FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
E čuj rak rana, odjava 

- themaniaks
- Kontakt:
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili
Ja ipak mislim da ste vi koji spinujete, lažete, izmišljate, potvarate i vrtite uvijek jedne te iste teme ti koji su rak rana.

- themaniaks
- Kontakt:
Vazi pasa
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili
Ja sam prosle sedmice napisao da ce nekad sredinom sedmice krenuti clanci i natpisi, a evo i nickova 

- themaniaks
- Kontakt:
Lakse vam je metar u guzicu nego cenat u glavu, ali boze moj niste ni vi krivi.
Sad će ako Bog da utakmice sa publikom, pa internet eminencija može javno i direktno izrazit svoje mišljenje
💩💩
Od 21. aprila kada su dopustili publiku na stadionima u Danskoj, bilo je samo 60 slucajeva sa koronom od ukupnih 266.259 gledalaca. Doduse, svi su morali da pokazu negativan korona kvik-test prije ulaska na stadion. Cak i proslava titule sa okupljanjem navijaca nije imalo neki uticaj na generalnu sliku. Tako da se nadam da ce i kod nas dozvoliti vise navijaca. Broj dozvoljene publike se mjeri po sekcijama, npr Brøndby stadion ima kapacitet od cirka 29.000 mjesta, a dopusteno je bilo 8500. Kopenhagen cirka 38.000, a 10.500 dopusteno. Sad ce se to dodatno prosiriti. Po ovome okupljanje na stadion sa generalnim mjerama pri ulasku na stadion nema neki uticaj na sirenje korone.
Edit: Evo sad javljaju da ce za Evropsko Prvenstvo biti 25.000 gledalaca a kapacitet stadiona 38.000.
Edit: Evo sad javljaju da ce za Evropsko Prvenstvo biti 25.000 gledalaca a kapacitet stadiona 38.000.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 10 jun 2021, 12:30, ukupno mijenjano 1 put.
Toliko o transparentnosti Edina Cernice da smo o tome da je Skupština 12.6. saznali od Almira Memića na pres konferenciji poslije zadnje utakmice u sezoni. Da ne govorim o ostalim stvarima što je obećao na imenovanju. Vidjećemo šta će nam Skupština donijeti, koje ljude, koje planove, ali ovo nikako ne miriše na dobro.LjoZee je napisao/la: ↑10 jun 2021, 09:35Ko god da je, bilo Selimovic, Ceric ili neko deseti, u startu vidi se da nema plan. Niko igracima nije rekao kad da dodju na prozivku, novi igraci nisu dogovoreni i tako blize i dalje. Znaci onaj prvi korak koji je morao neko imati u plan i samo da krene potpisivati kad preuzme funkciju nije napravljen. Tako da ce to sve biti cirkus kao i sad. Ali, mi je cudno da nigdje na nasim ovdje portalima nije izaslo nista. Ovo sto je Braconi kopirao je iz BL cini mi se. Nije ni zvanicna objavila, a do sada kad su ove redovne je uvijek objavljivala.
Ma ne samo to. Ti moras racunati da postoji sansa da ne bude kvoruma. Nije 5 ljudi u Skupstini pa imas potpise svih da ce doci pa si siguran. Neka ne bude kvoruma znaci pisi propalo. Moralo se zahtjevati da se zakaze termin priprema 14.6. jer vidim da je to termin otprilike za ove sto nece u Evropu (haman svi su tad zakazali) i sta god da bilo i ko god bio u klubu mora taj rok biti. Ni to nisu uradili. Takodjer, moralo se pritisnuti da se objavi ko je tacno napustio klub jer je broj veci od ovog sto su objavili. Bukvalno su ovi nahuskali navijace na Cengica, a nista bolji nisu. Zato ja i kazem da to je sve sad na rijecima, a na djelima su isti. Nijemi posmatraci.Dejan1921 je napisao/la: ↑10 jun 2021, 12:18Toliko o transparentnosti Edina Cernice da smo o tome da je Skupština 12.6. saznali od Almira Memića na pres konferenciji poslije zadnje utakmice u sezoni. Da ne govorim o ostalim stvarima što je obećao na imenovanju. Vidjećemo šta će nam Skupština donijeti, koje ljude, koje planove, ali ovo nikako ne miriše na dobro.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Za sada jedino što su uradili konkretno i vidljivo je to da su sjedili u VIP loži na utakmicama koje su se odigrale nakon njihovog imenovanja. Toliku hajku su digli na Čengića da sam mislio da imaju konkretan plan sa imenima u upravi i novim članovima uprave. A ovako sve isto, nikakve razlike. I Čengić je dao super intervju pred prošlu Skupštinu kao i Cernica nakon imenovanja, a u realnosti ništa od toga nije učinjeno.LjoZee je napisao/la: ↑10 jun 2021, 12:24Ma ne samo to. Ti moras racunati da postoji sansa da ne bude kvoruma. Nije 5 ljudi u Skupstini pa imas potpise svih da ce doci pa si siguran. Neka ne bude kvoruma znaci pisi propalo. Moralo se zahtjevati da se zakaze termin priprema 14.6. jer vidim da je to termin otprilike za ove sto nece u Evropu (haman svi su tad zakazali) i sta god da bilo i ko god bio u klubu mora taj rok biti. Ni to nisu uradili. Takodjer, moralo se pritisnuti da se objavi ko je tacno napustio klub jer je broj veci od ovog sto su objavili. Bukvalno su ovi nahuskali navijace na Cengica, a nista bolji nisu. Zato ja i kazem da to je sve sad na rijecima, a na djelima su isti.Dejan1921 je napisao/la: ↑10 jun 2021, 12:18Toliko o transparentnosti Edina Cernice da smo o tome da je Skupština 12.6. saznali od Almira Memića na pres konferenciji poslije zadnje utakmice u sezoni. Da ne govorim o ostalim stvarima što je obećao na imenovanju. Vidjećemo šta će nam Skupština donijeti, koje ljude, koje planove, ali ovo nikako ne miriše na dobro.
Da ne govorim da smo mi u dugovima do guše, sa reprogramom sa igračima i uposlenicima za vratom, uz ko zna koje kredite i dodatne dugove još. Pripreme treba da počnu uskoro, nemamo ništa rješeno. Amaterizam totalni. Kao što kaže Zdenko Jelić, Željo je katastrofa na svim nivoima i sektorima.
Ma nisu imali ozbiljan plan i to se vidi sad. Vise su usli na volju, ali ocigledno je ona isparila i sad bili ili ne na tim funkcijama isto je. Moralo ili morali su postaviti realne ciljeve, a ne spominjati poslovne prostore, Op, ovo, ono, a ni ono sto je najlakse i najjefitinije ne mozes ispuniti - transparentnost. Prvi zadatak im je trebao biti da vrse pritisak na rad UO, na poteze, da izraze javno stav. Trebaju biti neovisni od UO i o njima objektivno iznositi stav i vuci poteze. Korak po korak je trebalo, ali ne ide ocigledno. Cak sam primjetio da nisu ni bili ni na jednom ovom okupljanju tipa na turniru, sastanku sa nacelnikom, prijemu pionira, a trebao je jedan od njih kao predstavnik Skupstine.Dejan1921 je napisao/la: ↑10 jun 2021, 12:33Za sada jedino što su uradili konkretno i vidljivo je to da su sjedili u VIP loži na utakmicama koje su se odigrale nakon njihovog imenovanja. Toliku hajku su digli na Čengića da sam mislio da imaju konkretan plan sa imenima u upravi i novim članovima uprave. A ovako sve isto, nikakve razlike. I Čengić je dao super intervju pred prošlu Skupštinu kao i Cernica nakon imenovanja, a u realnosti ništa od toga nije učinjeno.
Da ne govorim da smo mi u dugovima do guše, sa reprogramom sa igračima i uposlenicima za vratom, uz ko zna koje kredite i dodatne dugove još. Pripreme treba da počnu uskoro, nemamo ništa rješeno. Amaterizam totalni. Kao što kaže Zdenko Jelić, Željo je katastrofa na svim nivoima i sektorima.
Sve da su imali i opstrukcije u radu trebali su to javno reći, jer došli su uz pomoć juga i imaju taj vjetar u leđa da kažu sve. Ali čini mi se da je jedina istina da nisu dorasli zadatku i da su se pogubili u svemu. Iskreno nadao sam se da će to bolje odraditi, ovdje je dosta momaka pisalo da imaju snagu i kapacitet da povuku. Vidjet ćemo u subotu šte će biti ali ovako kako izgleda male su šanse da će nešto konkretno da se desi, sa vizijom i planom.LjoZee je napisao/la: ↑10 jun 2021, 12:47Ma nisu imali ozbiljan plan i to se vidi sad. Vise su usli na volju, ali ocigledno je ona isparila i sad bili ili ne na tim funkcijama isto je. Moralo ili morali su postaviti realne ciljeve, a ne spominjati poslovne prostore, Op, ovo, ono, a ni ono sto je najlakse i najjefitinije ne mozes ispuniti - transparentnost. Prvi zadatak im je trebao biti da vrse pritisak na rad UO, na poteze, da izraze javno stav. Trebaju biti neovisni od UO i o njima objektivno iznositi stav i vuci poteze. Korak po korak je trebalo, ali ne ide ocigledno. Cak sam primjetio da nisu ni bili ni na jednom ovom okupljanju tipa na turniru, sastanku sa nacelnikom, prijemu pionira, a trebao je jedan od njih kao predstavnik Skupstine.Dejan1921 je napisao/la: ↑10 jun 2021, 12:33Za sada jedino što su uradili konkretno i vidljivo je to da su sjedili u VIP loži na utakmicama koje su se odigrale nakon njihovog imenovanja. Toliku hajku su digli na Čengića da sam mislio da imaju konkretan plan sa imenima u upravi i novim članovima uprave. A ovako sve isto, nikakve razlike. I Čengić je dao super intervju pred prošlu Skupštinu kao i Cernica nakon imenovanja, a u realnosti ništa od toga nije učinjeno.
Ma da ima nesto konkretno, krupno izaslo bi do sada u javnost. Morali su dobiti materijal do danas, "prodao" bi neko nekom portalu (Klix, ovaj, Avaz, **...) informacije. Ni na zvanicnoj ne mozes naci zvanicne informacije o mjestu ili nacinu realizacije te Skupstine, vremenu, nekom planu o cemu ce se pricati itd.
Slažem se...jedino neko čudo da se desi u ova dva dana, ali za to su šanse minimalne, nikakve ustvari.LjoZee je napisao/la: ↑10 jun 2021, 13:07Ma da ima nesto konkretno, krupno izaslo bi do sada u javnost. Morali su dobiti materijal do danas, "prodao" bi neko nekom portalu (Klix, ovaj, Avaz, **...) informacije. Ni na zvanicnoj ne mozes naci zvanicne informacije o mjestu ili nacinu realizacije te Skupstine, vremenu, nekom planu o cemu ce se pricati itd.
Ma mi smo grohnuli u svim segmentima, nikakvih zvaničnih informacija, datuma, mjesta, vremena kad se skupština održava. Cerićev plan je izbačen par dana prije prošle skupštine. Zatišje pred buru. Nadam se da će ova šutnja barem biti pozitivna, da će se desiti nešto pozitivno.
Svi klubovi počinju pripreme, dovode igrače, pregovaraju - jedino mi ništa, ljudi pričaju da imamo dosta završenih igrača, obećani su im uslovi, sve. Ali zašto niko od navijača nije obaviješten ? Ne znamo ko će biti trener, ne znamo ko će biti sportski direktor, ko pregovara sa igračima, ko obećava igračima uslove ? Ništa apsolutno ništa ne znamo.
Preko nekog medija iz RS saznamo kad je skupština (mada je Mema prije rekao da je 12.6) i ko su glavni kandidati za ulazak u klub.
Jug je stao iza Sijerčića i Cernice, pravnici, veliki Željovci, Cernica završio kriminalističku sve će protjerati koji su otuđili i jednu jedinu marku od kluba itd itd itd.
26.04.2021 - Cernica se oglasio za zvaničnu i rekao ono što smo mnogi željeli čuti, a šta je od toga urađeno i ko je upoznat o tome ? Nadam se da će se to odgonetnuti u subotu i da ćemo svi biti demantovani i da konačno krene na bolje nama i našem Želji !
Ali trenutno ovo ne liči na Želju i ovo nije Željo ! Nikakav plan nemamo, bez vizije, bez ičega, ustvari možda i imamo samo niko (ne)zna o tome ništa !
Svi klubovi počinju pripreme, dovode igrače, pregovaraju - jedino mi ništa, ljudi pričaju da imamo dosta završenih igrača, obećani su im uslovi, sve. Ali zašto niko od navijača nije obaviješten ? Ne znamo ko će biti trener, ne znamo ko će biti sportski direktor, ko pregovara sa igračima, ko obećava igračima uslove ? Ništa apsolutno ništa ne znamo.
Preko nekog medija iz RS saznamo kad je skupština (mada je Mema prije rekao da je 12.6) i ko su glavni kandidati za ulazak u klub.
Jug je stao iza Sijerčića i Cernice, pravnici, veliki Željovci, Cernica završio kriminalističku sve će protjerati koji su otuđili i jednu jedinu marku od kluba itd itd itd.
26.04.2021 - Cernica se oglasio za zvaničnu i rekao ono što smo mnogi željeli čuti, a šta je od toga urađeno i ko je upoznat o tome ? Nadam se da će se to odgonetnuti u subotu i da ćemo svi biti demantovani i da konačno krene na bolje nama i našem Želji !
Ali trenutno ovo ne liči na Želju i ovo nije Željo ! Nikakav plan nemamo, bez vizije, bez ičega, ustvari možda i imamo samo niko (ne)zna o tome ništa !
mosa lošmi stićko tit-ula!
Zavisi sta je za vas krupno? Da li je krupno da nas neko laze kampovima, milionima ili je kruono dobiti jos jednog postenog i sposobnog insana? Za mene je krupno i to sto nema talasanja po medijima.
Evo nekog smo "podstakli" da nesto objavi.Skupština kluba, najvećeg organa jednog sportskog društva, bit će održana u subotu od 11 sati u hotelu Hills na Ilidži. Plavi bi prema planu trebali dobiti novo klupsko rukovodstvo, a svakako je najinteresatnije da li će na funkciji ostati aktuelni predsjednik kluba Samir Cerić ili će ga zamijeniti neko drugi.
Iako se činilo do prije par dana da Željezničar ima grupu ljudi, koja je spremna da preuzme klub u ovoj teškoj situaciji, stvari su se u međuvremenu iskomplikovale. Naime kako smo uspjeli saznati grupa koju su predvodili Hadis Zubanović, bivši fudbaler Željezničara, i Nihad Selimović, bivši predsjednik kluba sa Grbavice i aktuelni predsjednik OKK Spars, bili su spremni da se uhvate u koštac sa svim problemima i preuzmu odgovornost te pokušaju stabilizovati klub.
Ipak, nakon nekoliko sedmica razgovora, donijeli su odluku da odustanu od kandidature, a pravi razlog nije poznat. Tako će aktuelni članovi Skupštine imati zahtjevan zadatak, jer je jasno da je upravi potrebna svježa krv, ali i plan stabilizacije kluba za naredni period.
Jasmin Badžak, potpredsjednik kluba, u prethodnih nekoliko sedmica je zajedno sa operativcima iz kluba, pokušao da okupi tim ljudi, koji su spremni da dođu i preuzmu upravljanje klubom. Ko će biti izabran i da li će biti nekih promjena u klupskim strukturama dobit ćemo odgovore u subotu.

Selimovic i Zubanovic sa svojim ljudima odustali.
Za mene bi bilo krupno da dobijemo upravu koja će realno sagledati stvari i dati konkretan plan ozdravljenja kluba. Jasno nam je svima da od nas nema ništa u narednih dvije do tri godine, ali daj da to vrijeme radimo, stvorimo pozitivnu atmosferu, vratimo povjerenje navijača, sponzora i tako dalje i da nakon tog perioda možemo računati na ozbiljnije stvari. Ovaj klub ako se nastavi voditi kako se vodio do sada teško će izbjeći sudbinu Čelika. Slažem se za netalasanje po medijima, mada ja mislim da je to rezultat toga da se ništa i ne dešava a ne da je nešto sakriveno, ali nejse, nek bude da su sve dobro sakrili i da ćemo imati lijepe vijesti u subotu, da dobijemo što ti kažeš poštene i sposobne insane u upravi koji će nas izvući iz ove situacije.
-
- Kontakt:
E cu nije jasan pravi razlog odustajanja.. Nihad je izgleda sklon marifetlucima i katastrofalnim propustima.. Mi smo za vrijeme njegovog kratkog boravka u nasem klubu ostali bez miliona radi 20k.. Sad mu sparse izbacili u drugu ligu zbog spletki sa igokeom.. Lik je mutniji od Miljacke.. Daleko mu kuca od Grbavice bila..
Pročepit će negdje.
Trenutno korisnika/ca: Anpa, Bordo10, ELDIABLO20, Ideneide, nindza, Orvel, Pablo11, roccosiffredi, tiagofaria25, Venom, Zigazaga i 111 gostiju.