Zenske selekcije

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

mirsad993
Kontakt:

Re: Zenske selekcije

Post Postao/la mirsad993 » 17 jun 2021, 20:51

Nema se sta puno pisati ovo je bilo jednom riječju fenomenalno.

Samo neki "navijači" trebaju dobro da se zapitaju, ko nije gledao utakmicu a da čita samo komentare na temi do 16:15h odnosno do četvrte četvrtine stekao bi se dojam da naše gube sa minimalno 20 razlike.

Ako mogu malo porediti ja bih to rekao ovako da bi ekvivalent ovoj pobjedi bila pobjeda protiv Argentine na svjetskom prvenstvu u fudbalu naravno

Vettel5
Kontakt:

Post Postao/la Vettel5 » 17 jun 2021, 20:54

mirsad993 je napisao/la:
17 jun 2021, 20:51
Nema se sta puno pisati ovo je bilo jednom riječju fenomenalno.

Samo neki "navijači" trebaju dobro da se zapitaju, ko nije gledao utakmicu a da čita samo komentare na temi do 16:15h odnosno do četvrte četvrtine stekao bi se dojam da naše gube sa minimalno 20 razlike.

Ako mogu malo porediti ja bih to rekao ovako da bi ekvivalent ovoj pobjedi bila pobjeda protiv Argentine na svjetskom prvenstvu u fudbalu naravno
Nećemo ići baš tako daleko, ali svakako da je posebna pobjeda. Kod nas je narod malo čudan kad pobjeđuje, jer nismo navikli. Ova pobjeda je veliko osvježenje u našem sportu. Sada su veoma izgledne šanse za drugi krug, sutra je pobjeda imperativ. Bolje su i to trebaju pokazati na parketu. :bih:
"Osvajao sam titule jer sam dodavao gas tamo gdje su drugi kočili."

M.SCHUMACHER

Greatest of all time.

☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

Mirza25
Kontakt:

Post Postao/la Mirza25 » 17 jun 2021, 20:59

hurem je napisao/la:
17 jun 2021, 19:06
Još jedanput, 5 minuta prije kraja kada su Belgijanke izjednačile i bilo 53:53, i kada smo svi očekivali pad...naše su napravile seriju 17:2, GOLEMO...strašno...neviđeno u našem sportu.
Da, za razliku od fudbalera i svih drugih. Čudo.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 17 jun 2021, 21:15

Justin je napisao/la:
17 jun 2021, 20:41
Vettel5 je napisao/la:
17 jun 2021, 20:12
Surreal je napisao/la:
17 jun 2021, 19:04
Ima li @Justin život?
samo pitam.
Nezamislivo mi djeluje da neko čak i poslije ovog korona virusa, sad kad se sve koliko toliko smirilo, provodi čitav Božiji dan pisajući po forumu svakakve gluposti. Takvi misle da su zanimljivi, zbog silnog trollanja, a ustvari nisu svjesni kako ispadaju maloumni i jadni. Mene da toliko ljudi nazove debilom, ja bih se zapitao. Ali isto tako moram priznat da su mi još smješniji oni koji se na sve te debile primaju, citiraju ih i tako dalje. No liferi su propast živa, ima posla valjda negdje, ne moraju biti nehljebari. :puke:
BoixosNois1899 je napisao/la: .
Rajaz je napisao/la: .
Mokes je napisao/la: .
Goretzka ziv. :salut:
Nisam znao da je baš ovolika kukavica pa ima rezervni profil spreman za ovakve situacije. :lol:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Vettel5
Kontakt:

Post Postao/la Vettel5 » 17 jun 2021, 21:17

Mirza25 je napisao/la:
17 jun 2021, 20:59
hurem je napisao/la:
17 jun 2021, 19:06
Još jedanput, 5 minuta prije kraja kada su Belgijanke izjednačile i bilo 53:53, i kada smo svi očekivali pad...naše su napravile seriju 17:2, GOLEMO...strašno...neviđeno u našem sportu.
Da, za razliku od fudbalera i svih drugih. Čudo.
Ispadoše žene uspješnije od muških. :mrgreen:

M.SCHUMACHER

Greatest of all time.

☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

Mirza25
Kontakt:

Post Postao/la Mirza25 » 17 jun 2021, 21:23

Drape je napisao/la:
17 jun 2021, 18:36
Rijetko koja pobjeda naših mi je izazvala emocije kao ova.

hayden
Kontakt:

Post Postao/la hayden » 17 jun 2021, 21:55

Košarkašicama BiH svaka čast. Veliki rezultat, velika pobjeda. I tu apsolutno ništa ne treba umanjiti. Štaviše.

S druge strane, evidentno je da je ženska košarka u Evropi u ogromnom padu. Na ovom prvenstvu nema najbolje igračice u Evropi već par godina Torens (Španija). Još neke selekcije su se odlučile za smjenu generacija (Rusija, Francuska, Turska). Srbiji to tek predstoji, tako da već od naredne godine na reprezentativnim takmičenjima neće biti jedne Sonje Petrović (najveće ime na ovogodišnjem prvenstvu i najbolja košarkašica koja igra isto), Jelene Milovanović. Još neke djevojke iz drugih jačih selekcija će se oprostiti. Mlade nade nisu ni blizu. Sve će ovo dovesti do velikih promjena na evropskom nivou, a samim time dati šansu i nekim drugim selekcijama da ostvaruju odlične rezultate i budu konkurentne sa svima.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 17 jun 2021, 23:17

1.05 kvota na nas protiv Turske , možda sutra sa pobijedim završimo prvi ?

StevieFranchise
Kontakt:

Post Postao/la StevieFranchise » 17 jun 2021, 23:23

hayden je napisao/la:
17 jun 2021, 21:55
Košarkašicama BiH svaka čast. Veliki rezultat, velika pobjeda. I tu apsolutno ništa ne treba umanjiti. Štaviše.

S druge strane, evidentno je da je ženska košarka u Evropi u ogromnom padu. Na ovom prvenstvu nema najbolje igračice u Evropi već par godina Torens (Španija). Još neke selekcije su se odlučile za smjenu generacija (Rusija, Francuska, Turska). Srbiji to tek predstoji, tako da već od naredne godine na reprezentativnim takmičenjima neće biti jedne Sonje Petrović (najveće ime na ovogodišnjem prvenstvu i najbolja košarkašica koja igra isto), Jelene Milovanović. Još neke djevojke iz drugih jačih selekcija će se oprostiti. Mlade nade nisu ni blizu. Sve će ovo dovesti do velikih promjena na evropskom nivou, a samim time dati šansu i nekim drugim selekcijama da ostvaruju odlične rezultate i budu konkurentne sa svima.
Hajde odlepršaj sa teme, boli nas k.... za kvalitet košarke na prvenstvu i reprezentaciju Srbije. Ta perfidna podbadanja i backhanded komplimente ostavljaj negdje drugo.
“America has only three cities: New York, San Francisco, and New Orleans. Everywhere else is Cleveland.”

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 17 jun 2021, 23:34

Francuska je favorit za osvajanje a križa se sa našom grupom u četvrtfinalu. Ako ne možemo biti prvi u našoj grupi, bolje je biti treći nego drugi, u tom slučaju bi izbjegli Francusku.

http://www.fiba.basketball/WomensEuroBa ... System.pdf

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 17 jun 2021, 23:38

Drape je napisao/la:
17 jun 2021, 23:34
Francuska je favorit za osvajanje a križa se sa našom grupom u četvrtfinalu. Ako ne možemo biti prvi u našoj grupi, bolje je biti treći nego drugi, u tom slučaju bi izbjegli Francusku.

http://www.fiba.basketball/WomensEuroBa ... System.pdf
Mislim da bi sa sutrašnjom pobjedom uz poraz Slovenije osigurali prvo mjesto cak i u slučaju poraza u zadnjem kolu.
Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?

farenhajt
Kontakt:

Post Postao/la farenhajt » 17 jun 2021, 23:43

hayden je napisao/la:

Fudbal se oprastao od mnogih legendi, tako je na udaru svaki sport pa i kosarka.
Da li je fudbal u padu sto su gle cuda SAD postale ravnopravan protivnik, iako je zemlja kosarke a soccer drugi pojam bio?
Da li je muska kosarka u padu kvalitete sto je gle cuda muska kadetska reprezentacija BiH prvak Evrope?
Da li je u pitanju ogroman pad ili pak ona "svi ganjaju loptu"?
Neki novi klinci dolaze.
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje

Tiktaktoe
Kontakt:

Post Postao/la Tiktaktoe » 17 jun 2021, 23:47

hayden je napisao/la:

Pored eme i jones, sonja vezati pertle moze samo...
Vrabac kriminalac

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 17 jun 2021, 23:54

hayden je napisao/la:

Sta je ta srpkinja bolja od Jonesove?,ta Petrovic?
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 17 jun 2021, 23:57

Pa sta ga koji djavo svi citirate?! Definicija glupog forumasa je kad se upeca na svaki post ovih padobranaca, koji dodju samo s jednom namjerom - da provociraju.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 18 jun 2021, 00:02

Izvini definicijo lol
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 jun 2021, 00:05

Velika pobjeda i svaka čast djevojkama. Baš veliki podvig, a i vidi se s koliko emocija i želje za pobjedom igraju. Tako je i u kvalifikacijama bilo a sada su ostvarile veliku pobjedu n EP. Ali ne smiju se ni opustiti, jer 1999. su tako naše košarkašice dobile Rusiju, tada velikog favorita pa su se poslije zaredali porazi i ispadanje u grupi. Naravno da bi sada trebalo biti drugačije ali moraju i dalje zapeti.
Isto tako ne treba umanjivati ni druge značajne pobjede drugih selekcija, imali smo ih itekako, ali mi navikli samo poraze pamtiti. I muška košarkaška repka je imala itekako velikih pobjeda, a ne treba zaboraviti da su 1993. godine bili i 8. na EP.
Ali ovo što naše košarkašice rade jeste posebna čarolija i posebna je stvar nakon 22. godine vratit se na košarkašku smotru i pobijediti Belgiju koja je danas bila apsolutni favorit. Treba to sada sve krunisati i prolaskom u narednu fazu takmičenja.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 18 jun 2021, 00:11

Jedan dan 6.50 na nama drugi 1.05.
Zenska kosarka. :D

slika

Vettel5
Kontakt:

Post Postao/la Vettel5 » 18 jun 2021, 00:16

TheChief je napisao/la:
18 jun 2021, 00:11
Jedan dan 6.50 na nama drugi 1.05.
Zenska kosarka. :D

slika
Ma turkinje su očajne jednostavno. Danas preslaba utakmica, ne znam jel mogla lošija biti. Mislim da će protiv naših djevojaka bolju partiju pružiti ali svejedno se nadam laganoj pobjedi.

M.SCHUMACHER

Greatest of all time.

☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

ShaquilleoNeal2560
Kontakt:

Post Postao/la ShaquilleoNeal2560 » 18 jun 2021, 00:19

Turkinje jesu očajne ali opet 1,05 na nas se nisam nadao s obzirom da opet imaju 4 igracice u Feneru i 1 iz Galatasaraya.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.