FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
"Podsjetimo, Osim je sporazumno raskinuo ugovor s FK Željezničar sredinom aprila, dan nakon utakmice protiv Mladosti (4:4)"
Jesam li ja nesto propustio?
Jesam li ja nesto propustio?
- drzgemboadislic
- Kontakt:
Raskinuti ugovor = Primati 8.5k mjesečno
Vidjet cete za koji dana kako je raskino ugovor kad se na skupstini bude klimalo galvama.
Mjau !
-
- Kontakt:
Dobar mu sporazum, a tih 8,5k mjesecno ce mu i onako placati neki drugi ljudi koji nikakve veze nemaju sa njegovom neformalnom grupom gradjana s kojima je usao u klub..
Pročepit će negdje.
- TMmanija2012
- Kontakt:
Udjem na ovu temu da vidim jesmo li kakve love nafatali ,ovdje raja nabada ko ce nam biti trener ,mi mrtvi kokuzi 

Plate nije oprostio, jedan dio para koji je davao za "funkcionisanje" kluba jeste. Ne znam kako ce se dogovoriti na kraju. Sa Zeljom veze nema i nije se pojavio na stadionu od kada je otisao. Da razbijem mitove i paranoju raznih forumskih brigadira i anonimusa sto im je jedini problem Amar Osim.
Jači od ratova, režima i partija !!!!
-
- Kontakt:
Pa je li jos uvijek na platnoj listi kluba ili nije? To sto nije na stadionu je totalno irelevantno..
Pročepit će negdje.
Pa vi kazete da je na platnoj listi, sta vam sad nije jasno? 

Ija isto i vidim da kompleksaši, iako su otjerali najtrofenijnijeg nam trenera Amara Osima još uvijek samo o njemu pričaju. Duboki su to komplesi isto ko kod pitara koji se dan danas ospu kad čuju njegovo ime.TMmanija2012 je napisao/la: ↑08 jun 2021, 19:30Udjem na ovu temu da vidim jesmo li kakve love nafatali ,ovdje raja nabada ko ce nam biti trener ,mi mrtvi kokuzi![]()
Random slike iz Brckog najtrofejnijeg trenera, odma komentari. To moze samo Bosanski Bielsa.
Hoču pa neču pa vidječu
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Izvor - SportDC
ŽELJO NA RASKRSNICI
Dani prolaze, bliži se početak priprema premijerligaških klubova za narednu sezonu, a Željezničaru iz Sarajeva more nepoznanica.
Skupština kluba je zakazana za 12. juni i mnogi se nadaju da će se nakon toga znati mnogo više. Igrači još ne znaju kada će biti obavljena prozivka, ko će je obaviti.
Nakon odlaska Amara Osima i dolaska Blaža Sliškovića, pa njegovog odstupanja sa pozicije šefa stručnog štaba Željo nema trenera. Almir Memić, dežurni vatrogasac. Vodio je ekipu nakon odlaska Sliškovića, ali je sigurno da on neće biti novi strateg tima sa Grbavice. Prema našim informacijama najviše šanse za tu poziciju daju se Rusmiru Cviku, treneru koji je bio član onog neuspješnog reprezentativnog štaba pod palicom Duška Bajevića. Cviko je ''pucao'' na direktorske pozicije u FS BiH, a kada mu je to propalo okrenuo se Željezničaru.
Na klupu će doći ako se na čelo kluba vrati Nihad Selimović, a sa njim ostane Jasmin Badžak, te menadžer Hadis Zubanović. Oni su najbliži rukovodećim pozicijama u Željezničaru, ali priča se i da predsjednik Željezničara Samir Cerić ne sjedi skrštenih ruku i da on ima svoju ekipu. Žele oni da nastave rukovođenjem Željezničar obet obzira što od januara, kada su došli na čelo kluba nisu ništa za njega uradili.
-
- Kontakt:

Između ove dvije opcije za ovu prvu sam, sa Badžakom, Selimovićem i Zubanovićem, ali iskreno sve je ovo vrlo slabo i ne znam koliko može donijeti klubu. Selimović je već bio predsjednik u vrijeme kada se zakasnilo sa uplatnicom, spominjao je reorganizaciju omladinskog pogona, ništa se to nije desilo. Zubanović nam može pomoći to je sigurno i njegov ulazak u klub i najviše podržavam.
Sta se nastavlja svi koje zele pomoci klubu u ovome momentu su dobrodosli
Pitanje je šta njih trojica mogu donijeti klubu sami ? Selimović je rekao da su od 14. januara do 31. maja u klub unijeli 2,3 miliona KM i ostvarili profit od 100.000 KM (dok je bio predsjednik). Ne mogu njih trojica sami raditi, potrebno je minimalno još deset jakih ljudi koji će raditi zajedno sa njima.Dejan1921 je napisao/la: ↑09 jun 2021, 14:57Između ove dvije opcije za ovu prvu sam, sa Badžakom, Selimovićem i Zubanovićem, ali iskreno sve je ovo vrlo slabo i ne znam koliko može donijeti klubu. Selimović je već bio predsjednik u vrijeme kada se zakasnilo sa uplatnicom, spominjao je reorganizaciju omladinskog pogona, ništa se to nije desilo. Zubanović nam može pomoći to je sigurno i njegov ulazak u klub i najviše podržavam.
Krivicu oko licence ne možemo prebaciti ni na njega ni na Šiljka jer ne znamo šta je istina, jedan kaže da je to djelo administracije i da su imali pare na računu da to urade (izjava Selimovića). A drugi kaže da sve te obaveze izvršava predsjednik i da on nema veze sa tim jer oni žele da skinu krivicu sa sebe (izjava Šiljka).
Badžak je sve vrijeme tu i veoma je važan njegov ostanak ali isto tako neće Badžak zauvijek davati svoje pare klubu i da svi troškovi idu preko njegovih leđa.
Što se tiče Zubanovića, podržavam njegov ulazak u klub, on može pomoći i financijski, u dovođenju novih sponzora ali isto tako i dovođenju igrača.
Uglavnom sami njih trojica ne mogu puno uraditi, barem je to neko moje mišljenje. Ako uđe još barem 10 sposobnih Željovaca onda možemo očekivati neka bolja vremena. Zadnjih godina većinom imamo takve UO, dva,tri čovjeka nešto rade a ostali su tu samo da se priča kako imaju određenu funkciju u klubu.
mosa lošmi stićko tit-ula!
Samo novi statut i investitor jak, nista drugo
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”
Pretpostavljam da su sa njima u opciji i neki koji su sada u upravi, prije svega mislim na Selena Balića i Nazifa Hasanbegovića koji se nekako i spominju po medijima kada je budućnost Želje u pitanju. Naravno da bi tu trebalo još ljudi ako išta želimo bolje. Drugu opciju da Cerić skuplja ekipu ne mogu podržati nikako jer taj čovjek nije ni došao u Sarajevo niti jednom, osim digitalnih stvari nije ništa konkretno uradio, a obećavao je mnogo na predstavljanju, postavio je dvojicu ljudi od kojih je jedan kao radio na reviziji i statutu kluba, rezultat toga vidimo sada, te drugi koji vjerovatno nije imao nikakve veze sa Željom osim na papiru.1921boy je napisao/la: ↑09 jun 2021, 15:23Pitanje je šta njih trojica mogu donijeti klubu sami ? Selimović je rekao da su od 14. januara do 31. maja u klub unijeli 2,3 miliona KM i ostvarili profit od 100.000 KM (dok je bio predsjednik). Ne mogu njih trojica sami raditi, potrebno je minimalno još deset jakih ljudi koji će raditi zajedno sa njima.Dejan1921 je napisao/la: ↑09 jun 2021, 14:57Između ove dvije opcije za ovu prvu sam, sa Badžakom, Selimovićem i Zubanovićem, ali iskreno sve je ovo vrlo slabo i ne znam koliko može donijeti klubu. Selimović je već bio predsjednik u vrijeme kada se zakasnilo sa uplatnicom, spominjao je reorganizaciju omladinskog pogona, ništa se to nije desilo. Zubanović nam može pomoći to je sigurno i njegov ulazak u klub i najviše podržavam.
Krivicu oko licence ne možemo prebaciti ni na njega ni na Šiljka jer ne znamo šta je istina, jedan kaže da je to djelo administracije i da su imali pare na računu da to urade (izjava Selimovića). A drugi kaže da sve te obaveze izvršava predsjednik i da on nema veze sa tim jer oni žele da skinu krivicu sa sebe (izjava Šiljka).
Badžak je sve vrijeme tu i veoma je važan njegov ostanak ali isto tako neće Badžak zauvijek davati svoje pare klubu i da svi troškovi idu preko njegovih leđa.
Što se tiče Zubanovića, podržavam njegov ulazak u klub, on može pomoći i financijski, u dovođenju novih sponzora ali isto tako i dovođenju igrača.
Uglavnom sami njih trojica ne mogu puno uraditi, barem je to neko moje mišljenje. Ako uđe još barem 10 sposobnih Željovaca onda možemo očekivati neka bolja vremena. Zadnjih godina većinom imamo takve UO, dva,tri čovjeka nešto rade a ostali su tu samo da se priča kako imaju određenu funkciju u klubu.
Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, istokzeljo, mavi i 33 gosta.