FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Becker1
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Becker1 » 07 jun 2021, 18:52

Zeljo21 je napisao/la:
07 jun 2021, 18:02
LjoZee je napisao/la:
07 jun 2021, 15:22
Dejan1921 je napisao/la:
07 jun 2021, 15:13
Super rješenje ako je uopšte to moguće.
Ma tesko cim je Husic zainteresovan. Ja ne znam kako se covjek prikantaci uvijek za onog koga mi zelimo.

Nije isto igrati za Želju i Tuzlu City ako misli sta dalje..
Zasto bi neko igrao u Zelji koji ne placa igrace redovno koji se nece boriti za titulu tu ce negdje na sredini tabele biti.Zeljo koji je postao neorganizovan klub koji je izgubio kompas skroz.Hajde daj mi razlog zasto bi neki igrac igrao u takvom klubu pored nekog financijski stabilnog kluba jedino mi na pamet pada da je bolji teren na Grbavici.Pustite pricu da smo mi neki giganti nismo i igraci moraju jesti svi mislimo da smo neki veliki klub a titule nismo ovojili 10 godina o Evropi da ne pricam financijski nikakvi budite malo realni i svaki iole dobar igrac ce odabrati Sarajevo Borac sada Zrinjski Siroki pa i Tuzlu a o stranim klubovima da ne pricam jer ce se prodati prije na Evropskim tekmama nego na Grbavici protiv neke Krupe,Radnika itd

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 07 jun 2021, 18:57

Goosman je napisao/la:
07 jun 2021, 18:44
Merhaba svima pa i belaju.
Kakvo je stanje?
Oblacno, kisovito :) nekakvo se sivilo navuklo.
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 07 jun 2021, 18:57

Na njega su 'oko bacili' Borac i Zrinjski, ali on će ostati u Željezničaru

Napadač Željezničara Luka Juričić i sljedeću sezonu ostat će na Grbavici. Na njega su 'oko bacili' u ovoj sezoni i dva domaća kluba. Radi se o aktualnom prvaku Borcu, ali i o Zrinjskom. Upravo je Sergej Jakirović na konferenciji za medije nakon utakmice sa Željezničarom pod Bijelim Brijegom na pitanje koji mu se igrač iz Željezničara čini zanimljivim otvoreno rekao Juričićevo ime.

Bio je Juričić Jakirovićeva želja još dok je bio trener Gorice, no do suradnje između napadača i kluba ipak nije došlo.

"Ne bih želio govoriti o ponudama i drugim klubovima. Mogu vam samo sa sigurnošću reći da ću i sljedeću sezonu igrati za Željezničar. Moj ugovor vrijedi još godinu dana, a iz kluba su mi rekli kako ozbiljno računaju na mene i u novoj sezoni koja brzo dolazi", rekao nam je Juričić danas.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 07 jun 2021, 19:06

LjoZee je napisao/la:
07 jun 2021, 18:57
Na njega su 'oko bacili' Borac i Zrinjski, ali on će ostati u Željezničaru

Napadač Željezničara Luka Juričić i sljedeću sezonu ostat će na Grbavici. Na njega su 'oko bacili' u ovoj sezoni i dva domaća kluba. Radi se o aktualnom prvaku Borcu, ali i o Zrinjskom. Upravo je Sergej Jakirović na konferenciji za medije nakon utakmice sa Željezničarom pod Bijelim Brijegom na pitanje koji mu se igrač iz Željezničara čini zanimljivim otvoreno rekao Juričićevo ime.

Bio je Juričić Jakirovićeva želja još dok je bio trener Gorice, no do suradnje između napadača i kluba ipak nije došlo.

"Ne bih želio govoriti o ponudama i drugim klubovima. Mogu vam samo sa sigurnošću reći da ću i sljedeću sezonu igrati za Željezničar. Moj ugovor vrijedi još godinu dana, a iz kluba su mi rekli kako ozbiljno računaju na mene i u novoj sezoni koja brzo dolazi", rekao nam je Juričić danas.
Kako je ovo lijepo procitati kad imas igraca koji cijeni i razumije sta je Zeljo. Nesto slicno kao Graovac onda kad je tek presao kod nas :tokralju:

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 07 jun 2021, 19:08

Becker1 je napisao/la:
07 jun 2021, 18:52
Zeljo21 je napisao/la:
07 jun 2021, 18:02
LjoZee je napisao/la:
07 jun 2021, 15:22

Ma tesko cim je Husic zainteresovan. Ja ne znam kako se covjek prikantaci uvijek za onog koga mi zelimo.

Nije isto igrati za Želju i Tuzlu City ako misli sta dalje..
Zasto bi neko igrao u Zelji koji ne placa igrace redovno koji se nece boriti za titulu tu ce negdje na sredini tabele biti.Zeljo koji je postao neorganizovan klub koji je izgubio kompas skroz.Hajde daj mi razlog zasto bi neki igrac igrao u takvom klubu pored nekog financijski stabilnog kluba jedino mi na pamet pada da je bolji teren na Grbavici.Pustite pricu da smo mi neki giganti nismo i igraci moraju jesti svi mislimo da smo neki veliki klub a titule nismo ovojili 10 godina o Evropi da ne pricam financijski nikakvi budite malo realni i svaki iole dobar igrac ce odabrati Sarajevo Borac sada Zrinjski Siroki pa i Tuzlu a o stranim klubovima da ne pricam jer ce se prodati prije na Evropskim tekmama nego na Grbavici protiv neke Krupe,Radnika itd
Ti nešto ljut na Želju? Možeš biti ljut i tako ružno govoriti o ovima koji su ga u ove dvije godine vladavine doveli u ovu trenutnu situaciju a o Želji sve najbolje.Sto godina postojanja i tradicije nije malo.Svašta se preživjelo pa će i ovo.Za naše prilike je gigant,bio i ostao za sve gore klubove koje si nabrojao.Sa sposobnim ljudima u upravi i navijacima na našoj Grbavici vratit ce se Željo na stari kolosjek.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 07 jun 2021, 19:11

Budzet timova iz Danske Superlige za 2021 godinu:
Fc København, 20,6 mio eura
Fc Midtjylland, 16 mio eura
Brøndby If, 8,6 mio eura

Nakon 16 godina cekanja, Brøndby osvaja titulu sa dosta manjim budzetom. Kultni klub koji je napravio vrhunske igrace kao sto su braca Laudrup, Schmeichel i Ebbe Sand. Tako da nije sve u novcu. Igraci koji dolaze bi trebali da znaju sta je Zeljo.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 07 jun 2021, 19:13, ukupno mijenjano 1 put.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 07 jun 2021, 19:12

Tristan10 je napisao/la:
07 jun 2021, 19:11
Brøndby If, 8,6 mio eura

Nakon 16 godina cekanja, Brøndby osvaja titulu sa dosta manjim budzetom. Kultni klub koji je napravio vrhuske igrace kao sto su braca Laudrup, Schmeichel i Ebbe Sand. Tako da nije sve u novcu. Igraci koji dolaze bi trebali da znaju sta je Zeljo.
:rol: kakav si ti kralj ,moze jednom u 16 godina

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 07 jun 2021, 19:20

KANA je napisao/la:
07 jun 2021, 19:12
Tristan10 je napisao/la:
Brøndby If, 8,6 mio eura

Nakon 16 godina cekanja, Brøndby osvaja titulu sa dosta manjim budzetom. Kultni klub koji je napravio vrhuske igrace kao sto su braca Laudrup, Schmeichel i Ebbe Sand. Tako da nije sve u novcu. Igraci koji dolaze bi trebali da znaju sta je Zeljo.
:rol: :rol: :rol:

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 07 jun 2021, 19:28

Najlakse se nekom drugom rugati, to je vrh ovoga foruma. Dovidjenja.

Igraci koji dolaze u nas klub bi trebali da znaju sta je Zeljo i sta moze da znaci za njihovu karijeru. Mi smo klub sa tradicijom, gdje ako se dokazes mozes da doguras do dobrih liga kao sto su Turska, Belgija, Grcka i obezbijedis dobar zivot za svoju porodicu. Pogledaj unazad koliko smo igraca plasirali, a i zazivili. Poredi to sada sa ostalim klubovima, moras imati perspektivu u odlukama.

losmi190
Kontakt:

Post Postao/la losmi190 » 07 jun 2021, 19:31

Ako udje Husara gasenje...

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 07 jun 2021, 19:31

Dejan1921 je napisao/la:
07 jun 2021, 19:20
KANA je napisao/la:
07 jun 2021, 19:12
Tristan10 je napisao/la:
Brøndby If, 8,6 mio eura

:rol: :rol: :rol:
Znaci bruda ti I ja bi plafon jos dva puta docekali da odemo ispred vjecne :tokralju: mi se smijali sto nam pustaju Koketa I treba vremena :plac: nego jesi brata pozelio?

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 07 jun 2021, 19:36

Tristan10 je napisao/la:
07 jun 2021, 19:28
Najlakse se nekom drugom rugati, to je vrh ovoga foruma. Dovidjenja.

Igraci koji dolaze u nas klub bi trebali da znaju sta je Zeljo i sta moze da znaci za njihovu karijeru. Mi smo klub sa tradicijom, gdje ako se dokazes mozes da doguras do dobrih liga kao sto su Turska, Belgija, Grcka i obezbijedis dobar zivot za svoju porodicu. Pogledaj unazad koliko smo igraca plasirali, a i zazivili. Poredi to sada sa ostalim klubovima, moras imati perspektivu u odlukama.
Nemoj bratu sta zamjeriti ali nema buraz bez para nista ,djaba kultni klub I sve ako neko ima budjet duplo veci od tebe,dobro ces se nacekati na titulu .Milion stvari treba da ti se poklopi da bi je uzeo.Bio si dobro krenuo ali si ga na kraju usrao :D

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 07 jun 2021, 19:47

Ja sam ti samo naveo da se moze napraviti dobar rezultat i sa manjim budzetom. Nisam rekao da je to vezano za nas, i kontekst BiHPL. jer je razlika u budzetu BiH klubova marginalna prema ovome. Sto? Zato sto ti moras platiti duplo vise za igraca koji recimo pruza 15% vise na terenu. Dok kad ovi ozbiljni klubovi duplo vise plate, onda oni dobiju 30% boljeg igraca, jer je drugacija perspektiva. Drugo ti je npr kad ti vijestacki klub Ludogorets plati puno vise super igrace, i ipak bez publike i sportskog ambijenta dominiraju. Jer oni puno vise plate kvalitet. Kod nas je puno vise izjednaceno tako da drugi faktori igraju bitnu ulogu, kako da selektiras i potrefis igraca, motiv samog igraca, kako stvoris harmoniju u ekipi, ambijent i slicno. Zato nama i jeste bitno, da igraci koji dodju u Zelju, znaju sta je Zeljo i imaju motiv igranja u klubu.

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 07 jun 2021, 19:57

Moze se napraviti rezultat sa manjim budzetom (uzmemo za primjer Leicester) ali to je samo moguce kad imas zdravu sredinu i to je nesto sto mi nemamo.
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 07 jun 2021, 19:59

Brate zaboli nekog šta je Željo. Igraju ljudi za pare, od toga žive. Kad Štilić koji je zaradio za života još je dijete ovog kluba, familijarno vezan za njega šeta po terenu jer nema plata, šta da očekujemo dalje. Željo treba da se postavi na zdrave noge pa da pričamo dalje. U ovakvog Želju može samo budala da zaluta.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 07 jun 2021, 20:04

Dejan1921 je napisao/la:
07 jun 2021, 19:59
Brate zaboli nekog šta je Željo. Igraju ljudi za pare, od toga žive. Kad Štilić koji je zaradio za života još je dijete ovog kluba, familijarno vezan za njega šeta po terenu jer nema plata, šta da očekujemo dalje. Željo treba da se postavi na zdrave noge pa da pričamo dalje. U ovakvog Želju može samo budala da zaluta.
Ne slažem se, primjer Juričić.
Može se naći par takvih igrača koji će biti komplementarni sa našim omladincima što bi rezultiralo zdravom atmosferom.

Problem je što su se kod nas ustoličili plaćenici u posljednjim sezonama.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 07 jun 2021, 20:05

WOLF20 je napisao/la:
07 jun 2021, 19:57
Moze se napraviti rezultat sa manjim budzetom (uzmemo za primjer Leicester) ali to je samo moguce kad imas zdravu sredinu i to je nesto sto mi nemamo.
Ne moze se nikako porediti Engleska ligu ili druge lige sa nasom ligom. Jer je sve vise izjednaceno kod nas. Moras puno puno vise platiti igraca u nasem kontekstu da kazes ahaaa ovaj igrac je top i pravi razliku, kao sto rade klubovi u okruzenju. Kod nas niko nema budzet za to. Sarajevo je imalo nesto sto lici na to u kontekstu BiHPL, a ispostavilo se da su njihovi najbolji igraci fakticki bili i jeftini. To samo potvrdjuje, da skroz drugi faktori igraju ulogu u nasoj ligi, jer moras da imas drasticno veci budzet da bi bio u stanju da platis top igraca.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 07 jun 2021, 20:12

Omark je napisao/la:
07 jun 2021, 20:04
Dejan1921 je napisao/la:
07 jun 2021, 19:59
Ne slažem se, primjer Juričić.
Može se naći par takvih igrača koji će biti komplementarni sa našim omladincima što bi rezultiralo zdravom atmosferom.

Problem je što su se kod nas ustoličili plaćenici u posljednjim sezonama.
Malo je to za ozbiljniji rezultat. Nije problem mali budžet koliko nezdrava atmosfera, loše posložen klub, loša selekcija igrača. Na kraju ima klubova koji su ispred nas završili a manje su novca dali na plate.
Kad mi budemo disali kao jedan, kad se klub počne graditi u pravom smjeru, kada plate budu redovne, ne moraju nužno ni biti najbolje e onda možemo pričati o tome da imamo šanse i protiv bogatijih. Željo trenutno je jako loša sredina koja melje ljude. Evo primjer je da je Skupština za par dana a niko živ ne zna ni šta će se na njoj desiti.

Grbavica786
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica786 » 07 jun 2021, 20:15

Ljudi i dalje zive u nekom filmu gdje igraci biraju klubove zbog nekog renomea. Svi igraci pogotovo u BiH, igraju i biraju klubove iskljucivo radi para. Kraj price!

Inace ko bi ikada potpisao za Tuzlu City? Siroki? Zrinjski?

Mani se suplje Zeljo gigant, ime, brend, odskocna daska itd itd.

Keš i samo keš.

timpramosavePla
Kontakt:

Post Postao/la timpramosavePla » 07 jun 2021, 20:16

A ko pregovara sa igracima?

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, Google Adsense [Bot], Kajkutenjoyer, ristagrad i 29 gostiju.