gledati,mada sumnjam jer su takvi filmovi pod "roditeljskom paznjom"...
Ovim putem naglasavam jako,da se poserem na citav nogometni savez BiH,i izbornika...jer ne treba nam nikakvo veliko takmicenje ako cemo imati stanje kakvo sada imamo ..i naravno da se to moze promijeniti!!!!
Ja ne mogu biti licemjer i nakon par dobrih rezultata(koje smo davno trebali imati ,i koje bi imali sa cirom ili bez njega) zaboraviti sve sto se radi u i oko saveza,ciji je Ciro jako bitan dio!!
Kad već ispravljaš čovjeka ,uradi to ispravno, izgovara se i piše egzaktno, to je izvedenica u našem ieziku nastala od strane riječi .

Kada budete istjerali Piku Čemalovića iz Veleža, imaćete svaki kredibilitet da pišete o smjenama unutar lopovije zvana NSBiH, kao i iz ostalih klubova.Tek kada klubovi budu OK, možemo očekivati i NSBiH uređen.

Također ne budi licemjer i nemoj zaboraviti šta se radi oko NSBiH , samo gledaj objektivno uspjehe reprezentacije i to je ok.Nemoj mržnju spram jednog čovjeka naturati kao objektivno gledanje stvari oko repke.

Diktator
Kontakt:

Post Postao/la Diktator » 12 maj 2009, 15:40

ne kontam ljude koji laju na Ciru.
Covjek je dao reprezentaciji sto niko nije uspio do sada.....reprezantacija prije njega nije imala
nikakav karakter ,prepoznatljivost,igru,moral.......usadio momcima pobjednicki mentalitet,da se ne predaju do kraja,da mogu igrati sa svima........bolje je za nas sto je Ciro psiholog nego strateg.......mi smo narod koji se ne pridrzava sistema i dogovorenog,al nas se moze naloziti vrlo lako,a to ciro zna najbolje......

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 12 maj 2009, 18:09

Ma kakav Ciro, kako ga samo mozete podrzavati. :shock:

ZELJO ti pravo sve znas. Svaka ti cast, jarane. Trebao si nazvati Fergusona, reci mu da se vise ne zeza i da dodje u BiH da bude selektor. Sto ti poredis ManU, Barsu i nas. Gdje su oni gdje smo mi.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 maj 2009, 18:17

Dobro si me ispravio. Bosanski jezik samo pisem ovdje, inace engleski i njemacki (exact/exakt, x=ks) pa sam probao da pogodim tu rijec na nasem. Ali ako mi je to najveca greska u tekstu, posto si se tu objesio, u redu.
Ali kao sto je neko prije mene rekao, ispravi me pravo, vec kad ispravljas. :)
Nemoj sebi nikada dopustati da tako prepotentno izgleda to sto pises
Ima vremena kad na tako nesto pazim, a nekada mi svejedno kako ce to neko razumjeti, zavisi sa kim pricam, upravo to nije relevantno.

Za ovo nemam potrebe da komentarisem, neke ljude je najbolje pustiti da pricaju, da bi sami sebe retoricki pokorili:
jer se ocigledno radi o jednom obicnom balavcu kojemu su roditelji puno tepali u zivotu
samo si znao za Cirinu namazanu taktiku onda kad smo pobjedili.hahahahahahahahahaha...
A mozda za ovo zadnje da kazem, da me ne interesuje sta radis sa svojom rukom, o izvini mislim naravno sa zenama ili mozda sa muskarcima, ne znam kako je to kod tebe. :)

Zelim to jos jedan super dan i uzivaj dalje u uspjesima repke i Blazevica.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.