Oktagon velike trojke ili put do GOATa
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Oktagon velike trojke ili put do GOATa
konacno se moze sa sigurnoscu reci da je nole GOAT! veliki mec i ogroman ulog je bio!
DOMINACIJA
nole je daleko duze bio br1 od svoja 2 rivala i ima vise sampionskih godina. takodjer i najbolju sezonu kao i najdominantniju godinu i rekord u poenima. najveci ELO u istoriji. ovim je favorit da odrzi br1 do kraja godine cime bi svoj GOAT status dodatno zacementirao. prednost u odnosu na cicija je ca 600p u rejsu + poeni koje mu je za ovih pola godine donio ovaj novi sistem (oko 750 vise od cicija) izadje negdje na 1350p prednosti na pola puta. jos cici mora barem do SF na W inace nole dodatno podebljava prednost. ukoliko zadrzi br1 do kraja godine to bi bilo nekih godinu dana vise od rodje i 3 godine od rafe! golemo! jos su mu ukradene 22 sedmice.
VELIKE TITULE
ima najvise velikih tirula. ok, 20 > 19 ali je taj GS saldo kompromitovan i asteriskovan prosto zbog one kontroverzne diskvalifikacije i ukidanja proslogodisnjeg vimblija. 2 turnira gdje bi bio ogroman favorit. ipak uz taj 1 slem manjka u odnosu na rafu ima 5 WTF titula viska a 8 mastersa vise od feda. fed ima 1 vise WTF a rafa OZ. uz to je, ako vec pricamo o slemovima, jedini bio vlasnik sva 4 slema istovremeno i jedini je kompletirao sve velike titule (1000+) i to 2 puta!
KOMPLETNOST
dovoljno je reci 2 puta predjena igrica. rafi fale WTF, majami i pariz a nije ni sangaj nikada osvojio (jeste jednom pretacu koja se igrala u madridu). a fedu fale rim i MC. i sve to da bi imali samo 1 komplet velikih titula. jos su masu njih osvojili samo po jednom, pocev od AOa rafe i RGa feda!
H2H
pozitivan sa oba rivala iako je H2H sa rafom debelo sljakasto iskrivljen (skoro polovina susreta im je sa sljake iako je zastupljenost iste ispod 30% na velikim turnirima) . uz to ima i bolji h2h sa rafom na betonu nego ovaj sa njim na sljaci uz isto odigranih meceva, 20 - 7 vs 19 - 8!
JACI JE OD OBA RIVALA NA 2 OD 3 PODLOGE
vise slemova, bolji % pobjeda i bolji h2h od rafe na betonu i travi i od feda na betonu i sljaci. uz to je tukao rafu 2 puta na njegovom najboljem slemu a feda 3 puta na njegovom.
DOMINACIJA
nole je daleko duze bio br1 od svoja 2 rivala i ima vise sampionskih godina. takodjer i najbolju sezonu kao i najdominantniju godinu i rekord u poenima. najveci ELO u istoriji. ovim je favorit da odrzi br1 do kraja godine cime bi svoj GOAT status dodatno zacementirao. prednost u odnosu na cicija je ca 600p u rejsu + poeni koje mu je za ovih pola godine donio ovaj novi sistem (oko 750 vise od cicija) izadje negdje na 1350p prednosti na pola puta. jos cici mora barem do SF na W inace nole dodatno podebljava prednost. ukoliko zadrzi br1 do kraja godine to bi bilo nekih godinu dana vise od rodje i 3 godine od rafe! golemo! jos su mu ukradene 22 sedmice.
VELIKE TITULE
ima najvise velikih tirula. ok, 20 > 19 ali je taj GS saldo kompromitovan i asteriskovan prosto zbog one kontroverzne diskvalifikacije i ukidanja proslogodisnjeg vimblija. 2 turnira gdje bi bio ogroman favorit. ipak uz taj 1 slem manjka u odnosu na rafu ima 5 WTF titula viska a 8 mastersa vise od feda. fed ima 1 vise WTF a rafa OZ. uz to je, ako vec pricamo o slemovima, jedini bio vlasnik sva 4 slema istovremeno i jedini je kompletirao sve velike titule (1000+) i to 2 puta!
KOMPLETNOST
dovoljno je reci 2 puta predjena igrica. rafi fale WTF, majami i pariz a nije ni sangaj nikada osvojio (jeste jednom pretacu koja se igrala u madridu). a fedu fale rim i MC. i sve to da bi imali samo 1 komplet velikih titula. jos su masu njih osvojili samo po jednom, pocev od AOa rafe i RGa feda!
H2H
pozitivan sa oba rivala iako je H2H sa rafom debelo sljakasto iskrivljen (skoro polovina susreta im je sa sljake iako je zastupljenost iste ispod 30% na velikim turnirima) . uz to ima i bolji h2h sa rafom na betonu nego ovaj sa njim na sljaci uz isto odigranih meceva, 20 - 7 vs 19 - 8!
JACI JE OD OBA RIVALA NA 2 OD 3 PODLOGE
vise slemova, bolji % pobjeda i bolji h2h od rafe na betonu i travi i od feda na betonu i sljaci. uz to je tukao rafu 2 puta na njegovom najboljem slemu a feda 3 puta na njegovom.
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 13 jun 2021, 21:51, ukupno mijenjano 1 put.
Najbitniji faktor u ocjeni goata su grend slemovi. Sve dok Novak ne bude na istom broju nece se smatrati velikim kao Roger i Rafa. Morao bi imati 21 da bi bio najveci.
Ko je najveci ako sva trojica zavrse na 20?

Vecina parametara je na strani Noleta, mada je najpostenije reci da su sva trojica GOAT i da uzivamo dok jos igraju.
Zadnja izmjena: nepoznat1, dana/u 13 jun 2021, 22:02, ukupno mijenjano 1 put.
Prepishao je on njih davno, a ovim RG samo jos vise to potvrdio.
Džabe se i dalje koprcas sa GS (mada ce i to potrajati jos 3 sedmice max)

2019 na WB dokazao Rođi neke stvari, prekjuce Rafi u njihovim dvoristima.
Cao zdravo, doviđenja, prijatno...

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
To smo sve mi Rafanovci prezivljavali ove godine. Koliko god on namlatio Fedexa, uvijek su likovi spominjali samo te GS. Pa eto Serena ga prozva na onoj egzibiciji kao najava ide : Sta mislite o goatu , a u tom trenutku Federer izlazi. Samo jer je imao 2 slema vise od Rafe, a ovaj ga tamburao non stop. Sad su vec egal, Rafa ima bolji H2H i to daleko, vise Mastersa i zlato sa OI a Federer sedmice i WTF. Pa ti gledaj.
Ne budi tako siguran u 20 slem. Nikad se ne zna. Ja licno nisam bio ubjedjen da ce Rafa uzeti 21 danas pa eto nije se to ni desilo a bilo je likova koji su se zaklinjali u isto. Slucajna povreda ne do Bog ili jednostavno jedan los dan ga mogu udaljiti od titule. Znalo mu se to desavati kao i svima. Sjeti se 2016 godine.
Ne treba jos Noletu upisivati Wimbledon, sjecamo se svi sto se desilo prosli put kad je uzeo RG. A i nikad se ne zna kakav peh moze da mu se desi, ne prodje GS da ne dozivi neku vecu ili manju povredu, smetaju mu svi vremenski uslovi, mislim da nema linijskih sudija sto je dobra stvar.

Ja sam zadovoljan i sa jednim GS-om do kraja godine, pod uslovom da Rafa i Federer ne uzmu taj drugi.
Ne treba upisivati naravno, niti se bahatim (kao sto su Rafanovci pred i tokom RG) ali veca je vjerovatnoca da ce ga uzeti Nole, nego bilo ko od Rafa/Rođo.
Smijesna je i djecija postavka sto Nole s 19 nije, a eto s 20 jeste goat
Debelo veci je minus Rafi to sto nema nijedan zavrsni slam ili sto je u zaostatku 100+ No1 sedmica za Novakom, nego sto je Novaku taj jedan slam zaostatka.
Koga boli qrtz sta je Serena izjavila ili sto teniske analfabete misle i navlace vodu na mlin svojih ljubimaca.
Covjek ima sve bitne stavke (ili skoro sve, nedostaje jos samo zlato sa OI), ali ne, presudan je jedan yebeni GS...
How yes no...
Smijesna je i djecija postavka sto Nole s 19 nije, a eto s 20 jeste goat

Debelo veci je minus Rafi to sto nema nijedan zavrsni slam ili sto je u zaostatku 100+ No1 sedmica za Novakom, nego sto je Novaku taj jedan slam zaostatka.
Koga boli qrtz sta je Serena izjavila ili sto teniske analfabete misle i navlace vodu na mlin svojih ljubimaca.
Covjek ima sve bitne stavke (ili skoro sve, nedostaje jos samo zlato sa OI), ali ne, presudan je jedan yebeni GS...

How yes no...

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Pa jeste presudan koliko god ti mislio da nije. Da se sad karijere zavrse nece te niko pitati za WTF, sedmice ili nesto trece. Svi gledaju samo slemove.

Opet ti ponavljam, hipoteticki da Novak kompletira zlatni slam ove godine, on moze komotno okacit reket o klin, taman da Rafa nakon toga uzme jos 5 RG...

Covjek 10 godina vec dominira (44% GS uzeo, 18 od mogucih 41).
Yebao ih gdje je stigao.
Kakav Rafa, kakvi bakraci...

To je po tebi navijacki tako, i ja sam tako pricao prije par godina ali dzaba nam kad se u svijetu tenisa gledaju slemovi. Eto 50% ljudi i dalje izmedju Federera i Nadala smatraju prvog za goata iako Nadal ima vise faktora na svojoj strani. H2H koji je jako izrazen, Mastersi takodjer, te OI. Federer ima WTF i sedmice. Da ne spominjem da je Rafa dobijao na WB Federera a ovaj njega nije nikad na RG i da ima 3-1 na AO s njim.marconato je napisao/la: ↑13 jun 2021, 22:26![]()
Opet ti ponavljam, hipoteticki da Novak kompletira zlatni slam ove godine, on moze komotno okacit reket o klin, taman da Rafa nakon toga uzme jos 5 RG...![]()
Covjek 10 godina vec dominira (44% GS uzeo, 18 od mogucih 41).
Yebao ih gdje je stigao.
Kakav Rafa, kakvi bakraci...![]()
Kako sad ja tebi da crtam da je Rafa njega prosle godine yebao? Ono je bilo prasenje isto kao i ono prekjucer ma da je Rafa mogao dobiti komotno da je bio termin od 15:00 ili cak samo da je prelomio onu BL u trecem setu na 6:5. Ali nebitno. Oni se razbijaju, jedan drugog tjeraju da budu jos bolji i jaci. Eto vidis sta se desilo poslije Rima. Novak nasao taktiku i dobio ga.
Ja ti kazem ako na kraju karijere budu izjednaceni sve trojica ja cu priznati da je Novak goat ali sta ti to vrijedi kad ces u svijetu imati 33,5% ljudi za Feda, 33,5% za Nadala i 33 % za Djokovica. I to samo jer su ovi zapadnjaci, a Nole ko Nole balkanac ko ga prci. I jer gledaju GS kao odlucujuci faktor. Zato ti kazem mora ih preteci obavezno ako zeli da se krunise titulom goata.
eto postade i br1, sto je objektivno i najvece dostignuce u tenisu, potpuno nevazna stvar! i fed nije imao SAMO 1-2 slema vise od rafe nego i po koju sampionsku sezonu vise i 2-3 godine duzi staz kao br1. u ostalom upravo zbog tih stvari i jeste i dalje podosta ispred rafe u GOAT trci. rafa ima h2h i OZ nad fedom, imaju isto slemova i sampionskih godina ali fed ima cak 6 WTFova vise i 2 godine duzi staz kao najbolji teniser na svijetu!
Pa cekaj, jesi li ti zapadnjak ili ozbiljan lik koji ima svoje misljenje i stav?
Pa 90 % tih zapadnjaka (navijaca) pisu kako je za njih Roger/Rafa goat cak i ako Novak uzme 30 GS...
Takvi uopste nisu kompetentni niti vrijedni vremena i truda za bilo sta pojasnjavati!
Pa 90 % tih zapadnjaka (navijaca) pisu kako je za njih Roger/Rafa goat cak i ako Novak uzme 30 GS...

Takvi uopste nisu kompetentni niti vrijedni vremena i truda za bilo sta pojasnjavati!
pises gluposti. ne vole ni jokica pa je skoro jednoglasno proglasen za MVPa! jednostavno se protiv uvjerljivih brojki ne moze. gledao sam recimo jucer anketu na mozda i najpopularnijem teniskom sajtu MTFu. i pitanje je bilo da li ce nole biti GOAT ako osvoji RG. i 45% je bilo za DA 15ak % je glasalo da je on vec GOAT, oko 25% je glasalo za vrlo blizu i ca 15% je glasalo da nema toga sta on moze da ucini da bi bio GOAT. tih 15% su neozbiljni glasovi. a uzmi da se 60ak % slaze da je nole sada GOAT + sto je taj % daleko veci ako se izuznu ti neozbiljni glasovi. pa uzmi da od ostalih 40% je jedan dio za feda, jedan za rafu a nemali dio za razne lejvere, gonzalese itd... na jurosportu je tokom RGa bila prikazana anketa sa pitanjem ko je GOAT. dok su jos sva 3 bila u igri. i gledaoci su (u tom trenutku) glesali 42% fed, 38% nole, 15% rafa i 5% serena. uzmi da je to bilo prije ove titule noleta, kojom je prisao na -1 slem ali i postao jedini u istoriji sa 2 kompleta svih slemova i velikih tutula. i sada uzmi da nole ima daleko najmanje navijaca i da su mnogi glasovi pristrasni i neobjektivni.
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 13 jun 2021, 22:53, ukupno mijenjano 1 put.
Mislim da je mnogo jaca i veca prednost Rafe na Mastersima nego ta kod Feda na WTF, kao i dosta dosta bolji H2H u odnosu na Feda nego Fedove sedmice na broju 1. Uz to dodaj zlato sa OI koje Federer nema i dodaj da ga je lupao gdje god je stigao. Uostalom, mislim da ce ga Rafa definitivno preteci i po broju slemova to nije upitno valjda.lucky13 je napisao/la: ↑13 jun 2021, 22:37eto postade i br1, sto je objektivno i najvece dostignuce u tenisu, potpuno nevazna stvar! i fed nije imao SAMO 1-2 slema vise od rafe nego i po koju sampionsku sezonu vise i 2-3 godine duzi staz kao br1. u ostalom upravo zbog tih stvari i jeste i dalje podosta ispred rafe u GOAT trci. rafa ima h2h i OZ nad fedom, imaju isto slemova i sampionskih godina ali fed ima cak 6 WTFova vise i 2 godine duzi staz kao najbolji teniser na svijetu!
Ozbiljan lik, ali isto tako ja vrijednujem slemove, to je neupitno. Ali sam bio posten i rekao da ako se izjednaci a trebao bi za mene je goat. Dokle god stoji manji broj u odnosu na ovaj dvojac falit ce mu to nesto. Znam ja da su svi ti statisticki podatci na njegovoj strani ali sta vrijedi kad nije onaj najbitniji jbg. Ali i to bi se trebalo promjeniti valjda,samo strpljenja i zdravlja.marconato je napisao/la: ↑13 jun 2021, 22:40Pa cekaj, jesi li ti zapadnjak ili ozbiljan lik koji ima svoje misljenje i stav?
Pa 90 % tih zapadnjaka (navijaca) pisu kako je za njih Roger/Rafa goat cak i ako Novak uzme 30 GS...![]()
kako moze 8 mastersa biti vece od 6 WTFova? po kojoj logici? uz to fed ima i puno vise MM turnira. ajd da pricamo o noletu pa imamo 8 mastersa vs slem i WTF. ako je 8 mastersa > 6 WTFova onda je 5 WTFova >>>>>>>>>>>>>>>>>>> 1 slem! kolika je razlika izmedju slema i WTFa tolika je i razlika izmedju WTFa i mastersa!
mada znam ti logiku, fed i nole imaju podosta WTFova a rafa nema ni 1 = WTF ne vrijedi Qu!
mada znam ti logiku, fed i nole imaju podosta WTFova a rafa nema ni 1 = WTF ne vrijedi Qu!
Dozovi se bgti 8>6.
Nadal ima bolji medjusobni i to daleko, bolji na slemovima kao i u finalima istih. 3-1 na AO, Fed ima samo bolji skor na WB a i tamo je gubio od Nadala.
Nadal ima zlato na OI, Fed nema.
I naporan si sa tim sedmicama, jbt one vise. 5-6 odlucujuci faktor al tebi je broj 1 jer ga drzi Novak i jer mrzis Nadala.
I od ovog trenutka ne komuniciram s tobom, nemas znanje, kopiras sa drugih stranica statistike i ulazis u raspravu sa velikom pristrasnoscu prema jednom igracu, bez ikakve realnosti i ljubavi prema tenisu/igracu.
pa onda je i 60 > 57! kako moze masters biti jednako vazan kao WTF! eto ti tvog znanja! sve je stalo u tu izjavu!
Budi normalan, Mastersi su drugi po vaznosti bas jer ih ima vise tokom godine i jer se non stop igraju. Ne gledajuci na bodove koje nose. I WTF se moze smatrati kao Masters pa ti ja mogu doci sa pricom eto Rafa ima sta ti ja znam 11 titula u MC a koliko Federer ima? 0. Isto kao sto vi govorite 6-0 za Feda na WTF. Nije osvojio Rafa turnir i sta sad? To kao treba biti presudno.
Mastersi su drugi faktor odmah poslije GS. To sto ti ne znas neke stvari jbg. Moras izaci iz zaludjenosti prema Novaku i mrznje prema Nadalu da bi shvatio neke ocigledne stvari. Ti toliko mrzis Spanca da si spreman cak i Rogera braniti. Klasicni klaun.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.