Oktagon velike trojke ili put do GOATa
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Oktagon velike trojke ili put do GOATa
https://www.foxsports.com.au/tennis/fre ... 6753a70fbd
https://independentaustralia.net/life/l ... itle,15195
LOVE HIM or hate him – and admittedly a fair portion of sports fans fall into the latter category – it’s now basically undeniable that Serbian superstar Novak Djokovic is the greatest men’s tennis player of all time.
ako se ukuca tennis goat na netu i biraju clanci nakon nedeljnog finala izgleda da postoji koncenzus da je nole taj. tako da prica kako su slemovi sve i jedino bitni ipak ne pije vode kod vecine koji prate tenis. ako izuzmemo fedtartde i rafatarde naravno.
https://independentaustralia.net/life/l ... itle,15195
LOVE HIM or hate him – and admittedly a fair portion of sports fans fall into the latter category – it’s now basically undeniable that Serbian superstar Novak Djokovic is the greatest men’s tennis player of all time.
ako se ukuca tennis goat na netu i biraju clanci nakon nedeljnog finala izgleda da postoji koncenzus da je nole taj. tako da prica kako su slemovi sve i jedino bitni ipak ne pije vode kod vecine koji prate tenis. ako izuzmemo fedtartde i rafatarde naravno.
Nadal neće igrati Wimbledon i Olimpijske igre
Index Sport
Prije 37 minuta
RAFAEL NADAL objavio je na Twitteru da neće igrati Wimbledon i Olimpijske igre.
"To je bila teška odluka, ali morao sam slušati svoje tijelo i ovo je najbolja odluka. Glavni cilj mi je da moja karijera potraje i da se mogu nastaviti boriti za najveće trofeje. Od Roland Garrosa do Wimbledona ima samo dva tjedna, a to nije dovoljno vremena za oporavak. Posljednja dva mjeseca bila su sjajna, ali istovremeno i veliko opterećenje za moj organizam", napisao je Nadal u seriji tvitova.
Španjolac, koji je nedavno napunio 35 godina, na zemljanim je turnirima osvojio Barcelonu i Rim, gdje je u finalu pobijedio Đokovića. No u polufinalu Roland Garrosa je od Srbina izgubio u četiri seta i onda odlučio uzeti pauzu.
Na posljednjem Wimbledonu 2019. godine igrao je polufinale, a taj turnir je osvajao 2008. i 2010. godine. Na Olimpijskim igrama je 2008. uzeo zlato u pojedinačnoj konkurenciji, a 2016. u parovima.
znaci rafa sve karte baca na USO u ostatku godine.
Index Sport
Prije 37 minuta
RAFAEL NADAL objavio je na Twitteru da neće igrati Wimbledon i Olimpijske igre.
"To je bila teška odluka, ali morao sam slušati svoje tijelo i ovo je najbolja odluka. Glavni cilj mi je da moja karijera potraje i da se mogu nastaviti boriti za najveće trofeje. Od Roland Garrosa do Wimbledona ima samo dva tjedna, a to nije dovoljno vremena za oporavak. Posljednja dva mjeseca bila su sjajna, ali istovremeno i veliko opterećenje za moj organizam", napisao je Nadal u seriji tvitova.
Španjolac, koji je nedavno napunio 35 godina, na zemljanim je turnirima osvojio Barcelonu i Rim, gdje je u finalu pobijedio Đokovića. No u polufinalu Roland Garrosa je od Srbina izgubio u četiri seta i onda odlučio uzeti pauzu.
Na posljednjem Wimbledonu 2019. godine igrao je polufinale, a taj turnir je osvajao 2008. i 2010. godine. Na Olimpijskim igrama je 2008. uzeo zlato u pojedinačnoj konkurenciji, a 2016. u parovima.
znaci rafa sve karte baca na USO u ostatku godine.
ukucas tennis goat i svi noviji clanci (nakon nedeljnog finala) stavljaju noleta na 1. poziciju.
https://howtheyplay.com/individual-spor ... f-All-Time
ogromna je tezina ove titule!
sada je:
19-20 u titulama
30-28 h2h
i 2x predjena igrica uz RG titulu preko rafe
a moglo je biti 18-21 u titulama i 29-29 h2h
kako god, vecina trenutno vidi noleta kao GOATa a kod 2. scenarija to ne bi bilo tako i vjerovatno bi vecina smatrala rafu i feda kao koGOATove i noleta kao br3. ogroman prelomni momenat u GOAT prici!
kakve ce psihofizicke popratne uticaje ovaj RG imati na njih 2 ostaje da se vidi. za pocetak je rafa evo otkazao W i OI.
https://howtheyplay.com/individual-spor ... f-All-Time
ogromna je tezina ove titule!
sada je:
19-20 u titulama
30-28 h2h
i 2x predjena igrica uz RG titulu preko rafe
a moglo je biti 18-21 u titulama i 29-29 h2h
kako god, vecina trenutno vidi noleta kao GOATa a kod 2. scenarija to ne bi bilo tako i vjerovatno bi vecina smatrala rafu i feda kao koGOATove i noleta kao br3. ogroman prelomni momenat u GOAT prici!
kakve ce psihofizicke popratne uticaje ovaj RG imati na njih 2 ostaje da se vidi. za pocetak je rafa evo otkazao W i OI.
mozel ovaj post na jos par tema, hvala lp
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
istina da zasluzuje ali mislim da je dovoljno. ovo mu je pravo mjesto a na onoj je bio samo odgovor u raspravi.
ovaj RG je noletu na neki nacin bio precica do GOAT statusa! vidjet cemo sta ce biti do kraja ali trenutno, po prvi put, on sjedi na pol poziciji i vodi trku. samo da ga povrede zaobidju.
ovaj RG je noletu na neki nacin bio precica do GOAT statusa! vidjet cemo sta ce biti do kraja ali trenutno, po prvi put, on sjedi na pol poziciji i vodi trku. samo da ga povrede zaobidju.
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 17 jun 2021, 17:55, ukupno mijenjano 2 puta.
Muhamed Ali - najveci bokser svih vremena, ali ni blizu top5 najboljih.
Slicna sudbina ceka i Novaka - najbolji ce mozda i biti, ali ni blizu top5 najvecih.
Slicna sudbina ceka i Novaka - najbolji ce mozda i biti, ali ni blizu top5 najvecih.
- Felixians4
- Kontakt:
Ali jest u top5 najboljih u svojoj kategoriji. Za Novaka teško je reći u tom kontekstu,to bi i moglo stajati još 5-10 godina(Fed,Nadal,Sampras,Borg,Agassi,Lendl),nakon toga će i njegov GOAT status rasti kako generacije odrasle u 80-im i 90-ima budu starile.
I Novak je medju top5 GOAT-ova AO-a.
Nojbolji mozda?!

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Naravno da ima dvojbe i da jos uvijek nije najbolji.
Ima, kao sto postoji dvojba je li zemlja okrugla ili ravna ploca... 

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Zemlja je okrugla, a Novak jos uvijek nije najbolji, te nikada nece biti najveci teniser svih vremena.
Ako ti tako kazes, veliki strucnjak teniske igre...
Spremi bromazepame za 2 sedmice, trebace ti

Spremi bromazepame za 2 sedmice, trebace ti

Nisam strucnjak, ne tangiraju me vise Rogerovi porazi (stavise, misljenja sam da je vec trebao biti u penziji), ali Novak i dalje nikada nece biti GOAT bijelog sporta.
Ma nije to ni bitno toliko, bitan je sex! No1e yebe, ne stigne ni kondom promijenit...

Vise bi ga narod volio da ga navuce na glavu.
Navlaci tamo gdje treba. Ne yebe lijep, nego uporan, a on se dobro nayebao i sto je najjace, ne namjerava da stane... 

koji homic. ajd da gleda zenski tenis zbog neke nove ane, sare ili kurnjikove evo busard je nelosa. a on gleda muski i baca ga na feda (u pauzma bacanja na rasela) i njegovu ljepotu i eleganciju. cuj raspravlja o ljepoti (ne igre nego osobe) i to mu je kao argument u GOAT prici. al dobro, treba biti politicki korektan. i derpei su ljudi i imaju pravo na misljenje kao i svi drugi. postujem ali se ne slazem.
postirao sam ranije kako je fed rekao da bi uvjek prije uzeo YE#1 nego slem titulu.
evo intervjua gdje rafa kaze kako slemovi nisu sve. jesu najvazniji ali i da na mastersima igraju najbolji igraci. i da ako jedan igrac osvoji slem a on osvoji recimo 5 mastersa, ne misli da je ovaj prvi (nole) imao bolju sezonu. po mojoj nekoj racunici je slem otprilike kao 4 mastersa a vidim da je i rafa razmisljao u tom pravcu.
evo intervjua gdje rafa kaze kako slemovi nisu sve. jesu najvazniji ali i da na mastersima igraju najbolji igraci. i da ako jedan igrac osvoji slem a on osvoji recimo 5 mastersa, ne misli da je ovaj prvi (nole) imao bolju sezonu. po mojoj nekoj racunici je slem otprilike kao 4 mastersa a vidim da je i rafa razmisljao u tom pravcu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.