FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

SaNa
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la SaNa » 28 maj 2021, 12:13

zagorski je napisao/la:
28 maj 2021, 12:07
Koja je realna cifra koju cemo uzeti za trio Kova,Dokanovic,Fanimo?
Sta mislite,znaci ne sta je zelja vec sta je realno ovo ljeto?
Kova 800, Peci 1mil, Fanimo 500
This time next year, we'll be millionaires!

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 28 maj 2021, 12:25

SaNa je napisao/la:
28 maj 2021, 12:13
zagorski je napisao/la:
Fanimo 800 ostali OK
U novi boj ...

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 28 maj 2021, 12:48

SaNa je napisao/la:
zagorski je napisao/la:
Kova 500k, Djokanovic 700k, Fanimo 400k
To je po mom maksimum. Korona je dosta snizila cijene igracima.
Znaci eto cca 1.5mil€ za 3 igraca. Zavisi ko ce biti SD pa mozda ispregovara visu cijenu ili postotak sljedeceg transfera.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 maj 2021, 13:00

MaroonBjelave je napisao/la:
27 maj 2021, 20:35
Morto, molim te reci mi, da li si procitao clanak o nama na s..csport i tvoje misljenje. Realno stanje ili dusmanluk autora? Primjetio sam da si malo "stegnut" oko prica o uprave zadnjih dana, pa me zanima neki tvoj osvrt na sve to.
Pročitao sam. Mislim da je u pitanju i jedno i drugo. Samo naivna osoba može povjerovati u priču kako su svi krivi osim Sabrine, posebno kada znamo kakvu funkciju u klubu dotična obnaša. Sa druge strane, nju očito čuvaju i vide/znaju nešto što mi ne. Prepostavljam da je to radi ''dobrih'' izvještaja, boljeg poslovanja i ostalih stvari. Naime, detaljno sam pogledao finansijski izvještaj više puta i mislim da je najbolji još od dolaska Tana, na stranu što smo izdvojili milion maraka više na plate. Od play-offa EL smo dosta zaradili, bilo je tu i sponzora, Nam je više uplatio a i klub zaradio. Ove godine će to biti manje ali eto, rezat će se troškovi svakako pa ćemo vidjeti na čemu smo opet za godinu dana.
Znam da mi kao navijači želimo sve trofeje, grupne faze, prodaju igrača za milionske iznose i da nas ne trebaju zanimati finansije ali koji normalan investitor će poslovati sa 4-5 miliona minusa svake godine? Niko živ i čovjek će samo otići kada vidi da ne ide i onda smo mi svoju priču završili tako da je ovaj posljednji finansijski izvještaj odličan ali je bilo more nekih grešaka. Počevši od transfer politike koja je bila malo reći grozna pa onda do odnosa sa navijačima, prodavati specijalne i limitirane ulaznice faktički pola jednog dana pred derbi itd. Smatram da bi neko drugi mogao izvući mnogo više sa ovim budžetom, neke stvari nisu za foruma pa ću se zaustaviti ovdje ali ja ti garantujem, znači budi siguran da postoje ljudi koji bi mogli izvući mnogo više iz ovoga i to da poslujemo u plusu ili da budemo tu negdje, svake godine.
Mi smo zadovoljni radi novog trofeja i time što smo se izdvojili kao najtrofejniji bosanski klub a ne radi dušmanske priče kako smo kao sad sve zaboravili radi kupa.
Htio sam svakako napisati sadržajan post kada se ovo malo smiri, za koji dan.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 28 maj 2021, 13:07

hz033 je napisao/la:
28 maj 2021, 12:25
SaNa je napisao/la:
zagorski je napisao/la:
Fanimo 800 ostali OK
Za Kovu ima ponuda 300 k plus 30% od narednog transfera.

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 28 maj 2021, 13:20

Jel moguce da su ovako bezobrazni ?

Maksimović: Gol Vranješa u finalu Kupa je regularan, ali šta se može, i sudije su od krvi i mesa
Marko Maksimović, trener banjalučkog Borca, smatra da je njegovoj ekipi poništen regularan pogodak u finalu Kupa Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva.

Trener Borca smatra da je grešku napravio Davor Beljo iz Mostara kada je podigao zastavicu i siglanizirao ofsajd prilikom pogotka Banjalučana, ali Maksimović je pohvalio sudije.

“Iako se desilo ono šta se desilo pohvalio bih suđenje, pogotovo glavnog arbitra Peljte. Naknadnim snimkom se vidjelo da je gol Vranješa regularan, ali šta se sada može. I sudije su ljudi od krvi i mesa, i mogu da pogriješe”, rekao je Maksimović za Glassrpske.com.

Maksimović je istakao da u Borcu nemaju za čime žaliti, s obzirom da je klub daleko premašio ambicije.

“Nemamo za čim da žalimo. Naše želje pred nastavak sezone bile su da igramo finale Kupa i da kroz njega pokušamo doći do međunarodne scene. Međutim, u tom finalu smo igrali za duplu krunu. U klub smo plasmanom u kvalifikacije za Ligu šampiona donijeli pozamašna novčana sredstva, a naši igrači su proljetos pružali odlične partije i tako postali još interesantniji menadžerima”, rekao je Maksimović, dodavši:

“Zato mogu da kažem da sezona nije uspješna nego preuspješna. Vidjelo se to najbolje po slavlju igrača Sarajeva poslije trijumfa u finalu Kupa. Posebno mi imponuje što mi je prišlo deset igrača Sarajeva, čestitalo i reklo da je sve apsolutno zasluženo. Srećan sam zbog toga, presrećan”.

Sarajevo je slavilo u Kupu nakon izvođenja penala (4:1), a posebno je iznenadila odluka Maksimovića da prvo pucaju mladi fudbaleri.

“Poslije završetka utakmice sam pitao igrače ko želi da izvodi penale, a David Čavić i Amar Tahrić su rekli da žele biti među prvima koji će šutirati sa bijele tačke. Bilo je teško u ovakvom sastavu izabrati pet izvođača, jer ne smijemo zaboraviti da su u tom trenutku već ranije sa terena izašli Vranješ, Dejan Meleg i Aleksandar Subić, a da zbog povreda u zapisniku nisu bili Almedin Ziljkić, Goran Zakarić, Donald Mols, Dino Ćorić, Marko Jovanović, Jovo Lukić, koji bi sigurno bili među izvođačima”, dodao je mladi stručnjak na klupi Borca.
Sarajevo ljubavi moja.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 28 maj 2021, 13:34

JavierBosnia je napisao/la:
28 maj 2021, 10:29
Denchi je napisao/la:
28 maj 2021, 09:53
JavierBosnia je napisao/la:
28 maj 2021, 09:51
S Nike na Erreu je blago receno 3 koraka unazad.
Njihov dizajn je takav da igraci u njima izgledaju kao iz proslog stoljeca.
Kelme pravi dosta modernije dresove, umbro, macron.. ali hajde
Ti razmisljas o brendu kao brendu ne o ponudi tehnickog sponzorstva
Zavrsio sam ekonomiju i diplomirao na temu marketinga, tako znam dobro o cemu govorim. Nike je nudio lijepe i kvalitetne dresove, kao i ostatak opreme, a vjerujem da sa finansijske strane i nije bilo nekog blaga.

Da li smatram da se od Erree mogu naci bolje opcije? Da, ali je pitanje jesu li i one i koliko zainteresovane, mada od ovih nabrojanih vjerujem da bi se sa svima mogao sklopiti kvalitetan ugovor.
Sumnjam da ce nama ijedan brend placati velike cifre. Po meni svake godine novi dizajn dresa. Da su sve kategorije u klubu jednako obucene. Da ispostuju kolicinama i to je to. Nismo mi trziste za velike cifre. Po moje neki dogovor oko procenta od prodaje u Shopu...al ko zna mozda su ansi dobro pregovarali :urnebes:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 28 maj 2021, 13:55

sonpenn je napisao/la:
28 maj 2021, 13:20
Jel moguce da su ovako bezobrazni ?

Maksimović: Gol Vranješa u finalu Kupa je regularan, ali šta se može, i sudije su od krvi i mesa
Marko Maksimović, trener banjalučkog Borca, smatra da je njegovoj ekipi poništen regularan pogodak u finalu Kupa Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva.

Trener Borca smatra da je grešku napravio Davor Beljo iz Mostara kada je podigao zastavicu i siglanizirao ofsajd prilikom pogotka Banjalučana, ali Maksimović je pohvalio sudije.

“Iako se desilo ono šta se desilo pohvalio bih suđenje, pogotovo glavnog arbitra Peljte. Naknadnim snimkom se vidjelo da je gol Vranješa regularan, ali šta se sada može. I sudije su ljudi od krvi i mesa, i mogu da pogriješe”, rekao je Maksimović za Glassrpske.com.

Maksimović je istakao da u Borcu nemaju za čime žaliti, s obzirom da je klub daleko premašio ambicije.

“Nemamo za čim da žalimo. Naše želje pred nastavak sezone bile su da igramo finale Kupa i da kroz njega pokušamo doći do međunarodne scene. Međutim, u tom finalu smo igrali za duplu krunu. U klub smo plasmanom u kvalifikacije za Ligu šampiona donijeli pozamašna novčana sredstva, a naši igrači su proljetos pružali odlične partije i tako postali još interesantniji menadžerima”, rekao je Maksimović, dodavši:

“Zato mogu da kažem da sezona nije uspješna nego preuspješna. Vidjelo se to najbolje po slavlju igrača Sarajeva poslije trijumfa u finalu Kupa. Posebno mi imponuje što mi je prišlo deset igrača Sarajeva, čestitalo i reklo da je sve apsolutno zasluženo. Srećan sam zbog toga, presrećan”.

Sarajevo je slavilo u Kupu nakon izvođenja penala (4:1), a posebno je iznenadila odluka Maksimovića da prvo pucaju mladi fudbaleri.

“Poslije završetka utakmice sam pitao igrače ko želi da izvodi penale, a David Čavić i Amar Tahrić su rekli da žele biti među prvima koji će šutirati sa bijele tačke. Bilo je teško u ovakvom sastavu izabrati pet izvođača, jer ne smijemo zaboraviti da su u tom trenutku već ranije sa terena izašli Vranješ, Dejan Meleg i Aleksandar Subić, a da zbog povreda u zapisniku nisu bili Almedin Ziljkić, Goran Zakarić, Donald Mols, Dino Ćorić, Marko Jovanović, Jovo Lukić, koji bi sigurno bili među izvođačima”, dodao je mladi stručnjak na klupi Borca.
Genocidno pleme obraza nema..
Bahati, bahati Željkan!
1946

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 28 maj 2021, 14:18

E svasta ces na ovom forumu procitati, ispade da su vece pare u konferenciji nego ligi prvaka, a Nike za erreu mala maca
NEMA NAZAD

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 28 maj 2021, 14:19

zagorski je napisao/la:
2 miliona eura
Udarat se u guzicu
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 28 maj 2021, 14:19

Denchi je napisao/la:
28 maj 2021, 14:19
zagorski je napisao/la:
2 miliona eura
Udarat se u guzicu
To su nam zadnje zlatne koke.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 28 maj 2021, 14:23

holyman je napisao/la:
28 maj 2021, 14:18
E svasta ces na ovom forumu procitati, ispade da su vece pare u konferenciji nego ligi prvaka, a Nike za erreu mala maca
1 - koeficijent bitan
2 - zavisi od ponude(ako nisi kompleksas pa patis za markama)
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 28 maj 2021, 14:29

Dakle, kao sto sam i mislio. Pravilo za zasticena godista je jako lose. Nikakav napredak, cak je dva koraka u nazad. Prvo, u zapisniku nece vise biti 4 igraca, nego 2. A drugo uslovljavas klubove da mora jedan igrac biti na terenu cijelu utakmicu, kao da je federalna liga, a ne Premijer (gdje se treba igrati najbolji fudbal u drzavi)

Uglavnom, dobro je to upakovao savez klubovi sad mogu staviti samo dva igraca u zapisnik, a ostalo nije bitno. Ali, eto stavili su da jedan mora biti na terenu, pa je to smanjenje sa 4 na 2, zanemareno.U narednom vremenu vjerovatno ide i povecanje broja stranaca u zapisniku...
Zadnja izmjena: NisamInSajder, dana/u 28 maj 2021, 14:31, ukupno mijenjano 1 put.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 28 maj 2021, 14:30

NisamInSajder je napisao/la:
28 maj 2021, 14:29
Dakle, kao sto sam i mislio. Pravilo za zasticena godista je jako lose. Nikakav napredak, cak je dva koraka u nazad. Prvo, u zapisniku nece vise biti 4 igraca, nego 2. A drugo uslovljavas klubove da mora jedan igrac biti na terenu cijelu utakmicu.

Uglavnon, dobro je to upakovao savez klubovi sad mogu staviti samo dva igraca u zapisnik, a ostalo nije bitno. U narednom vremenu vjerovatno ide i povecanje broja stranaca u zapisniku...
Nama bi valjda trebalo ici u prilog ako se okrecemo akademiji 👍

19BordoBijeli46

Post Postao/la 19BordoBijeli46 » 28 maj 2021, 14:37

Ovi roditelji djece iz ŠF i dalje pišu,i nadaju se da će se nešto promjeniti. :rol: :rol: :rol:
A sad neka djeca mala porede se stalno s' nama

bozovic10
Kontakt:

Post Postao/la bozovic10 » 28 maj 2021, 14:39

Dakle, kao sto sam i mislio. Pravilo za zasticena godista je jako lose. Nikakav napredak, cak je dva koraka u nazad. Prvo, u zapisniku nece vise biti 4 igraca, nego 2. A drugo uslovljavas klubove da mora jedan igrac biti na terenu cijelu utakmicu, kao da je federalna liga, a ne Premijer (gdje se treba igrati najbolji fudbal u drzavi)

Uglavnom, dobro je to upakovao savez klubovi sad mogu staviti samo dva igraca u zapisnik, a ostalo nije bitno. Ali, eto stavili su da jedan mora biti na terenu, pa je to smanjenje sa 4 na 2, zanemareno.U narednom vremenu vjerovatno ide i povecanje broja stranaca u zapisniku...
Kako pasa? Dva moraju krenuti, jedan stalno biti na terenu. Moras minimalno jednog imati na klupi jer moze se desiti da se oba koja krenu povrijede ili dobiju crvene kartone. Umjesto 4 minimalno u zapisniku dobijamo 3 minimalno u zapisniku i dva da kecu a jedan stalno igra.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 maj 2021, 14:44

Preglupo pravilno. Tipicne komunističke ucjene. Sta je sljedeće pravilo. Ne smije otici vani prije 28
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 28 maj 2021, 14:47

Svim silama zadrzat Andreja ovo ljeto. Najvecu platu sve mu dat. Jedino njega vidim kao standardnog mladog..
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

bozovic10
Kontakt:

Post Postao/la bozovic10 » 28 maj 2021, 14:49

Bosniacum Lilium je napisao/la:
28 maj 2021, 14:44
Preglupo pravilno. Tipicne komunističke ucjene. Sta je sljedeće pravilo. Ne smije otici vani prije 28
Zasto je glupo. Mi cemo ionako forsirati Akademce i necemo imati nikakvih problema da ga ispostujemo. Godinama klubovi ovi pravilo o broju igraca u zapisniku koriste tako da su bukvalno mladi samo u zapisniku a igraju im starohani. Ovako se klubove tjera da promjene strategiju i da malo vise paznje posvecuju svojim selekcijama. Glupo je sto ne moraju trojica biti stalno u igrim eto sta je glupo.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 28 maj 2021, 14:57

bozovic10 je napisao/la:
28 maj 2021, 14:39

Kako pasa? Dva moraju krenuti, jedan stalno biti na terenu. Moras minimalno jednog imati na klupi jer moze se desiti da se oba koja krenu povrijede ili dobiju crvene kartone. Umjesto 4 minimalno u zapisniku dobijamo 3 minimalno u zapisniku i dva da kecu a jedan stalno igra.
Ja kazem ono sto pise na papiru. Sad ta teorija da moras imati jednog na klupi ukoliko se jedan povrijedi na zagrijavanju, ostaje samo teorija, jer nije pravilo.

U pravilu stoji da moras imati 2 igraca u zapisniku, oba u startnoj postavi, 1 tokom cijele utakmice.

Za razliku od proslog pravila u kojem stoji da u zapisniku moras imati 4 igraca.

Meni je uvijek bolje ovo staro pravilo, razlozi: ovo je PL, liga u kojoj igraju najbolji u drzavi, pa ne mozes nekome kroz pravila odredjivati prvu postavu i to ko ce biti na terenu. Evo primjer, udje neki klub u PL i nema kvalitetnih mladih igraca, a ne mogu ih dovesti, i oni moraju "gurati" dva mlada igraca koji ce praviti greske i izgubit ce na osnovu tih gresaka. A imaju na klupi kvalitetnije igrace nego tu dvojicu.

Moje misljenje je da ne mozes u PL klubovima kroz pravila krojiti sastav. Plus smanjio si broj mladih igraca koji ce biti na klupi.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bosnas_, Fouzi1, MaroonBjelave, miguelramos, Pena, Tatamata1946 i 28 gostiju.