Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

ra1981
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la ra1981 » 09 jun 2021, 08:29

Beduin je napisao/la:
08 jun 2021, 23:55
Devils021 je napisao/la:
08 jun 2021, 23:23
Ako moze ikako i Radnik i Mladost da se izbace iz lige.
Dajte neku ekipu koja ce se ponasati gospodski bez nekih scena, palamudjenja itd.
Sta ti znaci "ekipa koja ce se ponasati gospodski bez nekih scena"?
Očigledno da znači 'ćuti dok te karam'.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 09 jun 2021, 08:37

Čekaj, grabili i rukama i nogama da ostanu u ligi, koristili se svim i svačim, podmetale se noge i istresao prljavi veš i sad na kraju balade nećemo se igrati :lol:
Koševo Zapad

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 09 jun 2021, 08:38

Beduin je napisao/la:
09 jun 2021, 08:19
Ja mislim da je samo Udruzenje klubova utopija kod nas, ubleha i nesto sto bi se kod prvog problema pokazalo kao nefunkcionalno i bespotrebno.
Klubovi su totalno neslozni kad je problem fudbala u pitanju, sve dok se ne tice njega samog. Sam nacionalni kljuc bi pravio probleme. Mislim da to Udruzenje klubova je besmisleno i pokretati, ako ikako i ima volje kod svih.
Ja opet mislim da ga treba pod hitno pokrenuti. Svi klubovi, bez obzira na razlike i taj nacionalni segment koji je tu u našem fudbalu koliko god neko to htio ili ne htio priznati, ali svi klubovi imaju jedan zajednički interes - fer suđenje i iste uslove za igru na terenu.

Problem je što takvo udruženje prije 3-4 godine nikad ne bi prihvatili oni koji su tada bili u milosti saveza i sudija, a danas nikad ne bi ovi drugi. Navijači Borca su jednu stvar u pravu, koliko god mi to htjeli priznati, ali danas voda teče na njihov mlin, kolo sreće se okrenulo. Oni bi prije par sezona odmah to prihvatili, danas neće nikad, kao što oni drugi to ne bi prije.

A bez obzira na sve, kolo sreće se uvijek okreće, pa bi zdrav razum u svakom klubu morao reći da se to oformi, da se konačno stane u kraj nekim stvarima, jer koliko god danas idu nekome na ruku sutra će ići protiv njih. Neki se boje, neki nisu htjeli u to udruženje radi nečeg malog što su dobili od Vice i kompanije nakon toga, neki zbog tog nacionalnog, ali svima je u interesu.

Ništa Begić nije bio bolji od Vice, možda za neku nijansu, zavisi iz kojeg ugla gledate, a ja sam sad davno rekao da je fudbal u BiH ubio Begić, Vico ga samo sahranjuje. Ali i poslije Vice će biti neki Iljo, Begić ili Vico I ništa se neće promijeniti. Opet ćemo biti u blatu, neko sam do vrata a nekome preko nosa, pa će oni što dišu u blatu misliti da im je dobro.

Savez je problem, ali srž je u klubovima. Zamislite da se sutra kaže nećemo više ovakvo suđenje, da se usprotivi protiv nepravde i sa strane kad ti nepravda odgovara, da ekipa kojoj su poklonjeni bodovi kaže protivnik je oštećen, ovo ne može ovako? Možda je nemoguće sada i zamisliti, ali samo tako se može stati u kraj ovome. Savez neće nikad to uraditi dok god klubovi žele takvo suđenje. Danas ovi, sutra oni, ali na kraju su svi yebana strana, prije ili kasnije.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 09 jun 2021, 08:48

Beduin je napisao/la:
09 jun 2021, 08:19
Ja mislim da je samo Udruzenje klubova utopija kod nas, ubleha i nesto sto bi se kod prvog problema pokazalo kao nefunkcionalno i bespotrebno.
Klubovi su totalno neslozni kad je problem fudbala u pitanju, sve dok se ne tice njega samog. Sam nacionalni kljuc bi pravio probleme. Mislim da to Udruzenje klubova je besmisleno i pokretati, ako ikako i ima volje kod svih.
Teško ćeš imati udruženje u kojem će biti klubovi sa sva tri predznaka.

Naš sport je debelo ispolitiziran i otprilike prati dešavanja u političkom svijetu.

Kako se ližu hr političari sa ovim iz RS, tako je i sa klubovima.

Sad bi ovi iz FBiH sa bošnjačkim predznakom (koliko god to glupo zvučalo, al tako je, klubovi iz većinski bošnjačkih sredina) neko udruženje i samim tim što su se i na poziv MDK javili samo ti klubovi, sve ti je jasno.

Neće nikad biti nekog udruženja svih klubova. Mogu li recimo u tom nekom udruženju biti FKS, FKŽ, MDK, Sloboda, TC, Velež?
I da se bore za svoja prava, odnosno da bude legitimno udruženje.
Koševo Zapad

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 09 jun 2021, 10:00

Kao sto napisa neko iznad, Begić uopste nije bolji od Vice bio, vjerovatno i gori.

Samo sto su se tad forsirali "Bošnjacki" i "Hrvatski" klubovi, pa to nikome nije smetalo u ovolikoj mjeri kao sad.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 09 jun 2021, 10:23

RollingPaper je napisao/la:
09 jun 2021, 10:00
Kao sto napisa neko iznad, Begić uopste nije bolji od Vice bio, vjerovatno i gori.

Samo sto su se tad forsirali "Bošnjacki" i "Hrvatski" klubovi, pa to nikome nije smetalo u ovolikoj mjeri kao sad.
Koji tacno bosnjackih klub se forsirao? Ako nije problem....
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 09 jun 2021, 11:04

Jak lobi od Capljine uz podrsku politike da se nekako Mladost ostavi. Ima i kladionice tu rekose da pogura taj lobi.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 09 jun 2021, 11:18

Pantelija je napisao/la:
09 jun 2021, 10:23

BORAC,najvise su tu Bosnjaci prste upleli,pomogli i doveli do titule :D
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 09 jun 2021, 11:28

Pantelija je napisao/la:

Zrinjski :D

Ma Latini su najmudriji, oni ko god da je gore priklone se i :cool:
Koševo Zapad

Goosman
Kontakt:

Post Postao/la Goosman » 09 jun 2021, 11:56

Vicini pušikurci 1946.
💩💩

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 09 jun 2021, 12:48

Pantelija je napisao/la:

Željezničar i Sarajevo.

Prica mi rodjak sudije Mujica kaze psuju mu mater u facu igraci Sarajeva a on stavi ruku na usta i psuje i on njima, ja ga pitam pa sto mu ne da crveni kad se lik poce smijat, kaze gdje ces Sarajevu dat crveni, kaze Sarajevo Zeljo, Borac i Zrinjski su zasticeni klubovi.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 09 jun 2021, 13:36

Mujić i Sarajevo. Aferim 😂
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 09 jun 2021, 13:43

09 jun 2021, 12:48
Pantelija je napisao/la:

Željezničar i Sarajevo.

Prica mi rodjak sudije Mujica kaze psuju mu mater u facu igraci Sarajeva a on stavi ruku na usta i psuje i on njima, ja ga pitam pa sto mu ne da crveni kad se lik poce smijat, kaze gdje ces Sarajevu dat crveni, kaze Sarajevo Zeljo, Borac i Zrinjski su zasticeni klubovi.
Rođak ti je zakinut, nadaj se da niste iste gene povukli..
Bahati, bahati Željkan!
1946

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 09 jun 2021, 13:43

Sad ko je slago Mujić, rođo ili ovaj što je ovo napisao :think:
Koševo Zapad

Riquelme
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme » 09 jun 2021, 13:54

Čitam Govedarica napušta Zrinjski.. Nisam ispratio Zrinjski ovaj zadnji period, jel igrao on šta ili je bio povređen?
Brokula: "..Prije je Kina zapadni Tajvan.." 👌

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 09 jun 2021, 14:15

"Mrtvi" je dio sezone, savršeno vrijeme da se malo smijemo izmišljotinama i ludostima najvećih mitomana i falsifikatora svega.

slika

slika

slika

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 09 jun 2021, 14:35

To udruženje premijerligaša možda bude kad klubovi budu privatni, i kad tajkuni sjednu za sto pregovarati.

Do tad, gospodin Vico sad jaše, poslije njegs neko drugi, za 8 godina.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 09 jun 2021, 15:05

DEFINITIVNO! Mladost izbačena iz Premijer lige

Izvršni odbor N/FS BiH odbio je na današnjoj sjednici žalbu FK Mladost iz Doboja kod Kaknja, potvrđeno je za naš portal.

Na sjednici koja je u toku delegati su potvrdili ono što su odlučile Komisije za licenciranje klubova N/FS BiH, tako da je Mladost i definitivno izbačena iz Premijer lige.

Uskoro opširnije.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 09 jun 2021, 15:13

braco je napisao/la:
09 jun 2021, 15:05
DEFINITIVNO! Mladost izbačena iz Premijer lige

Izvršni odbor N/FS BiH odbio je na današnjoj sjednici žalbu FK Mladost iz Doboja kod Kaknja, potvrđeno je za naš portal.

Na sjednici koja je u toku delegati su potvrdili ono što su odlučile Komisije za licenciranje klubova N/FS BiH, tako da je Mladost i definitivno izbačena iz Premijer lige.

Uskoro opširnije.
Vjeruj da jos nije bilo glasanje.

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 09 jun 2021, 15:16

https://****/**/fudba ... ome-663381

Titulu prvaka BiH osvojio je banjalučki Borac nakon što je "istopio" veliku bodovnu prednost Sarajeva i na kraju prestigao Bordo tim.

"Sarajevo je iznenadilo, nisam očekivao da mogu ispustiti veliku prednost, ali se opet pokazalo da je lopta okrugla i da je sve moguće u nogometu. Na kraju je Borac sasvim zasluženo osvojio titulu i čestitam im na tome", rekao je mladi napadač.
Hvala buducem napadacu FK Sarajevo na cestitkama.
HAJ FAJV

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.