Miloš Vujanić kaže da bi ostao u Panioniosu da ima 33 ili 34 godine, ali sa 30 je željan titula i da se zato vraća u Partizan mt:s.
Miloš Vujanić u ponedeljak dolazi u Beograd kako bi pojačao Partizan mt:s. Iskusni 30-godišnji košarkaš u poslednje vreme pruža odlične partije u dresu atinskog Panionisa, a želja mu je da u istom ritmu nastavi i u crno-belom dresu, čija mu je težina dobro poznata jer ga je već nosio.
"Da imam 33 ili 34 godine ostao bih ovde do kraja karijere. Bez razmišljanja. Ali, imam 30 godina, osećam se dobro i želim da igram na vrhunskom nivou barem još dve-tri godine", rekao je Vujanić u razgovoru za Zurnal.rs.
"Da ne bude zabune, meni je u Panioniosu lepo. Reč je o klubu sa velikom tradicijom, za koji su igrali mnogi naši asovi počev od Bobana Jankovića i Paspalja… U njemu je veliki trag ostavila i nekolicina srpskih stručnjaka – Đurović, Ivković, Pavićević, Trifunović. Čast mi je da sam nastavio tako lepu tradiciju. Ali"…
O napuštanju Atine i povratku u Beograd odlučile su - Vujanićeve ambicije.
"Želim da se borim za titule. Da još osvajam. U Grčkoj je sve i pre početka poznato, za Panatinaikos i Olimpijakos su rezervisana prva dva mesta, jer kvalitetom značajno odskaču, tako da od borbe za trofej unapred nije bilo ništa. Ostali smo i bez izgleda da se borimo za treću poziciju".
Vraća se kući posle deset godina.
"Mislim da nije bilo boljeg poziva. Partizan se prvi javio i to je za mene je možda i najbolji rasplet. Pogotovo sada kada sam gladan uspeha. Vraćam se u klub u kome sam proveo možda i najlepše godine u karijeri izazov mi odgovara, ambicije nam se poklapaju".
U prethodnim klubovima imao je veliku slobodu u igri.
"Uz Božića i Kecmana kao stariji tu sam da pomognem mladim momcima. Preneću im ono čemu sam učen i kako sam odgajan u Partizanu kod Duška Vujoševića, uz Danilovića i Divca u rukovodstvu. Pričaću im o tome kako su me učili odnosu prema treningu i radu. A mogu sigurno i da prenesem osam godina iskustva u inostranstvu, da im kažem šta ih očekuje posle Partizana".
Sa crno-belima će u Top 16 fazi Evrolige se boriti protiv Real Madrida, Montepaskija i svog bivšeg kluba Efesa.
"Za grupu svi kažu da je najteža. Ulazimo u trku kao autsajderi, ali ne i bez želja. Rivali su snažni, ali nisu timovi koji ne mogu da se pobede".
Mnogo zna o "kraljevima" iz Madrida protiv kojih je igrao u dresu Barselone i Mursije.
"Real je po imenima najjači. U poslednje dve godine igraju sa dosta oscilacija – svakog mogu da pobede sa 30 poena razlike, ali i od svakog mogu da izgube. Neophodno je da se odigra punih 40 minuta, snažno u odbrani i šansa može da nam se ukaže. U Efesu sam bio, znam dosta igrača još iz tog vremena. Imaju takođe visoke ambicije, napravili su vrlo dobar tim, imaju visok budžet, ali još ne prave sjajne rezultate. Zaslužuju respekt, ali ne treba ih precenjivati i plašiti se. Ključni su mečevi u Areni, borićemo se iz sve snage, pa šta bude".
Vujanić je gladan trofeja, a oni se "love" na domaćoj sceni.
"Sasvim je logično da je posle svih promena Partizan ovu sezonu počeo nešto lošije. Sada su dobili nekoliko važnih utakmica u gostima i na dobrom smo koloseku. U crno-belom taboru ambicije su uvek iste – titule. Uz to debitant sam u NLB ligi, pa želim da dodam i taj trofej u kolekciju", zaključio je Miloš Vujanić.

Srbin sam i tim se ponosim...
PFC