Tristan10 je napisao/la: ↑28 maj 2021, 12:28
ASD je napisao/la: ↑28 maj 2021, 12:17
Jak je i fizički spreman, može puno da trči. Nije brz, to je minus.
Odlično se kreće i zna nanjušiti šansu, slaba realizacija dosta kvari ali valja se znati naći. Bio je najjači u Dinamu po tom pitanju.
Tehnički je odličan.
Ima kod njeg ozbiljnog materijala.
Problem je što je umišljen i glup. To sam još na njegovom debiju za repku rekao.
Dosta se slazem. Jak i spreman, moze puno da trci. Slozio bih se isto da zna da nanjusi sansu, to mi je mozda i najveci adut, i ima solidan pas za poziciju koju igra. Ali upravo mu je minus sto nije brz, i na poziciji koja mu je primarna to je dosta bitno, da je brz, da uzme loptu i prenese je na drugu polovinu terena. On je fakticki box-to-box igrac, a koji igra odbranu kao da je ofanzivni vezni. I to je kljucni problem. Imam osjecaj da je njemu samo u mislima kako ce postici gol ili napraviti neki assist.
Da budem iskren. Iako nije brz, može biti solidan odbrambeni igrač. Po meni ono što je igrao u Dinamu je defanzivno dobro bilo.
Fizička sprema i snaga ga izvlači.
Mislim. On vjerovatno radi puno na treningu, više od većine (barem do dolaska u Torino) što se vidi na njegovoj spremi ali je očito preveliki glupan i mahalaš pa ne vidi realnu sliku svojih mogućnosti.
On nikako ne može biti igrač koji će driblati, biti u prvom planu kada su u pitanju golovi i asistencije. On to ne može. Tijelo mu ne dozvoljava, a i fali tu vica u igri da bi to sve nadomjestio.
Njemu je najbolje da se dozove i da se drži box to box pozicije, gdje će trčati u oba pravca, odrađivati posao iz drugog plana, a pritome raditi na posjedu. To su njegove realne mogućnosti.