Sve transfera sto je bilo islo je preko Zubana, da mi imamo bar 10 Zubana josCunami87 je napisao/la: ↑29 maj 2021, 10:03E nevjerovatno,kako se sve brzo zaboravi,pa samo na transferu Amira klubu je gurnuo nekih 200.000€,bonusi od Amirove plate i svojih procenata.Amir je imao klauzulu na 250.000€,a klub je dobio oko 450.000-500.000€.KANA je napisao/la: ↑29 maj 2021, 09:34Slazem se za Zubana,ma nas iskreno nema vise ko nije razocarao.Lajao je na Misketa gdje je stigao , kad su bili oni sastanci Amar/ Miske dolazio je sa Amarom kontas hoce da I on bude tu da ima neki plan sta I kako daljeCorcaigh je napisao/la: ↑29 maj 2021, 03:01
Nije to bas sve tako bajno i lako. Zuban je prije svega jako pametan i dobar je u poslu kojim se bavi. Medjutim veliki je ziheras. Ne znam odakle bi krenuo pisati ovaj post iskreno ali krenut cu od ovoga sto si napisao da bude sportski direktor. Mislim da bi to bilo ekstra i mislim da nema teoretske sanse. Ekstra zato sto bi nam transfer politiku vjerovatno podigao za nivo i sto bi morao raditi u korist kluba a ne u svoju korist (doci cu do ovoga). Nema sanse zato sto bi morao ostaviti svoje menadzerstvo sa strane.
Ovdje dolazim do poveznice izmedju dvije price pa cu napraviti digresiju i razjasniti nesto. Mozda sam ja veliki ludjak pa bi podredio Zelji sve i usrao svoj zivot zbog njega kao sto i jesam u nekoliko navrata. Vjerovatno mi je zato tesko razumjeti ljude kojima je Zeljo dao apsolutno sve u zivotu a oni biraju sebe umjesto Zelje. Buki i Zuban su dobri primjeri toga.
Subjektivno (sakrit cu ovaj dio, koga bi mogao iznervirati, ko ne zeli da cita subjektivna misljenja iako je ovo forum ili ko ne razumije sta znaci subjektivno neka preskoci)
Objektivno ga razumijem. Sto mu treba da razjebe nesto cime svojoj porodici osigurava zivot radi pozicije u klubu ili jednostavno geste prema klubu ciji ce mu navijac ili “navijac” sutra psovati djecu. Evo ih orgijaju i po vecim legendama. Eh sad da nastavim oko njegovog pomaganja klubu. To iskljucivo zavisi sa koje pozicije gledas i zbog toga sam rekao da je ziheras. Necu pokusati nikoga ubjedjivati da sam ja upravu, bilo bi pogresno jer je stvar ukusa, ali mislim da pogotovo tzv. Misketovci znaju o cemu pricam.
Odveo je on dosta igraca iz Zelje i donio Zelji onako solidan novac i fine procente. Medjutim nije to sve tako bajno. Nije ih uvijek odvodio na fin nacin, a cesto je znao i “zaj.ebati” klub. On ima strasne veze u Turskoj a s turcima znamo svi kako se posluje. Sve posteno pa ko koga zaj.ebe. Nekolicinu igraca je “odveo” za veoma, veoma sitan novac a Zelju je ogradio procentima. Posteno. Ali i nije bas kad znamo da se iz Turske nece, ili nece tako lako prodati. Ako mi ne vjerujete sami pogledajte koji se to igrac prodao i od koga smo zaradili. Eh da, od tog transfera je uzimao novac i od Zelje, pa smo jos manje zapravo dobijali.
Zasto ja ne mogu reci usrao nas je skroz? Zato sto ko zna sta bi bilo da je neki igrac X umjesto za 125 hiljada i 20% iz Turske otisao u recimo Austriju za 250 hiljada i 5%. Ko garantuje da bi se probio? Ja ne. Ali ko garantuje i da ne bi napravio multimilionski transfer i obogatio nas? Evo Memija nije htio da ima posla sa Zubanom. Nije bas najbolje zavrsilo. Ali procentualno je vise igraca koji su otisli na zapad nesto napravilo u odnosu na one koji sj otisli u Tursku.
Za sebe je odlican. Radi dobro sebi, uzima lopatom pare i zna svoj pravac u zivotu, ali taj pravac nije Zeljo i nemojmo se nadati. Bar ne za sada.
PS: Moram naglasiti da se sve sto sam napisao odnosi na period do citavog cirkusa s koronom. Trenutno nemam nikakvog pojma koliko doprinosi Zelji i sta radi vezano za Zelju.a frajer nista osim sto je jednom posudio pare
![]()
Pozdrav
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
-
- Kontakt:
Kao i obicno i iz krajnosti u krajnost.
Za nekog heroj, a za nekog menadzer. Mislim da je za sve legenda zbog gola uhljupima, tu bar nismo podijeljeni.
Realno gledajuci klub je zaradio na Bajic i Amiru.
Zasluga igraca samog i strucnog staba bar su po meni puno vece nego Zubanove. Amir je najbolji i najtalentovaniji igrac u historiji PL koji je sa 18 maestralno igrao. Realno i bez menadzera bi se prodao.
Bajic najbolji nas igrac odmaz iza Amira samo jer je malo stariji. Vodja te vrhunske generacije, koja je bila bolja od Standarda. Kasnije bio u top 5 igraca Turske lige i otisao u Udineze, gdje se pojavljuje sa viskom kg kao Higuain.
Koliko su te stvari do menadzera??
Nije prodao Bogija pa da ga dizemo u zvijezde, nego tad vec ubjedljivo najbolje igrace u BiH. Kao i Viscu prije tog.
Za mene je transfer Anela od puno veceg znacaj, prodali smo momka koji nije ni na 40% amirovog kvaliteta, a za slicne pare.
Izmedju ostalog Zuban je imao i ima pristup nasem OP tako da bukvalno bira djecu. Nije da njemu Zeljo nije valjao.
Za nekog heroj, a za nekog menadzer. Mislim da je za sve legenda zbog gola uhljupima, tu bar nismo podijeljeni.
Zasluga igraca samog i strucnog staba bar su po meni puno vece nego Zubanove. Amir je najbolji i najtalentovaniji igrac u historiji PL koji je sa 18 maestralno igrao. Realno i bez menadzera bi se prodao.
Bajic najbolji nas igrac odmaz iza Amira samo jer je malo stariji. Vodja te vrhunske generacije, koja je bila bolja od Standarda. Kasnije bio u top 5 igraca Turske lige i otisao u Udineze, gdje se pojavljuje sa viskom kg kao Higuain.
Nije prodao Bogija pa da ga dizemo u zvijezde, nego tad vec ubjedljivo najbolje igrace u BiH. Kao i Viscu prije tog.
Za mene je transfer Anela od puno veceg znacaj, prodali smo momka koji nije ni na 40% amirovog kvaliteta, a za slicne pare.
Izmedju ostalog Zuban je imao i ima pristup nasem OP tako da bukvalno bira djecu. Nije da njemu Zeljo nije valjao.
Mi igraca da prodamo sada za 10m eura to nama nista ne znaci, samo bi se u jos vece dugove uvalili.
Ne treba se zamarati, ocito je situacija odlicna cim se niko iz uprave ne oglasava.
Ne treba se zamarati, ocito je situacija odlicna cim se niko iz uprave ne oglasava.
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”
Ubi nas socijalna priča, eto Želji se treba dati sve i ništa ne očekivati nazad. Bilo ko ozbiljan ko želi da pravi posao gleda i sebe u svemu i to je sasvim normalno. Evo meni je skroz normalno da neko dovede sponzora u Želju i ugradi se u to. Daj Bože da mi imamo profesionalce u klubu koji će gledati na to ako Željo bude dobro poslovao i ja ću zaraditi još više. Ali jok, nama je najveća stvar kad neko posudi novac i za to ne uračuna kamatu.
Slazem se 100% nego nisam ja ciljao na ovo ,mene je on razocarao sto je godinama lajao na Misketa, dolazio na sastanke sa Amarom stvorila se ta slika kao da ce zajedno nesto pokusati a nakon svega kad je otisao Miske jednom posudio pare klubu I nigdje gatimpramosavePla je napisao/la: ↑29 maj 2021, 11:16Kao i obicno i iz krajnosti u krajnost.

Bolje je imati Zubanovica kao menadzera nego neka neutralna agencija, koja ce te zavrnuti u nekim momentima. Covjek koji je ipak na neki nacin vezan za klub, iako i radi sa drugim klubovima, igracima. Zeljo, Hadziahmetovic i Bajic su i njemu dosta pomogli, kao sto je i on vratio klubu. Kad imas kvalitetnog mladog igraca onda to ide dosta lakse. Njegova agencija je imala i sledece igrace: Kjosevski, Mujagic, Zeric, Osmanovic, Velic, Hajdarevic, pa se su grohnuli ili se uopste nije iskoristio potencijal. Nije ih sigurno on unazadio, ali ipak pokazuje dosta mogucnosti menadzera. On je tu kad se ima finalni proizvod, i u takvoj fazi je bolje imati njega nego neke druge koji bi ucjenivali klub i slicno. I ja nisam odusevljen sa Turskom kao destinacija, ali sta je tu je, u dosta slucajeva se nema ni izbora, nego se gleda ko najvise nudi.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 29 maj 2021, 12:16, ukupno mijenjano 1 put.
Forum otisao u neku stvar, nema se procitati nista pametno
Kaze gurnuo je Zelji 200 hiljada moze nas **** ako hoceDejan1921 je napisao/la: ↑29 maj 2021, 11:25Ubi nas socijalna priča, eto Želji se treba dati sve i ništa ne očekivati nazad. Bilo ko ozbiljan ko želi da pravi posao gleda i sebe u svemu i to je sasvim normalno. Evo meni je skroz normalno da neko dovede sponzora u Želju i ugradi se u to. Daj Bože da mi imamo profesionalce u klubu koji će gledati na to ako Željo bude dobro poslovao i ja ću zaraditi još više. Ali jok, nama je najveća stvar kad neko posudi novac i za to ne uračuna kamatu.

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
timpramosavePla je napisao/la: ↑29 maj 2021, 11:16Kao i obicno i iz krajnosti u krajnost.

Finansiranje kluba putem pozajmica bez obzira od koga je ogroman uteg oko vrata klubu.Ljudi koji su dali pozajmice se svjesno ili nesvjesno postaju vladari kluba u neg.kontekstu.Znam reci ce neko to je jedini nacin da se vadimo, ja mislim suprotno.Znam da nam je pod hipotekom sjever, tj poslovni prostori , ali sto neko napisa napravis odluku validnu i transparentnu da svi koji obezbjede spon.ugovor za klub po lijeganju novca na racun kluba ima pravo na 8 do 10 posto od ugovora koji je obezbjedio klubu.Potpuno zakonit i validan ugovor i odluka UO.
Neki novac ce se povodom 100 godina kluba skupiti tokom ljeta i jeseni to je sigurno , Valjda ce se i neki igraci koji su vani prodati za koje cemo dobiti neke procente.Nije bas da je sve crno.Samo.taj protok novca koji je neminovan moraju pratiti i raspolagati u najboljem interesu za klub neka nova uprava i neki novi ljudi.Definitivno.
Neki novac ce se povodom 100 godina kluba skupiti tokom ljeta i jeseni to je sigurno , Valjda ce se i neki igraci koji su vani prodati za koje cemo dobiti neke procente.Nije bas da je sve crno.Samo.taj protok novca koji je neminovan moraju pratiti i raspolagati u najboljem interesu za klub neka nova uprava i neki novi ljudi.Definitivno.
iguita je napisao/la: ↑29 maj 2021, 13:39Finansiranje kluba putem pozajmica bez obzira od koga je ogroman uteg oko vrata klubu.Ljudi koji su dali pozajmice se svjesno ili nesvjesno postaju vladari kluba u neg.kontekstu.Znam reci ce neko to je jedini nacin da se vadimo, ja mislim suprotno.Znam da nam je pod hipotekom sjever, tj poslovni prostori , ali sto neko napisa napravis odluku validnu i transparentnu da svi koji obezbjede spon.ugovor za klub po lijeganju novca na racun kluba ima pravo na 8 do 10 posto od ugovora koji je obezbjedio klubu.Potpuno zakonit i validan ugovor i odluka UO.
Samo jedno pitanje: ja nigdje nisam zvanicno vidio da neko trazi ostavku uprave i trenutni ljudi u klubu, znaci da je sve ok.
@Corcaigh, Vecina nasih ljudi ne moze da shvati da igraci iz ove lige ne vrijede nista(da vecina ima mali milion mana) i da oni ne mogu igrati u iole ozbiljnijoj ligi. Da si Mino Raiola, ti na kraju dana, kad se podvuce crta, ipak prodajes igrace iz amaterske BH lige, koja je jedna od najgorih u evropi.
Evo za ta dva igraca(Bajic, Hadziahmetovic) koja su nesto vrijedila i koja smo zahvaljujuci Zubanovicu prodali u Tursku. Prvo Bajic. Prije nego sto je otisao u Tursku, tada se mahalalo da je dosla ponuda iz Lecha za njega u vrijednosti 150-200 hiljada eura. U situaciji kad klub bira izmedju ponude od cca 300 hiljada KM i milion KM logicno je sta ce se odabrati a treba spomenuti da igrac igra za kikiriki. Evo cak da zamislimo i da je otisao u Lech, da je klub pristao na ovu ponudu i da je klub trazio procente od naredne prodaje, zar mislis da bi spori Bajic napravio nesto u evropskom brzom fudbalu?
Jednostavno mi puno precjenjujemo ovu nasu amatersku ligu i mislimo ako neko ovdje dominira da je odlican igrac i da na njemu mozemo milione uzeti. Hocemo milione, avione, kamione a sve, apsolutno sve radimo na mahalski i amaterski nacin.
Svi se previse nafuraju na Dinamo i njihovu prodaju igraca i onda umisle ljudi da i mi mozemo tako raditi. Evo spominje se transfer Majera u Njemacku, cijena minimalno 15 miliona eura. Taj igrac kad ode u Njemacku ce biti na istom nivou kao i tamosnji igraci, odmah ce konkurisati za pocetnu poziciju u svom novom klubu dok neki nas igrac ne bi mogao igrati ni za rezerve tog kluba. Ta ekipa je dovela i Marijana Cavara iz Zrinjskog i ljudi su se zajebali jer su vidjeli koliko nasi igraci zaostaju za modernim fudbalom. Isto kao sto smo mi zajebali AEK i uvalili im za 550 hiljada eura igraca koji jedino sto dobro radi je da fino cita igru a sa loptom je na vi.
Sto se tice Hadziahmetovica, imao je klauzulu u ugovoru od 150 hiljada eura. Bilo ko je mogao ponuditi taj novac i aktivirati klauzulu. Na kraju, zahvaljujuci Zubanovicu je bio transfer od 550 hiljada eura i 20% od naredne prodaje. Sad se spominje njegov transfer od 4 miliona eura i nama bi pripalo jos 800 hiljada eura.
I ja sam bio jedan od onih koji je smatrao da su ova dvojca igraca prodani za male iznose(jer su bili kvalitetni za ovu ligu) i da se moglo i vise uzeti ali onda kad sve skontas i shvatis sve okolnosti mozda je to bilo i realno u tom trenutku..
Evo za ta dva igraca(Bajic, Hadziahmetovic) koja su nesto vrijedila i koja smo zahvaljujuci Zubanovicu prodali u Tursku. Prvo Bajic. Prije nego sto je otisao u Tursku, tada se mahalalo da je dosla ponuda iz Lecha za njega u vrijednosti 150-200 hiljada eura. U situaciji kad klub bira izmedju ponude od cca 300 hiljada KM i milion KM logicno je sta ce se odabrati a treba spomenuti da igrac igra za kikiriki. Evo cak da zamislimo i da je otisao u Lech, da je klub pristao na ovu ponudu i da je klub trazio procente od naredne prodaje, zar mislis da bi spori Bajic napravio nesto u evropskom brzom fudbalu?
Jednostavno mi puno precjenjujemo ovu nasu amatersku ligu i mislimo ako neko ovdje dominira da je odlican igrac i da na njemu mozemo milione uzeti. Hocemo milione, avione, kamione a sve, apsolutno sve radimo na mahalski i amaterski nacin.
Svi se previse nafuraju na Dinamo i njihovu prodaju igraca i onda umisle ljudi da i mi mozemo tako raditi. Evo spominje se transfer Majera u Njemacku, cijena minimalno 15 miliona eura. Taj igrac kad ode u Njemacku ce biti na istom nivou kao i tamosnji igraci, odmah ce konkurisati za pocetnu poziciju u svom novom klubu dok neki nas igrac ne bi mogao igrati ni za rezerve tog kluba. Ta ekipa je dovela i Marijana Cavara iz Zrinjskog i ljudi su se zajebali jer su vidjeli koliko nasi igraci zaostaju za modernim fudbalom. Isto kao sto smo mi zajebali AEK i uvalili im za 550 hiljada eura igraca koji jedino sto dobro radi je da fino cita igru a sa loptom je na vi.
Sto se tice Hadziahmetovica, imao je klauzulu u ugovoru od 150 hiljada eura. Bilo ko je mogao ponuditi taj novac i aktivirati klauzulu. Na kraju, zahvaljujuci Zubanovicu je bio transfer od 550 hiljada eura i 20% od naredne prodaje. Sad se spominje njegov transfer od 4 miliona eura i nama bi pripalo jos 800 hiljada eura.
I ja sam bio jedan od onih koji je smatrao da su ova dvojca igraca prodani za male iznose(jer su bili kvalitetni za ovu ligu) i da se moglo i vise uzeti ali onda kad sve skontas i shvatis sve okolnosti mozda je to bilo i realno u tom trenutku..
Zvanican stav navijacke skupine Manijaci jeste da podrzavaju rad aktuelne uprave i tu se sva prica zavrsava.
Za 2 dana mnostvu fudbalera zavrsavaju ugovori.
Amara ili uprave neka naglase konkretno, u svakom slucaju onda neka cute na lose rezultate i generalno stanje u klubu. Sta se imas zaliti ako podrzavas, također znaci da podrzavaju da ovi prodaju pomocni a to ce tek cirkus da bude.
Mjau !
Vala fakat, ne znam sto ga se citira uopste
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.
delinjo je napisao/la: ↑29 maj 2021, 12:59Kaze gurnuo je Zelji 200 hiljada moze nas **** ako hoceDejan1921 je napisao/la: ↑29 maj 2021, 11:25Ubi nas socijalna priča, eto Želji se treba dati sve i ništa ne očekivati nazad. Bilo ko ozbiljan ko želi da pravi posao gleda i sebe u svemu i to je sasvim normalno. Evo meni je skroz normalno da neko dovede sponzora u Želju i ugradi se u to. Daj Bože da mi imamo profesionalce u klubu koji će gledati na to ako Željo bude dobro poslovao i ja ću zaraditi još više. Ali jok, nama je najveća stvar kad neko posudi novac i za to ne uračuna kamatu.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()