Imam osjecaj da bi ljudi cekali kiks Nalica da se sprdaju, bas smo naopaki.urednik je napisao/la: ↑02 jun 2021, 23:42Jedini ispravan put, a u odnosu na sve objektivne okolnosti, bi bio naš trener. Isto tako treba razmišljati o simbolici pozicije i čovjeka koji nosi određene epitete. Ne sumnjam u kvalitete i prednosti Nalića, ali realno bi u ovom trenutku bio simbolično šlag na tortu šuplje priče i raja bi ga dočekala na nož.
Sablja bi bio idealna poruka i stav kluba. Temperamentan, na rubu da obuke kopačke, u trener i, po blatu, kiši ili snijegu. I najvažnije poruka protivnicima - ide vam batinanje burazere. Kada ustanu igrači protivničke ekipe jutro pred tekmu, biće im baš tegoba taj dan igrati. Pritom bi uz malo sreće, te prisustvo publike, mogao biti i dobar hajp i marketing.
Ja ne znam koliko je realna opcija, ali meni kao laiku bi bilo top vidjeti tandem recimo Adžem i Sablja.
Transferi, igrački kadar - FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: Transferi, igrački kadar - FK Željezničar
Elvis Mehanović napušta Borac (21) - 193, ove sezone 16 utakmica 2 gola i 4 asistencije, ukupno 934 provedene minute na terenu
Rodjeni su pitarske picke!
Slazem se, cak bi dodao da je Mehanovic dosta liminitiran igrac. Gledao sam ga i za Borac i u21 reprezentaciju, covjek kad ga vidi reko bi spic ipo, jednostavno tanak.
Nakon sezone za zaborav, Plavi sa Grbavice će pokušati da oforme ekipu koja će se boriti za vrh tabele u Premijer ligi BiH.
Prema saznanjima našeg portala, sada već bivši fudbaler Radnika iz Bijeljine, Nedim Mekić, blizu je dolaska u redove tima sa Grbavice.
Mekić će sutra obaviti razgovore sa FK Željezničar, a nakon toga će se znati konačna sudbina ovog sjajnog fudbalera.
Pomenuti fudbaler je prethodne tri sezone pružao odlične igre u dresu Radnika, bio je jedan od oslonaca tima iz Biijeljine.
@braco evo ga
Hajmo sad zaganjati Memiju i Beganovića,to će biti veliki pomak prema podmlađivanju ekipe a i sva trojica su Željina djeca
Prema saznanjima našeg portala, sada već bivši fudbaler Radnika iz Bijeljine, Nedim Mekić, blizu je dolaska u redove tima sa Grbavice.
Mekić će sutra obaviti razgovore sa FK Željezničar, a nakon toga će se znati konačna sudbina ovog sjajnog fudbalera.
Pomenuti fudbaler je prethodne tri sezone pružao odlične igre u dresu Radnika, bio je jedan od oslonaca tima iz Biijeljine.
@braco evo ga

Hajmo sad zaganjati Memiju i Beganovića,to će biti veliki pomak prema podmlađivanju ekipe a i sva trojica su Željina djeca

....."Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka tribini,ugledat ćeš tamo mene...."
..." S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI.....!
FK Željezničar 💙
FC Juventus ⚫⚪
Rafa Nadal 🎾
..." S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI.....!
FK Željezničar 💙
FC Juventus ⚫⚪
Rafa Nadal 🎾
Evo pišu Mekić sutra dolazi na pregovore 

@muki Počelo je počelo.
Koga više interesuje Mekić može ovdje da pogleda:

Koga više interesuje Mekić može ovdje da pogleda:
Mislio sam danas da ti odgovorim, ali sam zaboravio. Memiju sam par puta gledao ove sezone, ne znam sta bih ti rekao, toplo hladno. Nije nesto napredovao posebno od onda kad je igrao za nas. Ali opet u nasem dresu je drugacije igrati sigurno mi imao vise zelje za fudbalom nego u Varazdinu. Samo to sam htio da ti kazem.Dejan1921 je napisao/la: ↑03 jun 2021, 11:27Memiju nisam pratio od odlaska iz našeg kluba, a Beganović i Mekić bi nam mogli koristiti. Ako računamo da smo ostali bez Lendrića, Zec koji i ako ostane nije neko na koga se može osloniti u kontinuitetu, treba opcija uz Juričića u napadu, a Beganović ima odličnu sezonu iza sebe u Slobodi. Mekić isto može što se kaže dati ruke i biti koristan u veznom redu. Dodatno što je plus je da su njih trojica zajedno igrali i u omladinskom pogonu, Memija i Beganović kasnije i za prvi tim, ne bi im trebalo dugo da se uklope. Nisu ni stari, u najboljim su fudbalskim godinama.
Sigurno je bolji od Blaževića, pa čak i da je nazadovao od odlaska od nas a ne vjerujem. Par godina u ozbiljnijoj državi sa dobrim uslovima treniranja plus sezona u Varaždinu sigurno ga nisu unazadile. Sa Sinišom i njim imamo dvije fine opcije na desnom beku.ZileZile je napisao/la: ↑03 jun 2021, 23:13Mislio sam danas da ti odgovorim, ali sam zaboravio. Memiju sam par puta gledao ove sezone, ne znam sta bih ti rekao, toplo hladno. Nije nesto napredovao posebno od onda kad je igrao za nas. Ali opet u nasem dresu je drugacije igrati sigurno mi imao vise zelje za fudbalom nego u Varazdinu. Samo to sam htio da ti kazem.Dejan1921 je napisao/la: ↑03 jun 2021, 11:27Memiju nisam pratio od odlaska iz našeg kluba, a Beganović i Mekić bi nam mogli koristiti. Ako računamo da smo ostali bez Lendrića, Zec koji i ako ostane nije neko na koga se može osloniti u kontinuitetu, treba opcija uz Juričića u napadu, a Beganović ima odličnu sezonu iza sebe u Slobodi. Mekić isto može što se kaže dati ruke i biti koristan u veznom redu. Dodatno što je plus je da su njih trojica zajedno igrali i u omladinskom pogonu, Memija i Beganović kasnije i za prvi tim, ne bi im trebalo dugo da se uklope. Nisu ni stari, u najboljim su fudbalskim godinama.
A trener? 

I found freedom. Losing all hope was freedom.
Ko' što je Osman Cicvara govorio "obučeni jesmo, al meni se ove kundure gotov raspale, a trenera nemamo i zato nismo ni trenirali"

To u svakom slucaju, nisam mislio da je losa opcija za nasu ligu. Nego samo da nije nesto posebno napredovao. Sinisa i on na toj poziciji po meni odlicno za sada.Dejan1921 je napisao/la: ↑04 jun 2021, 08:53Sigurno je bolji od Blaževića, pa čak i da je nazadovao od odlaska od nas a ne vjerujem. Par godina u ozbiljnijoj državi sa dobrim uslovima treniranja plus sezona u Varaždinu sigurno ga nisu unazadile. Sa Sinišom i njim imamo dvije fine opcije na desnom beku.ZileZile je napisao/la: ↑03 jun 2021, 23:13Mislio sam danas da ti odgovorim, ali sam zaboravio. Memiju sam par puta gledao ove sezone, ne znam sta bih ti rekao, toplo hladno. Nije nesto napredovao posebno od onda kad je igrao za nas. Ali opet u nasem dresu je drugacije igrati sigurno mi imao vise zelje za fudbalom nego u Varazdinu. Samo to sam htio da ti kazem.Dejan1921 je napisao/la: ↑03 jun 2021, 11:27
Memiju nisam pratio od odlaska iz našeg kluba, a Beganović i Mekić bi nam mogli koristiti. Ako računamo da smo ostali bez Lendrića, Zec koji i ako ostane nije neko na koga se može osloniti u kontinuitetu, treba opcija uz Juričića u napadu, a Beganović ima odličnu sezonu iza sebe u Slobodi. Mekić isto može što se kaže dati ruke i biti koristan u veznom redu. Dodatno što je plus je da su njih trojica zajedno igrali i u omladinskom pogonu, Memija i Beganović kasnije i za prvi tim, ne bi im trebalo dugo da se uklope. Nisu ni stari, u najboljim su fudbalskim godinama.
Ali kako god pogledamo mi u ligi nemamo neke bekove koji su najbolji na svojim pozicijama. Svi su u par deka.
Ma nema ludjih navijaca od nasih. Nama bekovi amateri u vidu Blazevica, Sinise, Sehica itd i ljudi pisu gluposti u fazonu da nema boljih bekova u ligi, sve je to u pet deka

Ja sam pratio Memiju dok je igrao u Danskoj. Meni se cini da je postao zreliji i odgovorniji igrac. Nisam vidio ona visoka izlijecanja i klizeci startovi sto je radio kao zelen igrac dok je igrao kod nas. Sad ne znam kakav je bio u Varazdinu. Al eto, to je samo ono sto sam ja primjetio, sad stvarno ne znam. Nisam strucan niti sam puno gledao da mogu da procjenim.ZileZile je napisao/la: ↑04 jun 2021, 13:09To u svakom slucaju, nisam mislio da je losa opcija za nasu ligu. Nego samo da nije nesto posebno napredovao. Sinisa i on na toj poziciji po meni odlicno za sada.Dejan1921 je napisao/la: ↑04 jun 2021, 08:53Sigurno je bolji od Blaževića, pa čak i da je nazadovao od odlaska od nas a ne vjerujem. Par godina u ozbiljnijoj državi sa dobrim uslovima treniranja plus sezona u Varaždinu sigurno ga nisu unazadile. Sa Sinišom i njim imamo dvije fine opcije na desnom beku.ZileZile je napisao/la: ↑03 jun 2021, 23:13
Mislio sam danas da ti odgovorim, ali sam zaboravio. Memiju sam par puta gledao ove sezone, ne znam sta bih ti rekao, toplo hladno. Nije nesto napredovao posebno od onda kad je igrao za nas. Ali opet u nasem dresu je drugacije igrati sigurno mi imao vise zelje za fudbalom nego u Varazdinu. Samo to sam htio da ti kazem.
Ali kako god pogledamo mi u ligi nemamo neke bekove koji su najbolji na svojim pozicijama. Svi su u par deka.
Ovo nam je trenutno kompletan prvi tim (imamo samo 13 igrača) kad recimo ne bi niko produžio ugovor od igrača kojim je istekao sad na kraju sezone:
---------------------------Juričić (Zec)--------------------
----------Mustafa-----------Štilić --------------Hrelja
---------------------Subašić----------Bekrić-------------
Malić-------------Kosorić---------Vrhovac----Stevanović (Ante)
---------------------------Bender--------------------------------
Nisam naveo omladince kojim su istekli neki dan amaterski ugovori i ne znamo hoće li biti potpisani sa njima. Možda neki neće htjeti potpisati (menadžeri su čudo), a možda se nekim neće ni ponuditi, haj ga znaj.
Također morao sam Bekrića na centralnog veznog stavit iako to nije njegova pozicija jer nisam imao koga.
Uzmite u obzir da jedan ili dvojica od navedenih u ovoj postavi traže i raskid ugovora kako reče Memić. Trebala su trojica po Meminim riječima ali Juričić ostaje.
---------------------------Juričić (Zec)--------------------
----------Mustafa-----------Štilić --------------Hrelja
---------------------Subašić----------Bekrić-------------
Malić-------------Kosorić---------Vrhovac----Stevanović (Ante)
---------------------------Bender--------------------------------
Nisam naveo omladince kojim su istekli neki dan amaterski ugovori i ne znamo hoće li biti potpisani sa njima. Možda neki neće htjeti potpisati (menadžeri su čudo), a možda se nekim neće ni ponuditi, haj ga znaj.
Također morao sam Bekrića na centralnog veznog stavit iako to nije njegova pozicija jer nisam imao koga.
Uzmite u obzir da jedan ili dvojica od navedenih u ovoj postavi traže i raskid ugovora kako reče Memić. Trebala su trojica po Meminim riječima ali Juričić ostaje.
Saznajemo : Milenko Bošnjaković mogući trener FK Željezničar
Doskorašnji trener Slobode, Tuzla Citiya i Zvijezde 09, kako saznajemo, mogao bi sjesti na užarenu klupu tima sa Grbavice. Trener kojeg krase skromnost i predan rad mogao bi gasiti rasplamsalu vatru među plavim i mogao bi biti predvodnik lokomotive koja će Želju izvući na staze slave.
Doskorašnji trener Slobode, Tuzla Citiya i Zvijezde 09, kako saznajemo, mogao bi sjesti na užarenu klupu tima sa Grbavice. Trener kojeg krase skromnost i predan rad mogao bi gasiti rasplamsalu vatru među plavim i mogao bi biti predvodnik lokomotive koja će Želju izvući na staze slave.
Ko je to objavio?1921boy je napisao/la: ↑04 jun 2021, 17:51Saznajemo : Milenko Bošnjaković mogući trener FK Željezničar
Mekić o prelasku u Želju:
S druge strane ** piše da prelazi kod nas:Ovaj Sarajlija je u proteklom periodu pružao vrlo dobre partije u dresu Radnika, a kako je u međuvremenu napustio klub, stigao je poziv sa Grbavice.
– Čuli smo se, ali ništa konkretno. U narednih par dana bi trebao znati više, kratko nam je rekao Mekić.
FK Željezničar trebao bi u narednim danima dobiti veliko pojačanje, a kako je saznao naš portal, na Grbavicu će se vratiti nekadašnji junior Željezničara Nedim Mekić, koji je u posljednje četiri sezone nosio dres bijeljinskog Radnika.
braco je napisao/la: ↑04 jun 2021, 18:57S druge strane ** piše da prelazi kod nas:
FK Željezničar trebao bi u narednim danima dobiti veliko pojačanje, a kako je saznao naš portal, na Grbavicu će se vratiti nekadašnji junior Željezničara Nedim Mekić, koji je u posljednje četiri sezone nosio dres bijeljinskog Radnika.

Od danas, a i na onoj gdje se oprostio od Radnika ima komentara od njegovih prijatelja u fazonu "valja te gledati u Sarajevu sad svaki dan" jos je i podijelio na story ovo za Bekrica. Cini mi se da je to dogovoreno samo se ceka potpis. Mislim moze uvijek propasti, ali eto.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 215 gostiju.