FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Tarpi1234
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Tarpi1234 » 02 jun 2021, 09:08

ZeroStyle je napisao/la:
02 jun 2021, 08:31
Pa da li je moguce da vi ocekujete dobre i mudre poteze od uprave koja je zaposlila **** forumasa koji je pisao protiv njih.Ovo sto se trenutno radi je strasno, mislim da smo trenutno u gorem stanju nego kada je zavrsavala vladavina Selimovica i Kusturice, dugo cemo se mi izvlaciti iz ovih govana, Sabrina i da danas ode, bojim se da je kasno
Ma ja gore nego u zelji..hahahah ovo kao da pisu navijaci zelje..mole boga da vlasnik kluba ode hahahha pa covjecw jesi ti svjestan da Nam ode da bi se ugasili ko vrbanjusa u roku 3 mjeseca ja budala majko draga,ko bi placao ovo sve? Ovo s Namom kasni al.se plati sve opet a da od ode ? Imas pr.u zelji jos oni imaju zemljuu,terene,oni ce to prodati I namiriti sta cemo mi? Kakve gluposti pisete nevjerovatno,kao da u redu cekaju Abramovic,seik Saud, ili vlasnik UAE da nas preuzme..hahhahaha

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 02 jun 2021, 09:09

Ne treba zaboraviti da su vecinom bespotrebno najplaceniji igraci u ligi nas prodali zbog 3 plate . Nek im jedan Inter uvijek bude na pameti. Gdje osvoje ligu i opet klub trazi da oproste plate. Za sve drugo me boli q al od igraca to nisam ocekivao
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

72220
Kontakt:

Post Postao/la 72220 » 02 jun 2021, 09:11

Vrlo koristan podcast sa Hadžijom za nas. Ne treba ga gledati na osnovu toga je li Hadžija kriv ili nije već gledati na način da smo saznali da imamo brojne probleme i da je uprava radila pravo loš posao. Pitanje je da li je do Nama ili do amaterizma uprave ali jasno je ko dan da postoje brojni problemi i da nam treba ozbiljan restart i promjena pristupa u svim segmentima. Mislim da je potrebno osvježenje u menadžmentskoj strukturi jer većina problema svoj korijen ima u menadžmentu što se u konačnici odrazilo na sportski segment.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 02 jun 2021, 09:13

Hadziji ce ponistit ovaj ugovor nakon podcasta. Vise je on rekao nego sto su svi zajedno na onoj konferenciji.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 02 jun 2021, 09:13

Da mi je neko dao klub prije 40 dana i naredio da ga unistim, ne bih mogao gore od ovog, ma ne bi niko
NEMA NAZAD

ZeroStyle
Kontakt:

Post Postao/la ZeroStyle » 02 jun 2021, 09:13

Tarpi1234 je napisao/la:
02 jun 2021, 09:08
ZeroStyle je napisao/la:
02 jun 2021, 08:31
Pa da li je moguce da vi ocekujete dobre i mudre poteze od uprave koja je zaposlila **** forumasa koji je pisao protiv njih.Ovo sto se trenutno radi je strasno, mislim da smo trenutno u gorem stanju nego kada je zavrsavala vladavina Selimovica i Kusturice, dugo cemo se mi izvlaciti iz ovih govana, Sabrina i da danas ode, bojim se da je kasno
Ma ja gore nego u zelji..hahahah ovo kao da pisu navijaci zelje..mole boga da vlasnik kluba ode hahahha pa covjecw jesi ti svjestan da Nam ode da bi se ugasili ko vrbanjusa u roku 3 mjeseca ja budala majko draga,ko bi placao ovo sve? Ovo s Namom kasni al.se plati sve opet a da od ode ? Imas pr.u zelji jos oni imaju zemljuu,terene,oni ce to prodati I namiriti sta cemo mi? Kakve gluposti pisete nevjerovatno,kao da u redu cekaju Abramovic,seik Saud, ili vlasnik UAE da nas preuzme..hahhahaha
Ti si glup ko ****, gdje sam ja spomenuo da zelim da Nam ode?Kakvi spineri sunce ti poljubim

Feridaga
Kontakt:

Post Postao/la Feridaga » 02 jun 2021, 09:16

Svaka ubacena baklja,svako saopstenje,odlazak na trening i svaki jeb..i šamar dobija dodatno na težini. Svaka čast grupi kojij je jedino stalo i koja jedina odrzava ovaj klub u zivotu vec godinama.A ovde pojedinci koji su pisali protiv istih i omalovazavali ljude(ciji sam dio i ja vec vise od 20g)i nazivali svakakvim imenima neka je na cast.Sada gledajte ublehasi ove podkaste presove hvalite pojedince i uprave napusite se kur.a svima nama kome je klub i grupa ispred je,bhenih hadica sabra husrefa itd..pozdrav pacenici

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 02 jun 2021, 09:31

Sad pricati kako vlasnik nista ne ulaze nema smisla. Za nase uslove je to solidno i sposobniji ljudi bi se s tim parama i parama koje oni skupe dodatno prosetali ligom. Mozda bi im da su sposobni na kraju ostalo nesto i na racunu da se ima, a ne ko nasim sto su ostali dugovi i minusi.
E sad da taj vlasnik hoce skontati da bi neko drugi bolje iskoristio te pare ali izgleda ne konta. Sve u svemu nije ni ovo toliko lose kako je bilo nekad bez vlasnika i cekala se titula po 7 godina ali treba teziti boljem i pokusati domacinski trositi pare i izvlaciti maksimum iz ovoga sto imamo

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 02 jun 2021, 09:31

NisamInSajder je napisao/la:
02 jun 2021, 09:05
Zastone je napisao/la:
02 jun 2021, 08:53
Da li ce da danas neki novi cirkus izaci na vidjelo :pinokio:
Hoce li to igraci izaci da ispricaju svoje dogadjaje?
Cekamo sabrinu da kaze ja sam samo direktorica, ne znam.

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 02 jun 2021, 09:33

vinko vrati se
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 02 jun 2021, 09:48

Tarpi1234 je napisao/la:
02 jun 2021, 09:03
Antikloc je napisao/la:
02 jun 2021, 07:42
Upravu treba tjerat **** motkom. Sve do jednog. Ali samo reda radi,jer generalno na njima je 1 % krivice. 99 % je na Namu.
Nam je gori vlasnik i od Amara Osima. Ista kolicina laganja,petljanja i neozbiljnosti. Jedino mu Lutvo fali !
A i to znamo zasto !! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A najgore tek slijedi i dolazi. Uprava i SD isti,kamara nesposobnih i kradljivih uhljeba. Para nema ! I novi trener Talijan,koji o BH fudbalu zna da ovdje igraci imaju dvije noge. Cirkus u najavi !!
Hahhahaah pa ovo nam strumf ne bi zelio a najvise nas mrze..ko sve ima pristup da pise bas nevjerovatno..Nam kriv frajer do sad uplatio vi'se nego I jedan balija poslije rata..radi takvih kao ti da Nam ode volio bih da vidim tvoju reakciju poslije par mjeseci kad budees vidio da nece niko da radi besplatno da legende se ne javljaju,da nema ko platiti prevoz da nemaju nikakvih uslova,da nemaju igraca koji ce igrati besplatno,da nam je Runda I veterani u upravi kluba a nemaju svi skupa 1000 km, da nammje derbi s krupom al.za opstanak ,da nam pojacanja bude iz Hrida..e onda bih volio da prokomentarises da je Nam kriv hahahahhaah cuj Nam kriv
Naravno ,da je Nam kriv. Uostalom sam je to i priznao na presici. Ko,imenuje menadzment,direktoricu,SD,ko odlucuje o svakoj marki ??? Nam !! Ko nije za ovoliko godina omogucio redovno finansiranje ?? Nam !! A kad pominjes pare ,gdje su pare ?? Para nema !! Rasprodajemo najbolje igrace za sicu,da sastavimo kraj s krajem. Igraci igraju mjesecima bez plata i sad nas tuze za plate !!
I ko je za to kriv ?? Pa ,naravno Nam. Mi smo i s Namom ,kokuzluk level 1000. Nama je ova sezona ,borba za opstanak ,u svakom slucaju !! Tako da jbs Nama,treba to tjerati !! Neka proda uloge nekom normalnom investitoru,koji ima pojma o fudbalu i hoce raditi. Mislim da bi on rado njih prodao ali je kreten toliko srozao klub,da su i vrijednosti uloga pale ispod svake vrijednosti,pa trenutno ne moze prodati. A najveci crnjak je ,sto on nije sposoban da vrijednost kluba na bil koji nacin digne i da nas ceka dugo tavorenje i patnja. I da ,za sve je to Nam kriv !!
Na,kraju poslije jos par godina patnje,on ce halaliti pare a mi cemo krenut s livade od pocetka.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 02 jun 2021, 09:51

bordobijeli je napisao/la:
01 jun 2021, 23:56
Madafaka je napisao/la:
01 jun 2021, 23:49
benko21 je napisao/la:
01 jun 2021, 23:36
svi trebaju da idu
a onda donijeti uredbu ko god zeli sjesti u UO donesi pola miliona maraka pa ce se odgovornije ponasati prema istom
a ovako sta me briga ima investitor poslat ce on
To je to. Koja je funkcija ovog Kasuma, šta mi konkretno imamo od njega osim sto je bio Sabrinin advokat na konferenciji za medije. Donesi pare u klub, možemo i mi sa foruma sjediti i čekati kad će Nam poslati pare.
Pa dodju popune CV i odu.
Jahic postao menager godine kao predsjednik FKS a uvalio nam seate.
Hadzija master u Barceloni zavrsio preko kluba
Sabrina po seminarima London, Pariz nagrade sve preko FKS.
Kod nas je uvijek bilo imaš pet-šest važnih funkcija (otprilike predsjednik, direktor, doktor, ministar, sudija i hodža) i ako nisi jedna od tih funkcija nisi ništa a ako jesi jedna od tih funkcija onda si sve.

Stvar je drugačija; skupštini kao vlasniku kapitala je smisleno ne dati sve poluge moći jednoj osobi zato ona bira upravni odbor koji će u njihovom imenu upravljati kapitalom. Upravni odbor je nekakakv kolektivni šef gdje po pravilu svi imaju jednak glas. Kasum je član i predsjednik upravnog odbora ali po dobroj praksi (i vjerovatno po našem statutu takodje) on ne može donositi nikakve ključne, strateške, odluke nego se te odluke donose dogovorom upravnog odbora.

Jedna od takvih odluka je i izbor direktora. Kad je bila press konferencija od tri čovjeka koji su sjedili pored Sabrine tri su bila njena šefa iako nijedan sam ne može ništa odlučiti. Ostalo su bili igrači.

Što se tiče para - probajte nekad. Ne znači to da kada se dogovoriš za posao, pa čak i kada napraviš posao, da je taj posao i naplaćen. Mi smo u godini kad svi pokušavaju zavlačiti sa plaćanjem. Imamo milion i 300KM kratkoročnih potraživanja.

Što se tiče upumpavanja para to ne može Kasum raditi jer to onda izgleda isto kao da ja popravljam tvoj auto. FK Sarajevo je u vlasništvu Nama i ostalih dioničara i postoje mehanizmi kako se u klub može upumpati još para. A to uostalom i nije njegov posao. Ne može svako sve da radi. Njegovo je da u ime skupštine, kao dio izvršnog odbora, strateški upravlja i odlučuje o kapitalu tj. klubu.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 02 jun 2021, 10:02

Posto sam pazljivo slusao interview, da se zakljucit par stvari, koje drasticno mjenjaju sliku, al i demantuju neke stvari i izjave koje su na prasici iznijeli sabrina Kasum..

Hadzic je specificno rekao u FK SARAJEVU SE placa puni doprinos na svaku marku koju uplatimo igracima i uposlenima.

“Ako je igracu 1000 km plata to nije 1000 km vec 1720 km sto ZNACI klubovi kao cekez borac tc zrinjski sb zeljo i drugi imaju kupovnu plateznu moc sa 6m km istu kao FK SARAJEVO SA 10 m km

Takodjer Kad je KASUM dosao i rekao da je na raspolaganju 24/7 ss i sd i pitao sta treba on mu je rekao samo da sredi plate on je rekao ee znas unas to nejde tako.

Koji ce nam **** upravno odbor i ti presjednici ako oni nista ne mogu uradit i nemaju nikakvu moc funkciju

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 02 jun 2021, 10:41

lokalpatriota je napisao/la:
02 jun 2021, 03:03
bordobijeli je napisao/la:
01 jun 2021, 23:51
Kad bolje skontam ovi ljudi sto vode klub su samo maske za javnost, a da neko vuće poteze iz sjene. Ovo postaje triler zapetljano totalno. Oblate čovjeka na presu da je ajveci krivac i onda mu nakon par dana ponude posao :salut:

"volila","htjeo" itd. itd. E Sabrina, Sabrina...
8:19 Nego čije su odluke i čuj hvala Bogu pa više nisu u klubu, 15:18 govorite kako nema para 15.25 aha! I opet ne odgovori na pitanje gdje su pare! 23:55 aha., 25:30 i nadalje govori kako je teška situacija zbog covida, a nigdje odgovora gdje su pare od prodaje, 26:20 govori kako im je velik budžet,a onda na 27:08 opet kaze da nemaju sredstva, 27:15 kako da odradi ako nema sredstava?, 27:08 pravo pitanje, a onda se opet predsjednik UO ubacuje i spominje njihov veliki budžet, 28:28 trebaš u detalje!, 49:30 pitaju je za odgovornost gašenja akademije, a ona priča za rezultate, 51:10 pa zar nisi okrivila "nekog ko nije tu" i opet izbježe pitanje o gašenju škole fudbala, 52:30 ahaaaa šta je sad., 1:05:20 znači vama je normalno da igrači igraju bez plate?, 1:21:50 neće nijedno da odgovori na pitanje, pa se ispituju ko će...
Ništa ne odgovoriše, iskusno izbjegoše odgovore na važna postavljena pitanja kao npr. gdje su pare od prodaje Rahmana i Tatara, ima li gdje vaše krivice ili je sve do SD, gašenje škole fudbala itd. itd.
:salut:

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 02 jun 2021, 10:52

Meni samo nije jasno, da ovi iz uprave nisu u stanju prikupiti neki dodatni novac vec samo cekaju Nama. Svako 6 mjeseci igracima kasni plata. Pa daj rjesi to vec jednom jbt, ako si nesposoban privuci dodatni novac onda dogovori sa Namom, da se prebaci na račun 3 plate unaprijed i to se ne dira dok ne dodjes u ovakvu situaciju, da ti počnu kasniti plate zbog transakcije.
Pa ljudi kao, da vode vrtic a ne profesionalni klub.

Sto se tice Hadzije i njegovog povratka u klub i meni je suludo. Koliko sam skontao on i jos par ljudi ce obnašati funkciju skauta sto znaci, da ce traziti igrace i pratiti ih uzivo te ih ponuditi sportskom direktoru, koji ce onda ici u pregovore sa tim igracem.
Pozdravljam taj dio ako to bude bas tako, jer svaki ozbiljan klub ima svoje skaute. Ali vracanje Hadzije u klub moze znaciti, da on nesto zna vise sto bi trebao i sa tim kupuju njegovu sutnju.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 02 jun 2021, 11:04

Pregledao sam onaj intervju sa Emirom i najvise mi se svidja sto kaze da se Sarajevo uvijek mora boriti za titulu. Nekad se u tom uspije a nekad ne. Ali ne smijemo se zadovoljiti sa 3. ili 4. mjestom ili borbom za te pozicije.
E sad da li cemo se boriti sa akademcima, pojacanjima, strancima, kapitalcima ili kako vec da se zovu nije ni bitno. Bitno je da igraju najkvalitetniji koji mogu osvojiti titulu ili makar biti u borbi za titulu do zadnjeg kola.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 02 jun 2021, 11:08

Znaci mozemo koristiti ponovo onu staru "hadzija reaguj".

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 02 jun 2021, 11:10

ElCartel11 je napisao/la:
02 jun 2021, 10:52
Meni samo nije jasno, da ovi iz uprave nisu u stanju prikupiti neki dodatni novac vec samo cekaju Nama. Svako 6 mjeseci igracima kasni plata. Pa daj rjesi to vec jednom jbt, ako si nesposoban privuci dodatni novac onda dogovori sa Namom, da se prebaci na račun 3 plate unaprijed i to se ne dira dok ne dodjes u ovakvu situaciju, da ti počnu kasniti plate zbog transakcije.
Pa ljudi kao, da vode vrtic a ne profesionalni klub.

Sto se tice Hadzije i njegovog povratka u klub i meni je suludo. Koliko sam skontao on i jos par ljudi ce obnašati funkciju skauta sto znaci, da ce traziti igrace i pratiti ih uzivo te ih ponuditi sportskom direktoru, koji ce onda ici u pregovore sa tim igracem.
Pozdravljam taj dio ako to bude bas tako, jer svaki ozbiljan klub ima svoje skaute. Ali vracanje Hadzije u klub moze znaciti, da on nesto zna vise sto bi trebao i sa tim kupuju njegovu sutnju.
Uparvo zbog toga je i vracen,ovaj potez,ljaganja i tjeranja od strane Sabrine,pa poslije tog istog vratiti,nema ni u kantonalnoj,zalosno,jad i cemer,nek Sabra bude direktorica neke LGBT organizacije nije ona za nesto ozbiljnije.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 02 jun 2021, 11:11

Sabrina > sebija
NEMA NAZAD

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 02 jun 2021, 11:15

Zrinja zeli Jukica ?!
Sarajevo ljubavi moja.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Pitar6785, tuitamo i 60 gostiju.