Nisam ni ja gledao drugu polovinu 3. i 4. set, pa ne znam šta je povrijedio, ali se vidjelo na kretanju u petom da ima problem, vjerovatno loža ili kuk.Felixians4 je napisao/la: ↑07 jun 2021, 17:50Sjećam se nekih očitih primjera kad je netko bio ozlijeđen,al mnogi vole radije koristit choke,prevara,mentalni patuljak,raspad ko razloge. Čilić finale Wimbledona 2017.,Nadal finale AO 2014. Ove godine jasno je bilo da Novaka muči itekako i nakon Fritza s Raonicem i prvi dio meča sa Zverevom i danas Musetti(bar od polovice četvrtog kad sam se ponovno uključio,ne znam što je bilo dotad u trećem i tih 3-0,zato sam i upitao bodija).
Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Prva dva seta ekstra, ostalo je bilo vijerovatno vise faktora u igri. Ovo ce mu biti ogromno iskustvo za dalje.
Evo i drugi talijan izgleda dobro protiv Rafe zasad, ostaje za vidjet koliko ce izdrzati.
Evo i drugi talijan izgleda dobro protiv Rafe zasad, ostaje za vidjet koliko ce izdrzati.
⚽FK Garaže⚽
Sinner bas puno napredovao za godinu dana,kako udara jako lopticu,tacno me malo sa ovom silinom udarca podsjeca na Rafu kad se pojavio
Ma smijesno da su Novak i Rafaelo izdrzljiviji sa 35 od ovih momaka od 20 godina.bodi123 je napisao/la: ↑07 jun 2021, 17:57Nisam ni ja gledao drugu polovinu 3. i 4. set, pa ne znam šta je povrijedio, ali se vidjelo na kretanju u petom da ima problem, vjerovatno loža ili kuk.Felixians4 je napisao/la: ↑07 jun 2021, 17:50Sjećam se nekih očitih primjera kad je netko bio ozlijeđen,al mnogi vole radije koristit choke,prevara,mentalni patuljak,raspad ko razloge. Čilić finale Wimbledona 2017.,Nadal finale AO 2014. Ove godine jasno je bilo da Novaka muči itekako i nakon Fritza s Raonicem i prvi dio meča sa Zverevom i danas Musetti(bar od polovice četvrtog kad sam se ponovno uključio,ne znam što je bilo dotad u trećem i tih 3-0,zato sam i upitao bodija).
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
- Felixians4
- Kontakt:
da,i ja si mislim. rafa darovao 2 breaka nakon što povede 2-0,a ovaj lupa li ga. Rafin FH neuvjerljiv,ovo je meč u kom bi mogao biti ozbiljno testiran i ukoliko prođe,match up u 1/4 sjajan da se naštima za ono najpravije.
- NukeR_G1970
- Kontakt:
Samo da prokomentarisem sisu malu zabarsku, ne predaje se na 2 gema do kraja. Sisica mala.
Nikad gori Nadal na RG ,ako danas prodje protiv Beretinija nema sanse.
- Felixians4
- Kontakt:
Evo i Novak potvrdio i dao odgovor zašto je logično da oni šampioni s 35 pripremljeniji od momaka s 19-20: Djokovic: I was changing my underwear, not using the toilet at all, if you must know. It is good to reset mentally, I've experienced that in the past. Musetti has all the qualities to be the top player. On clay, but on other surfaces as well.
At the start of my career, I was struggling with injuries, had to retire few times at Slams. That's not fun. But look, Musetti won in five sets against Cecchinato. Lot of emotions involved, pressure of centre court.
Musetti was unlucky, he was in the drivers' seat for two sets. I said that I like to play young guys b05. I feel that I am fit physically and that I can wear them down. Unfortunate for him, he was obviously struggling.
I was a different player when I came back, decreased the number of errors, played with confidence, hitting through the ball, the way I should play. End of the third, start of fourth, I saw that he was struggling and tried to apply more pressure.
At the start of my career, I was struggling with injuries, had to retire few times at Slams. That's not fun. But look, Musetti won in five sets against Cecchinato. Lot of emotions involved, pressure of centre court.
Musetti was unlucky, he was in the drivers' seat for two sets. I said that I like to play young guys b05. I feel that I am fit physically and that I can wear them down. Unfortunate for him, he was obviously struggling.
I was a different player when I came back, decreased the number of errors, played with confidence, hitting through the ball, the way I should play. End of the third, start of fourth, I saw that he was struggling and tried to apply more pressure.
Izdržljiviji su mentalno, ali fizički nisu. Problem je što omladina ne može dovest meč do toga da fizički segment odlučuje jer su igrački lošiji, prebrzo izgube. Vidio si Nadala u petom s Cicipasom na AO, nije disat mogao. Novak je malo spremniji, ali je i on inferioran u odnosu na ove top igrače po pitanju fizičke spreme i kondicije. Kod njega je kondicija veći problem od snage, za razliku od Nadala čiji intenzitet po pravilu pada poslije dva sata igre evo već dvije godine.Justin je napisao/la: ↑07 jun 2021, 18:03Ma smijesno da su Novak i Rafaelo izdrzljiviji sa 35 od ovih momaka od 20 godina.bodi123 je napisao/la: ↑07 jun 2021, 17:57Nisam ni ja gledao drugu polovinu 3. i 4. set, pa ne znam šta je povrijedio, ali se vidjelo na kretanju u petom da ima problem, vjerovatno loža ili kuk.Felixians4 je napisao/la: ↑07 jun 2021, 17:50Sjećam se nekih očitih primjera kad je netko bio ozlijeđen,al mnogi vole radije koristit choke,prevara,mentalni patuljak,raspad ko razloge. Čilić finale Wimbledona 2017.,Nadal finale AO 2014. Ove godine jasno je bilo da Novaka muči itekako i nakon Fritza s Raonicem i prvi dio meča sa Zverevom i danas Musetti(bar od polovice četvrtog kad sam se ponovno uključio,ne znam što je bilo dotad u trećem i tih 3-0,zato sam i upitao bodija).
Sinneru je Rafa odličan mečap, svaki put je bliže i bliže, evo ga sad nadomak seta. Bit će ovdje patnje, kao i u eventualnom četvrtfinalu sa Švarcijem, ne zna se koji mu je nezgodniji.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Koliko se njima skrate ruke u ovim momentima kad trebaju krunisati dobru igru
Pa to je primarna razlika između Novaka i Rafaela i ostalih. Pored kvaliteta naravno.

"We need to suffer. And we need to fight."
- LlullSergio
- Kontakt:
E al' se lik usra na svom servisu.
Bjezi tamo.
Bjezi tamo.
- Felixians4
- Kontakt:
Gdje mu je Schwartzmann nezgodan,a na zemlji mu uzeo 1 od 15 setova? Pritom loš cijelu godinu,no evo sastavio se na vrijeme. Nije se pokazalo lani na RG da je Tsitsti izdržljiviji i spremniji od Novaka ni Medo od Rafe 2019. A tek u Rimu što je uspio?
Zar fakat mislis da Svarci moze nesto Rafaelu? Danas se bukvalno izvukao u prva dva seta, oderao bi ga Rafa prelagano.
- Felixians4
- Kontakt:
Prijašnja 2 okršaja Rafe i Sinnera prvi set Talijan imao ozbiljnu šansu(7-6 i 7-5) pa se nije dao u drugome i onda pad. Hoće li uspjeti do TB,Rafa je namirisao krv?
Ide Rafita 

Zabranio bih ovim picckicama da igraju tenis. Svaki drugi se pretvori u balerinu cim postane napeto. Pa idite i igrajte Sims ili zenski tenis ako su vam gace prazne.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.