Moguće, ali za euforiju treba nešto drugačije da se desi. Ovako čovjek koji je bio u najgoroj upravi će biti predsjednik, za trenera dolazi Cviko, teško da to može izazvati ikakvu euforiju. Vidjećemo eto, blizu je subota.WOLF20 je napisao/la: ↑10 jun 2021, 15:08Ma vidjet ces buraz poslije skupstine. Ja sam svjestan da nema mjesta euforiju cak sta vise.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Stoji to sve. I zimus sam govorio, ali onda preuzmi adekvatnu poziciju i odgovornost. To mi smeta kod njega. Vec treci put mu se nudi pozicija predsjednika, a on vjesto bjezi od nje. Sad bih razumio da nece samo zbog ovog gore sto sam naveo. Drugacije je kad Hasanbegovic kao predsjednik ima mogucnost da bude fizicki tu na stadionu svaki dan, da mozes doci sa njim u kontakt, da ima svoj kabinet nego da ga ganjas preko aplikacija, poziva, klinaca. To ako je razlog ok, ali kazem treci put vec izbjegava i druge "gura" ispred da se kola javnosti lome nad njima.1921boy je napisao/la: ↑10 jun 2021, 14:59Pa normalno da jeste, jedini čovjek daje pare i ima pravo da se pita. Ona njegova ostavka je bila iz revolta, opet je ostao i opet se bori da isčupa Klub iz dubioze. Koliko je samo para unio u Klub za vrijeme od kada je ušao pa do sada, ne pozajmio već unio u Klub bez povratka. Da imamo barem (minimalno) još pet takvih pa gdje bi nam kraj bio.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Badžak neće zbog toga jer bi onda zapostavio svoj posao, a naravno čim zapostaviš posao manje "šoldi". A drugo je zbog toga što mora biti prisutan svaki dan u Klubu a on skoro svaki mjesec putuje dva do tri puta Njemačka - Austrija - BiH jer surađuje sa tim ljudima. Iskreno volio bih da se on preuzme te poziciju ali eto neće nikoga ne može natjerati, bolje je da je tu pa makar kao potpredsjednik ne smijem ni zamisliti šta bi bilo da ovi sami ostanu u UO.LjoZee je napisao/la: ↑10 jun 2021, 15:15Stoji to sve. I zimus sam govorio, ali onda preuzmi adekvatnu poziciju i odgovornost. To mi smeta kod njega. Vec treci put mu se nudi pozicija predsjednika, a on vjesto bjezi od nje. Sad bih razumio da nece samo zbog ovog gore sto sam naveo. Drugacije je kad Hasanbegovic kao predsjednik ima mogucnost da bude fizicki tu na stadionu svaki dan, da mozes doci sa njim u kontakt, da ima svoj kabinet nego da ga ganjas preko aplikacija, poziva, klinaca. To ako je razlog ok, ali kazem treci put vec izbjegava i druge "gura" ispred da se kola javnosti lome nad njima.1921boy je napisao/la: ↑10 jun 2021, 14:59Pa normalno da jeste, jedini čovjek daje pare i ima pravo da se pita. Ona njegova ostavka je bila iz revolta, opet je ostao i opet se bori da isčupa Klub iz dubioze. Koliko je samo para unio u Klub za vrijeme od kada je ušao pa do sada, ne pozajmio već unio u Klub bez povratka. Da imamo barem (minimalno) još pet takvih pa gdje bi nam kraj bio.
Rodjeni su pitarske picke!
Zvanicno nista od Vugdalica. Osta samo Cviko koji ce dobiti nogu u cetvrtom kolu. Treba vec poceti traziti zamjenu za njega.- Vidio sam da se moje ime povezuje sa Željezničarom. To je za mene čast, znam šta taj klub znači u bh. okvirima, ali moram reći da u ovom trenutku nema ništa od toga. Ja sam izabran za selektora U15 selekcije Slovenije i moj sav fokus je na tom poslu. Dobio sam u ruke jedan projekat i povjerenje koje ne želim izigrati. Dakle, situacije je u ovom trenutku takva, a vidjet ćemo da li će se nešto u budućnosti desiti po ovom pitanju, kaže 43-godišnji Muamer Vugdalić za **** portal.
U proteklom periodu je, kaže nam, mnogo pratio Željezničar i samo prvenstvo.
– U fudbalu sam konstantno, pratio sam sve što se dešava i žao mi je što je Željezničar u ovakvoj situaciji. Klub s takvom tradicijom ne zaslužuje sedmo mjesto već da se iz sezone u sezonu bori za naslov. Željezničaru treba trener koji ima autoritet, koji ima viziju, ali da bi sproveo u djelo svoje zamisli moraju funkcionisati i ostale stvari. Kako je to unutar kluba, ne znam, niti bih ulazio u to.

Mi smo se vec ugasili, samo evo cekam skoro godinu dana da nam neko javi i zvanicno.
Veterani Željezničara predložili za trenera Kemala Alispahića
Favorit grbavičke trenerske križaljke, navodno, je Cviko, doskorašnji trener u stručnom štabu reprezentacije BiH.
Veterani FK Željezničar su za novog šefa stručnog štaba kluba s Grbavice predložili Kemala Alispahića (56), saznaje „Avaz“.
To je jedan od zaključaka posljednjeg druženja bivših fudbalera, asova i legendi „Plavih“ kojem su, između ostalog, prisustvovali Mišo Smajlović, Enver Hadžiabdić, Rade Matić, Branimir Jelušić, Zdenko Jelić...
Alispahić je, podsjetimo, nekadašnji trener Željezničara, odnosno asistent Amara Osima (od 1. marta 2001. do 10. oktobra 2003. godine), ali i bivši šef struke Đerzeleza, Vratnika, Sarajeva, iranskog Saba Baterija, bihaćkog Jedinstva, azerbejdžanskog Mughana, sirijskog El-Itihada, azerbejdžanskog Ravan Bakua, zeničkog Čelika, egipatskog El-Ramtha, saudijskog El-Kaisumaha, ali i selektor Tadžikistana.
Također, kandidati za novog šefa stručnog štaba kluba s Grbavice su i Zlatan Nalić (52), Rusmir Cviko (49), Muamer Vugdalić (43). Favorit grbavičke trenerske križaljke, navodno, je Cviko, doskorašnji trener u stručnom štabu reprezentacije BiH, koji je bio šef struke i u Kini, a u FK Željezničar je već bio igrač i menadžer tima.
Favorit grbavičke trenerske križaljke, navodno, je Cviko, doskorašnji trener u stručnom štabu reprezentacije BiH.
Veterani FK Željezničar su za novog šefa stručnog štaba kluba s Grbavice predložili Kemala Alispahića (56), saznaje „Avaz“.
To je jedan od zaključaka posljednjeg druženja bivših fudbalera, asova i legendi „Plavih“ kojem su, između ostalog, prisustvovali Mišo Smajlović, Enver Hadžiabdić, Rade Matić, Branimir Jelušić, Zdenko Jelić...
Alispahić je, podsjetimo, nekadašnji trener Željezničara, odnosno asistent Amara Osima (od 1. marta 2001. do 10. oktobra 2003. godine), ali i bivši šef struke Đerzeleza, Vratnika, Sarajeva, iranskog Saba Baterija, bihaćkog Jedinstva, azerbejdžanskog Mughana, sirijskog El-Itihada, azerbejdžanskog Ravan Bakua, zeničkog Čelika, egipatskog El-Ramtha, saudijskog El-Kaisumaha, ali i selektor Tadžikistana.
Također, kandidati za novog šefa stručnog štaba kluba s Grbavice su i Zlatan Nalić (52), Rusmir Cviko (49), Muamer Vugdalić (43). Favorit grbavičke trenerske križaljke, navodno, je Cviko, doskorašnji trener u stručnom štabu reprezentacije BiH, koji je bio šef struke i u Kini, a u FK Željezničar je već bio igrač i menadžer tima.
Zadnja izmjena: 1921boy, dana/u 10 jun 2021, 16:42, ukupno mijenjano 1 put.
Rodjeni su pitarske picke!
- Bersaga
- Kontakt:
Subota 12.06.2021
11:00 počinje historijska skupština FK Željezničar
11:25 Željezničar ima novog predsjednika!
11:40 Poznat novi trener FK Željezničar!
12:05 Daju izjave za medije kako krećemo u novu epohu, da dolaze bolji dani i da se greške neće ponavljati te da postoji dugoročni plan oporavka kluba. Upućuju čestitke navijačima.
11:00 počinje historijska skupština FK Željezničar
11:25 Željezničar ima novog predsjednika!
11:40 Poznat novi trener FK Željezničar!
12:05 Daju izjave za medije kako krećemo u novu epohu, da dolaze bolji dani i da se greške neće ponavljati te da postoji dugoročni plan oporavka kluba. Upućuju čestitke navijačima.

Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
1921boy je napisao/la: ↑10 jun 2021, 16:41Veterani Željezničara predložili za trenera Kemala Alispahića
Neki dan okupio veterane u Makijatu i kao sada daju podršku. Kupio iz Kemo za kafu
- HapicaRadePaprica
- Kontakt:
Dok god se slobodno šetaju gradom oni koji su nam nanijeli štetu,oni koji je trenutno nanose i oni koji namjeravaju da je nanesu nema nama naprijed.Da je bilo ko od nabrojanih završio na ortopediji i maksilofacijalnoj mi bi danas bili uspješan sportski kolektiv.
Ako ćemo realno Kemo Alispahić je bolji trener od Rusmira Cvike.
- HapicaRadePaprica
- Kontakt:
A taman sam pomislio neko se javio nekom portalu bez interesa da prokomentarise situaciju, ali klinac.
Kad čuješ kakva se imena povezuju za trenersku poziciju, Nala demagog ispade najjace ime.
Ugašeni 1921.
Ugašeni 1921.
Ljudi u 21 vijeku, zele Alispahica ili Cviku za trenera Zelje
Mislio sam da ce Cernica i Sijercic nesto pokrenuti, da ce okupiti sposobne ljude i da cemo krenuti prema naprijed ali ako je suditi prema natpisima portala izgleda da nazalost nisu uspjeli i da se agonija nastavlja..
Mijenjati Cerica sa Nazifom je kozmeticka promjena, jedina razlika je sto je Nazif svaki dan na stadionu i sto ne daje retardirane izjave..

Mislio sam da ce Cernica i Sijercic nesto pokrenuti, da ce okupiti sposobne ljude i da cemo krenuti prema naprijed ali ako je suditi prema natpisima portala izgleda da nazalost nisu uspjeli i da se agonija nastavlja..

Mijenjati Cerica sa Nazifom je kozmeticka promjena, jedina razlika je sto je Nazif svaki dan na stadionu i sto ne daje retardirane izjave..
Nalic je i nas i Sarajevo dosta namucio dok je vodio klubove iz Tuzle. Sad kako bi to izgledalo sa nama, ali mislim da bi nam barem ekipa trebala da bude fizicki spremnija. Npr ne vidim nesto da mi govori za Sablica naspram njemu.
Nalić uspije na neku euforiju u startu napraviti ekipu koja kao liči na ozbiljan tim. Kroz par kola kada euforija ispuše, počinje pad. I Sloboda i City su jako sterilno izgledali. A za fizičku spremu nije bio zaslužan on. Mislim da ima članak gdje je nahvalio Slobodinog kondicionog koji mu je spremio ekipu.
Ako ćemo realno ne bih volio ni Cviku ni Alispahića. Znam da mi ne možemo dovest nekog drastično boljeg trenera ali mojne ni njih dvojicu.
Svako ko prati one emisije na NovaBH prije repke mogao je čuti kakve odvratne stvari Cviko priča. Onolika njegova količina bahatosti i prepotencije je previše iritantna.
Prva stvar lik usred emisije spominje iz cista mira sto ga ljudi prozivaju po drustvenim mrezama i slicno.
Drugo stalno sebe hvali kako je on uradio ovo i kako je uradio ono za repku. Kad su ga **** za poziciju u savezu poceo po svima da se,,re. Sapunjao dasku Zvijezdanu (koji isto nije cvijecka) da ga naslijedi na mjestu tehnickog direktora uz pomoc ahbaba Begica koji je neprijatelj naseg kluba ali im nije proslo.
A uz to Cviko hladno izjavi da je izmedju Demirovica kao jednog od najvecih talenata bh fudbala koji igra u Bundesligi i Sabanadzovica izabrao Anela za poziv u repku koji je u AEKu nebitan i da je razlog poziva to sto bilo bi dobro da Anel osjeti atmosferu u repki.
Uz to lik ima 50 godina i samo 2 godine iskustva kao glavni/prvi trener.
Dokaz da je lik cisti bosanski interesdjija i muljator. Iskreno ako zelimo novu epohu kluba dosta je vise takvih mahalaca.
Jel moguce da mi toliko patimo od povratnika? Tvrdim da nema kluba na dunjaluku koji je vise opsjednut od Želje s vracanjem bivsih igraca, trenera i funkcionera u klub. Naravno da ako uvijek vrtis iste ljude da ces uvijek dobiti isti rezultat i sportski i ekonomski - u nasem slucaju uvijek dobijemo jednu ogromnu qrcinu. Kako je to lijepo Ajnstajn rekao:
"Definicija ludila: raditi istu stvar svaki put ispočetka i očekivati drukčije rezultate"
Doduse u nasem slucaju ne moras biti Ajnstajn da skontas da vise ovaki ne ide.
Evo citam ovih dana opet jedine opcije za upravu Selimovic i slicni. Pa taman da je u proslom mandatu Selimovic imao rezultate ko Abramovic ja ga ne bih vratio. Daj ba svjeze krvi, yebote vise ovo samo se u krug vrtimo.
Svako ko prati one emisije na NovaBH prije repke mogao je čuti kakve odvratne stvari Cviko priča. Onolika njegova količina bahatosti i prepotencije je previše iritantna.
Prva stvar lik usred emisije spominje iz cista mira sto ga ljudi prozivaju po drustvenim mrezama i slicno.
Drugo stalno sebe hvali kako je on uradio ovo i kako je uradio ono za repku. Kad su ga **** za poziciju u savezu poceo po svima da se,,re. Sapunjao dasku Zvijezdanu (koji isto nije cvijecka) da ga naslijedi na mjestu tehnickog direktora uz pomoc ahbaba Begica koji je neprijatelj naseg kluba ali im nije proslo.
A uz to Cviko hladno izjavi da je izmedju Demirovica kao jednog od najvecih talenata bh fudbala koji igra u Bundesligi i Sabanadzovica izabrao Anela za poziv u repku koji je u AEKu nebitan i da je razlog poziva to sto bilo bi dobro da Anel osjeti atmosferu u repki.
Uz to lik ima 50 godina i samo 2 godine iskustva kao glavni/prvi trener.
Dokaz da je lik cisti bosanski interesdjija i muljator. Iskreno ako zelimo novu epohu kluba dosta je vise takvih mahalaca.
Jel moguce da mi toliko patimo od povratnika? Tvrdim da nema kluba na dunjaluku koji je vise opsjednut od Želje s vracanjem bivsih igraca, trenera i funkcionera u klub. Naravno da ako uvijek vrtis iste ljude da ces uvijek dobiti isti rezultat i sportski i ekonomski - u nasem slucaju uvijek dobijemo jednu ogromnu qrcinu. Kako je to lijepo Ajnstajn rekao:
"Definicija ludila: raditi istu stvar svaki put ispočetka i očekivati drukčije rezultate"
Doduse u nasem slucaju ne moras biti Ajnstajn da skontas da vise ovaki ne ide.
Evo citam ovih dana opet jedine opcije za upravu Selimovic i slicni. Pa taman da je u proslom mandatu Selimovic imao rezultate ko Abramovic ja ga ne bih vratio. Daj ba svjeze krvi, yebote vise ovo samo se u krug vrtimo.
Pa nije bas tacno, sa Slobodom je osigurao opstanak, i to relativno brzo rijesio. Kasnije ga klub nije mogao da prati. A City, vjeruj mi da nedam ni Husrefu do zime. Uglavnom, ne znam, tesko je i biti pametan u ovoj situaciji.voltron30 je napisao/la: ↑10 jun 2021, 17:41Nalić uspije na neku euforiju u startu napraviti ekipu koja kao liči na ozbiljan tim. Kroz par kola kada euforija ispuše, počinje pad. I Sloboda i City su jako sterilno izgledali. A za fizičku spremu nije bio zaslužan on. Mislim da ima članak gdje je nahvalio Slobodinog kondicionog koji mu je spremio ekipu.
Sami podatak da se nama dva dana pred skupštinu pominju kao opcije Cviko i Alispahić kao treneri i Hasanbegović i Selimović kao predsjednici govori u kakvom smo mi qurcu. Došli smo u takvu situaciju da nas zaobilaze ljudi, treneri, igrači. Ako primjetite i ovdje i na društvenim mrežama, tu je maksimalno stotinjak istih ljudi koji piše o Želji i koje Željo zanima. Nije mali broj ljudi za koje znam da su bili na svakoj utakmici, svake godine kupovali godišnje, išli na gostovanja, sada okrenu glavu kada im se Željo pomene. Tužno je, ali tako je.
Ne dovode Cviku jer imaju lijepo misljenje o njemu nego jer nece niko normalan doci kad ti fali 15 igraca, a Uprava ti dogovara igrace, produzenja i samo ce te onako baciti da ih treniras. Kupuju vrijeme cisto da pocnu pripreme. 5 kola max. i nabit ce ga na nogu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.