Postao/la obiteljskicovjek » 27 maj 2021, 14:56
@venama, @zagor
Nevjerojatno je da mladi i obrazovani ljudi ne prepoznaju šansu, potentnos i izazov u poslu, u kolektivu kakav je FKS trenutno.
Imaš bezrezervnu podršku investitora, veliku slobodu u odlučivanju i nikakvu konkurenciju, mislim na klubove u istom rangu takmičenja.
Umjesto da se okružiš provjerenim ljudima (mora ih biti)
na istom levelu, ti skupiš papaka ko u Čevljanovićima na teferiću oko sebe.
Možemo mi mlatiti praznu slamu o igračima, formacijama, sanjati razne trenere ali dok se ovo gore u upravi ne utegne, od nas hajra nema, sve je uzalud.
Koliko god kasnimo a kasnimo fino, dobro je da svi skupa dižemo svijest, budemo kritični i samokritični.
Još uvijek imamo najbolju startnu poziciju u ligi za napredak.
Siguran sam da u BiH ima pametnih ljudi spremnih da rade, posao koji je izuzetno potentan, pošteno i predano stvarajući nove vrijednosti za klub uporedo unapređujući sebe i ostale. Treba ih naći, neka to bude i sadašnja direktorica ali da radi kako treba a ne kao do sada.
Pa ne traži niko da konstruišu letjelicu za Mars, samo ustrojite to kako treba i radite jeb.
Ova konferencija je bila nešto što je nedostajalo, mislio sam i prije da nešto nije u dure ali ovakav amaterizam ne bi očekivao ni na malo boljoj pijačnoj tezgi.