Kova 800, Peci 1mil, Fanimo 500
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- ElCartel11
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Kova 500k, Djokanovic 700k, Fanimo 400k
To je po mom maksimum. Korona je dosta snizila cijene igracima.
Znaci eto cca 1.5mil€ za 3 igraca. Zavisi ko ce biti SD pa mozda ispregovara visu cijenu ili postotak sljedeceg transfera.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pročitao sam. Mislim da je u pitanju i jedno i drugo. Samo naivna osoba može povjerovati u priču kako su svi krivi osim Sabrine, posebno kada znamo kakvu funkciju u klubu dotična obnaša. Sa druge strane, nju očito čuvaju i vide/znaju nešto što mi ne. Prepostavljam da je to radi ''dobrih'' izvještaja, boljeg poslovanja i ostalih stvari. Naime, detaljno sam pogledao finansijski izvještaj više puta i mislim da je najbolji još od dolaska Tana, na stranu što smo izdvojili milion maraka više na plate. Od play-offa EL smo dosta zaradili, bilo je tu i sponzora, Nam je više uplatio a i klub zaradio. Ove godine će to biti manje ali eto, rezat će se troškovi svakako pa ćemo vidjeti na čemu smo opet za godinu dana.MaroonBjelave je napisao/la: ↑27 maj 2021, 20:35Morto, molim te reci mi, da li si procitao clanak o nama na s..csport i tvoje misljenje. Realno stanje ili dusmanluk autora? Primjetio sam da si malo "stegnut" oko prica o uprave zadnjih dana, pa me zanima neki tvoj osvrt na sve to.
Znam da mi kao navijači želimo sve trofeje, grupne faze, prodaju igrača za milionske iznose i da nas ne trebaju zanimati finansije ali koji normalan investitor će poslovati sa 4-5 miliona minusa svake godine? Niko živ i čovjek će samo otići kada vidi da ne ide i onda smo mi svoju priču završili tako da je ovaj posljednji finansijski izvještaj odličan ali je bilo more nekih grešaka. Počevši od transfer politike koja je bila malo reći grozna pa onda do odnosa sa navijačima, prodavati specijalne i limitirane ulaznice faktički pola jednog dana pred derbi itd. Smatram da bi neko drugi mogao izvući mnogo više sa ovim budžetom, neke stvari nisu za foruma pa ću se zaustaviti ovdje ali ja ti garantujem, znači budi siguran da postoje ljudi koji bi mogli izvući mnogo više iz ovoga i to da poslujemo u plusu ili da budemo tu negdje, svake godine.
Mi smo zadovoljni radi novog trofeja i time što smo se izdvojili kao najtrofejniji bosanski klub a ne radi dušmanske priče kako smo kao sad sve zaboravili radi kupa.
Htio sam svakako napisati sadržajan post kada se ovo malo smiri, za koji dan.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Jel moguce da su ovako bezobrazni ?
Maksimović: Gol Vranješa u finalu Kupa je regularan, ali šta se može, i sudije su od krvi i mesa
Maksimović: Gol Vranješa u finalu Kupa je regularan, ali šta se može, i sudije su od krvi i mesa
Sarajevo ljubavi moja.
- feniksptica
- Kontakt:
Sumnjam da ce nama ijedan brend placati velike cifre. Po meni svake godine novi dizajn dresa. Da su sve kategorije u klubu jednako obucene. Da ispostuju kolicinama i to je to. Nismo mi trziste za velike cifre. Po moje neki dogovor oko procenta od prodaje u Shopu...al ko zna mozda su ansi dobro pregovaraliJavierBosnia je napisao/la: ↑28 maj 2021, 10:29Zavrsio sam ekonomiju i diplomirao na temu marketinga, tako znam dobro o cemu govorim. Nike je nudio lijepe i kvalitetne dresove, kao i ostatak opreme, a vjerujem da sa finansijske strane i nije bilo nekog blaga.Denchi je napisao/la: ↑28 maj 2021, 09:53Ti razmisljas o brendu kao brendu ne o ponudi tehnickog sponzorstvaJavierBosnia je napisao/la: ↑28 maj 2021, 09:51S Nike na Erreu je blago receno 3 koraka unazad.
Njihov dizajn je takav da igraci u njima izgledaju kao iz proslog stoljeca.
Kelme pravi dosta modernije dresove, umbro, macron.. ali hajde
Da li smatram da se od Erree mogu naci bolje opcije? Da, ali je pitanje jesu li i one i koliko zainteresovane, mada od ovih nabrojanih vjerujem da bi se sa svima mogao sklopiti kvalitetan ugovor.

Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
E svasta ces na ovom forumu procitati, ispade da su vece pare u konferenciji nego ligi prvaka, a Nike za erreu mala maca
NEMA NAZAD
2 miliona eura
Udarat se u guzicu
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- feniksptica
- Kontakt:
1 - koeficijent bitan
2 - zavisi od ponude(ako nisi kompleksas pa patis za markama)
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- NisamInSajder
- Kontakt:
Dakle, kao sto sam i mislio. Pravilo za zasticena godista je jako lose. Nikakav napredak, cak je dva koraka u nazad. Prvo, u zapisniku nece vise biti 4 igraca, nego 2. A drugo uslovljavas klubove da mora jedan igrac biti na terenu cijelu utakmicu, kao da je federalna liga, a ne Premijer (gdje se treba igrati najbolji fudbal u drzavi)
Uglavnom, dobro je to upakovao savez klubovi sad mogu staviti samo dva igraca u zapisnik, a ostalo nije bitno. Ali, eto stavili su da jedan mora biti na terenu, pa je to smanjenje sa 4 na 2, zanemareno.U narednom vremenu vjerovatno ide i povecanje broja stranaca u zapisniku...
Uglavnom, dobro je to upakovao savez klubovi sad mogu staviti samo dva igraca u zapisnik, a ostalo nije bitno. Ali, eto stavili su da jedan mora biti na terenu, pa je to smanjenje sa 4 na 2, zanemareno.U narednom vremenu vjerovatno ide i povecanje broja stranaca u zapisniku...
Zadnja izmjena: NisamInSajder, dana/u 28 maj 2021, 14:31, ukupno mijenjano 1 put.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Nama bi valjda trebalo ici u prilog ako se okrecemo akademijiNisamInSajder je napisao/la: ↑28 maj 2021, 14:29Dakle, kao sto sam i mislio. Pravilo za zasticena godista je jako lose. Nikakav napredak, cak je dva koraka u nazad. Prvo, u zapisniku nece vise biti 4 igraca, nego 2. A drugo uslovljavas klubove da mora jedan igrac biti na terenu cijelu utakmicu.
Uglavnon, dobro je to upakovao savez klubovi sad mogu staviti samo dva igraca u zapisnik, a ostalo nije bitno. U narednom vremenu vjerovatno ide i povecanje broja stranaca u zapisniku...
- 19BordoBijeli46
Ovi roditelji djece iz ŠF i dalje pišu,i nadaju se da će se nešto promjeniti.

A sad neka djeca mala porede se stalno s' nama
Kako pasa? Dva moraju krenuti, jedan stalno biti na terenu. Moras minimalno jednog imati na klupi jer moze se desiti da se oba koja krenu povrijede ili dobiju crvene kartone. Umjesto 4 minimalno u zapisniku dobijamo 3 minimalno u zapisniku i dva da kecu a jedan stalno igra.NisamInSajder je napisao/la: ↑28 maj 2021, 14:29Dakle, kao sto sam i mislio. Pravilo za zasticena godista je jako lose. Nikakav napredak, cak je dva koraka u nazad. Prvo, u zapisniku nece vise biti 4 igraca, nego 2. A drugo uslovljavas klubove da mora jedan igrac biti na terenu cijelu utakmicu, kao da je federalna liga, a ne Premijer (gdje se treba igrati najbolji fudbal u drzavi)
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Preglupo pravilno. Tipicne komunističke ucjene. Sta je sljedeće pravilo. Ne smije otici vani prije 28
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
- feniksptica
- Kontakt:
Svim silama zadrzat Andreja ovo ljeto. Najvecu platu sve mu dat. Jedino njega vidim kao standardnog mladog..
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Zasto je glupo. Mi cemo ionako forsirati Akademce i necemo imati nikakvih problema da ga ispostujemo. Godinama klubovi ovi pravilo o broju igraca u zapisniku koriste tako da su bukvalno mladi samo u zapisniku a igraju im starohani. Ovako se klubove tjera da promjene strategiju i da malo vise paznje posvecuju svojim selekcijama. Glupo je sto ne moraju trojica biti stalno u igrim eto sta je glupo.Bosniacum Lilium je napisao/la: ↑28 maj 2021, 14:44Preglupo pravilno. Tipicne komunističke ucjene. Sta je sljedeće pravilo. Ne smije otici vani prije 28
- NisamInSajder
- Kontakt:
Ja kazem ono sto pise na papiru. Sad ta teorija da moras imati jednog na klupi ukoliko se jedan povrijedi na zagrijavanju, ostaje samo teorija, jer nije pravilo.bozovic10 je napisao/la: ↑28 maj 2021, 14:39Kako pasa? Dva moraju krenuti, jedan stalno biti na terenu. Moras minimalno jednog imati na klupi jer moze se desiti da se oba koja krenu povrijede ili dobiju crvene kartone. Umjesto 4 minimalno u zapisniku dobijamo 3 minimalno u zapisniku i dva da kecu a jedan stalno igra.NisamInSajder je napisao/la: ↑28 maj 2021, 14:29Dakle, kao sto sam i mislio. Pravilo za zasticena godista je jako lose. Nikakav napredak, cak je dva koraka u nazad. Prvo, u zapisniku nece vise biti 4 igraca, nego 2. A drugo uslovljavas klubove da mora jedan igrac biti na terenu cijelu utakmicu, kao da je federalna liga, a ne Premijer (gdje se treba igrati najbolji fudbal u drzavi)
U pravilu stoji da moras imati 2 igraca u zapisniku, oba u startnoj postavi, 1 tokom cijele utakmice.
Za razliku od proslog pravila u kojem stoji da u zapisniku moras imati 4 igraca.
Meni je uvijek bolje ovo staro pravilo, razlozi: ovo je PL, liga u kojoj igraju najbolji u drzavi, pa ne mozes nekome kroz pravila odredjivati prvu postavu i to ko ce biti na terenu. Evo primjer, udje neki klub u PL i nema kvalitetnih mladih igraca, a ne mogu ih dovesti, i oni moraju "gurati" dva mlada igraca koji ce praviti greske i izgubit ce na osnovu tih gresaka. A imaju na klupi kvalitetnije igrace nego tu dvojicu.
Moje misljenje je da ne mozes u PL klubovima kroz pravila krojiti sastav. Plus smanjio si broj mladih igraca koji ce biti na klupi.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Trenutno korisnika/ca: bosnas_, Fouzi1, MaroonBjelave, miguelramos, Pena, Tatamata1946 i 28 gostiju.