Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Bosnier
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Bosnier » 15 jan 2011, 18:31

don_burza je napisao/la:Zbog Teveza sam moro kupiti jos jednu kutiju cigara!!!

Prije bi bubreg dao nego loptu!!
Cigan pravi...
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 15 jan 2011, 18:32

slika

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 15 jan 2011, 18:32

don_burza je napisao/la:Zbog Teveza sam moro kupiti jos jednu kutiju cigara!!!

Prije bi bubreg dao nego loptu!!
Baš tako ispada. On je Džeki dod`o kad je mislio dupli pas s njim odigrati.....
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 jan 2011, 18:33

_dreamer_ je napisao/la:Imao sam tremu kao da sam stojim na terenu.

Po meni je uz teveza igrac utakmice! Izborio korner za prvi, briljantno asistirao za drugi. Par fenomenalnih poteza i prodora, onako kako samo on zna... Par odlicnih pasova takodjer.. A sto je najbitnije, otvarao je prostor Tevezu i ostalima, jer je redovno na sebi imao dva igraca... To je ona njegova najveca snaga, i po meni najveci dobitak Manchestera. Protivnik sada jednostavno ne zna odakle prijeti opasnost.

Tevez i Dzeko ce sigurno biti najjaci napadacki tandem u premier ligi, a samim time jedan od najjacih na svijetu!

Bravo majstore, ambasadoru nas! Pusti dusmane nek odvale jezik do poda!
U dosta navrata dvojica cuvala a treci ga napadao 8-)
Samo mi nesto ne moze a a da ne prodje nezapazeno.Dzeko radi svoj posao,ali imam osjecaj da je opet zaglavio sad u Engleski Wolfzburg.Imena jakih koliko hoces,bogat klub,napad jak,lako zabiju gol,ali ga zato nekad lakse i prime.
P.S Hrvati i fudbal ne idu u istu recenicu,sta je nejasno.valjda nogomet i Hrvati. :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 15 jan 2011, 18:35

FCS_Sa je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:DObra igra Dzeke u drugom poluvremenu,steta sto nije dao gol,al aj doce vrijeme i za to..Veoma dobar mec,Wolwes se nije predavao,zasluzili su makar bod,al eto sreco ih nije mazila.Jedino sto me je nerviralo u ovom mec je komentator Spaho,ja debilnijeg komentatora nisam slusao,svima je nama drago zbog Dzeke,al sto covjek moze kenjati da to nije normalno,iritirao me jednostavno..

E meni ovo ide na zivce i too pravo.
Evo ti samo jedan primjer pa ces vidjeti da nisi u pravu.
Nadam se da hledas HRT i ostale hrvatske kanale,idel tebi na zivce kad oni komentatori svrsavaju kad se spomenu DUDU,jao pa dudu,pa dudu,pa **** ih dudu isto ko da je vanzemaljac,a mozes mislit da je njihhov DZEKO,ma hajde svaki bi dres nosio i u crkvu,i u dzamiju,i u sinagogu,e nije druze DZEKO je bosanac i meni je bas dtrago sto je Spahina svaka druga bila DŽEKO
Gledam HRT,i znam da je ovako isto,meni je drago da je Dzeko nas,i sto se danas predstavio u dobrom izdanju,i zelim mu sve najbolje..Al eto ne slazemo se oko komentatora,mene je malo zivciralo to Spahino komentarisanje tekme.Pozz i aj da ne idemo u offtopic.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 15 jan 2011, 18:36

junioR je napisao/la:slika
Mislim da je ovaj što ovdje prati Džeku bio prvi Gost ćevabdžinice Željo u Manchesteru... :lol:
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 15 jan 2011, 18:38

Evo citam malo cityeve forume, te uglavnom svi se slazu da je dzeko odigrao dobro, ocjena koju mu daju je uglavnom 8/10 (sto je otprilike go koji je falio, da bi bilo 10), a takodjer svi se slazu da je Tevez previse sebican, te da je trebao u nekoliko situacija da uposli Dzeku.
Ovo me najvise zanimalo iz razloga sto sam se bojao da smo previse subjektivni, ali ocito da nismo, sasvim smo realni svi. (Naravno pazio sam da citam postove iskusnijih forumasa, koji naravno nisu bosanci :D).
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 15 jan 2011, 18:40

guber90 je napisao/la:Evo citam malo cityeve forume, te uglavnom svi se slazu da je dzeko odigrao dobro, ocjena koju mu daju je uglavnom 8/10 (sto je otprilike go koji je falio, da bi bilo 10), a takodjer svi se slazu da je Tevez previse sebican, te da je trebao u nekoliko situacija da uposli Dzeku.
Ovo me najvise zanimalo iz razloga sto sam se bojao da smo previse subjektivni, ali ocito da nismo, sasvim smo realni svi. (Naravno pazio sam da citam postove iskusnijih forumasa, koji naravno nisu bosanci :D).
ma oni trenutno svrsavaju na njega. Ono sto im se najvise svidja je njegova inteligencija, tehnika i nacin na koji povezuje igru sa tevezom. (kao sto si i sam citao)

Treba imati na umu da je odradio 10tak treninga sa ovim timom, a izgledao je u drugom poluvremenu kao da je tu
pola godine. Bravo majstore, zlatnim koracima ides naprijed!

Ibrahimovich on steroids - the number 5 for wolves was kicking lumps out of him and he just kept at it, his touch is sublime, vision top notch and the icing will be the goals to come.
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 15 jan 2011, 18:41, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 15 jan 2011, 18:41

Ma mene gotovo svi nasi komentatori iritiraju.
Nemaju nimalo profesionalizma.
Imao sam dojam da citavu utakmicu nije znao sta ce pricat, al je problem sto se nije gasio..npr dzeko ovo, dzeko ono, bosna, hercegovina, nije majstor vec velemajstor, pa opet majsto, pa bosna, pa sve u krug.
Treba mu isprintat malo sa interneta o nekim podacima, stadionu, navijacima, povrijedjenim igracima, direktoru, predsjedniku kluba..ma kome i ja pisem :roll:
Svaka cast dijamantu nas, kakva zrelost i smirenost!Nadmasio je sva ocekivanja za debi
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 15 jan 2011, 18:42

Edin je odlično debitovao, gotovo da bolje ne može (jedino da je zabio...). Ali, vremena ima. Pokazao je da se na njega može računati. Izbacivao je igrače, trese ih k'o kruške sa sebe. Otvarao je prostor za svoje suigrače.
Jedini problem za sad je nemogućnost Citijevaca da izvedu korner kako priliči. Na novo će ljudi trebati učiti da ubace na Edina.
Vrlo simpatično se Mancini nasmiješio nakon par njegovih finih kontakata loptom, ko kontajući da nije pogriješio. I, sigurno nije. Imat će Edo šta pokazati ovdje.

Asistencija za Yayu treba da vrte Tevezu prije spavanja, ne bi li i on naučio. Pa, on nije dodao loptu od osnovne škole. :roll: Odličan je igrač, borben, jak, ali ponekad da doda loptu, ne bi mu štetilo.
Sigurno da će, nakon par kola, kad to sve sjedne na svoje, Edin i Carlito biti odličan, ubojit tandem, koji će rušiti sve pred sobom. Posebno se radujem 12. februaru i utakmici protiv Uniteda, ako tad Edin zabije, mogu samo da zamislim kako će ga gotiviti.

Idemo dalje, samo naprijed!
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 jan 2011, 18:42

guber90 je napisao/la:Evo citam malo cityeve forume, te uglavnom svi se slazu da je dzeko odigrao dobro, ocjena koju mu daju je uglavnom 8/10 (sto je otprilike go koji je falio, da bi bilo 10), a takodjer svi se slazu da je Tevez previse sebican, te da je trebao u nekoliko situacija da uposli Dzeku.
Ja sam se bojao ''previse objektivnosti'' sa nase strane.
Nekima komenator vec smeta,nekima ce smetati miris gela na frizu Dzekinom itd.
Ono u smislu,eto kloca...tolike pare a gola nije dao.
Naravno utakmice takvi nisu ni gledali.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 15 jan 2011, 18:45

Ovako ne-Bosanci misle o Dzeki:
i officially am in love with dzeko

Dzeko looks like he's dancing rather than laboring at running. His footwork is breathtaking.

Dzeko looks brilliant.

Dzeko is pure class.

dzeko is fucking magic!m how did he do that

LOL Dzeko is brill. Great touch.

Brilliant pass from Edin, great finish Yaya.

Were going to win the fucking league. I have absolutely no doubt in my mind that about that now. Dzecko was the missing link
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

gibi72
Kontakt:

Post Postao/la gibi72 » 15 jan 2011, 18:47

Ima i ovoga :D

slika
Oni koji ne umiju da vole, neka na Unu dođu - i zavoljeće
Oni koji ne umiju da pjevaju, neka na Unu dođu - i propjevaće
Oni koji ne zbore - prozboriće kraj Une
Oni koji ne čuju - pročuće kraj Une
Oni koji ne vide - progledaće kraj Une!

Ćamil Sijarić

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 15 jan 2011, 18:48

harishp je napisao/la:
Ja sam se bojao ''previse objektivnosti'' sa nase strane.
Nekima komenator vec smeta,nekima ce smetati miris gela na frizu Dzekinom itd.
Ono u smislu,eto kloca...tolike pare a gola nije dao.
Naravno utakmice takvi nisu ni gledali.
Sacekaj, sace @Kimbo :mrgreen:.

Mada sam se i ja toga plasio, ali posto sam ovo sve vidio, morao sam otici vidjeti sta i Citiyevci misle o njemu :D, mada ne bi oni moje misljenje promjenili, nego vise cista znatizelja :D.
Zadnja izmjena: guber90, dana/u 15 jan 2011, 18:51, ukupno mijenjano 1 put.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 15 jan 2011, 18:48

Odlicna igra Edina Dzeke! iznad svih ocekivanja! hem mu je ovo bio debi u Mancesteru,nova liga,novi klub...nije jos uigran,a razvaljivao je,svaka cast! Ovo je Dzeki prva utakmica nakon zavrsetka Bundeslige,tj nakon mjesec dana! Nisam ocekivao da se sa ovakvom lakocom igrati! Dzeko je igrao sa pola snage,vidi se da mu super jaka engleska liga prestavlja izazov i gust! kad udje u svoju pravu formu,kada se uigra sa ekipom,pa City ce svakoj ekipi bez problema zabijati 3 komada..Sto se utakmice tice,Wolwes iako fenjeras odigrao je hrabro ,ma sta hrabro odlicno,zaista prejaka liga,malo sam u prvom poluvremenu gledao Wolfsburg-Bayern,i tek sad vidim koliko je Engleska jaca i dinamicnija liga,jebote ovaj Wolwes bi se u Bundesligi borio za Ligu prvaka! a u Engleskoj je fenjeras... Mancester C. ima zaista prejaku ekipu,ali oni jos nisu uigrani,plus im je falio Silva,koji je uz Teveza njihov glavni igrac! jos kad se vrati Baloteli,City ce imati napad iz snova! opet kazem fali im uigranost,nisu navikli igrati sa 2 napadaca,ali ce brzo to doci na svoje! jos jednom cestitke Edinu na briljantnm debiju u najbogatijem klubu danasnjice! Zaista nisam ocekivao da ce odigrati svih 90 minuta,Mancini ga ocito mnogo cjeni!
p.s. Vidi se da ga navijaci gotive,kako je to lijepo vidjeti,velika je to stvar!

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 15 jan 2011, 18:50

Evo da i malo prokomentarisem o Debiju Edina Dzeke , danas je po meni odigrao solidnu utakmicu s obzirom da je danas debitovao za Manchester City znaci tek prva utakmica i eto pokazao se da je dobar sto je i asistirao Yaya Tureu , steta zalim sto nisam danas vidio gol Edina Dzeke jer bi to bilo sjajno da u debi utakmici postigne gol.. ... Karlos Tevez po meni dobar igrac jedan od najboljih igraca ali on je sebican sto se i pokazalo, pa on zeli sve sam da zavrsi sto mi se ni malo ne svidja takav tip igraca nekako me podsjeca na Ronalda kad je tek dosao u Manchester pa se onda ubrzo sredio...a sad kome se ne svidja komentator ove utakmice zato postoji daljinski upravljac i lagano smanjis i to je to....Meni licno se ne svidja isto ovaj kometator al boze moj nemamo boljeg komentatora na ovoj televiziji..Sve u svemu bravo Dzekoo ti si nas dijamant i cijela Bosna i Hercegovina je uz tebe ...
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 15 jan 2011, 18:54

Bravo Edine, veoma dobro odigrana utakmica, šteta što nije zabio goL, aL' jbg, imao je asisteniciju i to kakvu 8-) + ona dvojica debiLa sto ih je poslao po ćevape kraj aut' linije :lol:

Očekivao sam da ga Mancini pred kraj izbaci, da dobije čovjek kakve ovacije, malo da digne samopouzdanje, al nista od toga...jbg...

P.S.1:Zanima me jel ima negdje, na nekom sajtu, da se ocjenuju igrači poslije tekme (današnje), nešto kao u bundesu??

P.S.2: Komentator je zakon, tako treba, samo naprijed...jeste gledali prošlu sezonu kad je RTL prenosio tekme Tottenhem-a, kako su svršavaLi ona dvoj'ca na Lukicu...

Bravo Spaho!!!
Zadnja izmjena: mandraX, dana/u 15 jan 2011, 18:58, ukupno mijenjano 2 puta.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 15 jan 2011, 18:56

braco i sestre, evo ko hoce da skine drugo poluvrijeme!

http://www.fileserve.com/file/6xhTczF
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 15 jan 2011, 18:58

Dzeko je prerastao ovu englesku ligu....

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 15 jan 2011, 18:58

Principatus je napisao/la:Ovako ne-Bosanci misle o Dzeki:
i officially am in love with dzeko

Dzeko looks like he's dancing rather than laboring at running. His footwork is breathtaking.

Dzeko looks brilliant.

Dzeko is pure class.

dzeko is fucking magic!m how did he do that

LOL Dzeko is brill. Great touch.

Brilliant pass from Edin, great finish Yaya.

Were going to win the fucking league. I have absolutely no doubt in my mind that about that now. Dzecko was the missing link
Dobar je vala, jelde brate... :)

btw, steta za Hoffe...

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, budzak, Google Adsense [Bot], Zra i 36 gostiju.