Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

CoDe
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la CoDe » 15 jan 2011, 20:05

Chelsea_CBH je napisao/la:Gdje Roman ne dovede Džeku u pm...Neodoljivo podsjeća na Drogbu. Šteta što igra za City a ne neki veliki klub kao ManUtd, Chesela ili Arsenal...U velikom klubu bi mogao osvajati i trofeje, ali valjda će se golovima zadovoljiti...
hahaha ! Divan si , mi ali nemoj se bolan provaljivat pa taj tvoj Chelsea nije nista veci od City-a mozda zamalo !
On je ista tvorevina kao i ovaj klub tako da nemas sta pricat ! Samo taj vas klub je malo ranije bio ovo sto je sada City !
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 15 jan 2011, 20:11

Chelsea_CBH je napisao/la:Gdje Roman ne dovede Džeku u pm...Neodoljivo podsjeća na Drogbu. Šteta što igra za City a ne neki veliki klub kao ManUtd, Chesela ili Arsenal...U velikom klubu bi mogao osvajati i trofeje, ali valjda će se golovima zadovoljiti...
Neznam ko je u boljoj situaciji da osvoji trofej :D :D
City se pojacao maximalno i jos da se dobro uigraju,iduce sezone ce bit trofeja a i ove godine su u vrhu EPL i dobro im ide i u ligi UEFA,mozda se sta i ukrade ;)
Velik klub je klub koji je u vrhu i ima u cilju da ostane tamo(ima novac) ;)
RIP SALE VILENJAK

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 15 jan 2011, 20:15

CoDe je napisao/la:
hahaha ! Divan si , mi ali nemoj se bolan provaljivat pa taj tvoj Chelsea nije nista veci od City-a mozda zamalo !
On je ista tvorevina kao i ovaj klub tako da nemas sta pricat ! Samo taj vas klub je malo ranije bio ovo sto je sada City !
Dok je Chelsea 90ih i početkom 2000ih sve zapanjivao na čelu sa Zolom u Engleskoj često razvaljujući najveće s petardama (npr. Uniteda 5:0 razvalili), Cityja nije nigdje bilo. Dok je Chelsea osvajao FA kupove, Cityja nigdje nije bilo. Dok je Chelsea osvajao europske titule (Superkup, Kup pobjednika kupova), Citya nigdje nije bilo. Dok je Chelsea posljednjih godina uzimao premiership titule hrvući se sa ManUtdom (2004-05, 2005-06, 2009-10) City se borio za 4. poziciju sa Tottenhamom...eto toliko. Naravno da je Chelsea veći klub puno od Cityja. City je kultni klub u Engleskoj, a ManCity je uvijek bio u sjeni Uniteda i men se čini uvijek će biti bez obzira na lovu...
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 15 jan 2011, 20:25

U Engleskoj je svaki klub kultni,sve zavisi iz kojeg si grada ili dijela grada,jer su obozavaoci fudbala
Mislis da koga iz Birminghama npr. zanima (Real,Manchester UTD/City,Chelsea,Arsenal.Barcelona,Inter......) osim Birmingham City i Aston Ville....zaboli ih....
RIP SALE VILENJAK

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 15 jan 2011, 20:46

Chelsea_CBH je napisao/la:
CoDe je napisao/la:
Dok je Chelsea 90ih i početkom 2000ih sve zapanjivao na čelu sa Zolom u Engleskoj često razvaljujući najveće s petardama (npr. Uniteda 5:0 razvalili), Cityja nije nigdje bilo. Dok je Chelsea osvajao FA kupove, Cityja nigdje nije bilo. Dok je Chelsea osvajao europske titule (Superkup, Kup pobjednika kupova), Citya nigdje nije bilo. Dok je Chelsea posljednjih godina uzimao premiership titule hrvući se sa ManUtdom (2004-05, 2005-06, 2009-10) City se borio za 4. poziciju sa Tottenhamom...eto toliko. Naravno da je Chelsea veći klub puno od Cityja. City je kultni klub u Engleskoj, a ManCity je uvijek bio u sjeni Uniteda i men se čini uvijek će biti bez obzira na lovu...
Kad je City uzeo 30-ih godina ligu Chelsea nije bilo,kad je City pocetkom proslog veka uzeo FA cup Chelsea nije bilo,kada je City uzeo KPK '70 Chelsea nije bilo :lol: :lol: :lol:
Kada je,kada je.... :lol:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 15 jan 2011, 22:39

RKO je napisao/la:U Engleskoj je svaki klub kultni,sve zavisi iz kojeg si grada ili dijela grada,jer su obozavaoci fudbala
Mislis da koga iz Birminghama npr. zanima (Real,Manchester UTD/City,Chelsea,Arsenal.Barcelona,Inter......) osim Birmingham City i Aston Ville....zaboli ih....
Tako je!! Vjerovatno u nekim kvartovima Birmingema postoje klubovi koji igraju u nizerazrednim ligama, a imaju veliki broj navijaca, te 'ne podnose' Vilu i Birmingem. Da ne pricamo o Londonu, gdje 'svaki' kvart ima svoj klub sa ARMIJOM navijaca.. To je posebno, to ima samo u ENG, NAJJACOJ fudbalskoj zemlji svijeta, prije, sada i zauvijek 8-) . Ja se jezim kada neko u BiH kaze da navija za neki inostrani klub... I ja simpatisem MU, ali mogu navijati samo za svoj lokalni klub. Navijanje za VELIKE je kompleks manje vrijednosti... Samo se iskompleksirane osobe poistovjecuju sa gigantima sa kojim nemaju nikakve dodirne tacke. Mislis da si napredan i dobar ako navijas za Barsu, a jadan i bijedan ako navijas za Buducnost iz Banovica... Ja bih rek'o da je obrnuto. Al' eto, sta da se radi, ima na svakakvih. Zbog svega toga OGROMAN RESPEKT za engleske klubove i njihove navijace... Jos da ih nije udesio debilski 'zakon o navijacima', gdje bi im kraj bio...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Torres Da Killa.!.
Kontakt:

Post Postao/la Torres Da Killa.!. » 15 jan 2011, 22:47

Jesu sega ovi neki forumasi sad prosipaju pricu kako Manchester City nema tradiciju kako je to klub koji sve parama hoce a isti ti forumasi su dolazili na temu FC. Liverpoola i govorili da Liverpool se samo vadi na tradiciju i neke fazone. Pa znaci nevalja vam ni kad klub ima ni kad nema tradicije. GET A LIFE! nek se pronadju oni kome je ovo namjenjeno.

Samo mi je drago da je Dzeko majstor pokazao malo u engleskoj kako se kroz noge probacuje pa asistencija, cisto da se zna da brazil bosni ne moze posolit :D :D
Svaki tvoj poraz me boli,a svaka pobjeda je razlog da uzivam. YOU'LL NEVER, EVER WALK ALONE!
‎----------Reina------------
Kelly--Skrtel--Agger--Glen
----------Lucas-------------
--Meireles------Gerrard--
Suarez---Carroll----J.Cole

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 15 jan 2011, 22:48

Support your local football club, simple as that. Ni ja bas ne volim silne navijace inostranih klubova, al' jos vise ne volim pljuvanje svega sto je nase. :)

Al' haj, nije to tema.

Nego, tacan termin iduce utakmice Citya u kojoj Dzeko MOZE nastupiti ?

btw. dedo mi je navijao za City, pa tako i ja. :lol: :lol:
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 15 jan 2011, 22:53

Valencia je napisao/la:
RKO je napisao/la:U Engleskoj je svaki klub kultni,sve zavisi iz kojeg si grada ili dijela grada,jer su obozavaoci fudbala
Tako je!! Vjerovatno u nekim kvartovima Birmingema postoje klubovi koji igraju u nizerazrednim ligama, a imaju veliki broj navijaca, te 'ne podnose' Vilu i Birmingem. Da ne pricamo o Londonu, gdje 'svaki' kvart ima svoj klub sa ARMIJOM navijaca.. To je posebno, to ima samo u ENG, NAJJACOJ fudbalskoj zemlji svijeta, prije, sada i zauvijek 8-) . Ja se jezim kada neko u BiH kaze da navija za neki inostrani klub... I ja simpatisem MU, ali mogu navijati samo za svoj lokalni klub. Navijanje za VELIKE je kompleks manje vrijednosti... Samo se iskompleksirane osobe poistovjecuju sa gigantima sa kojim nemaju nikakve dodirne tacke. Mislis da si napredan i dobar ako navijas za Barsu, a jadan i bijedan ako navijas za Buducnost iz Banovica... Ja bih rek'o da je obrnuto. Al' eto, sta da se radi, ima na svakakvih. Zbog svega toga OGROMAN RESPEKT za engleske klubove i njihove navijace... Jos da ih nije udesio debilski 'zakon o navijacima', gdje bi im kraj bio...
Ovo mozes reci nekom ko se tim gigantima dici 2-3 godine, a ne onome koji pratii navija za te gigante vise od 15-20 godina.

Ja sam jedan od prvih koji ce odgovrno tvrditi da sam veliki fan FC Barcelone, ali ja sam taj fan od 95-96 godine i sa njima prosao sve zivo.

Naravno meni je moj Zeljo daleko ispred Barce ali postoji ljubav i prvrzenost prema Barci.

Sad da se vratimo na temu, City mi je bio drag prije Edina sad mi je opet postao jos drazi zbog Edina i nadam se da ce pocistiti Ostrvo i harati njime u narednim godinama.

Problem englesih ekipa, konkretno City-a je taj sto ljudi ne trce u odbrani, ja gledam Barcu svaku tekmu kao sto rekoh i vidi se razlika na koji nacin Barca igra odbranu i na koji nacin City igra odbranu. Igraci Citiy se jednostavno postave i veoma su staticni i protivik koliko los bio moze da pegla loptu i ima prostora da izvuce maximum iz sebe, dok to Barca ne dozvoljava, odmah se igra agresivan presing kojim se tjera protivnik da sto brze igra, a "slabije" ekipe nemaju u redovima majstore koji ce u krtkom vremenskom roku izvuci kvalitetan pas, i samim tim tjera protivnka na vise greska iz kojih se stvaraju prilke za polukontre. Nadam se da ce City poceti malo vise da trci u odbrani, znam da je takav stil igre u Engleskoj ali danas su protiv njih ovi momci igrali rastrcano i u prvom im zadali dosta problema.

I da dodam jos D. Silva mora igrati!

p.s. Sorry za duzi post, bit ce krace u buducnosti :D
Mes Que Un Club

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 15 jan 2011, 22:57

tanzla je napisao/la:Support your local football club, simple as that. Ni ja bas ne volim silne navijace inostranih klubova, al' jos vise ne volim pljuvanje svega sto je nase. :)

Al' haj, nije to tema.

Nego, tacan termin iduce utakmice Citya u kojoj Dzeko MOZE nastupiti ?

btw. dedo mi je navijao za City, pa tako i ja. :lol: :lol:
Ako sve bude ok a nema razloga da nebude igrat ce 22.1 znaci za 7 dana protiv Aston Ville u gostima u 18:30 je utakmica.Znaci nema na BHT al ce bit na SportKlubu
RIP SALE VILENJAK

Ad0

Post Postao/la Ad0 » 15 jan 2011, 23:11

Chelsea veliki klub haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 15 jan 2011, 23:17

amertiger je napisao/la:Ovo mozes reci nekom ko se tim gigantima dici 2-3 godine, a ne onome koji pratii navija za te gigante vise od 15-20 godina.

Ja sam jedan od prvih koji ce odgovrno tvrditi da sam veliki fan FC Barcelone, ali ja sam taj fan od 95-96 godine i sa njima prosao sve zivo.

Naravno meni je moj Zeljo daleko ispred Barce ali postoji ljubav i prvrzenost prema Barci.
Nemaju godine nikakve veze... Ne mjeri se vrijeme od 95', kao ni od 05'... Ja samo kazem da je kompleks manje vrijednosti stiditi se svoga lokalnog kluba, a poistovjecivati sa nekim gigantom sa kojim nemas dodirne tacke. Kompleks (manje vrijednosti) je zivjeti u Banovicima, a navijati za Zelju ili Sarajevo. Al' opet bolje navijat za Zelju ili Sarajevo, nego za Real i Mancester. Postoji masa 'navijaca' Zelje ili Sarajeva kojim je veca muka kada izgubi njihov 'inostrani klub' nego njihov lokalni. To je kompleks manje vrijednosti. Posto si ti rek'o da ti je Zeljo daleko drazi, nisi ni treb'o reagovat na moj komentar, jer se na tebe nije odnosio :) .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 15 jan 2011, 23:26

http://bcove.me/bxfutg68

Evo sta Mancini kaze na danasnju utakmicu.Nekako mi je bas cool ovaj Mancini i opusten i ozbiljan,pravo simpa.

@Valencia Dobar post/ovi vezano za "navijanje"
RIP SALE VILENJAK

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 16 jan 2011, 00:12

Valencia je napisao/la:

Odlicno receno...nista za doodati!
1921-2011

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 16 jan 2011, 00:13

Kao prvo moji stavovi su sljedeći:
1, Ja navijam za Liverpool i ne volim niti simpatišem bilo koji drugi klub.
2. Volio sam Džeku sve dok nije potpisao za City, sada ga mrzim, jer igra za klub koji je konkurentan mom klubu.
3. Nisam od onih koji jedne godine vole jedan klub, sljedeće godine drugi klub. Ne navijam za sezonske klubove, i u dobru i u zlu je samo Liverpool.
4. Mislim da je za Džeku najbolje bilo da je ostao u nekom Bundesligašu, najbolje u Bayernu. To je njegova liga, liga na koju je on navikao.
5. Mislim da se neće snaći u EPL i da će njegov transfer u City biti kao transfer Baljića i Real.
6. Samim tim što smatram da neće uspjeti u Cityiju ( jer City nije ekipa koja ima strljenje, to najbolje pokazuje Adebayor koji je prošle godine bio njihov drugi najbolji igrač, odmah poslije Teveza, a ove sezone grije klupu i na transfer je listi ), jer to je klub koji ima pare i nema strpljenje. Oni daju priliku u prvih pet šest utakmica, ako se tad ne pokažeš nećeš više nikad. City je ispao iz Carling Cupa, tako da tamo neće imati priliku a Mancini je trener koji igra sa tri zadnja vezna, dva krila i jednim špicem. Sreća pa je Baloteli i Silva povrijeđeni, pa je priliku dobio Džeko. Ako ne zabije ligaški gol u naredne dvije tri utakmice i on će na klupu.
7. Zato što vjerovatno neće uspjeti u Cityiju trpiće i reprezentacija, isto onako kako trpi zbog Misketovog ne igranja u klubu.
8. Džeko ima skok igru kao Ngog, dakle nikakvu. Dok mu neko ne objasni da se deganžirane lopte se primaju na prsa i ne štopaju nogama, biće kasno. Sjediće na klupi i razmišljati o tome.
9. Ja imam 23 godine i od mnogih sam ovdje stariji po pet ili 6 godina.
10. Imam završen fakultet, što je san mnogih ovdje na forumu.
11. Napuštamovaj forum zbog posta ovdje dole, kojeg nisam vidio a koji je namijenjen meni.
bparena je napisao/la:pitanje adminu - sto ga skloni da mu jos nesto kazem ??????????????

nakitim mu sve - srecnik koji se raduje necijem neuspjehu ......... evo 3:1 nek crkne od muke ......

i to asistencija najgoreg transfera :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
12. Sretno Džeki, a nesretno Cityiju.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 16 jan 2011, 00:17

Hajde fakultetlija drago nam je sto napustas forum.ADIOS :shock:
1921-2011

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 16 jan 2011, 00:18

Nemoj ba neka te. :lol:
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 16 jan 2011, 00:23

1 et ti zavrsio fakultet i znas o fudnalu

znaci ljudi hajmo staviti akademika Muhameda Filipovica za selektora reprezentacije

2
On ako ima mogucnost da primi loptu nakon deganziranja golmana neka prima .
Malo igraca posjeduje tu mogucnost
3
TI ga poredis na ngogom :D
Lik nije ni za statiste u nekom niskobudzetnom filmu C produkcije

4
ajd zdravo
Thomas Müller - Fußballgott

VELA
Kontakt:

Post Postao/la VELA » 16 jan 2011, 00:23

Rizo jarane jesi nalup'o gluposti malo je rec' ona konstatacija da Dzeka nema skok igru ti je u najmanju ruku smijesna. Kao i ne volis ga zato sto je Man City konkurentan Liverpoolu, bolan nama je konkurent Bolton ako njih prestignemo da igramo Europa ligu City je moj jarane konkurentan Man Utd i Arsenalu Liverpool je za City sitna buranija. Mozes imati 3 fakulteta al' tvoje procjene u vezi sa Premiershipom su ravne nuli. :(
IN WEED WE TRUST!!!

Justice has never been done But their memory will carry on There'll be glory round the Fields of Anfield Road.

Kum sa stalnim ugovorom.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 16 jan 2011, 00:26

Rizah je napisao/la:Kao prvo moji stavovi su sljedeći:
1, Ja navijam za Liverpool i ne volim niti simpatišem bilo koji drugi klub.
2. Volio sam Džeku sve dok nije potpisao za City, sada ga mrzim, jer igra za klub koji je konkurentan mom klubu.
3. Nisam od onih koji jedne godine vole jedan klub, sljedeće godine drugi klub. Ne navijam za sezonske klubove, i u dobru i u zlu je samo Liverpool.
4. Mislim da je za Džeku najbolje bilo da je ostao u nekom Bundesligašu, najbolje u Bayernu. To je njegova liga, liga na koju je on navikao.
5. Mislim da se neće snaći u EPL i da će njegov transfer u City biti kao transfer Baljića i Real.
6. Samim tim što smatram da neće uspjeti u Cityiju ( jer City nije ekipa koja ima strljenje, to najbolje pokazuje Adebayor koji je prošle godine bio njihov drugi najbolji igrač, odmah poslije Teveza, a ove sezone grije klupu i na transfer je listi ), jer to je klub koji ima pare i nema strpljenje. Oni daju priliku u prvih pet šest utakmica, ako se tad ne pokažeš nećeš više nikad. City je ispao iz Carling Cupa, tako da tamo neće imati priliku a Mancini je trener koji igra sa tri zadnja vezna, dva krila i jednim špicem. Sreća pa je Baloteli i Silva povrijeđeni, pa je priliku dobio Džeko. Ako ne zabije ligaški gol u naredne dvije tri utakmice i on će na klupu.
7. Zato što vjerovatno neće uspjeti u Cityiju trpiće i reprezentacija, isto onako kako trpi zbog Misketovog ne igranja u klubu.
8. Džeko ima skok igru kao Ngog, dakle nikakvu. Dok mu neko ne objasni da se deganžirane lopte se primaju na prsa i ne štopaju nogama, biće kasno. Sjediće na klupi i razmišljati o tome.
9. Ja imam 23 godine i od mnogih sam ovdje stariji po pet ili 6 godina.
10. Imam završen fakultet, što je san mnogih ovdje na forumu.
11. Napuštamovaj forum zbog posta ovdje dole, kojeg nisam vidio a koji je namijenjen meni.
bparena je napisao/la:pitanje adminu - sto ga skloni da mu jos nesto kazem ??????????????

nakitim mu sve - srecnik koji se raduje necijem neuspjehu ......... evo 3:1 nek crkne od muke ......

i to asistencija najgoreg transfera :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
12. Sretno Džeki, a nesretno Cityiju.

Ma bujrum u Zenicu na BPArenu kada docekujemo ZMAJEVE u tekmi s Rumunima pa da kod nas zavrsis sve fakultete :evil: :evil: :evil: Ne ponizuj i ne diraj DIJAMANTA i ZMAJEVE i BOSNU I HERCEGOVINU ....
pozdrav za sve dobronamjerne - robijas Zenica
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.