FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Muki15
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Muki15 » 20 jun 2021, 00:46

Stopostozeljo je napisao/la:
20 jun 2021, 00:38
Muki15 je napisao/la:
20 jun 2021, 00:24
Bender je kod vecine pametnih na blok listi,lik je bot od grobara kluba zvanog Amar
Druze jel moguce da i dalje spominjete Amara Misimovica pa sta vam je musafami isto ploca sve isto svaki dan negativa.
Brate ja bih volio da budem pozitivan i želim to ali stanje u klubu uzrokuje negativnost nažalost,ne znam odakle ti crpiš pozitivu
....."Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka tribini,ugledat ćeš tamo mene...."
..." S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI.....!
FK Željezničar 💙
FC Juventus ⚫⚪
Rafa Nadal 🎾

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 20 jun 2021, 00:49

Iz alkohola.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 20 jun 2021, 01:16

Arvid je napisao/la:
20 jun 2021, 00:49
Iz alkohola.
:urnebes:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 20 jun 2021, 01:22

Kometa je napisao/la:
20 jun 2021, 00:37
1921boy je napisao/la:
19 jun 2021, 18:02
Čitam sad kakvi su igrači i sa koliko godina debititali kod Ivkovića iz vremena dok je radio u Lokomotivi :

Marko Pjaca - debitirao sa 16 (trenutno Juventus, posudba u Genovi) - prešao iz Lokomotive u Dinamo za 1M €.

Lovro Majer - debitirao sa 18 (trenutno Dinamo) - prešao iz Lokomotive u Dinamo za 2.5M €.

Mirko Marić - debitirao sa 19 (trenutno Monza) - bio na posudbi iz Dinama, kasnije prelazi u Videoton za 650k € (iz Dinama)

Luka Ivanušec - debitirao sa 17 (trenutno Dinamo) - prešao iz Lokomotive u Dinamo za 3M €.

Simon Sluga - debitirao sa 21 (trenutno Luton) - bio na posudbi iz Rijeke, nakon te sezone postaje prvi golman Rijeke i kasnije prelazi u Luton.

Tibor Halilović - 21 (trenutno Heerenveen) - kao slobodan igrač prelazi iz Lokomotive u Wislu iz Krakówa.

Dino Perić - debitirao sa 19 (trenutno Dinamo) - bio na posudbi iz Dinama, četiri sezone od 2014 do 2017.

Marko Tolić - debitirao sa 18 (trenutno Dinamo) - prešao iz Lokomotive u Dinamo za 300k €.

Karlo Bartolec - debitirao sa 18 (trenutno Copenhagen) - prešao iz Lokomotive u Nordsjaelland za 600k €.

Još poznatih igrača koje je trenirao i koji su igrali u Lokomotivi :

Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Budimir (Mallorca), Marcelo Brozović (Inter Milan), Mario Šitum (Reggina), Ivan Šunjić (Birmingham), Arijan Ademi (Dinamo), Franko Andrijašević (Kina), Domagoj Antolić (Dinamo), Amir Rrahmani (Napoli), Josip Pivarić (Lokomotiva), Tomi Jurić (Adelaide United), Marko Pajač (Brescia).

Vjerujem da mu je ovo jedna velika prednost u CV jer će neko "konačno" gurati mlađe igrače. To je isto lijepa vijest i za naše igrače koji su bili na posudbama Mehić, Osmanović, Malić, Mujić uz Gasala, Durakovića, Beću, Milićevića, Drinu i Muftića (ako ostane).
Nije te igrace Ivkovic gurao sto je prepoznao talenat vec sto mu je naredeno da gura te igrace od Mamica.To su jednostavno igraci koji u tom.momentu nisu imali mjesta u Dinamui poslani su po minute u Lokomotivu.
Dio iz jednog intervjua koji je dao Ivkovic, 19.11.2012

Koliko vam je teško raditi sa spoznajom da će vam opet najbolji igrači otići u Dinamo?

- Ivkovic: Nije mi teško raditi, Lokomotiva je ozbiljna priča, klub se diže. Meni je zadovoljstvo doći na Kajzericu, uvijek dođem po dva sata prije treninga u klupski kafić, tu razgovaramo o nogometu, problematici kluba. A nisam tužan kad mi Dinamo uzme igrača, to shvaćam kao uspjeh, kvalitetnu skupinu koja izbaci jednog ili dva igrača.

Koliko ovisite o Dinamu u slaganju momčadi, postoje li zahtjevi da igrači koje vam daju moraju igrati?

-Ne, sve igrače koji su došli iz Dinama k nama ja sam tražio. Posljednji je bio Pavičić, Dinamo je bio neodlučan, no onda smo naš direktor Šikić i ja sjeli s ljudima iz Dinama i zajedno procijenili da bi bilo dobro da dođe k nama, da dobije minutažu, da ne gubi vrijeme. Za druge igrače u posljednje vrijeme nije bilo potrebe jer crpimo kadar i iz svojeg pogona, znao sam imati i po pet igrača u sastavu koji su izašli iz Lokomotivine škole

Dinamo ima problema s napadačima, a Lokomotivi je dao Kramarića koji ovdje zabija. Je li on rješenje?

- Krama će biti jedno od rješenja. U prvoj polusezoni prolazio je vrijeme da bi se naviknuo na ritam, dotad nije igrao, a ovdje je ušao u non-stop igranje. I rekao sam mu da se ne brine, da će stalno igrati bez obzira na to kakve partije pružao jer sam znao da zna i može, da je gol igrač.

Je li već sad igrač za Dinamo?

- Da sam ja trener koji odlučuje je li igrač za Dinamo, ja bih ga uzeo. No, znate, nisam tip koji će o nekome reći da je igrač ili da nije nakon nekoliko utakmica..

Muki15
Kontakt:

Post Postao/la Muki15 » 20 jun 2021, 01:32

Arvid je napisao/la:
20 jun 2021, 00:49
Iz alkohola.
:urnebes:
....."Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka tribini,ugledat ćeš tamo mene...."
..." S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI.....!
FK Željezničar 💙
FC Juventus ⚫⚪
Rafa Nadal 🎾

Manijakdolopate
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdolopate » 20 jun 2021, 03:00

Sklopiti roster za opstanak ako nema para.
Zamoliti sve stare igrače koji mogu dati ruke po pola sata, nafurati juniore, dovesti one sto su u sukobu s klubovima, višak juniora.
Sa savezom ugovoriti rolu da nas sačuvaju a zauzvrat stadion nek igraju.
Pokradeš direktne rivale za opstanak, promovišeš koje dijete i čekaš bolje dane da čekaš Evropske okvire, nema tu neke mudrolije i pametovanja.

Abdulahović-Malić-Pavlović-Vrhovac-Stevanović-Dujaković-Bekrić-Rustemović-Jović-Šišić-Juričić

Eto jeftine ekipe, slobodni igrači sa državljanstvima, znaci odma u trenazni, odma papiri i odma na teren.

A ima i dosta skuplja opcija.

Kolak-Maksimović-Horić-Makitan-Galić-Palić-Dujaković-Crnkić-Gasal-Ubiparip-Badji (nerealna opcija jer su svi novi i poskupi)

Gasala ne računam jer mnogi ne znaju da on nije naš igrač i ne možeš ga prodati dok ne isplatiš Sarajevo a mi nemamo sad ni sami za sebe, tako da...

Nadam se najboljem ali pametan lik sad može sklopiti ekipu za 2 dana koja će za male pare biti iznad crte, mozda i na sredini tabele, naravno uz redovna primanja.

Žao mi je što sad nemamo para pa gledaj tržišta Krpa, Filipović, Graovac, Govedarica, Ubiparip, Crnkić, Doffo, Zinedin...

Stopostozeljo
Kontakt:

Post Postao/la Stopostozeljo » 20 jun 2021, 07:15

Muki15 je napisao/la:
20 jun 2021, 00:46
Muki15 je napisao/la:
20 jun 2021, 00:24
Bender je kod vecine pametnih na blok listi,lik je bot od grobara kluba zvanog Amar
Druze jel moguce da i dalje spominjete Amara Misimovica pa sta vam je musafami isto ploca sve isto svaki dan negativa.
Brate ja bih volio da budem pozitivan i želim to ali stanje u klubu uzrokuje negativnost nažalost,ne znam odakle ti crpiš pozitivu
Brate ajde ovako da gledamo stvari. Dali je ispravno da vec godinama isto se pise prica sve je nesto tmurno podjele. Teska je situacija ali to je nas željo previse imamo dusmana da bi se djelili, trebamo svi imati malo vise pozitive neke stvari bi lakse rjesili u nasu korist. Mi navijaci smo srce naseg Željeznicara kucajmo kao jedno.

Pametinikaddosta
Kontakt:

Post Postao/la Pametinikaddosta » 20 jun 2021, 08:44

20 jun 2021, 07:15
Muki15 je napisao/la:

Brate ajde ovako da gledamo stvari. Dali je ispravno da vec godinama isto se pise prica sve je nesto tmurno podjele. Teska je situacija ali to je nas željo previse imamo dusmana da bi se djelili, trebamo svi imati malo vise pozitive neke stvari bi lakse rjesili u nasu korist. Mi navijaci smo srce naseg Željeznicara kucajmo kao jedno.
Hajde da kucamo, hajde da pitamo UO kako misle igrati ligu bez para? Ako na ovo dobijemo odgovor onda imamo nešto. Ivić, Cviko ili Mourinho nije bitno, jer ljudi mi nemamo ni 15 igrača, treba se riješiti dugova prema starim igračima, trenerima... Ja ne vidim pozitivnu jer gledano tako to je guranje glave u pijesak. Treba UO da kad o izađe i predstavi plan.

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 20 jun 2021, 08:49

Jel istekao rok za ostavke?
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

Goosman
Kontakt:

Post Postao/la Goosman » 20 jun 2021, 09:05

Sd bi mašnica najavio osvajanje ABA lige, Kup Radivoja Korača i final four Eurolige.
💩💩

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 20 jun 2021, 09:39

Vazda idemo iz krajnosti u krajnost. Ne bih zelio da se neko uvrijedi i da pomisli da imam nesto protiv novog trenera. Uostalom zaboli ga ku... I da imam. Da vjerujem u njega meni je dovoljno to sto je godinama imao povjerenje najboljeg od najboljih naseg Svabe. Samo da je pratio njegove treninge je dovoljno a ne trenirao pod njegovom palicom i imao njegovo puno povjerenje. Samo ne ljutite se lupate ba isto da pratite nogomet od juce. Prvo prica ispadao sa svim a nikoga nije vodio od pocetka sezone i ispao. Onda slike se postavljaju kako je on zasluzan za masu mladih odlicnih Hrvata. Osjetio kao njihov talenat, dao im priliku. U pizdu materinu vise sa lupanjima. Bio trener kluba koji je Dinamo 2. Dobio papir koji igraci moraju igrati i oni igrali. Eto on ih namirisao kao sto je i neznalica jer je ispao sa tri kluba.

Stopostozeljo
Kontakt:

Post Postao/la Stopostozeljo » 20 jun 2021, 09:42

Pametinikaddosta je napisao/la:
20 jun 2021, 08:44
Muki15 je napisao/la:

Hajde da kucamo, hajde da pitamo UO kako misle igrati ligu bez para? Ako na ovo dobijemo odgovor onda imamo nešto. Ivić, Cviko ili Mourinho nije bitno, jer ljudi mi nemamo ni 15 igrača, treba se riješiti dugova prema starim igračima, trenerima... Ja ne vidim pozitivnu jer gledano tako to je guranje glave u pijesak. Treba UO da kad o izađe i predstavi plan.
Brate situacija je teska ali sta mi kao navijaci radimo da bude bolje ? Na ovo tesko stanje mi se jos djelimo na Amara Misketa. Trebamo pomoci ljudima u klubu jer to je nas klub. ZIVIMO ŽELJEZNIČAR !

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 20 jun 2021, 09:46

Muki15 je napisao/la:

naša sreća je što je liga za podvoz pa kako god da bude ne bi smjeli ispast. naravno druga je priča hoće li nas biti ili će nas rasformirati i uzeti nam sve

treba igrati onaj američki powerball ili evropske euromilione, jedini bezbolni spas bi bio da neko dobije jackpot i odvoji 10% da spasi klub, sve ostale opcije će biti bolne

Stopostozeljo
Kontakt:

Post Postao/la Stopostozeljo » 20 jun 2021, 10:35

jestamaji je napisao/la:
20 jun 2021, 09:46
Muki15 je napisao/la:

naša sreća je što je liga za podvoz pa kako god da bude ne bi smjeli ispast. naravno druga je priča hoće li nas biti ili će nas rasformirati i uzeti nam sve

treba igrati onaj američki powerball ili evropske euromilione, jedini bezbolni spas bi bio da neko dobije jackpot i odvoji 10% da spasi klub, sve ostale opcije će biti bolne
Treba nam sezona u miru da se izvucemo

Pametinikaddosta
Kontakt:

Post Postao/la Pametinikaddosta » 20 jun 2021, 11:43

20 jun 2021, 10:35
jestamaji je napisao/la:
20 jun 2021, 09:46

Treba nam sezona u miru da se izvucemo
Poenta je da mi ništa ne znamo, dolaze razne glasine i priče, Klub nikad nije bio u jadnijem stanju, nema iz UO ništa umirujuće, ništa pozitivno... Ne možemo mi stvarati pozitivnu atmosferu, mi je možemo samo podržati, lokomotiva vuče vagone ne vagoni nju...

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 20 jun 2021, 11:48

plavousrcu je napisao/la:
20 jun 2021, 09:39
Vazda idemo iz krajnosti u krajnost. Ne bih zelio da se neko uvrijedi i da pomisli da imam nesto protiv novog trenera. Uostalom zaboli ga ku... I da imam. Da vjerujem u njega meni je dovoljno to sto je godinama imao povjerenje najboljeg od najboljih naseg Svabe. Samo da je pratio njegove treninge je dovoljno a ne trenirao pod njegovom palicom i imao njegovo puno povjerenje. Samo ne ljutite se lupate ba isto da pratite nogomet od juce. Prvo prica ispadao sa svim a nikoga nije vodio od pocetka sezone i ispao. Onda slike se postavljaju kako je on zasluzan za masu mladih odlicnih Hrvata. Osjetio kao njihov talenat, dao im priliku. U pizdu materinu vise sa lupanjima. Bio trener kluba koji je Dinamo 2. Dobio papir koji igraci moraju igrati i oni igrali. Eto on ih namirisao kao sto je i neznalica jer je ispao sa tri kluba.
Sigurno da je skolovaniji od svih trenera koji se vrte po PL. Međutim on sigurno nije upućen u našu školu fudbala i to da trenutno ne postoji dijete koje može igrati u Premijer.
A i to zavisi od ciljeva. Ako je cilj gurati na silu neko dijete i boriti se za opstanak to je ok.
Ako je cilj Evropa nista od te ljubavi.
Njemu će biti u CV vodio Željezničar makar ne pobjedio nijedne, a on će se lako oprati i reci situacija bila teška.

Vraćamo se na igrački kadar ako se ne dovedu novi igrači tj. svjeza krv pisi novi trener za mjesec.
Nemaju naši ljudi mentalitet da se radi polako na duge staze. Ide **** majke majčine ako budu losi rezultati.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 20 jun 2021, 12:13

Valjalo bi nam da Osim preuzme Leotar. Ako ništa godinu dana bi ga skinuli s sise kluba..
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 20 jun 2021, 12:20

Imali smo sedam ljudi u stručnom štabu, ovo je ipak previše za naše uslove, dva kondiciona trenera su potpuno nepotrebna, dva "trenera" golmana.

Sedam ljudi u stručnom štabu je previše, kako kažu bolje više očiju jer svako uoči nešto što drugi ne može, ali sedam je baš, baš puno. Kako Admir reče u stručni štab ulazi trener iz OP, ne vidim drugu opciju osim Čiče ili Joldića. Moguće da Čiča zamijeni Joldića u juniorima a ovaj pređe u stručni štab prvog tima.

Ivković, Marenzi, Joldić, Eso Ibrahimović i Hidić. Opet je tu pet ljudi, ali sigurno će Joldić, Ibrahimović i Hidić biti jeftiniji od prošlog stručnog štaba.
Rodjeni su pitarske picke!

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 20 jun 2021, 12:37

Gdje ce biti jeftiniji kad cete ova dvojica doci 20 milja mjesečno jarane..
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 20 jun 2021, 12:40

StrikeWarzone je napisao/la:
20 jun 2021, 12:13
Valjalo bi nam da Osim preuzme Leotar. Ako ništa godinu dana bi ga skinuli s sise kluba..
Ja samo ne razumijem, sto ga ti ljudi koji su ga bili postavili na funkciju ne isplate. Ne da imam nesto protiv Osima uopste, ali kad neko dodje i postavi ga na funkciju, potpise ugovor sa njim, onda bi ga isti trebali da isplate, i to se zavrsi. Mogao bi onda i ja ili neko treci doci, potpisati ugovor sa bilo kim, zbrisem ili se usutim, i nikom nista. Zijani se licenca, nikom nista.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ejnur, Ferroviere1987, Hrasno15, Levin i 73 gosta.