Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

LFC_LAVOV
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la LFC_LAVOV » 16 jan 2011, 23:07

Iskreno vazno mi je u ligi da se ne ispade, europi dogurat sto dalje, kupove osvojit, sto se moze naravno :D Ali isto pisem kao i prosle sezone, samo ovaj put mnogo ranije :lol:
TM '87
Zeljeznicar za zivot cijeli

anfield
Kontakt:

Post Postao/la anfield » 16 jan 2011, 23:14

Torres Da Killa.!. je napisao/la:Kako stvari stoje Stephen Warnocka smo doveli na posudbu, Suarez u utorak dolazi na medicinski u Liverool.
ne znam sto ce im warnock a Suarez svakako moze i aBd da bude zdrav :D :D
LIVERPOOL YNWA

"Ako nisi u stanju da nas podržavaš kada gubimo, ne treba da nas podržavaš ni kada pobeđujemo" BIL ŠENKLI

"Kad mi je dosadno, ja otvorim novine i bacim pogled na dno tabele, da vidim gde se nalazi Everton" BOB PEJSLI

ILoveLFC
Kontakt:

Post Postao/la ILoveLFC » 16 jan 2011, 23:18

Ako Warnock dodje...bolje da ne pocinjem.

A za Suareza jos nista nije sigurno, samo polako....
Proud to be a Red! ♥ Liverpool FC ♥
You'll Never Walk Alone! Long live the King !

"I know Liverpool fans care more about their club's success than the national team." Rafael Benitez

anfield
Kontakt:

Post Postao/la anfield » 16 jan 2011, 23:24

ILoveLFC je napisao/la:Ako Warnock dodje...bolje da ne pocinjem.

ma bice nesto od toga jer se puno prica o njegovom dolasku u Liverpool i Henry polako pocinje rekonstrukciju Liverpoola samo neka nastavi :D
LIVERPOOL YNWA

"Ako nisi u stanju da nas podržavaš kada gubimo, ne treba da nas podržavaš ni kada pobeđujemo" BIL ŠENKLI

"Kad mi je dosadno, ja otvorim novine i bacim pogled na dno tabele, da vidim gde se nalazi Everton" BOB PEJSLI

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 16 jan 2011, 23:50

Problem nikad ne dolazi sam, Torres je suspendovan na jednu utakmicu zbog žutih kartona, tako da ćemo protiv Wolverhamptona igrati bez Gerarda, Carraghera, Torresa ...
Zato se i žuri sa transferom Suareza.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

VELA
Kontakt:

Post Postao/la VELA » 16 jan 2011, 23:51

Seems interest stepped up in suarez as nando is banned for wolves game.
IN WEED WE TRUST!!!

Justice has never been done But their memory will carry on There'll be glory round the Fields of Anfield Road.

Kum sa stalnim ugovorom.

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 17 jan 2011, 01:39

Čini se da je Suarez naš igrač i zvanično od utorka.
You'll never walk alone.

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 17 jan 2011, 02:03

ja neznam sto se vi cudite ovoliko vasem ovosezonskom izdanju i losoj sreci u nekim utakmicama....znao sam ja da ce vas vase s.u.p.a.c.k.o ponasanje i poklanjanje titule celziju iz prosle sezone doc glave kad tad..pa ima neko gore ko sve to biljezi....tako da se istinski nadam da ce vas ljigavi klub aBd sljedece sezone nizati pobjedu za pobjedom...u coca-cola ligi,naravno ;) ....a vi nastavite poklanjat pobjede i strepit iz sezone u sezonu kad ce vam United skinut skalp sa titulama....njima se ne zuri..ako ne ove,onda sigurno iduce :D ..ili sezonu iza te :D .....sretno uz coca-colu i YNWA :D :D
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 17 jan 2011, 08:45

reds_forever je napisao/la:Evo citam na BBCu,Dalglish jos uvijek nije pricao sa vlasnicima o novcu za transfere,imace sastanak sa njima,ali ne zna da li ce se govoriti o tome...
niko osim citya i reala nece javno pricati o transferima, a razlozi su vec poznati, vec sam rekao da ove sedmice ocekujem pojacanje, kako stvari stoje to bi trebao biti onaj odvratni urugvajac, ali jos nista nije sigurno :)
ILoveLFC je napisao/la:Ako Warnock dodje...bolje da ne pocinjem.

Warnock nije ono sto nam treba, ali je sigurno bolji od cele, aurelio ima previse problema sa povredama, i ja sam definitivno za povratak warnocka, posudba pola godine pa ako se dokaze nek osatne u klubu, dovesti kako treba beka na ljeto, warnock nek bude zamjena, celo onako leti na kraju sezone, insui istice ugovor...
reds je napisao/la:Menadžer Arsenala, Arsene Wenger ove sedmice će odlučiti da li će poslati ponudu za stopera Blackburna Christophera Sambu ili Boltonovog Garyja Cahilla.

Eto nek se vođa odluči koga će uzeti,a mi ćemo onog koji ostane. :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen:
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 17 jan 2011, 10:51

Samba bi nam definitivno odlicno pojacanje bio. Strasan defanzivac, skok igra na mjestu a takav nam jedan
treba.

Suarez ce sutra sigurno potpisati i vec ga ocekujem u debiju protiv Vukova koji su protiv Citya pokazali kako
napadaju.

Nek' nam je Bog na pomoci.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 17 jan 2011, 11:05

ma ja nista ne vjerujem dok ne postane sluzbeno. a ako ovakav tim (pun rupa blago receno) ne pojacaju vec sad na zimu onda ni ova uprava nije nista bolja. ona prosla stoka je bar ulagala kad je tek dosla... znam da ce mi sad neko reci da oni idu polako i pazljivo ali ja kazem upravo ta njihova sporost je najveci problem liverpoola ove sezone.
You are someone else I am still right here

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 17 jan 2011, 11:07

fera je napisao/la:ma ja nista ne vjerujem dok ne postane sluzbeno. a ako ovakav tim (pun rupa blago receno) ne pojacaju vec sad na zimu onda ni ova uprava nije nista bolja. ona prosla stoka je bar ulagala kad je tek dosla... znam da ce mi sad neko reci da oni idu polako i pazljivo ali ja kazem upravo ta njihova sporost je najveci problem liverpoola ove sezone.
Oni idu polako i pažljivo! :D

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 17 jan 2011, 11:43

gledam ocjene igraca juce torres i kuyt najbolji a cini mi se da su ovdje na forumu poslije jucerasnje utakmice upravo njih dvojicu pljuvali najvise a npr skrtela se niko nije sjetio a on je apsolutno najgori nas igrac ove sezone pogubio se lik totalno. u prvom poluvremenu sa lijeve strane nase odbrane koju su pokrivali glen i agger nije dosao ni jedan sut evertona sto dovoljno govori o tome kako su igrali. mozda dovođenje warnocka i nije tako lose kao sto mnogi misle jer glen bi se vratio na desnu stranu a kelly bi mogao igrati u sredini umjesto skrtela. ja mislim da bi cak i wilson igrao bolje od njega. ne znam kakva je ozljeda koju je juce pretrpio agger al ako je teza onda bez nekog pojacanja u odbrani ako nam skrtel i kyrgiakos budu igrali mogli bi mi lagano i ispasti...

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 17 jan 2011, 11:49

Evo šta sam ja uspio skupit na igrici na Facebooku :D

slika

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 jan 2011, 11:49

Neko napisa da je Agger povrać'o na poluvremenu pa je zato zamijenjen. Helem, Škrtel je inače osoba koja ide u kost; pravi pit bull, ali mora se priznati da posjeduje nezavidno fudbalsko znanje. Agger je, za razliku od njega, čovjek koji može iznijeti loptu, tačno je predati veznim igračima, a da ne govorimo o šutevima sa distance.

Što se tiče ovog transfera Suareza, nadam se da će do istog doći, te da se ne ponovi slučaj sa Eliom(ovdje sam se nagledao formacija sa Eljerom na krilu, a lik nije ni blizu potpisa za Liverpool). Stvarno će takav igrač dobro doći Liverpoolu iz više razloga: Torres neće morati sam ići na 4 protivnička odbrambena igrača, Gerrard će također imati više prostora za igru kada protivničke odbrane počnu pomnije pratiti i Suareza, tako da...Naravno, svi znamo kakve kvalitete posjeduje ovaj Urugvajac, te da se nerijetko izvlači i uzima loptu te da voli proigrati svoje suigrače. Eh, jedino što može biti problem je to što ide drito iz Holandije u Englesku; ali vidjeli smo Robbena koji je bio odličan u Chelseau nakon što je harao u Groningenu i Psv-u. Dakle, sumnjam da će se desiti novi Mateja Kežman( :lol: ), ali i dalje mislim da će proces prilagodbe potrajati kada je Suarez u pitanju. No, ova sezona je skoro pa izgubljena kada je plasman u Evropu u pitanju, tako da će isti dobro doći kada se bude pravio kadar za sljedeću sezonu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 17 jan 2011, 11:55

OTNYS_YNWA je napisao/la:Samba bi nam definitivno odlicno pojacanje bio. Strasan defanzivac, skok igra na mjestu a takav nam jedan
treba.

Suarez ce sutra sigurno potpisati i vec ga ocekujem u debiju protiv Vukova koji su protiv Citya pokazali kako
napadaju.

Nek' nam je Bog na pomoci.
Ma Samba je legenda,može igrati stopera,beka,napadača šta zatreba. :D

Ako dođe Suarez onda prelazimo u 4-4-2 vjerovatno,ali teško je odrediti formaciju neću da se zamaram time.
fera je napisao/la:gledam ocjene igraca juce torres i kuyt najbolji a cini mi se da su ovdje na forumu poslije jucerasnje utakmice upravo njih dvojicu pljuvali najvise a npr skrtela se niko nije sjetio a on je apsolutno najgori nas igrac ove sezone pogubio se lik totalno. u prvom poluvremenu sa lijeve strane nase odbrane koju su pokrivali glen i agger nije dosao ni jedan sut evertona sto dovoljno govori o tome kako su igrali. mozda dovođenje warnocka i nije tako lose kao sto mnogi misle jer glen bi se vratio na desnu stranu a kelly bi mogao igrati u sredini umjesto skrtela. ja mislim da bi cak i wilson igrao bolje od njega. ne znam kakva je ozljeda koju je juce pretrpio agger al ako je teza onda bez nekog pojacanja u odbrani ako nam skrtel i kyrgiakos budu igrali mogli bi mi lagano i ispasti...
Kuyt je za mene odličan,bar se trudi i bori za razliku od nekih.Što se tiče Skrtela ja sam napisao da se pogubio u nekoliko zadnjih tekmi.

Pa i ja sam govorio da Kelly može uskočiti na poziciju stopera ako zatreba ali sumnjam.

Evo malo svježih novosti:

Dalglish: Sudačke pogreške usmjerile su utakmicu

Menadžer Liverpoolovih nogometaša Kenny Dalglish vodio je u nedjeljnom gradskom derbiju protiv Evertona prvi put "redse" u domaćoj utakmici otkako je preuzeo trenersku dužnost od Roya Hodgsona...

Vratio se Dalglish na Anfield u susretu protiv Evertona kao Liverpoolov trener nakon 20 godina, a navijači su ga pozdravili ovacijama. Dobro raspoloženje na Anfieldu nastavilo se i tijekom samog susreta, no Liverpool na kraju nije uspio upisati pobjedu. Štoviše, unatoč vodstvu 1-0, na kraju je morao spašavati i bod, a susret je završio sa 2-2. Dalglish je imao primjedbe na sudačke odluke kod oba gola.

- Nismo imali sreće u određenim trenucima. Kod prvog gola trebala je biti lopta za našeg vratara, ali svejedno bismo trebali moći obraniti korner. Prije drugog gola suđen je sramotan slobodni udarac – rekao je Dalglish koji je u tri utakmice po povratku na klupu "redsa" upisao dva poraza i remi.

Na temu potencijalnog dolaska pojačanja u siječanjskom prijelaznom roku Dalglish je rekao.

- Iskreno, nemam pojma. John Henry i Tom Werner (klupski vlasnici, op.a.) su dobri ljudi. Siguran sam da će sjesti i razgovarati, a hoće li tema biti transferi, ne znam. Ako će biti novca za transfere, dobro, ako ne, opet dobro jer sam prihvatio posao računajući na igrače koje sada imam. U svakom slučaju, dolazak novog igrača bio bi za nas pozitivan, ali neću se time opterećivati.

Kenny Dalglish: "Vraća nam se vjera"

Nakon dolaska na klupu i dva uzastopna poraza, pa remija u gradskom derbiju protiv Evertona, menadžer Liverpoola Kenny Dalglish tvrdi kako njegova momčad počinje pokazivati znakove oporavka, iako su i dalje samo četiri boda iznad zone ispadanja.

Dalglish, koji je imao uspješno razdoblje na klupi Liverpoola do 1985. do 1991. godine, je startao porazom od Manchester Uniteda u FA kupu, nakon čega je uslijedio i poraz od Blackpoola u Premier ligi, te nedjeljni remi sa Evertonom.

Redsi su pobijedili samo sedam puta u dosadašnja 22 kola Premier lige ove sezone, ali Dalglish odlučno tvrdi kako Liverpool nije daleko od trenutka kada će stvari krenuti nabolje.

"Vidim da se vraća povjerenje u te igrače i to je sjajna vijest. Oni se svi moraju prilagoditi situaciji i sjajno je da su se prilagodili na ono što Steve Clarke, Sammy Lee i ja tražimo od njih. Treninzi su sada drugačiji nego ranije. To ne znači da su nužno bolji, ali su drugačiji i oni vjeruju u ono što rade. Prije nego što sam postao menadžer oslazio sam na utakmice i nisam mogao vjerovati da ostvarujemo tako malo pobjeda. Najbolji način da to promijenimo jeste pretvoriti riječi u izvedbe na terenu. Otkako sam došao na mjesto menadžera nitko me nije negativno iznenadio. Doista sam zadovoljan odnosom svih. Trenutno nemamo sreće, ali ako nastavimo raditi to će se promijeniti." rekao je Dalglish.

Dalglish će ovih dana razgovarati sa vlasnikom kluba Johnom Henryem oko aktivnosti do kraja siječanjskog prijelaznog roka. Henry je bio na tribinama za utakmice protiv Evertona i sada namjerava razgovarati sa Dalglishem, koji je za sada u ulozi privremenog menadžera do kraja sezone.

"Sjest ćemo i razgovarati uz večeru. Oni će mi postavljati pitanja o tome kakva je situacija i ja ću im dati odgovore, ali neću dati te odgovore vama." dodao je Dalglish.

Još jedan tinejdžer iz Southamptona na pragu Arsenala
Arsene Wenger i Arsenal su blizu dogovora oko dolaska u redove tog kluba još jednog sjajnog proizvoda omladinske škole Southamptona, Alexa Oxlade-Chamberlaina, za iznos od oko 18 milijuna eura.

Iz omladinske škole ovog kluba, koja je posljednjih godina izbacila nekoliko sjajnih mladih nogometaša, uključujući i Garetha Balea, Wenger je kao 17-godišnjaka doveo Thea Walcotta, za kojega je tada platio 11 milijuna eura, a sada se sprema platiti još više za igrača koji igra na sličnoj poziciji.

Za 17-godišnjeg krilnog napadača zainteresirani su i Liverpool, Chelsea, Tottenham, te oba kluba iz Manhcestera, ali čini se kako je Arsenal u najboljoj situaciji, budući da tinejdžerov otac Mark Chemberlain, bivši nogometaš Stokea i engleske reprezentacije, favorizira prelazak na Emirates stadion.

Vjeruje se kako su Topnici spremni dopustiti mladom igraču da do kraja sezone ostane na St. Marry's stadionu ako do kraja ovog prijelaznog roka postignu dogovor oko transfera. :x
FK Pjetlovi

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 17 jan 2011, 11:56

http://en.wikipedia.org/wiki/Stephen_Warnock pazite ovo... ovdje opet pise da je nas igrac :D

ista stvar bila i sa suarezom. da smo u boljem stanju ja bi bio protiv dovođenja obojice ovako bilo bi dobro kad bi dosli.

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 17 jan 2011, 11:59

A evo i svježih i "pouzdanih" informacija sa ss.ba :lol:

Chelsea će se pridružiti Liverpoolu i Tottenhamu u utrci za veznjaka Aston Ville, Ashleyja Younga.

Nekoliko klubova iz Premier lige želi 25-godišnjeg veznjaka, nakon što je on odgovdio pregovore oko potpisivanja novog ugovora.

Navodno, Tottenham je u prednosti za potpisivanje Younga, ali oni su trenutno skoncentrisani na dovođenje napadača Newcastlea, Andyja Carrolla.

Liverpool će najvjerovatnije sačekati ljetni prelazni rok kako bi napravio neki značajniji transfer. Trenutno su Redsi u potrazi za stoperom.

Također, i Chelseaju je prioritet u januarskom prelaznom roku stoper. No, navodno Carlo Ancelotti želi konkurenciji preoteti Younga čija se vrijednost procijenjuje na 20 miliona funti.

Liverpool očajnički želi dovesti stopera. Navodno, sada je Kenny Daglish zainteresovan za Birminghamovog Scotta Danna.

Daglish se nada da će mu čelnici Liverpoola osigurati pristojna sredstva za ovaj prelazni rok, a on će navodno pokušati da dovede 23-godišnjeg stopera Birminghama.

Dannova vrijednost se procijenjuje na osam miliona funti, a vrlo dobro bi došao Redsima u rješavanju problema u zadnjoj liniji.

Također se uklapa i u planove tima sa Anfielda. Podjestimo, sportski direktor Damien Comolli je rekao kako želi na mladim igračima da gradi budućnost kluba. :cry:

@fera nemoj da te to iznenađuje.Na početku prošle sezone je pisalo da su Gerrard i Torres igrači Citya,obojca su nosili nekakve luđačke brojeve 70 i nešto. :lol:
FK Pjetlovi

Liverpool8
Kontakt:

Post Postao/la Liverpool8 » 17 jan 2011, 12:01

fera je napisao/la:gledam ocjene igraca juce torres i kuyt najbolji a cini mi se da su ovdje na forumu poslije jucerasnje utakmice upravo njih dvojicu pljuvali najvise a npr skrtela se niko nije sjetio a on je apsolutno najgori nas igrac ove sezone pogubio se lik totalno. u prvom poluvremenu sa lijeve strane nase odbrane koju su pokrivali glen i agger nije dosao ni jedan sut evertona sto dovoljno govori o tome kako su igrali. mozda dovođenje warnocka i nije tako lose kao sto mnogi misle jer glen bi se vratio na desnu stranu a kelly bi mogao igrati u sredini umjesto skrtela. ja mislim da bi cak i wilson igrao bolje od njega. ne znam kakva je ozljeda koju je juce pretrpio agger al ako je teza onda bez nekog pojacanja u odbrani ako nam skrtel i kyrgiakos budu igrali mogli bi mi lagano i ispasti...
Torres sve vise i vise lici na sebe i juce je bio najbolji. Izgleda da je se pod Kennyijem probudio 8-) .
Kuyt dobio dobru ocjenu samo zbog penala i ni zbog ceg vise. Mnogo je lopti pogubio i slabo ista probijao sa desne strane, isto takav je i Maxi bio. A o Skrtelu ne treba trositi reci koliko je los....

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 17 jan 2011, 12:13

Fernando Torres ukupno nastupa 388 - 170 golova.
Luis Suarez ukupno nastupa 222 - 139 golova.
Obadvojica zajedno 610 nastupa a 309 golova, znači nema šanse da prođe utakmica a da neko od njih dvojice ne postigne pogodak :ugeek: ;)
Ostane nam još samo da neko drugi postigne još jedan pogodak za pobjede od 2-0 ili 2-1 :D
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.