U dugovima do guše, dužni samo igračima iz prošle sezone ko zna koliko plata. Nema Evrope, nemamo koga da prodamo. Kako stoje stvari promjena većih u upravi i samom modelu poslovanja kluba neće biti. Evo neka mi neko kaže da će biti bolje i to obrazloži bio bih mu zahvalan.PupanOzdrljic je napisao/la: ↑07 jun 2021, 22:37Bog dragi zna čime će plaćati i ovo malo jadova što je ostalo pod ugovorom a ovdje se priča o pojačanjima. Realno, mi više nemamo čime privući nekog dobrog a kamoli odličnog igrača. Niti imamo para, niti igramo europu, niti imamo viziju. Apsolutno ništa. Što se prije pomirimo da će nam okoanicu tima činiti neki odrndani polovnjaci i omladinci sumnjivog kvaliteta i kondicije biće nam lakše. Volio bih da me demantuju ali bilo koje zvučno ime da dovedu nekim čudom samo otvara mogućnost igranja preko neke volje i tužbi u budućnosti jer ga nemamo od čega plaćati. Tek kad udju neki novi ljudi u klub sa parama možemo se nadati nečemu a dotad u najboljem slučaju sredina tabele. Možda je i tako bolje da se malo ljudstvo u klubu razbistri time što će odlaziti jer propadamo.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
kakav brat , ali cuj da mi obrazloziDejan1921 je napisao/la: ↑07 jun 2021, 22:52U dugovima do guše, dužni samo igračima iz prošle sezone ko zna koliko plata. Nema Evrope, nemamo koga da prodamo. Kako stoje stvari promjena većih u upravi i samom modelu poslovanja kluba neće biti. Evo neka mi neko kaže da će biti bolje i to obrazloži bio bih mu zahvalan.PupanOzdrljic je napisao/la: ↑07 jun 2021, 22:37Bog dragi zna čime će plaćati i ovo malo jadova što je ostalo pod ugovorom a ovdje se priča o pojačanjima. Realno, mi više nemamo čime privući nekog dobrog a kamoli odličnog igrača. Niti imamo para, niti igramo europu, niti imamo viziju. Apsolutno ništa. Što se prije pomirimo da će nam okoanicu tima činiti neki odrndani polovnjaci i omladinci sumnjivog kvaliteta i kondicije biće nam lakše. Volio bih da me demantuju ali bilo koje zvučno ime da dovedu nekim čudom samo otvara mogućnost igranja preko neke volje i tužbi u budućnosti jer ga nemamo od čega plaćati. Tek kad udju neki novi ljudi u klub sa parama možemo se nadati nečemu a dotad u najboljem slučaju sredina tabele. Možda je i tako bolje da se malo ljudstvo u klubu razbistri time što će odlaziti jer propadamo.

Zadnja izmjena: KANA, dana/u 07 jun 2021, 23:00, ukupno mijenjano 1 put.
Je li stvarno mislis da je ovo istina za Stilica? Ne zelim nikakvu raspravu, nego samo pitam.Dejan1921 je napisao/la: ↑07 jun 2021, 19:59Brate zaboli nekog šta je Željo. Igraju ljudi za pare, od toga žive. Kad Štilić koji je zaradio za života još je dijete ovog kluba, familijarno vezan za njega šeta po terenu jer nema plata, šta da očekujemo dalje. Željo treba da se postavi na zdrave noge pa da pričamo dalje. U ovakvog Želju može samo budala da zaluta.
Ja vise mislim da je do kvaliteta ekipe, nema s kim da igra. Nama trebaju dva brza krila kojima bi on poslao dobru loptu i neki napadac kao onda Krpic koji zna iskoristiti priliku. Sta ce Stila sa Veselinovicem ili Muletom na krilima. Veselom kad das loptu u prostor, 97% bekova u ligi bi mu uzelo loptu, a Mustafa kad dobije loptu uvijek visak potez. Isto tako znamo i da Stilic nije neki trkac koji bi se vracao nazad toliko, sto znaci da mora imati nekoga “ko ce za njega trcati, a on trenutno iza ledja ima Mesu 30+ i Celikovica koji isto tako nije nesto posebno brz.
Po meni to za pare ne ide nekako. Izvinjavam se unaprijed svima ako sam sta pogresno napisao.
Svaka dva mjeseca skupština kluba koja u biti ne donese apsulutno ništa,hoće li ovaj put biti drugačije ćemo vidjeti.Šta je sa predsjednikom kluba misli li napokon doći u Sarajevo ili će opet ići online verzija sa pričom mi ovo mi ono.Bojim se da klub naredne sezone ne ode u totalnu igračku i financijsku dubiozu ali opet se nadam da će se ispraviti neke stvari.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Meni je trk kod trećeg gola Širokog i derbi na Koševu dovoljan dokaz da je on odigrao ovu sezonu preko neke stvari. Sigurno da bi da je imao i bolje igrače imao više volje za igru i sve, ali nije ni u jednom trenutku se pokazao kao lider, a on je kapiten ove ekipe, da povuče naprijed, utječe na igrače, bude primjer ostalim.ZileZile je napisao/la: ↑07 jun 2021, 23:00Je li stvarno mislis da je ovo istina za Stilica? Ne zelim nikakvu raspravu, nego samo pitam.Dejan1921 je napisao/la: ↑07 jun 2021, 19:59Brate zaboli nekog šta je Željo. Igraju ljudi za pare, od toga žive. Kad Štilić koji je zaradio za života još je dijete ovog kluba, familijarno vezan za njega šeta po terenu jer nema plata, šta da očekujemo dalje. Željo treba da se postavi na zdrave noge pa da pričamo dalje. U ovakvog Želju može samo budala da zaluta.
Ja vise mislim da je do kvaliteta ekipe, nema s kim da igra. Nama trebaju dva brza krila kojima bi on poslao dobru loptu i neki napadac kao onda Krpic koji zna iskoristiti priliku. Sta ce Stila sa Veselinovicem ili Muletom na krilima. Veselom kad das loptu u prostor, 97% bekova u ligi bi mu uzelo loptu, a Mustafa kad dobije loptu uvijek visak potez. Isto tako znamo i da Stilic nije neki trkac koji bi se vracao nazad toliko, sto znaci da mora imati nekoga “ko ce za njega trcati, a on trenutno iza ledja ima Mesu 30+ i Celikovica koji isto tako nije nesto posebno brz.
Po meni to za pare ne ide nekako. Izvinjavam se unaprijed svima ako sam sta pogresno napisao.
Sta je onda bilo prosle godine? Sto je onako dobro igrao pa ove odjednom grohnul?ZileZile je napisao/la: ↑07 jun 2021, 23:00Je li stvarno mislis da je ovo istina za Stilica? Ne zelim nikakvu raspravu, nego samo pitam.Dejan1921 je napisao/la: ↑07 jun 2021, 19:59Brate zaboli nekog šta je Željo. Igraju ljudi za pare, od toga žive. Kad Štilić koji je zaradio za života još je dijete ovog kluba, familijarno vezan za njega šeta po terenu jer nema plata, šta da očekujemo dalje. Željo treba da se postavi na zdrave noge pa da pričamo dalje. U ovakvog Želju može samo budala da zaluta.
Hajte sa njim pod ruku na gemist i manite se Zelje. Dobro vama, dobro Zelji.
Izvinjavam se unaprijed svima ako sam sta pogresno napisao.
MrkiMedo je napisao/la: ↑07 jun 2021, 23:28Sta je onda bilo prosle godine? Sto je onako dobro igrao pa ove odjednom grohnul?ZileZile je napisao/la: ↑07 jun 2021, 23:00Je li stvarno mislis da je ovo istina za Stilica? Ne zelim nikakvu raspravu, nego samo pitam.Dejan1921 je napisao/la: ↑07 jun 2021, 19:59Brate zaboli nekog šta je Željo. Igraju ljudi za pare, od toga žive. Kad Štilić koji je zaradio za života još je dijete ovog kluba, familijarno vezan za njega šeta po terenu jer nema plata, šta da očekujemo dalje. Željo treba da se postavi na zdrave noge pa da pričamo dalje. U ovakvog Želju može samo budala da zaluta.

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
-
- Kontakt:
MrkiMedo je napisao/la: ↑07 jun 2021, 23:28Sta je onda bilo prosle godine? Sto je onako dobro igrao pa ove odjednom grohnul?ZileZile je napisao/la: ↑07 jun 2021, 23:00Je li stvarno mislis da je ovo istina za Stilica? Ne zelim nikakvu raspravu, nego samo pitam.Dejan1921 je napisao/la: ↑07 jun 2021, 19:59Brate zaboli nekog šta je Željo. Igraju ljudi za pare, od toga žive. Kad Štilić koji je zaradio za života još je dijete ovog kluba, familijarno vezan za njega šeta po terenu jer nema plata, šta da očekujemo dalje. Željo treba da se postavi na zdrave noge pa da pričamo dalje. U ovakvog Želju može samo budala da zaluta.

Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Puna podrška za našeg Štilketa. Manijak pravi zna kako stoje stvari. I da gajbu tuče dnevno Štilke je Željezničar. Stvorili se mitovi oko alkohola, od mmomka se pravi alkoholičar, a kad je sam sve riješavao i igrao se s protivnicima tad je bio magičan i nikome nije smetalo sto ga daje u Valteru. Isfrustrirani kretencici sto negdje rade za 7 glava bi da nekom etikete stavljaju i prave procjene. Nije sve crno i bijelo.
Šalu na stranu, nije se šetkao što nije bilo para. Nije išlo, nije ni sreće bilo, a za kokuzluk, a samim time i neozbiljnosti i neznanje nije on kriv. Da je moglo bolje, moglo je pet puta. Znaju to i ptice na grani.
U sezonu novu skupa cemo jaci, bicemo prvi a i kupa osvajaci.
Šalu na stranu, nije se šetkao što nije bilo para. Nije išlo, nije ni sreće bilo, a za kokuzluk, a samim time i neozbiljnosti i neznanje nije on kriv. Da je moglo bolje, moglo je pet puta. Znaju to i ptice na grani.
U sezonu novu skupa cemo jaci, bicemo prvi a i kupa osvajaci.
Jači od ratova, režima i partija !!!!
-
- Kontakt:
A i cijena tokena ce nam porasti za jedno 50%
Željezničar šampion
#nastaviniz #ukost #plavoproljece
#nastaviniz #ukost #plavoproljece
Cerićuuuuuuuu, ubleho najveća, odlazi iz svetinje!!
Izvadi nam kapitena iz pivske flaše i povedi ga sa sobom!!
Izvadi nam kapitena iz pivske flaše i povedi ga sa sobom!!
Miralem Pjanić je najveća prevara od igrača iz kategorije "worldclass" igrači. Ako je ikada i pripadao toj kategoriji. Bezmudi mlitavac kojem je index korisnosti na terenu minus 700.
Stila je majstorcina. Prethodnu sezonu nista nije funkcionisalo kako treba i opet je Stila, igrac sa sredine terena bio najbolji strijelac. Kao sto neko napisa treba mu neko ko ce znati da iskoristi njegov pas naprijed da bi se i on kao igrac iskoristio i pokazao 100% na terenu.
Zasluzuje svaku mogucu podrsku navijaca
Zasluzuje svaku mogucu podrsku navijaca

nasa noc traje danima
https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g
https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g
-
- Kontakt:
Ne znam ni ja na osnovu čega pojedini ovdje gaje optimizam da se može išta dobro desiti pogotovo sa aktuelnom garniturom ljudi u klubu (uprava+Igrači). I jedni i drugi dokazali da nisu sposobni ispuniti zadane zadatke tako da ćemo sigurno par godina čekati da ovo sve izdobriDejan1921 je napisao/la: ↑07 jun 2021, 22:52U dugovima do guše, dužni samo igračima iz prošle sezone ko zna koliko plata. Nema Evrope, nemamo koga da prodamo. Kako stoje stvari promjena većih u upravi i samom modelu poslovanja kluba neće biti. Evo neka mi neko kaže da će biti bolje i to obrazloži bio bih mu zahvalan.PupanOzdrljic je napisao/la: ↑07 jun 2021, 22:37Bog dragi zna čime će plaćati i ovo malo jadova što je ostalo pod ugovorom a ovdje se priča o pojačanjima. Realno, mi više nemamo čime privući nekog dobrog a kamoli odličnog igrača. Niti imamo para, niti igramo europu, niti imamo viziju. Apsolutno ništa. Što se prije pomirimo da će nam okoanicu tima činiti neki odrndani polovnjaci i omladinci sumnjivog kvaliteta i kondicije biće nam lakše. Volio bih da me demantuju ali bilo koje zvučno ime da dovedu nekim čudom samo otvara mogućnost igranja preko neke volje i tužbi u budućnosti jer ga nemamo od čega plaćati. Tek kad udju neki novi ljudi u klub sa parama možemo se nadati nečemu a dotad u najboljem slučaju sredina tabele. Možda je i tako bolje da se malo ljudstvo u klubu razbistri time što će odlaziti jer propadamo.
Ti si moj Željo, veliki Željo!
Problem je što mi ne možemo čekati da izdobri, nego već sad moramo ozbiljne rezove povući i početi spašavati klub. Jasno je svima, a to ponavljaju i ovi u klubu već preko godinu i po dana i ne rade na tome ništa, da se mi moramo okrenuti novom poslovnom modelu, otvoriti ka ulagačima, promijeniti statut. Za tako nešto potrebna je svježa krv u klubu koja će krenuti u te procese. Lijepo su to nama objasnili i bivši i sadašnji predsjednik Skupštine kako i šta treba, međutim konkretno još ništa ne vidimo.PupanOzdrljic je napisao/la: ↑08 jun 2021, 12:41Ne znam ni ja na osnovu čega pojedini ovdje gaje optimizam da se može išta dobro desiti pogotovo sa aktuelnom garniturom ljudi u klubu (uprava+Igrači). I jedni i drugi dokazali da nisu sposobni ispuniti zadane zadatke tako da ćemo sigurno par godina čekati da ovo sve izdobriDejan1921 je napisao/la: ↑07 jun 2021, 22:52U dugovima do guše, dužni samo igračima iz prošle sezone ko zna koliko plata. Nema Evrope, nemamo koga da prodamo. Kako stoje stvari promjena većih u upravi i samom modelu poslovanja kluba neće biti. Evo neka mi neko kaže da će biti bolje i to obrazloži bio bih mu zahvalan.PupanOzdrljic je napisao/la: ↑07 jun 2021, 22:37Bog dragi zna čime će plaćati i ovo malo jadova što je ostalo pod ugovorom a ovdje se priča o pojačanjima. Realno, mi više nemamo čime privući nekog dobrog a kamoli odličnog igrača. Niti imamo para, niti igramo europu, niti imamo viziju. Apsolutno ništa. Što se prije pomirimo da će nam okoanicu tima činiti neki odrndani polovnjaci i omladinci sumnjivog kvaliteta i kondicije biće nam lakše. Volio bih da me demantuju ali bilo koje zvučno ime da dovedu nekim čudom samo otvara mogućnost igranja preko neke volje i tužbi u budućnosti jer ga nemamo od čega plaćati. Tek kad udju neki novi ljudi u klub sa parama možemo se nadati nečemu a dotad u najboljem slučaju sredina tabele. Možda je i tako bolje da se malo ljudstvo u klubu razbistri time što će odlaziti jer propadamo.
- drzgemboadislic
- Kontakt:
Prozivate doktora koji je takav kakav jeste, majstor, ali mu fali fizike i to dosta. Sigurno bi imao hiljadu puta bolju karijeru da ima i taj segment igre razvijen. Kod nas je igrao prvu i drugu sezonu isto. Magija u nogama, ali ne trči. Potrebno je imati ekipu koja će raditi to za njega. Mi smo bili rasulo, a on je opet najbolji strijelac i asistent.
Pa ne znam bas da neko gaji preveliki optimizam. 90% je svjesno da cemo se boriti za opstanak ili eventualno ovako ko ove sezone da cemo biti na sredini 8. ili 7. mjesto. Nama ne ide ni na ruku sto smo usli u neku vrstu sukoba sa Savezom. Nismo dovoljno jaki i mislim da ce to iskoristiti bilo kroz teren ili papire. Ne radi se ovo kad nemas jaka ledja iza sebe kao Velez npr. sto ima Federaciju pa mogu i pricati i ulaziti u sukobe, a uz to uspjeti ostvariti svoj cilj.PupanOzdrljic je napisao/la: ↑08 jun 2021, 12:41Ne znam ni ja na osnovu čega pojedini ovdje gaje optimizam da se može išta dobro desiti pogotovo sa aktuelnom garniturom ljudi u klubu (uprava+Igrači). I jedni i drugi dokazali da nisu sposobni ispuniti zadane zadatke tako da ćemo sigurno par godina čekati da ovo sve izdobri
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Čisto da zakuham malo i vraćam se obavezama
https://radio-sarajevo.ba/sport/nogomet ... ara/420084
Izbrišite crticu samo između radio i sarajevoGrbavica / Saznajemo: Muamer Vugdalić kandidat za trenera Željezničara
08. 06. 2021. u 12:28:00
Aktuelni selektor U15 reprezentacije Slovenije Muamer Vugdalić, kandidat je za trenera Fudbalskog kluba Željezničar, saznaje portal Radio-sarajevo.ba.
Vugdalić je prije trenerske karijere nosio dres Željezničara, na Grbavici je poznat s obzirom na to da je jednu sezonu nosio dres Plavih. Kao stoper je u sezoni 2007/08 postigao sedam golova.
Nakon napuštanja Grbavice okrenuo se trenerskom pozivu. Prvi posao kao trener je dobio u Mariboru, pa kasnije Radomlju i Dravi, da bi zatim na poziv Nogometnog saveza Slovenije postao selektor U15 selekcije.
Vugdalić je u dresu Maribora kao igrač nastupao u Ligi prvaka, a za Sloveniju na Svjetskom prvenstvu 2002. godine. u vrijeme kada je selektor bio Srečko Katanec.
Posjeduje UEFA Pro licencu, a trenutno je aktuelni selektor U15 selekcije Slovenije.
Zanimljivo, Vugdalić je sa legendom slovenačkog nogometa Zlatkom Zahovičem, kroz tri selekcije (Slovenije (U15, U17, U19) selektirao devet vrhunskih mladih nogometaša koji su ostvarili milionske transfere širom Europe.
Vugdalić je drugo ime koji se spominje kao novi trener FK Željezničar. Rusmir Cviko, nekadašnji član stručnog štaba nogometne reprezentacije BiH, kada je selektor bio Dušan Bajević, također se spominje kao potencijalni nasljednik Blaža Sliškovića.
https://radio-sarajevo.ba/sport/nogomet ... ara/420084
Njegov intervju od prosle godine, nekad u maju.“Na period u Željezničaru gledam veoma pozitivno. Imao sam želju da pred kraj karijere obučem dres Želje i da zaigram na Grbavici. To mi se ostvarilo i ponosan sam na taj period. Znamo svi kako je tada bilo u Premijer ligi BiH, posebno je bilo teško pobjeđivati u gostima. Imali smo dobar tim, ali ostaje žal da nismo napravili neki bolji rezultat. Od svih igrača iz te generacije najviše sam u kontaktu sa Omerom Joldićem. On je izuzetno dobar trener i čovjek. Čuli smo se kada je Omer vodio Želju u juniorskoj Ligi šampiona."
Vugdalića smo na kraju pitali da li bi jednog dana trenirao neki klub iz Premijer lige BiH.
"Naravno da bih radio u Bosni i Hercegovini. Ako bi došla neka ambiciozna ponuda, da se zna šta i kako, prihvatio bih sa zadovoljstvom. Vidjet ćemo kako će se trenutna situacija odvijati. U ovom trenutku nastojim da što više vremena provedem sa svojom porodicom”, zaključio je Muamer.
Osam godina je bio u Mariboru i to kao glavni trener od U13 do U19 selekcije, pa sve do pomoćnika u prvom timu. Sa U17 timom Maribora je bio prvak Slovenije, dok je sa U19 osvojio Kup i igrao grupnu fazu Lige šampiona. Samostalno je trenirao Radomlje i Dravu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Pozitivne stvari u vezi Vugdalica su da je kao trener imao uspjehe u omladinskim kategorijama Maribora.
"Muamer je osam godina radio u omladinskim kategorijama Maribora, gdje je prošao sve, od šefa akademije pa do pomoćnika u seniorskom timu. Sa juniorima Maribora je igrao i grupnu fazu Lige šampiona. Imao je čast da njegovi izabranici odmjere snage sa Sevillom, Spartakom iz Moskve i Liverpoolom (sezona 2017. / 2018), koji je sa klupe predvodio legendarni Steven Gerrard.."
Negativne stvari su da nema puno iskustva kao trener u seniorskom fudbalu ali opet prije bih pokusao sa ovakvim trenerom nego sa ublehasima i mahalcima u vidu Cvike ili Alispahica za koje i malo dijete zna da bi dobili otkaz nakon par utakmica..
"Muamer je osam godina radio u omladinskim kategorijama Maribora, gdje je prošao sve, od šefa akademije pa do pomoćnika u seniorskom timu. Sa juniorima Maribora je igrao i grupnu fazu Lige šampiona. Imao je čast da njegovi izabranici odmjere snage sa Sevillom, Spartakom iz Moskve i Liverpoolom (sezona 2017. / 2018), koji je sa klupe predvodio legendarni Steven Gerrard.."
Negativne stvari su da nema puno iskustva kao trener u seniorskom fudbalu ali opet prije bih pokusao sa ovakvim trenerom nego sa ublehasima i mahalcima u vidu Cvike ili Alispahica za koje i malo dijete zna da bi dobili otkaz nakon par utakmica..
Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Hrammm1921 i 41 gost.