Transferi, igrački kadar - FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ZileZile
Kontakt:

Re: Igrači iz naše lige / potencijalna pojačanja

Post Postao/la ZileZile » 31 maj 2021, 20:03

U trenutnim mogucnostima Mahmic idealno rjesenje po meni, mlad a vjerovatno nije skup, jos i zna. Ko sto Strike napisa ova trojica jedino vrijede od ostatka ove ekipe trenutne i Velica bih dodao tu.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 31 maj 2021, 20:22

Mušija kaže da će Mahmić u Bundesligu, Hadžić u Tursku, Golubović ima ponude za Sloveniju i Češku. Jedino Velić, on ima ugovor sa Xantijem do kraja ljeta njega bi mogli zaganjati.
Rodjeni su pitarske picke!

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 31 maj 2021, 21:17

1921boy je napisao/la:
31 maj 2021, 20:22
Mušija kaže da će Mahmić u Bundesligu, Hadžić u Tursku, Golubović ima ponude za Sloveniju i Češku. Jedino Velić, on ima ugovor sa Xantijem do kraja ljeta njega bi mogli zaganjati.
Mušija je najveći seljak u ovom našem kukuruzištu.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 01 jun 2021, 16:24

Sad ću navesti samo igrače koji su napustili svoje klubove, naravno ova lista će se širiti u danima i sedmicama pred nama. Pa vi pišite ako mislite da bi nam neko bio pojačanje od navedenih:

Zrinjski: Luis Ibanez, Miljan Govedarica, Mario Tičinović, Kristian Stanić
Velež: Kjosevski, Behram, Češmedžijev
Široki Brijeg: Mateusz Zachara, Josip Maganjić
Borac: Boban Georgiev
Radnik: Nedim Mekić
Tuzla City: Kobie Morris
Olimpik: svi :mrgreen:
Sloboda: Adnan Golubović
Mladost: Semir Bukvić, za ostale ćemo vidjet u narednim danima
Krupa: nema još informacija

Muki15
Kontakt:

Post Postao/la Muki15 » 01 jun 2021, 17:29

braco je napisao/la:
01 jun 2021, 16:24
Sad ću navesti samo igrače koji su napustili svoje klubove, naravno ova lista će se širiti u danima i sedmicama pred nama. Pa vi pišite ako mislite da bi nam neko bio pojačanje od navedenih:

@braco od svega ovog uzeo bih Golubovića i Mekića,realno jedini su mladi a i imaju kvalitet,mozda Behrema ali poslije povrede nije isti igrac,ovo ostalo nista korisno
....."Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka tribini,ugledat ćeš tamo mene...."
..." S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI.....!
FK Željezničar 💙
FC Juventus ⚫⚪
Rafa Nadal 🎾

taha21
Kontakt:

Post Postao/la taha21 » 01 jun 2021, 23:29

s teme zeljeznicar i rasprave oko veleza uci na ovu temu i procitati ove analize, zelje i slicno, ma malo je reci ljepota! bravo za temu!!!

ZileZile
Kontakt:

Post Postao/la ZileZile » 01 jun 2021, 23:53

taha21 je napisao/la:
01 jun 2021, 23:29
s teme zeljeznicar i rasprave oko veleza uci na ovu temu i procitati ove analize, zelje i slicno, ma malo je reci ljepota! bravo za temu!!!
Ko sto Braco neki dan napisa na glavnoj temi, najbolje pisati na ovoj temi gdje se ne smije prepucavati niko i omalovazavati neko. Svako svoje misljenje iznosi i mislim da niko do sada nije napadnut ovdje. Bas je lijepo spekulisati oko mogucih dolazaka i zelja nas navijaca.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 jun 2021, 00:20

Sto je i Zrinjski kiksao sa ovim Ibanezom, mislim da je on bas imao visoka primanja. Ticinovic im je dobar igrac.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 02 jun 2021, 00:38

Tema je osvježenje za razliku od glavne.
Srđan Stanić na instagramu u opis stavio "FK Željezničar", da li poslije pojačanja na lijevom beku u vidu Malića dobijamo i pojačanje na desnoj strani ? :kafa:
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 02 jun 2021, 00:53

braco je napisao/la:
01 jun 2021, 16:24

Kjosevski, Behram, Mekić, Bukvić bi se možda mogli dovesti a svi su igrali kod nas

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 02 jun 2021, 14:00

Htio sam na ovu presvetu temu Zaima staviti, a ne na glavnu. Zaime imaj milosti kad budeš igrao protiv nas

slika

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 02 jun 2021, 14:15

ZileZile je napisao/la:
01 jun 2021, 23:53
taha21 je napisao/la:
01 jun 2021, 23:29
Ko sto Braco neki dan napisa na glavnoj temi, najbolje pisati na ovoj temi gdje se ne smije prepucavati niko i omalovazavati neko. Svako svoje misljenje iznosi i mislim da niko do sada nije napadnut ovdje. Bas je lijepo spekulisati oko mogucih dolazaka i zelja nas navijaca.
StrikeWarzone je napisao/la:
02 jun 2021, 00:38
Tema je osvježenje za razliku od glavne.
Naravno ovdje su strogo zabranjene debilane, ovdje vlada drugarska atmosfera i normalna rasprava bez qrčevitih cinizama i sarkazama. I na kraju krajeva ne dođe mi da izvršim suicid ko kad čitam glavnu temu

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 02 jun 2021, 14:55

braco je napisao/la:
02 jun 2021, 14:00
Htio sam na ovu presvetu temu Zaima staviti, a ne na glavnu. Zaime imaj milosti kad budeš igrao protiv nas

slika

:mrgreen:

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 02 jun 2021, 17:35

Gledam malo koji su treneri slobodni. Vala je loš izbor među bh. trenerima. Ima zanimljivih slobodnih trenera među hrvatskim trenerima ali pitanje je koliko su realni:

Bh. treneri:

Bruno Akrapović - mislim da je nerealan s obzirom da mu je karijera u usponu

https://www.transfermarkt.com/bruno-akr ... ainer/5643

Simo Krunić

https://www.transfermarkt.com/simo-krun ... ainer/2741

Zlatan Nalić

https://www.transfermarkt.com/zlatan-na ... iner/55069

Adnan Zildžović

https://www.transfermarkt.com/adnan-zil ... ainer/8974

Hrvatski treneri:

Dino Skender- ima 37 godina, vodio Osijek i Olimpija Ljubljana

https://www.transfermarkt.com/dino-sken ... iner/62910

Damir Burić - vodio Hajduk, Greuter Furth, Admira Wacker, asistent u Werder Bremenu, Leverkusenu i Freiburgu. Nerealan ali neka ga na listi.

https://www.transfermarkt.com/damir-bur ... ainer/1370

Siniša Oreščanin - vodio solidno Hajduk, ove sezone vodio Goricu s kojom se razišao neki dan

https://www.transfermarkt.com/sinisa-or ... iner/55686

Samir Toplak - u HNL-u slovi za najboljeg trenera ekipa kojim je cilj izboriti opstanak. Ove sezone vodio Varaždin i Lokomotivu koju je uspio ostaviti u ligi. Neki dan se razišao sa Lokomotivom.

https://www.transfermarkt.com/samir-top ... ainer/2912

Goran Sablić - o njemu sve znamo, Hajduk II se gasi tako da će i on postati slobodan

https://www.transfermarkt.com/goran-sab ... iner/28937

Zoran Zekić - vodio Osijek, Sheriff i ove sezone mađarski Diosgyor s kojim se razišao. Nerealan s obzirom da je sigurno dobru lovu zarađivao u Osijeku i Sheriffu tako da sumnjam da mu mi možemo ispuniti zahtjeve.

https://www.transfermarkt.com/zoran-zek ... iner/36182

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 02 jun 2021, 17:52

Realno, mi sebi trenutno možemo priuštiti Zildžovića, Nalića, Krunića a još bi tu dodao Starovlaha i Cviku kao moguće opcije.

Iskreno ne bih imao ništa protiv ovih trenera, nije to ono što navijači očekuju ali sigurno mogu ponuditi određeni kvalitet i unaprijediti u odnosu na predhodnike.

Problem je igrački kadar i uigravanje, nemoguće je za mjesec dana uigrati 10 - 15 novih igrača, pogotovo jer ne poznaju jedni druge i ne znaju kako mogu igrati zajedno ofanzivno, defanzivno, ne poznaju mogućnosti drugih. I to je sigurno jedan od najvećih problema sa kojim ćemo se susresti što se tiče sportskog segmenta.

Zekić, Akrapović, Burić - nerealne opcije, sigurno mogu naći angažman vani bez ikakvih problema

Oreščanin - ne vjerujem da ima neke ambicije da dolazi ovamo pogotovo jer je 2 godine pauzirao nakon odlaska iz Hajduka pa preuzeo Goricu i ispustio 15 bodova prednosti nad četvrtim i završio na kraju na petoj poziciji i izgubio Evropu.

Toplak - može raditi u bilo kojem klubu u Hrvatskoj, često izjavi da je ljut jer ga ne zovu veliki klubovi sa većim ambicijama

Skender - mlad, ambiciozan, za malo osvojio titulu sa Olimpijom ali povrede i smanjivanje troškova odnosno rezanje igračkog kadra, pitanje kakve ima ambicije da radi u BiH

Neka moja želja bila bi Simo Krunić ili Nenad Starovlah, mada opet ne bih imao ništa ni protiv ostalih.

NAPADAJ
Kontakt:

Post Postao/la NAPADAJ » 02 jun 2021, 18:41

Znaci proculo se za Cviku, zanimljivo.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 02 jun 2021, 21:20

Ne znam po meni Cviko nije ništa lošiji trener od Nalića. Jedino što Nalić zna pričati o modernom svijetu fudbala, nekakvim tehnološkim pomagalima, applikacijama baš kao i Cerić.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 02 jun 2021, 21:29

1921boy je napisao/la:
02 jun 2021, 21:20
Ne znam po meni Cviko nije ništa lošiji trener od Nalića. Jedino što Nalić zna pričati o modernom svijetu fudbala, nekakvim tehnološkim pomagalima, applikacijama baš kao i Cerić.
Nije losiji, ali su oba losa. Nema sanse da izboris opstanak sa Cvikom pogotovo kad bi on sad kao trebao nesto sastavljati, uigravati. Njega prozivali u reprezentaciji zbog talova i tih radnji. Isto to za Nalica govore. Mozete procitati na temi Slobode samo ukucajte "Nalic" u ono pretrazivanje postova.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 jun 2021, 21:40

Meni je Nalic dobro rijesenje. Ne mogu da ga vidim u nekim kombinacijama talova, neovisno sta navijaci Slobode govore. Upravo je radio dobro sa Slobodom, sto ga oni kao klub nisu mogli da prate, ili sto su vise ocekivali to je vise problem. Nisam nesto za Cviku iskreno, jer mi Nalic djeluje kao savremeniji i vise edukovan trener. Naravno, ako nije moguce nastaviti sa Osimom.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 02 jun 2021, 21:53, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19fkz21, ANamelessGhoul, JuzniVjetar1979, Napaceni87, Orvel i 27 gostiju.