Košarkaška Reprezentacija Srbije

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan

Federer17

Re: Košarkaška Reprezentacija Srbije

Post Postao/la Federer17 » 16 jun 2021, 13:09

JHam je napisao/la:
16 jun 2021, 12:49
Nisi zato sto si jedan od ovih sto im je bitno da igra za repku, da se moze hvaliti komsijama ako odradis vise od njih u tom ciklusu i sta sve ne, covjek nije opterecen istim stvarima kao navijaci, i sutra bi ga isti ti popljuvali kao sto ga vec pljuju po twitteru i kao sto nasi pljuju Nurkica, **** se njima sto je sklon povredama npr, jednostavno balkan nije zasluzio nista vise od igranja igraca iz domace lige.
Ne.

Fazon su njegovi razlozi koje navodi, a s druge strane imas koliko hoces igraca koji svojim primjerom pokazuju drugacije. Kazes 'ne zelim igrati za reprezentaciju i tako ce ostati zauvijek', vjerujem da bi ga mnogi vec prekrizili i temu 'Jokic' davno zatvorili. Ovako su to samo izgovori koji ne pale kod ljudi koji iole prate kosarku.

Navodis da nije u dobrim odnosima s ostalim igracima u reprezentaciji, bez da se upitas je li mozda do njega i njegovog odnosa spram iste (ako je stvarno tako). Nemoguce da su svi drugi krivi a ne on, a koliko mi je poznato, atmosfera u reprezentaciji Srbije uvijek bude na nivou. To su sve profesionalci, apsolutno svjesni situacije u kojoj se nalaze. Ne znam da ima ijedan od njih koji (bi) se izdizao iznad ostalih i trazio nekakav poseban status. Mozda Jokic?

Druga stvar, dosao je novi trener, neko ko bi mozda igru gradio oko njega? Sigurno ga ne bi gurao u tim na 4, zajedno s Bobijem/Raduljicom, sto je radio Djordjevic.
Igra kosarku sto voli i igra ono sto zeli a ne sto mu se namece...
Ja bih prije rekao da igra kosarku zato sto voli $ i licna priznanja, jer bi u suprotnom igrao za reprezentaciju za koju je cast nastupati svakom normalnom covjeku, bez glupih opravdanja.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 16 jun 2021, 13:12

Shategabri je napisao/la:
16 jun 2021, 12:56
Kristijan je napisao/la:
16 jun 2021, 11:40
marconato je napisao/la:
16 jun 2021, 11:12
Ne treba ga nikad vise zvati i cao... ;)
Upravo to.
Jedan Bogdan može. Jedan Teo može. Jedan Vasa nakon što je čuo da mu je majka umrla može. Sombor ne može.
Šta ako i Bogdan odjavi, Hawksi još igraju playoff?
Pa ne ocekuje niko da dodje u sred PO da igra kvalifikacije. Bitno je da igra na OI ako odemo, a mislim da ce igrati.

A cuj JHam-a brata, ispade da su ovi sto igraju za reprezentaciju opterecene budale koje to rade da bi se k*rcile nad komsijama. Igranje za reprezentaciju je patriotski cilj i tu se igra za sebe i svoju zemlju. Neki imaju taj osjecaj, a neki ne. Ja Jokica sigurno necu vrijedjati zbog toga, ali je svakako cinjenica da sam sebi obara status u Srbiji medju navijacima, a ima predispoziciju da bude kultna licnost.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 16 jun 2021, 13:21

Federer17 je napisao/la:
16 jun 2021, 13:09
JHam je napisao/la:
Nisi zato sto si jedan od ovih sto im je bitno da igra za repku, da se moze hvaliti komsijama ako odradis vise od njih u tom ciklusu i sta sve ne, covjek nije opterecen istim stvarima kao navijaci, i sutra bi ga isti ti popljuvali kao sto ga vec pljuju po twitteru i kao sto nasi pljuju Nurkica, **** se njima sto je sklon povredama npr, jednostavno balkan nije zasluzio nista vise od igranja igraca iz domace lige.
Ne.

Fazon su njegovi razlozi koje navodi, a s druge strane imas koliko hoces igraca koji svojim primjerom pokazuju drugacije. Kazes 'ne zelim igrati za reprezentaciju i tako ce ostati zauvijek', vjerujem da bi ga mnogi vec prekrizili i temu 'Jokic' davno zatvorili. Ovako su to samo izgovori koji ne pale kod ljudi koji iole prate kosarku.

Navodis da nije u dobrim odnosima s ostalim igracima u reprezentaciji, bez da se upitas je li mozda do njega i njegovog odnosa spram iste (ako je stvarno tako). Nemoguce da su svi drugi krivi a ne on, a koliko mi je poznato, atmosfera u reprezentaciji Srbije uvijek bude na nivou. To su sve profesionalci, apsolutno svjesni situacije u kojoj se nalaze. Ne znam da ima ijedan od njih koji (bi) se izdizao iznad ostalih i trazio nekakav poseban status. Mozda Jokic?

Druga stvar, dosao je novi trener, neko ko bi mozda igru gradio oko njega? Sigurno ga ne bi gurao u tim na 4, zajedno s Bobijem/Raduljicom, sto je radio Djordjevic.
Ja bih prije rekao da igra kosarku zato sto voli $ i licna priznanja, jer bi u suprotnom igrao za reprezentaciju za koju je cast nastupati svakom normalnom covjeku, bez glupih opravdanja.
Znaci po tebi je dovoljno 1mj odmora da se spremi za 82 utakmice i PO naredne sezone? Dodjes u repku i lik iz kine ima vece ovlasti od tebe, ne bi im ni ja vise dosao.. Cast na balkanu imas jedino da ti svaki debil psuje sve po spisku jer misli da nisi odigrao dobro jer ocekuje MJa od svih igraca, to i nije neka cast vala

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 jun 2021, 13:23

dscile je napisao/la:
16 jun 2021, 13:12
Shategabri je napisao/la:
16 jun 2021, 12:56
Kristijan je napisao/la:
16 jun 2021, 11:40

Upravo to.
Jedan Bogdan može. Jedan Teo može. Jedan Vasa nakon što je čuo da mu je majka umrla može. Sombor ne može.
Šta ako i Bogdan odjavi, Hawksi još igraju playoff?
Pa ne ocekuje niko da dodje u sred PO da igra kvalifikacije. Bitno je da igra na OI ako odemo, a mislim da ce igrati.

A cuj JHam-a brata, ispade da su ovi sto igraju za reprezentaciju opterecene budale koje to rade da bi se k*rcile nad komsijama. Igranje za reprezentaciju je patriotski cilj i tu se igra za sebe i svoju zemlju. Neki imaju taj osjecaj, a neki ne. Ja Jokica sigurno necu vrijedjati zbog toga, ali je svakako cinjenica da sam sebi obara status u Srbiji medju navijacima, a ima predispoziciju da bude kultna licnost.
Jel Jokić i za OI rekao da neće ili?
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 jun 2021, 13:27

Federer17 je napisao/la:
16 jun 2021, 13:09
JHam je napisao/la:
Ne.

Jokić i Nurkić na neki način imaju slične životne priče i puteve od ničega do slave.
Doduše Nurk se busa u prsa nekim patriotizmom, kod Jokića to ne vidim.
Al i jedan i drugi uglavnom eskiviraju reprezentaciju, što će reći da nisu baš pretjerano zagrijani za istu, odnosno da im je prioritet klubi i ono što se dešava u klubu.
Neće da rizikuje, očekuje se puna ekipa Nuggetsa naredne sezone i ozbiljne stvari, Jokić jeste fakat imao jaku sezonu u kojoj je igrao non-stop i velike minute, neće da rizikuje neku povredu zbog zamora i da sve to pusti niz vodu.

Koliko god to sa navijačke strane šupački izgledalo, ja ih razumijem obojicu.
Na kraju krajeva, patriotizam je ubleha za široke narodne mase. Ko je vidio koristi od toga kad zagusti u životu?
U se i u svoje kljuse.
Koševo Zapad

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 16 jun 2021, 13:50

JHam je napisao/la:
16 jun 2021, 13:21
Znaci po tebi je dovoljno 1mj odmora da se spremi za 82 utakmice i PO naredne sezone? Dodjes u repku i lik iz kine ima vece ovlasti od tebe, ne bi im ni ja vise dosao.. Cast na balkanu imas jedino da ti svaki debil psuje sve po spisku jer misli da nisi odigrao dobro jer ocekuje MJa od svih igraca, to i nije neka cast vala
Nije to bas mjesec odmora. Imao bi on i mjesec odmora do olimpijade. Ubijedjen sam da bi ga i Kokoskov znao iskoristiti, stediti, dozirati mu minutazu. Ako iko poznaje kako funkcionisu stvari u NBA, onda je to Igor. Ista stvar i sa njegovom ulogom u timu, koju nije imao kod Djordjevica.

Sta bi bilo da je, recimo, prosao Finiks i morao odigrati novih potencijalnih 7 meceva sa po 45 min na parketu? Ovako bio igrao nekih 7-8 utakmica na OI, a 20 min njegovih bi bilo sasvim dovoljno za Srbiju koja ima odlicne igrace na svakoj poziciji.

Ako su mogli Novicki, Djinobili, Parker, braca Gasol, evo sada Doncic, zasto Jokic u najboljim godinama vazda izbjegava reprezentaciju?

Ti kao da mislis da ce jedino on nakon tih OI igrati kosarku, dok ce Micic, Bjelica, Lucic, Bogdanovic (ako dodje) i ostali odmarati barem do NG. Pa, danas se i u Evropi igraju 3 utakmice sedmicno, nimalo lahak tempo za izdrzati, ali se od Evropljana podrazumijeva odziv i igranje za nacionalne selekcije.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 16 jun 2021, 13:55

Federer17 je napisao/la:
16 jun 2021, 13:50
JHam je napisao/la:
16 jun 2021, 13:21
Nije to bas mjesec odmora. Imao bi on i mjesec odmora do olimpijade. Ubijedjen sam da bi ga i Kokoskov znao iskoristiti, stediti, dozirati mu minutazu. Ako iko poznaje kako funkcionisu stvari u NBA, onda je to Igor. Ista stvar i sa njegovom ulogom u timu, koju nije imao kod Djordjevica.

Sta bi bilo da je, recimo, prosao Finiks i morao odigrati novih potencijalnih 7 meceva sa po 45 min na parketu? Ovako bio igrao nekih 7-8 utakmica na OI, a 20 min njegovih bi bilo sasvim dovoljno za Srbiju koja ima odlicne igrace na svakoj poziciji.

Ako su mogli Novicki, Djinobili, Parker, braca Gasol, evo sada Doncic, zasto Jokic u najboljim godinama vazda izbjegava reprezentaciju?

Ti kao da mislis da (ce) jedino on nakon tih OI igrati kosarku, dok ce Micic, Bjelica, Lucic, Bogdanovic (ako dodje) i ostali odmarati barem do NG. Pa, danas se i u Evropi igraju 3 utakmice sedmicno, nimalo lahak tempo za izdrzati, ali se od Evropljana podrazumijeva odziv i igranje za nacionalne selekcije.
Pogledaj koliko je Jokic odigrao utakmica i minuta u zadnje dvije sezone, pa pogledaj te ostale sto si nabrojao, pa onda uporedi. Nowitzki, Parker, Gasol, sve bili sami nosioci repke, Jokic ako dodje nema sanse da ima vece ovlasti od Teodosica sve da je nba prvak i fmvp

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 16 jun 2021, 13:58

JHam je napisao/la:
16 jun 2021, 13:55
Pogledaj koliko je Jokic odigrao utakmica i minuta u zadnje dvije sezone, pa pogledaj te ostale sto si nabrojao, pa onda uporedi. Nowitzki, Parker, Gasol, sve bili sami nosioci repke, Jokic ako dodje nema sanse da ima vece ovlasti od Teodosica sve da je nba prvak i fmvp
Znaci, Doncic koji je vec dosao na pripreme s reprezentacijom u zadnje dvije sezone igrao neke garbage minute?

Mora da si Igor Kokoskov pa znas kakve ce ovlasti imati najbolji igrac svijeta ove godine. :D

salex90
Kontakt:

Post Postao/la salex90 » 16 jun 2021, 14:08

sramna odluka Nikole Jokica!

Daj Boze da Milutinov bude spreman.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 16 jun 2021, 14:26

Somborski papak.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 16 jun 2021, 14:28

A vidi malih kompleksasa sto su navalili na temu :rol:
Nego na kom ste vi oimpijskom turniru? Necete ga nikada ni videti :rol:
Pa ima li od vas vecih smota u Evropi?! I vi komentarisete SRPSKE KOSARKASE ?!?!?!?! :rol:

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 16 jun 2021, 14:29

Federer17 je napisao/la:
16 jun 2021, 13:58
JHam je napisao/la:
16 jun 2021, 13:55
Znaci, Doncic koji je vec dosao na pripreme s reprezentacijom u zadnje dvije sezone igrao neke garbage minute?

Mora da si Igor Kokoskov pa znas kakve ce ovlasti imati najbolji igrac svijeta ove godine. :D
Opet pogledaj koliko je minuta odigrao Jokic koliko Doncic u zadnje 2 sezone + PO, jel tesko razumjeti da covjek nije propustio ni jednu jedinu utakmicu u te dvije sezone? I onda da dodje da igra za ovakve navijace koji ne mogu podrzati njegovu odluku? Opet kazem, balkanci ne zasluzuju ove igrace koji imaju milionske ugovore, navijacima se **** za njihov klub, plate, **** se onda i njima za njih, nece im navijaci dat pare kad se povrijede pusti Bgt

salex90
Kontakt:

Post Postao/la salex90 » 16 jun 2021, 14:38

druze branis neodbranjivo, da ne upotrebim neku tezu rec

samo ne znam od koga?

navijaca reprezentacije za koju ne navijas?

Mogao Dirk, mogao Pau, mogao Lebron... al eto Nikolica Somborac ne moze...

Ne prvi put, ne drugi put.

U trenutku kada selekcija ima dream team i kada moze, konacno, (zanemarimo proslo SP), da pruzi ozbiljan otpor americkom timu.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 16 jun 2021, 14:45

salex90 je napisao/la:
16 jun 2021, 14:38
druze branis neodbranjivo, da ne upotrebim neku tezu rec

samo ne znam od koga?

navijaca reprezentacije za koju ne navijas?

Mogao Dirk, mogao Pau, mogao Lebron... al eto Nikolica Somborac ne moze...

Ne prvi put, ne drugi put.

U trenutku kada selekcija ima dream team i kada moze, konacno, (zanemarimo proslo SP), da pruzi ozbiljan otpor americkom timu.
Nista ja ne branim, nego ga popljujte jos malo ko ovi nasi Nurkica, pa opet kad bude trebalo da se odazove vi ocekujte da dodje jer ste tako dobri prema njemu

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 jun 2021, 14:46

Jbg svako se češe tamo gdje ga svrbi.
Jasno da je sa navijačke strane logično da dođe, ekipa je tu i može puno.
Al očito to njemu nije toliko bitno, odnosno bitnije mu je ovo sa Denver Nuggetsima i za to se čuva.
Koševo Zapad

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 16 jun 2021, 15:50

EpateguiHuleteti je napisao/la:
16 jun 2021, 14:28
Pa ima li od vas vecih smota u Evropi?! I vi komentarisete SRPSKE KOSARKASE ?!?!?!?! :rol:
Zbog cega kompleksasi, ili si bubnuo rijec da ispadnes pametan, a ustvari nemas pojma sta znaci?

Na osnovu 3-4 tvoja posta koja sam ranije procitao pomislih kako si normalan lik, a ustvari pacenik level pro. Jos samo reci da zivis ili si porijeklom iz BiH. :mrgreen:
JHam je napisao/la:
16 jun 2021, 14:29
Opet pogledaj koliko je minuta odigrao Jokic koliko Doncic u zadnje 2 sezone + PO, jel tesko razumjeti da covjek nije propustio ni jednu jedinu utakmicu u te dvije sezone? I onda da dodje da igra za ovakve navijace koji ne mogu podrzati njegovu odluku? Opet kazem, balkanci ne zasluzuju ove igrace koji imaju milionske ugovore, navijacima se **** za njihov klub, plate, **** se onda i njima za njih, nece im navijaci dat pare kad se povrijede pusti Bgt
Fulas poentu. Naveo sam ti igrace koji su bili nositelji svojih timova (u prevodu, imali veliku minutazu), dolazili daleko u PO, osvajali prstenove, pa su opet bez imalo dvojbe bili na raspolaganju reprezentaciji. Jokicu ovo nije ni prvi put, tako da prica o prevelikom broju utakmica opet pada u vodu.

Po tvojoj logici onda treba 'ugasiti' reprezentacije, ako je vec opravdano da pojedinci budu iznad njih. Haman se povreda moze desiti samo Jokicu... Pitam se onda zbog cega se jedan Bogdanovic ovako postuje, a eto po tebi Jokicu psuju i vrijedjaju ga? Valjda su u pitanju isti navijaci, isti narod. Vjerujem da Bogdanu niko (ili barem vecina) ni rijec nece prigovoriti ako se sad nikako ne odazove.

Nebitno, ovo neslaganje u stavovima mozemo do sutra nastaviti. Nema fajde.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 16 jun 2021, 17:30

Federer17 je napisao/la:
16 jun 2021, 15:50
EpateguiHuleteti je napisao/la:
16 jun 2021, 14:28
Zbog cega kompleksasi, ili si bubnuo rijec da ispadnes pametan, a ustvari nemas pojma sta znaci?

Na osnovu 3-4 tvoja posta koja sam ranije procitao pomislih kako si normalan lik, a ustvari pacenik level pro. Jos samo reci da zivis ili si porijeklom iz BiH. :mrgreen:
JHam je napisao/la:
16 jun 2021, 14:29
Fulas poentu. Naveo sam ti igrace koji su bili nositelji svojih timova (u prevodu, imali veliku minutazu), dolazili daleko u PO, osvajali prstenove, pa su opet bez imalo dvojbe bili na raspolaganju reprezentaciji. Jokicu ovo nije ni prvi put, tako da prica o prevelikom broju utakmica opet pada u vodu.

Po tvojoj logici onda treba 'ugasiti' reprezentacije, ako je vec opravdano da pojedinci budu iznad njih. Haman se povreda moze desiti samo Jokicu... Pitam se onda zbog cega se jedan Bogdanovic ovako postuje, a eto po tebi Jokicu psuju i vrijedjaju ga? Valjda su u pitanju isti navijaci, isti narod. Vjerujem da Bogdanu niko (ili barem vecina) ni rijec nece prigovoriti ako se sad nikako ne odazove.

Nebitno, ovo neslaganje u stavovima mozemo do sutra nastaviti. Nema fajde.

Eto ti koliko je covjek igrao, ti sto si ih naveo a jos igraju, nema ih ni blizu.. To pod jedan, pod dva, zasto neko misli da je Jokic iznad reprezentacije jer se ne odaziva, jel pise negdje da se mora igrati? Ili to samo navijaci gledsju kao nepisano pravilo jer bi se eto oni kao odazvali, oni ustaju u 4 da gledaju, oni su to zasluzili.. Zasluzili su jednu veliku da ne kazem sta, svi ti sto ocekuju da im se nesto vrati i svi obi sto pljuju bilo kog igraca kad odigra lose ili se ne odazove...

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 16 jun 2021, 17:50

A sunce ti pa to je sport. Normalno da je se hvali igrac kada igra dobro i da se kritikuje kada odigra lose. Kao da je to nesto neobicno ili sto se desava samo kod nas. I kao da se to desava samo Jokicu, a ne i Bogdanovicu, Teodosicu, Bjelici i ostalim.

Ono, sta je trebala biti reakcija kad je Jokic objavio da nece igrati? Aplauz? Ljudi su se nadali da cemo napasti opet dobar rezultat i da cemo ici u najjacem sastavu, narocito jer je ovo vjerovatno poslednje veliko takmicenje Bjelice i Tea, kao nosioca jedne odlicne generacije. Na sve to imamo i Bogdana koji igra odlicnu sezonu, Micica koji je MVP EL, Guduru, Bobija, Milutinova ako se oporavi..

Ne vidim sto bi ga pravdao bilo ko, ili srao po njemu. Nije mu prvo takmicenje koje preskace, jer ocigledno ne osjeca reprezentaciju kao npr. Bogdan ili Teodosic koji su do sada i povrijedjeni dolazili na takmicenja. Zato ce, iako nisu bolji igraci, uvijek uzivati bolji status medju kosarkaskim navijacima iz Srbije.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 16 jun 2021, 17:56

dscile je napisao/la:
16 jun 2021, 17:50
A sunce ti pa to je sport. Normalno da je se hvali igrac kada igra dobro i da se kritikuje kada odigra lose. Kao da je to nesto neobicno ili sto se desava samo kod nas. I kao da se to desava samo Jokicu, a ne i Bogdanovicu, Teodosicu, Bjelici i ostalim.

Ono, sta je trebala biti reakcija kad je Jokic objavio da nece igrati? Aplauz? Ljudi su se nadali da cemo napasti opet dobar rezultat i da cemo ici u najjacem sastavu, narocito jer je ovo vjerovatno poslednje veliko takmicenje Bjelice i Tea, kao nosioca jedne odlicne generacije. Na sve to imamo i Bogdana koji igra odlicnu sezonu, Micica koji je MVP EL, Guduru, Bobija, Milutinova ako se oporavi..

Ne vidim sto bi ga pravdao bilo ko, ili srao po njemu. Nije mu prvo takmicenje koje preskace, jer ocigledno ne osjeca reprezentaciju kao npr. Bogdan ili Teodosic koji su do sada i povrijedjeni dolazili na takmicenja. Zato ce, iako nisu bolji igraci, uvijek uzivati bolji status medju kosarkaskim navijacima iz Srbije.
Upravo, ne igra Boze moj ni prvi ni zadnji, al to "zasluzili" navijaci a jedva cekaju da ga popljuju, za to kazem, nit je ko sta zasluzio nit on kome sta duguje..

Divos
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 16 jun 2021, 18:14

? "- је, & ', " " " ", ' $ је то " ? % " у " " ? " " на &. О & """ ? """ ? па $ је то ?, ? је ", " то " $ " " $ $ се ' " за ' " $ " се ? о "&" ? " & " % " ' $ ? " & статуса у ?, $ је ? $ ", ту - ? & његову $ " " $. ' $ је $ ?, & % " " " " " ", процјена $ у & стању не ' " оно % се $ њега &.

% се " % " ?, " " % ? ' у ? ? за &, ? је ове сезоне $ & % " & %, на ? не & $. " јесте опасно $, но " он " " праву " %, " је у " & &, ту " ?, ? " $,"? " попут &, " " " " " " у ' & " $, ? $ су " " - " ", $ % " је $ ? ", ? ? - " " $ $, ' & се $ ". А -.

$ & је стање ? ?. Он - $ ? " " у ". & се " $ $, " & " " $ на & ? " " је " " $, $ " се " не " ? ?, " ? је $ ? ", не " " ", ? " " $ & у ", $ ' је " у & " $ са ? & " $ свој ". У ' " у ? на тој ".

% је ту је, & ' & њега се ', % " " " пуно - на &.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.