Pa po tvom datumu pridruzenja nisam nesto puno noviji od tebe. Msm, ne zivim na forumu kao ti, to jest razlika, pa covjek moze pomisliti da sam novi.
Ili mozda mislis na RafaGarros profil pa to racunas? Pa si ti onda starosjedioc za mene

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Znam ja vrlo dobro kad je ko koga dobijao ali je 2017. je vrlo indikativna godina u rivalstvu Feda i Rafe sto se tice podloga izvan sljake. I tu je Rafa izgubio dosta toga sto je do tada mozda islo na njegovu vodenicu.Goretzka je napisao/la: ↑24 maj 2021, 19:44Kad sam vidio ovo oducio tenisa 17' sve mi je bilo jasno. Tu si stopirao sve druze. Pojma ti nemas. Ne igra se tenis od 15' 16' ili 17'. Da znas kosto ne znas znao bi da je Rafa dobijao Feda 08' u finalu WB i 09' u finalu AO. I mnogo jos puta na RG al izuzet cemo sljaku sad. Dodajmo jos 2 vrlo vazna meca na AO 12' i 14'. Fed njega 2 puta u finalu WB kad je ovaj bio tinejdzer i opet ga uspio eto dobiti 08'. 17' ga jos dobio na AO. Kad je Fed uzvratio udarac u finalu RG?
Djokovica dobijao 2 puta u finalu USO na hardu, kad je ovaj njega dobio u finalu RG? Koliko je puta izgubio? Hoces i ti tjerati pricu da mu USO nije omiljeni slem?![]()
Lik ima 2 slema na hardu godisnje i opet kad se sastavi nema slemova kao Rafa na RG. Rafa je dosta bolji igrac na sljaci nego Novak na hardu.
Kako bgti nemaju Novak i Roger toliku prednost u Mastersima i H2H ako se najvise igra na hardu? Kad je vec Nadal sljakas. IW, MIA, MON, CIN, SHA, PAR, sve Mastersi na betonu dok ovamo imas 3 Mastersa na sljaci. Duplo manje! Da ne pricam sto su se sastajali u raznim Dohama, Pekinzima, ATP Cupovima itd itd.
Malo realnosti nije na odmet.
Sta je to Rafa izgubio osim par meceva H2H i slem koji bi odlucio GOAT-a da je otisao na Rafinu stranu a mogao je veoma lako. Indikativna godina kazes? Sta imas reci za 13' godinu i samaranje gdje god su se susreli? IW, CIN pa cak ga je te godine i na WTF dobio. Ovaj mu samo vratio za to 17' gdje je pobjedio iskljucivo jer je bio na svom nivou a Rafa nije (mislim na IW i MIA).Ambulinho je napisao/la: ↑24 maj 2021, 22:30Znam ja vrlo dobro kad je ko koga dobijao ali je 2017. je vrlo indikativna godina u rivalstvu Feda i Rafe sto se tice podloga izvan sljake. I tu je Rafa izgubio dosta toga sto je do tada mozda islo na njegovu vodenicu.Goretzka je napisao/la: ↑24 maj 2021, 19:44Kad sam vidio ovo oducio tenisa 17' sve mi je bilo jasno. Tu si stopirao sve druze. Pojma ti nemas. Ne igra se tenis od 15' 16' ili 17'. Da znas kosto ne znas znao bi da je Rafa dobijao Feda 08' u finalu WB i 09' u finalu AO. I mnogo jos puta na RG al izuzet cemo sljaku sad. Dodajmo jos 2 vrlo vazna meca na AO 12' i 14'. Fed njega 2 puta u finalu WB kad je ovaj bio tinejdzer i opet ga uspio eto dobiti 08'. 17' ga jos dobio na AO. Kad je Fed uzvratio udarac u finalu RG?
Djokovica dobijao 2 puta u finalu USO na hardu, kad je ovaj njega dobio u finalu RG? Koliko je puta izgubio? Hoces i ti tjerati pricu da mu USO nije omiljeni slem?![]()
Lik ima 2 slema na hardu godisnje i opet kad se sastavi nema slemova kao Rafa na RG. Rafa je dosta bolji igrac na sljaci nego Novak na hardu.
Kako bgti nemaju Novak i Roger toliku prednost u Mastersima i H2H ako se najvise igra na hardu? Kad je vec Nadal sljakas. IW, MIA, MON, CIN, SHA, PAR, sve Mastersi na betonu dok ovamo imas 3 Mastersa na sljaci. Duplo manje! Da ne pricam sto su se sastajali u raznim Dohama, Pekinzima, ATP Cupovima itd itd.
Malo realnosti nije na odmet.
Nadal i USO, to je posebna prica. Uspio je cvaknuti 4 komada i svaka mu cast jer je to epsko overachiversko dostignuce. Kad se pogleda HC slem sa pocetka godine, gdje su svi svjezi i poslije pauze malo realnije oslikava stanje stvari ali 4 sa USO nema tu sta.
Ali sto se tice Novaka on je ispunio svoju kvotu sto se tice maltretiranja Nadala na sljaci i realno on tu nema vise sta dokazivati. Jedan od dva poraza Rafe na RG njegov, mnostvo pobjeda u finalima mastersa, tako da se tu nema sta pricati. Sto se tice Novaka on je taj kriteriji ispunio bez po muke.
Jednostavan je odgovor na tvoje zadnje pitanje. Puno vise igraca zna igrati na betonu, puno vise prijetnji, brzi uslovi samim tim i veca sansa za iznenadjenje i samim tim koliko god bio dobar vece su ti sanse da izgubis. Puno je teze iznenadjenje napraviti na RG nego na drugim slevmoima a da ne pricam o HC mastersima na 2 dobijena seta.
Poenta price jeste u tome da li Nadalov ekstreman kvalitet na jednoj podlozi se moze manifestovati u sveukupnu pricu o najboljem teniseru ikada. Ja mislim da to nije dovoljno, jer ako cemo pojednostaviti ova dvojica su bolja od njega na 2 od 3 podloge u tenisu.
Ti opet po GS...
Sve je to uredu sto ti kazes. Ali isto tako kada je Rafa zaostajao slem ili dva za Rogerom ljudi su Rogera isticali kao goata jer ima vise GS. To je jednostavno najbitnije mjerilo htjeli se mi pomiriti s tim ili ne. Ja kazem, ako se izjednaci Novak samo ja cu doci i reci da je goat. Znaci ima sansu ove godine vec.marconato je napisao/la: ↑12 jun 2021, 09:11Ti opet po GS...![]()
Kako ne shvatas da to uopste nije kljucno i (samo) bitno?!
Uzmimo Djoković vs Nadal. Novak je jednostavno kroz citavu karijeru konstantniji igrac. Lik ostvaruje vec 3 epohu dominacije, dok ovaj nije imao nijednu poput onih Novakovih iz 2011 i 2015-2016. Na poslednjih 10 GS, 7 x je u finalu, 6 osvojio, 1 finale i sutra igra jos jedno. (Poslednji USO ne racunam, jer je bio sprijecen da dodje do finala). Na tih 8 GS je izmedju ostalog tukao Federera na yebenom WB i Nadala na yebenom RG u 2 od mozda top 3 meceva u istoriji njihovih svih medjusobnih duela, dok njemu na AO niko ne moze prismrditi.
Istorijski No 1 svakim danom debelo podebljava u svoju korist, sto je u sustini najbolji pokazatelj njegove konstantnosti citavu deceniju.
Sutra ako uzme, bice jedini igrac u istoriji koji je osvojio sve GS i sve 1000 najmanje po 2 puta...![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.