FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- HapicaRadePaprica
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Željo nikad nije bio klub koji je kupovao aman zaman igrace i uprkos tome dosta je toga osvojio i stvorio u svojoj istoriji.Pravio je igrace od onih iz nizih liga do naših iz omladinskog pogona.Sve naše legende su upravo igraci potekli iz tih sredina.Samo je nekad neko znao procjeniti ko moze uz dobar rad postati igrac à i golman i takvi su se dovodili i sa njima se radilo.Danas bi svi od trenera do navijaca gotove igrace,zvjezde doveli klub,drugo se ne pika.Nismo mi ba liga petice pa da ti trebaju milioni i milioni za takve igrace.Naši godinama nisu u stanju osrednjeg golmana dovesti,osrednje krilo…sve nekakve improvizacije e pa ne moze.Neko je nekad Nikolu Nikica vidjeo kako ganja kravu Jagodu pa je taj skontao brz je,moglo bi se od njega nešto napraviti i napraviše ljudi.Danas bi bilo vidi mu glave,ta ce on,cirkuzalo bi se danima pa i ovdje.Sve strucnjaci u klubu i oko kluba a mi qurcu za uši pali placajuci ”strucnjake” i njihove antitalente koje dovedoše u klub.
Normalno da igraci biraju novac. Da idu u Tuzla City radi novca naprimjer ili u Zrinjski. Ali se uopste nema garancija da ce igrac koji predje u Tuzla City pruziti slicne partije nego kad bi presao kod nas. Jer motiv igraca je veci u ambijentu u kojem igra. A ne postoji klub u nasoj ligi koji je u stanju da plati igraca toliko da ti garantuje rezultate. Sto? Jer je entry level takvih igraca toliko visok na globalnom trzistu, da nasi klubovi ne mogu ni pomisliti o tome. Zato smo manje vise svi u istom mulju gdje je bitno potrefiti, ugirati, stvoriti ambijent, bodriti i slicno. U nasoj ligi gledajuci unazad, najbolji igraci su fakticki bili jeftini igraci, a skupi igraci su vise bili flop.Grbavica786 je napisao/la: ↑07 jun 2021, 20:15Ljudi i dalje zive u nekom filmu gdje igraci biraju klubove zbog nekog renomea. Svi igraci pogotovo u BiH, igraju i biraju klubove iskljucivo radi para. Kraj price!
Inace ko bi ikada potpisao za Tuzlu City? Siroki? Zrinjski?
Mani se suplje Zeljo gigant, ime, brend, odskocna daska itd itd.
Keš i samo keš.
-
- Kontakt:
Tristan10 je napisao/la: ↑07 jun 2021, 20:23Normalno da igraci biraju novac. Da idu u Tuzla City radi novca naprimjer ili u Zrinjski. Ali se uopste nema garancija da ce igrac koji predje u Tuzla City pruziti slicne partije nego kad bi presao kod nas. Jer motiv igraca je veci u ambijentu u kojem igra. A ne postoji klub u nasoj ligi koji je u stanju da plati igraca toliko da ti garantuje rezultate. Sto? Jer je entry level takvih igraca toliko visok na globalnom trzistu, da nasi klubovi ne mogu ni pomisliti o tome. Zato smo manje vise svi u istom mulju gdje je bitno potrefiti, ugirati, stvoriti ambijent, bodriti i slicno. U nasoj ligi gledajuci unazad, najbolji igraci su fakticki bili jeftini igraci, a skupi igraci su vise bili flop.Grbavica786 je napisao/la: ↑07 jun 2021, 20:15Ljudi i dalje zive u nekom filmu gdje igraci biraju klubove zbog nekog renomea. Svi igraci pogotovo u BiH, igraju i biraju klubove iskljucivo radi para. Kraj price!
Keš i samo keš.
Zato grijesimo godinama sto ne ulazemo maksimalno 5 god u OP, halaliti titulu 5 god, zadovoljiti se sa borbom za evropu 3/4 mjesto i fokusirati se na OP ili dovoditi najbolje juniore u drzavi, dati im ugovor 2,000km i odmah potpisati na 4 god.
Umjesto toga, mi dovedemo igraca za 7-10 milja mjesecno, na 2 god, ako se pokaze kao pojacanje, ode za sicu nakon jedne sezone, ako bude promasaj, izgubio si 2 godine i 200,000km na tog jednog igraca.
Ovdje je pitanje pregovara li iko uopste.

Sumnjivo mi je i ovo za Mekica. Rekli su prije 3-4 dana da je trebao doci na finalni razgovor. Garant propalo.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Ko je produzio ugovor Bekricu???
Zasto Aco Kosoric nije dobio nogu???
Gdje su ostali raskid???
Ocito neko radi u pozadini i odlučuje, meni jedino Amar pada na pamet jer je on u klubu. Sumnjam da Ceric odlucuje.
Zasto Aco Kosoric nije dobio nogu???
Gdje su ostali raskid???
Ocito neko radi u pozadini i odlučuje, meni jedino Amar pada na pamet jer je on u klubu. Sumnjam da Ceric odlucuje.
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”
Koliko vam treba da shvatite da moderni fudbal,moderno doba kako hocete najveci motiv je novac shvatite to igrac kada bude imao financijski motiv da bude vrhunski igrac onda ce se truditi vi sada da date budzet jak i organizaciju Krupi oni bi za 3 godine bili u LE radi novca kakav ambijent covjece.Dobar ambijent je kada imas zdravu sredinu dobar teren za trening omladinski pogon.Tristan10 je napisao/la: ↑07 jun 2021, 20:23Normalno da igraci biraju novac. Da idu u Tuzla City radi novca naprimjer ili u Zrinjski. Ali se uopste nema garancija da ce igrac koji predje u Tuzla City pruziti slicne partije nego kad bi presao kod nas. Jer motiv igraca je veci u ambijentu u kojem igra. A ne postoji klub u nasoj ligi koji je u stanju da plati igraca toliko da ti garantuje rezultate. Sto? Jer je entry level takvih igraca toliko visok na globalnom trzistu, da nasi klubovi ne mogu ni pomisliti o tome. Zato smo manje vise svi u istom mulju gdje je bitno potrefiti, ugirati, stvoriti ambijent, bodriti i slicno. U nasoj ligi gledajuci unazad, najbolji igraci su fakticki bili jeftini igraci, a skupi igraci su vise bili flop.Grbavica786 je napisao/la: ↑07 jun 2021, 20:15Ljudi i dalje zive u nekom filmu gdje igraci biraju klubove zbog nekog renomea. Svi igraci pogotovo u BiH, igraju i biraju klubove iskljucivo radi para. Kraj price!
Keš i samo keš.
Ti igraci za koje govoris da su jeftini i najbolji oni su mozda jeftini u startu kada ih placas i mozes potrefit takvog igraca kada imas dobru skaut sluzbu(zdrav ambijent/organizaciju)ali oni kada dobro igraju traze vecu platu i kada klub ne moze priustiti napuste klub.Jel vi stvarno mislite da su Tatar i Rahmanovic otisli u Konyaspor i Saudiju jer su to neki mega klubovi ne nego radi novca!Sarajevo da je imalo novca da ih zadrzi ili da nije bilo potrebe za prodaju bili bi prvaci a ovako kada nisu imali mogli su ih samo prodati i traziti neke jeftine alternative koje su fulili i tako ispustili titulu
Bazdarevic je rekao da sa njim su razgovore, pregovore kako god da nas preuzme vodili Badzak, Hasanbegovic i Balic. Badzak je i pravo dobar privatno sa Bekricem.
Mekić leta po Sarajevu ima pet dana

mosa lošmi stićko tit-ula!
Sta kazu igracima tokom pregovora, "eto mi nemamo pare, neces imati platu ali dođi ti radi Amara pa onda Zelje". 

Mjau !
-
- Kontakt:
Pa fakte potvrdjuju da su najbolji igraci BiHPL unazad nekoliko godina bili jeftiniji igraci. Imas nekoliko izuzetaka gdje platis kvalitet, ali u vecinom slucajeva su to upravo igraci koji su bili jeftini, koji su iskoristili priliku i napravili iskorak u svojoj karijeri. Nasi klubovi nemaju sanse da zadrze takve igrace, jednostavno nemaju jer ti je zato potreban ogroman budzet, a gdje je i sam motiv igraca. A upravo se fuli kad se hoce na silu, sa velikim platama nazor da se kompenzira kvalitet igraca koji te napustio. To jeste, kad nemas bas strucnosti. A ako mislis o nekom Evropskom iskoraku onda ti treba godisnji budzet od 10-12 mio eura, kao sto npr Nk Rijeka ima. To ti je kao neki entry level Evropskog fudbala.Becker1 je napisao/la: ↑07 jun 2021, 21:07Koliko vam treba da shvatite da moderni fudbal,moderno doba kako hocete najveci motiv je novac shvatite to igrac kada bude imao financijski motiv da bude vrhunski igrac onda ce se truditi vi sada da date budzet jak i organizaciju Krupi oni bi za 3 godine bili u LE radi novca kakav ambijent covjece.Dobar ambijent je kada imas zdravu sredinu dobar teren za trening omladinski pogon.Tristan10 je napisao/la: ↑07 jun 2021, 20:23Normalno da igraci biraju novac. Da idu u Tuzla City radi novca naprimjer ili u Zrinjski. Ali se uopste nema garancija da ce igrac koji predje u Tuzla City pruziti slicne partije nego kad bi presao kod nas. Jer motiv igraca je veci u ambijentu u kojem igra. A ne postoji klub u nasoj ligi koji je u stanju da plati igraca toliko da ti garantuje rezultate. Sto? Jer je entry level takvih igraca toliko visok na globalnom trzistu, da nasi klubovi ne mogu ni pomisliti o tome. Zato smo manje vise svi u istom mulju gdje je bitno potrefiti, ugirati, stvoriti ambijent, bodriti i slicno. U nasoj ligi gledajuci unazad, najbolji igraci su fakticki bili jeftini igraci, a skupi igraci su vise bili flop.Grbavica786 je napisao/la: ↑07 jun 2021, 20:15Ljudi i dalje zive u nekom filmu gdje igraci biraju klubove zbog nekog renomea. Svi igraci pogotovo u BiH, igraju i biraju klubove iskljucivo radi para. Kraj price!
Keš i samo keš.
Ti igraci za koje govoris da su jeftini i najbolji oni su mozda jeftini u startu kada ih placas i mozes potrefit takvog igraca kada imas dobru skaut sluzbu(zdrav ambijent/organizaciju)ali oni kada dobro igraju traze vecu platu i kada klub ne moze priustiti napuste klub.Jel vi stvarno mislite da su Tatar i Rahmanovic otisli u Konyaspor i Saudiju jer su to neki mega klubovi ne nego radi novca!Sarajevo da je imalo novca da ih zadrzi ili da nije bilo potrebe za prodaju bili bi prvaci a ovako kada nisu imali mogli su ih samo prodati i traziti neke jeftine alternative koje su fulili i tako ispustili titulu
U-21 pobijedila Katar U-23 5:1. Gasal igrao do 74. minute, a Malic do 87. minute.
Ja nisam uopste iz struke, ali licno se slazem sa tobom.Grbavica786 je napisao/la: ↑07 jun 2021, 20:43Tristan10 je napisao/la: ↑07 jun 2021, 20:23Normalno da igraci biraju novac. Da idu u Tuzla City radi novca naprimjer ili u Zrinjski. Ali se uopste nema garancija da ce igrac koji predje u Tuzla City pruziti slicne partije nego kad bi presao kod nas. Jer motiv igraca je veci u ambijentu u kojem igra. A ne postoji klub u nasoj ligi koji je u stanju da plati igraca toliko da ti garantuje rezultate. Sto? Jer je entry level takvih igraca toliko visok na globalnom trzistu, da nasi klubovi ne mogu ni pomisliti o tome. Zato smo manje vise svi u istom mulju gdje je bitno potrefiti, ugirati, stvoriti ambijent, bodriti i slicno. U nasoj ligi gledajuci unazad, najbolji igraci su fakticki bili jeftini igraci, a skupi igraci su vise bili flop.Grbavica786 je napisao/la: ↑07 jun 2021, 20:15Ljudi i dalje zive u nekom filmu gdje igraci biraju klubove zbog nekog renomea. Svi igraci pogotovo u BiH, igraju i biraju klubove iskljucivo radi para. Kraj price!
Keš i samo keš.
Zato grijesimo godinama sto ne ulazemo maksimalno 5 god u OP, halaliti titulu 5 god, zadovoljiti se sa borbom za evropu 3/4 mjesto i fokusirati se na OP ili dovoditi najbolje juniore u drzavi, dati im ugovor 2,000km i odmah potpisati na 4 god.
Umjesto toga, mi dovedemo igraca za 7-10 milja mjesecno, na 2 god, ako se pokaze kao pojacanje, ode za sicu nakon jedne sezone, ako bude promasaj, izgubio si 2 godine i 200,000km na tog jednog igraca.
Tristan druze sta ti je veceras? Maloprije navedes tri kluba I njihove budjete I umjesto da zakljucis da bez obzira sto je Brondy kultni klub kad nema para nema ni Titula .Kopenhagen u zadnjih 16 godina uzeo lupam 8 titula onaj drugi 3 a ovi samo jednom I sta tebi tu nije jasno? sad opet lupas jeftini igraci
nazalost fudbal vec odavno nije vise to .

Kopenhagen ima rezultate u kontinuitetu jer njihovi najbolji igraci imaju godisnju platu izmedju 800.000 i 1.000.000 eura. Isto kao sto najbolji igraci Dinama. To su ti igraci koji prave razliku na terenu, imaju kvalitet, i "garantuju" rezultate, kako u domacem prvenstvu tako i internacionalno. Slicno je isto i Fc Midtjylland doveo Pione Sisto iz Celta Vigo, koji ima slicnu platu. Imas takve igrace, plus domacu akademiju. Mi pricamo o BiHPL, da ti napravis dream team BiHPL nebi mogao da se nosi sa ovim timovima, jer bi imao kvantitet, veliki broj igraca slicnog kvaliteta, a nemas niti jednog igraca koji je i blizu ovoga nivoa. Ja uopste nemam protiv toga da udje i privatni kapital u nas klub, ako ce znacajno podici budzet i nesto se napraviti. Samo kad pricamo o BiHPL i igracima, kvalitet i ponuda igraca je dosta slican tako da se ne osjeti tolika razlika kao u navedenim klubovima i ligama, gdje dovedes nekoliko igraca koji su bas nivo vise. Da se ja pitam i da sam u nasoj situaciji puno vise bi se fokusirao da se osigura dobar budzet za omladinski pogon, da ti to bude neka baza.KANA je napisao/la: ↑07 jun 2021, 21:46Tristan druze sta ti je veceras? Maloprije navedes tri kluba I njihove budjete I umjesto da zakljucis da bez obzira sto je Brondy kultni klub kad nema para nema ni Titula .Kopenhagen u zadnjih 16 godina uzeo lupam 8 titula onaj drugi 3 a ovi samo jednom I sta tebi tu nije jasno? sad opet lupas jeftini igracinazalost fudbal vec odavno nije vise to .
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 07 jun 2021, 22:24, ukupno mijenjano 1 put.
- Bersaga
- Kontakt:
Nemam ništa protiv Kolaka, solidan golman. Ali ako nećemo dovesti "pravog" golmana, a nećemo jer nismo u mogućnosti, zašto ne bi pružili šansu Milićeviću iz juniorske selekcije? Mlad,perspektivan golman, pozivan je u reprezentaciju, nije metar i žilet.Ako ništa bar, za 2,3 godine ga možeš prodati + plata koja ne bi bila velika. Možda griješim ali mi je ovo logičniji potez pogotovo sad kada nemamo neke prevelike ambicije.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
Mi trenutno imamo samo jednog golmana u rosteru i to ako Bender nije raskinuo ugovor. Sve i da racunaju Milicevica falit ce opet jedan golman.Bersaga je napisao/la: ↑07 jun 2021, 22:05Nemam ništa protiv Kolaka, solidan golman. Ali ako nećemo dovesti "pravog" golmana, a nećemo jer nismo u mogućnosti, zašto ne bi pružili šansu Milićeviću iz juniorske selekcije? Mlad,perspektivan golman, pozivan je u reprezentaciju, nije metar i žilet.Ako ništa bar, za 2,3 godine ga možeš prodati + plata koja ne bi bila velika. Možda griješim ali mi je ovo logičniji potez pogotovo sad kada nemamo neke prevelike ambicije.
-
- Kontakt:
Bog dragi zna čime će plaćati i ovo malo jadova što je ostalo pod ugovorom a ovdje se priča o pojačanjima. Realno, mi više nemamo čime privući nekog dobrog a kamoli odličnog igrača. Niti imamo para, niti igramo europu, niti imamo viziju. Apsolutno ništa. Što se prije pomirimo da će nam okoanicu tima činiti neki odrndani polovnjaci i omladinci sumnjivog kvaliteta i kondicije biće nam lakše. Volio bih da me demantuju ali bilo koje zvučno ime da dovedu nekim čudom samo otvara mogućnost igranja preko neke volje i tužbi u budućnosti jer ga nemamo od čega plaćati. Tek kad udju neki novi ljudi u klub sa parama možemo se nadati nečemu a dotad u najboljem slučaju sredina tabele. Možda je i tako bolje da se malo ljudstvo u klubu razbistri time što će odlaziti jer propadamo.
Ti si moj Željo, veliki Željo!
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Google Adsense [Bot], Kajkutenjoyer, Levin i 25 gostiju.