Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Padovan
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Padovan » 14 jan 2011, 15:06

Evo i mene napokon, nisam bio od vikenda nije mi internet radio. Vidim pisalo se ovdje o svemu i svačemu :D, ali evo izgleda da se sad sve vraća u normalu.

Sinoć odlična utakmica, još haman cijelu utakmicu bez pravog špica, ali šta će nam spic kad imamo Alexa :)

Povratak Buffona, koja intervencija pred kraj utakmice, još izjavio da ono nije odbranio da bi otisao u penziju :mrgreen: .

Šteta za povredu Tonia, ali evo koliko sam mogao vidjeti da nije ništa ozbiljno i da bi mogao biti spreman, već za meč protiv Baria.

@juvesissoko Tako su se neki smijali i za Quagliarellu, pa na kraju momak bio najbolji napadač.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 14 jan 2011, 16:01

sto se mene tice dabogda Flores bio najbolji igrac na svijetu, ja bih bio najsretniji kad bi ubijao po terenu, al svi mi vidimo da se Marotta "igra Sampdorie" :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 14 jan 2011, 16:14

JuveSissoko je napisao/la:sto se mene tice dabogda Flores bio najbolji igrac na svijetu, ja bih bio najsretniji kad bi ubijao po terenu, al svi mi vidimo da se Marotta "igra Sampdorie" :mrgreen:
Razumijem ja tebe i meni je krivo što se ne dovede neki igrač svjetske klase, ali nije realno sad u januaru očekivati nekakva spektakularna pojačanja (nismo mi city). Ali na ljeto će biti skroz druga priča. Došao bi na posudbu do kraja sezone, a nema veliku platu. Teško da može biti gori od Amaurija i Iaquinte.

FC Ljuta Krajina

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 14 jan 2011, 17:31

.Romanista. je napisao/la:
@suntu jeu:Znam ja itekako talijanski jezik i znam dobro što sam pročitao u novinama.
Klub želi da oformi mladu momčad, te da dovede neke super-talente. ;)

Perpiacere non dire più le bugie. Ieri non c'era scritto nulla simile o che assomiglia.. Fammi vedere il testo.. trovalo almeno ;)

Ili u prevodu ; nije bilo nista slicno sto je mmak spomenuo.

BTW Toni mjesec dana out. :|

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 14 jan 2011, 18:47

meni stvarno nije jasno sta se kod vas desava sa ovim povredama vise...ovo je stvarno strasno,pa Toni ni doso kako treba nije a mjesec mora pauzirat. nevjerovatno ! :o
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 14 jan 2011, 21:07

JuveSissoko je napisao/la:joj jesmo propali :mrgreen: Fl..FLooo Forlan?????? ma ne to je Floro Flores hahaha :(
Jos dodas Macarrone i Di Natale :roll: .. Boze dragi, nista manje nego skandalozno. Dovoljno je samo sto nas povezuju sa ovim polovnjacima, da covjek skonta koliko smo propali. Pa ovo je smijesno! Izgleda da je jedino bitno da si talijan, osrednji igrac i da imas preko 30 banki :mrgreen:

PRESTANITE DOVODITI OSREDNJE IGRACE :evil:
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 15 jan 2011, 10:46

pricaj sta hoces, forza italia :P :D
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 15 jan 2011, 19:20

U okviru 20. kola Serie A Juventus na svom stadionu dočekuje ekipu Baria. Utakmica se igra u nedelju sa početkom od 15 časova...

Nova godina i drugi deo sezone nisu na najbolji način počeli za pulene Gigia Del Neira. Ekipa je jako loše ušla u nastavak trke za Scudettom, iako je prvi deo završen učinkom od 13 uzastopnih utakmica bez poraza u prvenstvu. No, usledili su mečevi protiv Parme i Napolia i u oba je Juventus pretrpeo teške poraze praćane povredom jednog od ključnih igrača Fabia Quagliarelle.

Usledio je meč protiv Catanie u Coppa Italia i pobeda je bila jedina opcija. Tako je i bilo. Zabeležen je trijumf od 2:0 uz novi pogodak Krasića, bez kog se ovaj tim ne može zamisliti. Međutim, da ne bude sve najbolje postaralo se koleno novog napadača 'Stare Dame', Luce Tonia. Vremešni napadač je isteglio ligamente i očekuje se da će biti van terena narednih mesec dana.

Posle ove kratke retrospektive događaja iz prethodna tri susreta, osvrćemo se meču protiv Baria. Ekipa sa stadiona 'San Nicola' beleži jako loše rezultate ove godine. Oni su na poslednjem mestu i šef struke Giampiero Ventura ima dosta problema da uklopi tim koji će uraditi nešto više. Prošle sezone, Bari je bio mnogo ozbiljnija i opasnija ekipa, ali, sa odlaskom nekolicine igrača, pre svih Bonuccia i Ranocchie, zadnja linija tima je oslabila i Bari lako prima golove. U dosadašnjem delu sezone zabeležili su svega 3 pobede, od kojih je jedna upravo protiv Juventusa (1:0) 28. avgusta.

Što se tiče međusobnog odnosa u prethodnih 10 mečeva, Juventus je zabeležio 6 pobeda, Bari 3 i jednom je bilo nerešeno. Del Neri će imati određene probleme oko sastavljanja ekipe. U tim se konačno vraća Jorge Martinez nakon povrede. Marchisio, Grosso, Rinaudo, Toni, De Ceglie, Quagliarella, Iaquinta i Amauri su povređeni a Felipe Melo je suspendiran. Posle pobede nad Cataniom u Coppa Italia i laganog podizanja morala u ekipi, ovo je svakako nova idelana prilika da se Juventus vrati na pobednički kolosek.

Forza Juve!

Pozvani igrači:

1 Buffon
2 Motta
3 Chiellini
7 Salihamidzic
10 Del Piero
13 Manninger
14 Aquilani
17 Traore
19 Bonucci
21 Grygera
22 Sissoko
23 Pepe
25 Martinez
27 Krasic
30 Storari
33 Legrottaglie
35 Buchel
41 Giannetti
43 Sorensen

Šta reći pred duel sa Bariem ovo se mora dobiti, iako smo desetkovani. Najgori su izostanci Marchisio i Melo, također Juventus će imati problem kod napadača na raspolaganju je Del Piero, a možda pored njega zaigra Giannetti, koji je postigao gol protiv Citya u Torinu.

Raduje povratak Buffona, koji bi sutra trebao biti u prvih 11. Također i Martinez se vraća nakon više od dva mjeseca izbivanja zbog povrede, ali on će vjerovatno ući sa klupe.

Mogući sastav:

---------------------------Bufffon----------------------
Sorensen-------Bonucci--------Chiellini-----------Grygera (Traore)
Krasić---------Aquilani---------Sissoko------------Pepe
----------------Del Piero----Giannetti

Nadam se također da bi Hasan mogao sutra upisati određenu minutažu, ali moguće je da ga i ne bude ni na klupi, kod Del Neria je svašta moguće.

FC Ljuta Krajina

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 15 jan 2011, 19:25

Juve želi Bastosa na ljeto

http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=669
Juventus planira da u toku ljetnog prelaznog roka dovede defanzivca Lyona, Michela Bastosa.

Bianconeri su već ranije pokazivali interesovanje za Bastosom, ali nisu uspjeli da realizuju transfer pošto je cijena bila previsoka.

Mađutim, kako prenosi Corriere dello Sport, situacija se sada primijenila pošto je Lyon spreman da ga proda na ljeto.

Forlan: Juve? Ništa konkretno

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2973.html
Urugvajski golgeter demantovao da će da se preseli u Torino. Kaže da ''stara dama'' ništa konkretno nije uradila.

Napadač Atletico Madrida, Diego Forlan, priznao je da ne žuri sa odlukom da napusti klub i odbacio je navode koji ga povezuju sa Juventusom.

Bianconeri tragaju za napadačima, jer su povređeni Fabio Quagliarella i Luca Toni.

Pre par meseci, pojavile su se spekulacije oko Forlana i prelaska u Torino na pozajmicu uz pravo preče kupovine za 10 miliona evra. Ipak, urugvajski reprezentativac se lepo oseća na ''Vicente Calderonu''.

''Rekao sam više puta da mi je lepo ovde i da nema problema da ostanem. Ali ja sam profesionalac ako dođe do prave ponude koja me zadovolji, otićić u. Nisamo ni od koga imao nikakvu konkretnu ponudu. Ne mogu da pričam o Italiji, jer su to samo glasine'', rekao je Diego Forlan medijima u Španiji.

FC Ljuta Krajina

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 16 jan 2011, 02:14

Evo Amaurija u novom izdanju, ovo je sad u modi :mrgreen: .

slika

slika

FC Ljuta Krajina

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 16 jan 2011, 15:51

Alessandro Del Piero! samo to treba reci i ustati par puta..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 16 jan 2011, 15:54

Šta je ovo nigdje nikoga :evil:

Pogdio sam sastav iz prve za današnju utakmicu :D .

Prvo poluvreme i nije neka igra bila, dominirali smo, ali nismo napadali nešto posebno. Igra Sissoka me raduje, vidi se koliko se trudi, želi dokazati da on ima mjesta u ovom Juventusu, bravo majstore.

A onda je Ale pokazao da je majstor slobodnjaka :D .

Nadam se boljoj igri u drugom poluvremenu, jedva čekam da vidim Martineza nakon povrede.

FC Ljuta Krajina

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 16 jan 2011, 15:56

Sad zasad sam zadovoljan ne igrom vec rezultatom. Da zante koliko sam se iznervirao kad je Alex promasio onaj zicer tj. onaj slobodnjak sa 18 metara ali kad je sudija dosudio drugi znao sam da ce ga dat, jos jednom majstor potvrdjuje klasu. Drago mi je i zbog Gigija danas debituje u Ligi ove sezone a vec je debitovo u Kupu u cetvrtak. Valjda doktori danas nece imat posla u Torinu jer Bog zna koji bi nam to po redu bio povrijedjen igrac...
Jos jednom GRANDE ALEX...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 16 jan 2011, 15:57

realno, dobro cemi mi se do kraja sezone namucit za Ligu Sampiona, hvala ti Del Piero,
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 16 jan 2011, 15:59

Posjed lopte i igra na nasoj strani al bez vecih uzbudjenja....jednostavno vidi se da nam fali taj napadac...nema tecne igre ali opet bi lakse bilo da imamo pravog spica...

ono sto smo svi i pretpostavljali, ostvarilo se...samo smo iz prekida mogli zabit i to se desilo hvala Bogu..majstorija alexa i to je to.

Ova utakmica je prevazna,jednostavno moramo dobiti...i u narednim tekmama cemo bar Amaurija imati u napadu :roll: :roll: Ovako to tesko ide bez pravog napadaca.....a i melo fali mnogo

Jos jedan trebamo zabit ako je moguce i mirno privest tekmu kraju...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 16 jan 2011, 16:42

Bravo Alberto , tako treba , udri ;)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 16 jan 2011, 17:04

Uh..kako teska pobjeda,ali zasluzena..bez pravog napadaca i bez mela na sredini nije to bilo neko izdanje ali pobjeda zlata vrijedna.

Konacno smo i mi imali malo srece,pa da pobjedimo iz ne bas neke dobre igre.Rezultat je vise odraz nekih kvaliteta pojedinaca(alex i aqua) i eto...dobro je :)

istakao bih Pepea...njegovu borbenost i veliku zelju,zatim sissoka koji je presjekao dosta napada,te alexa koji ima 36 godina,ne smijemo to zaboravit...svaka ti cast majstore...na borbenosti svih 90 minuta,umijecu i nevjerovatnoj zelji koju pokazujes..iako si sve osvojio i dozivio sto mnogi nisu.kakv je to igrac i covjek..primjer za sve

slika

Kritike idu na racun odbrane...bilo je dosta prostora i sreca da imamo chiellinija koji fakticki sam drzi sve to :roll: Bekovi opet katastrofa....a napadaca jednostavno moramo roditi za naredne tekme...danas smo imali srece...al 18 kola jos ima...ne mozemo cekati da se povrijedjeni oporave,moramo nekoga dovesti :roll:

Al pobjeda je najvaznija...cestitke svima na velikoj borbenosti i zelji,to sigurno nije izostalo i u situacija kada trazimo rezultat a ubacujemo dva odbrambena igraca(mottu i grygeru) uslijed nedostatka napadckih rjesenja....ova pobjeda je zaista velika :)

FORZA JUVE
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 16 jan 2011, 17:06

sto se tice napadaca vec od sutra,eventualno preksutra bi Floro Flores trebao da vam dodje...posudba sa opcijom otkupa naravno :lol:

nego jesil ti to bolje ?
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 16 jan 2011, 17:12

oporavljam se jos, malo sam bolje,hvala na pitanju :) al ipak nedovoljno da bih previse bio na forumu,bolje da se oporavim skroz...ovako, Juve prokomentarisem kad igra i to je to hehe..ipak jace je to od bolesti 8-) :P

Kad budem potpuno spreman,primjetit cete...bicu aktivniji i imacu novi avatar :lol: :mrgreen:

Eto tako... :P

a floro flores...ma samo da imamo nekoga gore..ovako ne moze..alex ima 36 godina i odigrao je u 3 dana 2 x po 90 minuta,ne moze sam,ja mu se divim iskreno koliku zelju ima....gianetti je premlad i nespreman za ovaj nivo takmicenja....danas ulogu statiste imao..ocekivano :roll:

amauri bi se trebao vratiti iducu tekmu,toni i iaquinta su out...a FF bi bio backup...samo izmjenu da imamo :roll:

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 16 jan 2011, 17:32

Drugo poluvreme haman kao i prvo, primljen gol nakon što je Alvarez prošao Sorensena, jednostavno ovo je bila greška Del Neria danas. Nije Sorensen mogao čuvati Alvareza koji je prebrz za njega, Sorensen se može nositi sa igračima koji su sporiji. Dobro smo prošli jer je i Bari bio loš.

Ali najbitnije je pobjeda, jer zaista smo bili desetkovani Quagliarella, Iaquinta, Amauri, Marchisio, Melo ovo je previše. Martinez se trudio kad je dobio priliku, biće on dobar samo dok odigra još par utakmica. Sissoko bio odličan vidi se ta njegova borbenost. Traore previše ofanzivan, ali nije me još nešto posebno zadivio. Chielini i Bonucci bili su solidni, ali ponovu su počeli lutati u odbrani. Buffon i nije imao posla, kod gola nije mogao bolje reagovati.

Aquilani bio također dobar, Krasić i Pepe može to puno i mora bolje. Šta reći za jednog jedinog Alexa, pa čovjek je jednostavno neizostavan i sa svojih 36 godina, pruža odlične partije, još kao što sarajlija napisa ovo mu je u četiri dana preko 180 minuta igranja, šta reći nego bravoo majstore.

Što se tiče Del Neria već poznata kritika koji ti je više, pa imaš Hasana koji je doktor fudbala za Grygeru, Mottu, Grossa i ostale, ali nema ga ni na mapi. :roll:

FC Ljuta Krajina

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.