Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la Devil » 15 jan 2011, 18:07

Odlicna tekma na Eastlandsu.City ponovo nista narocito nije odigrao ali ko te pita pobeda ostvarena.
"Vukovi" prvo poluvreme strasno odigrali,odlicno pokriven svaki deo terena,Stearman za Dzekom gde god ovaj krene,jedini se malo odupirao Tevez koji je k'o nesta pokusavao ali bezuspesno.
Sa druge strane redali su se opasni napadi pred golom Citya,u dva navrata Kolarov sjajno uklizava i izbacuje u korner jednom Toure,ali nisu uspeli da izdrze,nakon jednog pa bezazlenog centarsuta Jarvisa,Kolo veoma lose reaguje i Milijas samo prihvata poklon.
Tada kao City pokusava da krene napred ali i dalje to ne ide,i onda iz nicega jedan korner i uz pomoc Hanesseya i jos jednog igraca "Vukova" Toure nekako pogadja za 1:1.U nastavku furioznih 15-20 minuta Citya koji postizu tri lagana pogodka,te se tada cinilo da je to kraj.No onda opet poprilicno glup potez Lescotta i penal koji Doyle lagano resava.
Tada po meni dva poprilicno cudna poteza Micka vadi Warda i Fletchera a ubacuje defanzivnije igrace Mouyokola i Henrya.No to mu je donelo da dobije neku cvrstinu nazad i da napravi pritisak na zadnju liniju "Gradjana" sto je donelo rezultat pred kraj kada na asistenciju jos jednog rezerviste Bie Zubar prebacuje loptu iza crte.
Dzeko za svoj debi veoma dobro odigrao,prvo poluvreme kao i citava ekipa nigde ga ali u nastavku se razigrao i steta sto nije usla neka lopta.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 15 jan 2011, 18:09

Kolarov i Yaya Toure su strasni igraci.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 15 jan 2011, 18:10

King Kenny je napisao/la:
Rizah je napisao/la:Nadam se da shvatate zašto Mancini igra sa tri zadnja vezna, odbrana katastrofa.
Šteta što Dzeko danas nije igrao, samo se zagrijavao pored aut linije.
Ti to nesto imas protiv Dzeke a Rizo.... :D :?
Vidiš i sam za koga igra :-D
U skok igri me neodoljivo podsjeća na Ngoga :D
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 15 jan 2011, 18:14

miky_hz je napisao/la:Yaya Toure tenk,kad krene u sprint zemlja puca pod njim...stroj zivotami,nikad necu prezalit sto ode iz Barce :cry:
Od veze nastaje problem Yayi je tu po meni zacementirano mesto,po meni trenutno u Top3 zadnjih sveta,zaista nisam ocekivao ovakvu formu od njega
Ovo sam napisao prosle sedmice i sada mi je misljenje jos jace da je mozda i najbolji na svetu,najjaci i najbrzi zadnji trenutno.Mislim da mnogo bolje sada igra nego sto je to bio slucaj u Barci.Kada je presao u City bio mi je veoma preplacen igrac ali iz meca u mec ta preplacenost se sve manje vidi

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 15 jan 2011, 18:16

Rizah je napisao/la:
King Kenny je napisao/la:
Rizah je napisao/la:Nadam se da shvatate zašto Mancini igra sa tri zadnja vezna, odbrana katastrofa.
Ti to nesto imas protiv Dzeke a Rizo.... :D :?
Vidiš i sam za koga igra :-D
U skok igri me neodoljivo podsjeća na Ngoga :D
Pa sta ako igra? Ja navijam za LFC, a posto on nema sanse za titulu, naravno da cu navijati za City zbog Dzeke, sta kazes za debi? :roll: :mrgreen:
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 15 jan 2011, 18:17

Prije svega,odlicna utakmica.Pobjeda Citya nisam ni sumnjao mada su na kraju sami sebi zakomplikovali.Nisam ni sumnja da ce dat gol-dva u drugom poluvremenu.
Odbrana malo pogubljena a wolver pun srece pa im svaki odbitak dodje.
Dzeko odigrao extra dobro,pogotovo drugo poluvrijeme da je dobijao jos lopti vrlo lako je mogao i gol postici.
Tevez posebican ali komu ima sta prigovoriti dao 2 gola.
Yaya :D trkaci stroj(igra poput Rahimica mali i lici na njega :lol: )
Sve u svemu dobra utakmica i pobjeda Manchester Citya.
RIP SALE VILENJAK

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 15 jan 2011, 18:17

Strasno dobra utakmica, pucala me strasna trema pred utakmicu, brinuo se kako ce Dzeko odigrati, hvala bogu sve uzalud, je.bo koju sijedu u kosi, bitno da je nas Dzekson odigrao maestralno. U prvom poluvremenu se utopio u sivilo ekipe, ali nije napravio nijednu jedinu gresku, pasovi pravovremeni i tacni, dobro kretanje, samo sto City ima je.beno skrtih igraca koje treba namlatiti u svlacionici. Drugo poluvrijeme Dzeko kao debitant odigrao fantasticno, dobro je primjetio Spaho, da se oslobodio pocetnog pritiska. Malo ih slao po vapace, malo asisitirao, i kako rece kolega forumas "Zeljovac" pokazao ostalim u timu da se ne isplati biti skrt. Igrajte za tim!!! E sad, zamislite ga poslije nekih 5,6 utakmica, kad bude potpuno fizicki spreman i navikne se na suigrace, te opali Tevezu jednu iza usiju, jer mu kreten nijednom nije dodao.

Jel prenose nasi utakmicu protiv Aston Ville u srijedu ?

GO CITY! :P
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 15 jan 2011, 18:21

Njemu ni Adam Johnson nije dodavao, a to je problem Cityija. Nije sam Tevez. Nema šanse da Mancini poslije ova tri gola u bilo kojoj gostujućoj utakmici krene sa dva napadača. Tevez je prvi Mancinijev izbor.
Samo pravi ste navijači, pošto više nema Misketa i Dzeke u Wolsburgu, sada niko ne navija za njih :lol: nema, najjači ste.
Postoji samo jedan klub, sve ostalo su protivnici.

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 15 jan 2011, 18:24

Rizah je napisao/la:Njemu ni Adam Johnson nije dodavao, a to je problem Cityija. Nije sam Tevez. Nema šanse da Mancini poslije ova tri gola u bilo kojoj gostujućoj utakmici krene sa dva napadača. Tevez je prvi Mancinijev izbor.
Samo pravi ste navijači, pošto više nema Misketa i Dzeke u Wolsburgu, sada niko ne navija za njih :lol: nema, najjači ste.
Cuj da krene sa 1 napadacem :shock: Pa razmisljas li ti malo? 1. na tabeli i da idu u goste bunker igrat :lol: :roll:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 jan 2011, 18:25

@PajaII iliti Rizah,

Molim te prestani sa GLUPOSTIMA. Stvarno samom sebi kopaš jamu gluposti; zar je problem reći:"Pogriješio sam kada sam rek'o da će Džeko biti promašaj?" Tebi izgleda jeste, tako da...No, ono što želim reći je da JA NEĆU tolerisati omalovažavanje NAŠIH igrača, a ti slobodno nastavi sa tom svojom politikom. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 15 jan 2011, 18:26

Rizah je napisao/la:Njemu ni Adam Johnson nije dodavao, a to je problem Cityija. Nije sam Tevez. Nema šanse da Mancini poslije ova tri gola u bilo kojoj gostujućoj utakmici krene sa dva napadača. Tevez je prvi Mancinijev izbor.
Ovo je neka formacija koju ce Mancini gotovo sigurno da forsira tokom nastavka sezone.Dzeko isturen te jedan lutajuci napadac(u ovome slucaju Tevez).Vrlo dobra formacija sa pravim igracima jer se moze igrati i 4-4-2 i 4-3-3 i u zavisnosti od potrebe igras koja ti treba.

e2_ze
Kontakt:

Post Postao/la e2_ze » 15 jan 2011, 18:28

zbog dzeke je tevez 2 puta ostao sam, jednom nije dohvatio loptu glavom, drugi put je dao gol, jednostavno oba stopera krenu na dzeku a tevez se ubaci iza, i da drago mi je sto je arsenal zavrsio sa cityem...

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 15 jan 2011, 18:31

Monolog je napisao/la:@PajaII iliti Rizah,

Molim te prestani sa GLUPOSTIMA. Stvarno samom sebi kopaš jamu gluposti; zar je problem reći:"Pogriješio sam kada sam rek'o da će Džeko biti promašaj?" Tebi izgleda jeste, tako da...No, ono što želim reći je da JA NEĆU tolerisati omalovažavanje NAŠIH igrača, a ti slobodno nastavi sa tom svojom politikom. ;)
Živi bili pa vidjeli.
A to sam ja, imaš me u prijateljima. Nisam Paja, ali će vam se svima na kraju smijati Paja kada bude dokazano da je Bentner postigao više golova od Dzeke u isto odigranih utakmica.
Edine, ti isto kao da si prvi put gledao Cityija pa ne znaš da Mancini igra samo sa jednim špicem i dva krila i tri zadnja vezna.

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 15 jan 2011, 18:32

odes na svaki .hr portal i sta imas procitat... modric dodirno loptu u 70min, tottenham dao go u 82min kaze modric zapoceo akciju :o :o :o

odes na svaki .ba ljudi spustaju dzeku :roll: :roll: :roll:

*EBEM TI DRZAVU I NAROD ! :x :x :x
ser del barça es el millor que hi ha !

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 15 jan 2011, 18:35

Odbrana igra onako lose prvenstveno radi kriminalno losih defanzivnih veznjaka. Ture i Kompani su mi nekako 'sirovi', ali ne mogu se pokazati bolje kada ih Jong, Beri i Ture ostavljaju na ledini. Da su umjesto njih Pike i Pujol, moguce je da bi izgledali jos gore :idea: . Protivnici jako tesko dolaze do Pikea i Pujola, prvenstveno radi jako kvalitetnog veznog reda, koji savrseno igra 'zonu'. Beri mi nikada nije bio tako dobar igrac, misljenja sam da je Siti mog'o naci puno bolje rjesenje na toj poziciji. Trom, spor, nema agresivnosti, los u fazi odbrane, ocajan u fazi napada... Jedino ima kvalitetan pas i 'smirenost', ali to nije dovoljno da bi bio vrhunski igrac. Jong je totalni promasaj, definitivno ne zasluzuje mjesto u prvoj postavi. Ture je vrhunski igrac, ali je i on los u defanzivi kao i predhodna dvojica. Zbog toga protivnik dolazi izuzetno lako do zadnje linije, a u napadu nema nikakve maste i kreativnosti. Da se pitam ( :mrgreen: ), Jong ili Beri bi bili na klupi. Uz to da dodam da su mi Zabaleta i Kolarov prilicno kriticni u defanzivi i da dosta puse po oba boka.

U danasnjoj utakmici jedino Jaja Ture i Tevez zasluzuju dobru ocjenu. Kao sto neko rece, Jaja je ko tenk (i burazer mu je, samo nema kocnice :mrgreen: ), kad krene - rusi sve pred sobom :mrgreen: . Kod Teveza se primjetila najveca zelja za pobjedom, jedini ima kakvu - takvu ideju kada primi loptu. Malo je paradoksalno da se najveci nezadovoljnik u timu iz utakmice u utakmicu najvise trudi. Velika steta za Siti je sto nema domace igrace, iz vlastitog pogana. Prakticno nemaju igrace koji se poistvojecuju sa klubom, koji ce na strance prenjeti tu strast. Ovako mi izgledaju kao legija stranaca, koja je tu da kupi lovu i pobjedi 'ako moze' (onako gospodski, bez 'proljevanja krvi'). Uz to, ekipa nema nikakvu 'filozofiju', nemaju izgradjen sopstveni stil igre... Ustvari imaju, jedini na svijetu igraju sa tri defanzivna vezna :mrgreen: :o .. Mislim da je njima potreban trener sa vizijom, koji ce izgradit 'prepoznatljiv stil' i nekako ostvariti hemiju u ekipi. Al' i Celsi je pros'o kroz slican period, ne sumnjam da ce i Siti jedne godine...

Dzeko je odigr'o korektno, ni dobro ni lose. Mora se priznati da nije im'o pravih lopti (nema ko dodat, Silva na klupi), tako da nije ni mog'o pokazat nesto vise. Ipak, moze dobiti prolaznu ocjenu. Vazno je da je njegova ekipa ostvarila pobjedu u njegovom debiju :) .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 15 jan 2011, 18:35

ne svi, jedini ovaj Rizo, štaš dečko malo iskompleksiran...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 15 jan 2011, 18:40

Molio bi doticnog da ode na neki drugi forum i provocira,ovdje nije ni vrijeme ni mjesto za to!!Posto si veliki strucnjak i dobro se poznajes sa Mancinijem,molio bih te lijepo da ga nazoves i ukazes na danasnjoj i slijedecim losim partijama Dzeke. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 15 jan 2011, 18:45

Rizah je napisao/la:
Monolog je napisao/la:@PajaII iliti Rizah,

Živi bili pa vidjeli.
A to sam ja, imaš me u prijateljima. Nisam Paja, ali će vam se svima na kraju smijati Paja kada bude dokazano da je Bentner postigao više golova od Dzeke u isto odigranih utakmica.
Edine, ti isto kao da si prvi put gledao Cityija pa ne znaš da Mancini igra samo sa jednim špicem i dva krila i tri zadnja vezna.
Pa sta ako igraju tako, ti mislis da ce Teveza stavit na klasicnog spica, a ne na krilo :lol: :lol: Iako bude tako igrao (a cisto sumnjam) stavit ce Dzeku u spica, a Teveza i Ballotellija(Milnera,Johnstona) na krilo !

A to za Bentnera, smijesan si, ne znam sto mu tolko zelis zlo bez ikakvog razloga, vratit ce se na Liverpool, zato **** sa teme, bit cemo sretni i ja i ti, a nece bit banana ;)

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 15 jan 2011, 19:55

Gdje Roman ne dovede Džeku u pm...Neodoljivo podsjeća na Drogbu. Šteta što igra za City a ne neki veliki klub kao ManUtd, Chesela ili Arsenal...U velikom klubu bi mogao osvajati i trofeje, ali valjda će se golovima zadovoljiti...
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 15 jan 2011, 20:02

Rece lik koji sutra mora pisat zadacu
Thomas Müller - Fußballgott

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], boki86 i 1 gost.