Dallas Mavericks

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

dirkules
Kontakt:

Re: Dallas Mavericks

Post Postao/la dirkules » 08 jun 2021, 00:08

Donnie Nelson on Luka-KP chemistry and future: "Here's a guy [Luka] that thinks that he can win every possession of every game. His numbers are unique. I think part of his maturity is again knowing how to balance all those kill shots with involving teammates at the right time."

Donnie Nelson, continued: "That's just part of the maturity process. I think as we move forward you'll see more of an inclusive effort overall on those fronts. I do know that their supposed rift, tiff, whatever you want to call it, is way overblown. Both those guys want to win."

Also stressed that a proper summer plan for Luka and the goal of lightening his usage load should make things easier for him and hopefully keep him fresh throughout next season. Donnie Nelson also alluded to reducing his workload by moving the ball a little more.

Rick Carlisle on Tim Hardaway Jr.: "Getting him signed is a priority."

Carlisle on the ideal player type to fit next to Luka moving forward: "it would be great to find a rugged defender who's a deadeye shooter who can make some simple plays." he certainly wasn't describing a secondary ball handler, for what it's worth.

Rick Carlisle said KP's health will be biggest factor in development with Luka: "If you look at parts of last season and this season, when Luka and KP have played together and had a chance to get a rhythm over a period of time, they've always cycled up in a positive way."
Edit: I da zaboravio sam :D
"As you guys know, we'll be aggressive in the off-season. It's a big summer for us." - Donnie Nelson
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 08 jun 2021, 09:22

Citam post kolege Dirkulesa i uocim ovo za idealan fit sa Lukom, pa da se nadovezem. Boston je izgleda spreman rastati se sa Smartom, pa se tako sve vise spominje paket Brunson + Powell za Smarta, sto je po mom misljenju idealan scenario, ali sumnjam da bi ga dali bas tek tako ili da neko ne bi imao bolju ponudu. Smart je upravo taj kojeg opisuje clanak, cvrst defanzivac, solidan suter i sposoban odigratk te jednostavne napade i akcije.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Mirza25
Kontakt:

Post Postao/la Mirza25 » 08 jun 2021, 09:34

Previše se tu vrti oko Luke i previše je uzeo sve na svoja leđa. Ne može lopta da bude u rukama drugog igrača. Sve zavisi od njega. Da li je to do njegovog ega, ali ne postoji igrač koji sam može sve iznijeti. No way.

Muki15
Kontakt:

Post Postao/la Muki15 » 08 jun 2021, 14:08

Konačno se i ovdje počelo shvatati stvari....
Samo kad se sjetiš onih priča da je Porzingis bio rak rana za svlačionicu,a lik nikad nije izbjegavao Luku na terenu niti se s kim svađao i sam na svakoj pressici kaže da radi ono što mu trener kaže.
Luka ne može sve sam i on to treba shvatiti,nadam se da će i to doći vremenom,nema smisla da izbjegavaš Porzingisa po terenu koji ti ustvari mora biti najbolja podrška a ne da dobija 5 šuteva po meču.
Previše se neistinih stvari bacilo na Porzingisa:

....."Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka tribini,ugledat ćeš tamo mene...."
..." S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI.....!
FK Željezničar 💙
FC Juventus ⚫⚪
Rafa Nadal 🎾

Mirza25
Kontakt:

Post Postao/la Mirza25 » 08 jun 2021, 14:41

Muki15 je napisao/la:
08 jun 2021, 14:08
Konačno se i ovdje počelo shvatati stvari....
Samo kad se sjetiš onih priča da je Porzingis bio rak rana za svlačionicu,a lik nikad nije izbjegavao Luku na terenu niti se s kim svađao i sam na svakoj pressici kaže da radi ono što mu trener kaže.
Luka ne može sve sam i on to treba shvatiti,nadam se da će i to doći vremenom,nema smisla da izbjegavaš Porzingisa po terenu koji ti ustvari mora biti najbolja podrška a ne da dobija 5 šuteva po meču.
Previše se neistinih stvari bacilo na Porzingisa:

Jako poštujem Luku kao košarkaša, ali se čini da je mladi slovenac pomalo i šupćić i da ga je malo previše sve ovo uzelo i ponijelo.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 08 jun 2021, 14:43

Hahah, jest sigurno. Supak da ga nema veceg.

KP je problem vec godinu dana u svlacionici, covjeka boli kur4c za tim.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 08 jun 2021, 15:52

Idiot. Nabit ga nogom odmah

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 13 jun 2021, 09:13

Navodno ce ponuditi ugovor Jarret Allenu.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

bhpremijerliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremijerliga12 » 13 jun 2021, 10:45

Napapijri je napisao/la:
13 jun 2021, 09:13
Kako citam, Jarret Allen i Lowry su nam glavne uzdanice izgleda. Iskreno se nadam da ce Allena dovesti, da konacno centra normalnog imamo, a Lowry bi samo tako sjeo, dobar suter, moze da igra i sa i bez lopte, solidan defanzivac i veliki profesionalac.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 13 jun 2021, 10:52

bhpremijerliga12 je napisao/la:
13 jun 2021, 10:45
Napapijri je napisao/la:
13 jun 2021, 09:13
Kako citam, Jarret Allen i Lowry su nam glavne uzdanice izgleda. Iskreno se nadam da ce Allena dovesti, da konacno centra normalnog imamo, a Lowry bi samo tako sjeo, dobar suter, moze da igra i sa i bez lopte, solidan defanzivac i veliki profesionalac.
To bi bili super offseason potezi, iako mislim da ne bi mogli produziti THJ u tom slucaju, ali pristao bih na to. Nadam se samo i da ce JRich odbiti PO i potraziti visegodisnju srecu negdje drugo.

Inace, igras kojeg bih uvrstio na radar je Talen Horton Tucker. Ima prilicno visok plafon, sut je nesto sto mu nije jaca strana, ali razvio ga je i DFS, pa bi mogao i ovaj.

Muki15
Kontakt:

Post Postao/la Muki15 » 13 jun 2021, 12:58

Lowry potez očajnika,kad ne znaš kako da smiriš javnost i popraviš loš prošlogodišnji offseason onda bacaš novac na 36-godišnjaka,Nelson se opasno pogubio
....."Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka tribini,ugledat ćeš tamo mene...."
FK Željezničar 💙
FC Juventus ⚫⚪
Rafa Nadal 🎾

Muki15
Kontakt:

Post Postao/la Muki15 » 14 jun 2021, 21:45

Šta ti je jedan dobar offseason,a tome je Phoenix svjedok,ne može se to ni nazvati širokim offseasonom nego potpisivanjem dva igrača i odmah ljudi bez problema u finalu Zapada dok su godinu prije bili na dnu lige,a mi se izgrađujemo 3 godine :yawn: :roll: :crazy:
FK Željezničar 💙
FC Juventus ⚫⚪
Rafa Nadal 🎾

Muki15
Kontakt:

Post Postao/la Muki15 » 14 jun 2021, 22:26

U organizaciji klasični RASPAD SISTEMA!
Još malo će se pobiti :kafa:
FK Željezničar 💙
FC Juventus ⚫⚪
Rafa Nadal 🎾

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 14 jun 2021, 22:32

Muki15 je napisao/la:
14 jun 2021, 21:45
Šta ti je jedan dobar offseason,a tome je Phoenix svjedok,ne može se to ni nazvati širokim offseasonom nego potpisivanjem dva igrača i odmah ljudi bez problema u finalu Zapada dok su godinu prije bili na dnu lige,a mi se izgrađujemo 3 godine :yawn: :roll: :crazy:
Phx je pokazao progres u bubbleu gdje su imali sve pobjede, dodali CP-a, o njegovoj vrijednosti ne treba trošiti riječi pa potpisali Crowdera, pa u toku sezone Craiga koji je bio otpušten od Bucksa. Definitivno naklon do poda Sunsima, pravili su prave poteze.

Što se ovog drugog tiče, nešto smrdi, neke igre su ozbiljne, bez obzira što Cuban to poriče.
Just spoke to Mark Cuban about the recent reports:

“I pay close attention to what Luka says, what the front office, analytics group and our scouts say. What Rick says. The idea that there is a shadow GM is laughable. The idea that anyone but Rick sets rotations is insulting”

Muki15
Kontakt:

Post Postao/la Muki15 » 15 jun 2021, 01:48

@dirkules Mogao bi nas Cuban sahranit'? :think:
FK Željezničar 💙
FC Juventus ⚫⚪
Rafa Nadal 🎾

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 15 jun 2021, 09:22

Male su sanse pogotovo sa povredama koje se desavaju, da Luka odbije super max od 200 mil $ na 5 god, jos u Texasu bez poreza drzave, ja mislim da je California na 22%.
Prema tome bas bas ako bi neki sponzori navukli Luku u NY ili LA, ali male su sanse.
Ili da potpise na 2+1 kao I Kawhi sa opcijom na 3cu pa da zamjeni Lebrona kad ode u penziju za 2 god. Ali 200 mil je 200 mil :D

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 15 jun 2021, 10:53

Ma potpisat ce Doncic full supermax. To naravno ne znaci da ne moze tokom trajanja ugovora dignut ruke od fransize ukoliko bude nezadovoljan. Al ne vidim da ce se to uskoro desiti, ako uopste.

Ima Dallas svoju sansu da stvori sampionski tim oko njega. Al moraju se prvo uozbiljiti, ove informacije od prvog dana zavrsetka njhove sezone su kao prvo neozbiljne. Sve i da nema niceg, a vjerovatno da ima ozbiljnih problema, nisi ozbiljna fransiza ukoliko se ovakve stvari desavaju. U takvoj klimi se ne stvara sampionska prica. To donosi plodno tlo za nastajanje uvijek novih problema koji se prenose i na teren, poput ovih sa Lukom/Zingisom, Nelsonovim "prozivanjem" Luke, igracima nezadovoljnim svojim ulogama i minutama, trenerom, ili najgore, nezadovoljnim Doncicem.

Mozda i ne bi bilo lose mijenjati stvari iz korijena jer ni trejd rekord, FA potpisi, izbor i razvoj draftovanih igraca vec neko vrijeme nisu nivo top-tier fransize. Kad na to dodas atmosferu i odnose, djeluje kao idealan trenutak za reset. Znam i po Sixersima koji su nekoliko godina imali takvih distrakcija i budalastina u kombinaciji sa slicnom nekompetencijom, i evo koliko ekipa prodise i proigra a u biti ova sezona je bila bez ikakvih ozbiljnih ocekivanja. Top talent i kvalitet su tu, al i organizacijski ga se mora ispratiti. Isto je i sa Dallasom.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 16 jun 2021, 20:05

Ode Donnie. Sada opasno smrdi i Lukin ugovor. Koga bi zeljeli na mjesto GMa? Ainge ili Hinkie? Ja sam za prvog.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 16 jun 2021, 21:00

Najavio sam reset prije neki dan i eto ga. Mislim da je dobar potez rjesavanje Nelsona.

Da vidimo jel sad Littlefinger, ovaj Voulgharis i zvanicno preuzima konce. :mrgreen:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 16 jun 2021, 21:02

Napapijri je napisao/la:
16 jun 2021, 20:05
Ode Donnie. Sada opasno smrdi i Lukin ugovor. Koga bi zeljeli na mjesto GMa? Ainge ili Hinkie? Ja sam za prvog.
Luka i ugovor, nema on tu opciju otići tek tako, i ako odbije ugovor, restricted je, a odbiti 201.5 mil$ sigurno neće.
Što se tiče Hinkiea:
"Oh, zero," Hinkie said when asked about a potential return to the NBA, via Real GM
Što se tiče Aingea, za ovaj period poslije big 3 ere me nije oduševio, zanimljiv izbor svakako i možda bude opcija.
No prva opcija treba biti "ispipati" teren oko Masaija, šta će biti s njim, ističe mu ugovor, a još nije dogovorio nastavak, no 1.

Velike stvari se dešavaju unutar FO-a, a informacije su krenule prije dva dana, od Voulgarisa i Luke pa do toga da većina FO-a nije uopšte uticala na draft izbor prošle godine, još nešto kruži u ovim momentima bez službene potvrde:
Kevin O’Connor of The Ringer just said on Spotify Greenroom that he’s heard that Haralabob Voulgaris is also out in Dallas

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.