Euro 2020 - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Re: Euro 2020 - općenito

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 16 jun 2021, 17:54

Epidaurus je napisao/la:
16 jun 2021, 17:46
Nit gdje pisem da smo nesposobni nit genetski hendikepirani. Kako si to uspio zakljucit ne bih znao. Mada o sposobnosti tj nesposobnosti celnika ovdasnih saveza najbolje govore kvaliteti liga ranije navedenih zemalja. Pogotovo ove nase koju bi najbolje bilo zakonom zabranit jer je sve samo ne sport.

Talenat o kojem ti pricas bi mogao samo usima mahat i svirat ku.rcu da nema vrhunske uslove za razvoj. Uostalom rad i uslovi za razvoj su glavni faktor hoce li se talenat razviti u igracinu ili u seoskog zonglera. Uostalom ti poput Rakitica, Ibre i slicnih su rodjeni i odrasli u drugim zemljama, ne znam po kojem osnovu oni vise pripadaju Hrvatskoj ili BiH koju nisu vidjeli kako treba nego Svicarskoj ili Svedskoj. Jedino po tom nacionalnom al taj faktor je toliko retrogradan i komican u 21om stoljecu gdje su nacije maksimalno izmijesane.
Nisi rekao, ali to je ta potka.
Bez coveka nema fudbalera. Stariji je covek od fudbalera na toj lestvici "zasluga".
A to sto ti jos uvek ne shvatas, shvatila je FIFA pre 50 godina kada je dozvolila emigraciji da nastupa za svoje matice i promenila pravilnik. A cilj te odluke je bio samo jedan: pospesiti medjunarodni fudbal, konkurentnost, pridobiti vise kvalitetnih reprezentacija. Istovremeno su "ukinuti" tzv. oriundi gde su Italijani i Spanci putem novca i platezne moci svojih klubova kupovali na desetine Brazilaca, Argentinaca i Urugvajaca i za svoju reprezentaciju. Rezultat takvih odluka bio je apsolutno pozitivan. Fudbal se razvio u vise zemalja i regija. Usledio je zlatni period 70-ih, 80-ih, 90-ih kada je izjednacenost kvalitetom bila nikada veca i nikada vise konkurenata za sam vrh na svetskim i evropskim prvenstvima. Danas se opet ide na koncentraciju kvaliteta u par zemalja, meni je licno to neatraktivno.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 jun 2021, 18:01

EpateguiHuleteti je napisao/la:
16 jun 2021, 17:54
Epidaurus je napisao/la:
Nit gdje pisem da smo nesposobni nit genetski hendikepirani. Kako si to uspio zakljucit ne bih znao. Mada o sposobnosti tj nesposobnosti celnika ovdasnih saveza najbolje govore kvaliteti liga ranije navedenih zemalja. Pogotovo ove nase koju bi najbolje bilo zakonom zabranit jer je sve samo ne sport.

Talenat o kojem ti pricas bi mogao samo usima mahat i svirat ku.rcu da nema vrhunske uslove za razvoj. Uostalom rad i uslovi za razvoj su glavni faktor hoce li se talenat razviti u igracinu ili u seoskog zonglera. Uostalom ti poput Rakitica, Ibre i slicnih su rodjeni i odrasli u drugim zemljama, ne znam po kojem osnovu oni vise pripadaju Hrvatskoj ili BiH koju nisu vidjeli kako treba nego Svicarskoj ili Svedskoj. Jedino po tom nacionalnom al taj faktor je toliko retrogradan i komican u 21om stoljecu gdje su nacije maksimalno izmijesane.
Bez coveka nema fudbalera. Stariji je covek od fudbalera na toj lestvici "zasluga".
A to sto ti jos uvek ne shvatas, shvatila je FIFA pre 50 godina kada je dozvolila emigraciji da nastupa za svoje matice i promenila pravilnik. A cilj te odluke je bio samo jedan: pospesiti medjunarodni fudbal, konkurentnost, pridobiti vise kvalitetnih reprezentacija. Istovremeno su "ukinuti" tzv. oriundi gde su Italijani i Spanci putem novca i platezne moci svojih klubova kupovali na desetine Brazilaca, Argentinaca i Urugvajaca i za svoju reprezentaciju. Rezultat takvih odluka bio je apsolutno pozitivan. Fudbal se razvio u vise zemalja i regija. Usledio je zlatni period 70-ih, 80-ih, 90-ih kada je izjednacenost kvalitetom bila nikada veca i nikada vise konkurenata za sam vrh na svetskim i evropskim prvenstvima. Danas se opet ide na koncentraciju kvaliteta u par zemalja, meni je licno to neatraktivno.
Ja nigdje ne govorim da emigracija ne bi smjela nastupati za zemlje iz koje su porijeklom ako to zele. To bi bilo nenormalno. Meni licno je logicnije i pravednije da nastupa za zemlju gdje je rodjen ili odrastao i razvio se kao fudbaler.

Kupovanje stranaca koji nemaju ama bas nikakve veze sa tvojom zemljom da igraju za tvoju reprezentaciju (sto se radi u kosarci npr) je suludo i svakako da je trebalo biti ukinuto.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 jun 2021, 18:04

Epidaurus je napisao/la:
16 jun 2021, 18:01
EpateguiHuleteti je napisao/la:
16 jun 2021, 17:54
Epidaurus je napisao/la:

Ja nigdje ne govorim da emigracija ne bi smjela nastupati za zemlje iz koje su porijeklom ako to zele. To bi bilo nenormalno. Meni licno je logicnije i pravednije da nastupa za zemlju gdje je rodjen ili odrastao i razvio se kao fudbaler.

Kupovanje stranaca koji nemaju ama bas nikakve veze sa tvojom zemljom da igraju za tvoju reprezentaciju (sto se radi u kosarci npr) je suludo i svakako da je trebalo biti ukinuto.
Trebaju biti jednaki uslovi za sve.
Zašto neki Armin, Hrvoje ili Stefan iz Njemačke mogu igrati za BiH. Odakle im je djed, a otac par puta bio u BiH, oni nikad.
A recimo neki Adriano ne bi mogao igrati samo zato što je porijeklom nešto drugo. Čak iako je živio u BiH i više vremena provodio od njih.
Po meni dvostruki aršini.

p.s. U Kini se sprema paklena reprezentacija. Naturalizovali su dobar broj Brazilaca.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 16 jun 2021, 18:09

Turska - Australija
Don't believe the hype.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 16 jun 2021, 18:11

Moglo bi ovdje biti golova
Unico amore sei!
❤️🖤

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 16 jun 2021, 18:19

akisarajevo92 je napisao/la:
16 jun 2021, 18:09
Turska - Australija
:urnebes: Bas
@igrajlopte 🐦

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 16 jun 2021, 18:22

Odlicna utakmica za sada u Bakuu.

Ja govorim iz malo sire perspektive. Sve odluke UEFA i FIFA u poslednjih 25 godina idu na stetu tzv. malih saveza.
Hipoteticki, dozvoli svakom savezu po jednog ucesnika u Champions League. Sa 32 kluba. Pa ces da vidis kako ce i klubovi iz manjih zemalja postati atraktivniji za ulaganje, lige daleko jace, "naobrazba" jaca, odnosno reprezentacije tih zemalja kao opcije primamljivije.
Sve sto rade FIFA i UEFA poslednjih decenija je koncentracija kvaliteta u 5-6 evropskih zemalja, klupski direktno, a reprezentativno indirektno, odnosno u svim odlukama se stite interesi bogatijih drzava/saveza sa zapada Evrope. Bosmanovo pravilo nanelo je stete koliko kupskom, toliko i reprezentativnom fudbalu, nista manje.
Da ne govorim koliki su licemeri npr. Nemci. Godinama je DFB snimao spotove kako za Nemacku trebaju igrati i Nemci i migranti i pokupovani stranci iz Latinske Amerike, samo za Nemacku i ni za koga drugog, a na "slucaju Ozil" su se pokazali kao najgori rasisti i potpuno devalvirali pricu koju su vestacki gurali kroz medije u prvi plan. DFB-elf je bio cist politicki projekat koji se zasnivao na jednoumlju najgore vrste.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 16 jun 2021, 18:24

Drvo

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 16 jun 2021, 18:26

Ramsey :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Grob te јebo kakvi panjevi su oko Balea, mora čovjek i autove izvoditi.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 jun 2021, 18:27

Kakva borba Juveovih i Bayernovih igraca za najgore pojedince turnira :rol:

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 16 jun 2021, 18:30

Stize kazna za promasaje

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 16 jun 2021, 18:31

Pa korisniji Mladen Veselinović od ovog tzv. talenta Undera.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 16 jun 2021, 18:32

Svidja mi se onako tenzija i naboj na ovoj utakmici ali ne sjecam se da sam gledao na nekom prvenstvu goru repku od ove Turske a ko da gledam uvaljat ce ovdje neku frljoku ..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 16 jun 2021, 18:34

Joj Čelika, cross and InshAllah :tokralju:

Pa pogledaj međede gdje šalješ loptu.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 16 jun 2021, 18:35

Arvid je napisao/la:
16 jun 2021, 18:34

Sta ti je ?
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 16 jun 2021, 18:38

delinjo je napisao/la:
16 jun 2021, 18:35
Arvid je napisao/la:
16 jun 2021, 18:34

Sta ti je ?
Haj na šake ako smiješ.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 16 jun 2021, 18:40

Dvije podjednako lose ekipe. Ovdje je sve moguce..
@igrajlopte 🐦

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 16 jun 2021, 18:41

Kakav skup amatera :|

Hahaha evo ga. Lopta Balea :tokralju:
Zadnja izmjena: Tekashi, dana/u 16 jun 2021, 18:43, ukupno mijenjano 2 puta.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 16 jun 2021, 18:42

Koji su ocaj ovi Turci :damn:
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 16 jun 2021, 18:43

Strašni stoperski tandem Turske. Plivaju već drugu utakmicu ko Brada na fidolini.

Odgovori

Natrag na “Euro 2020”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.