FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

ZeroStyle
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ZeroStyle » 27 maj 2021, 12:24

Evo vam Pejovica na Bulevaru u elementsu, prica o raskidu, ako se kome tuce

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 27 maj 2021, 12:24

Nam gura Sarajevo koliko može ili tačnije onoliko koliko smatra da je dovoljno a ostatak neka nadje rukovodstvo kluba.
Ide se ka tome da klub bude samoodrživ i nema smisla da sada šalje pare za sve gubitke. Mora se i uprava trznut oko novca, jednostavno da pokažu Namu da nešto rade i da tu ima zelje.
Ja da sam gazda isto bih uradio, izvolite gospodo toliko novca ostalo se sami snadjite. Problem je bio recimo SD lupi pare u neke igrače koji su nepotrebni klubu a što kaže Sabra ne zna ona da li taj igrač valja ili ne, oni samo odobre plaćanje. Svugdje na svijetu imaš promašaje od pojačanja ali je neshvatljivo da se ne dovede na vrijeme tamo gdje škripi pa onda poslije daj šta daš i onda se desi promašaj i minus kao recimo Cmilja
Znao si da ti treba napadač i nisi reagovao, dovedes na kraju Cmilju, daš mu platu a mogao si recimo Hadžića dovesti i ako treba namiriti ali bar bi imao ono što valja i ako bude promašaj ne bi niko krivio SD a ne ovako doveo mačka u vreći koji je non stop na bolovanju.
Eto otišla su dva kloca i nadam se jos kakvom raskidu pa da se krene popunjavati igrački karton. Uz akademce dovedi par igrača da valja i eto te opet favorit za titulu, a realno kada oslobodis budjet i plate od ovih invalida možeš dovesti par igrača da valjaju.
Samo pametno treba odigrati, Mušija ima ponuditi par dobrih igrača za probrati ako ništa ima dobrog beka i napadača :kafa:
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

Red1946
Kontakt:

Post Postao/la Red1946 » 27 maj 2021, 12:31

Sada kad je sezona završena treba uraditi restart ekipe, ugovor ističe 7 igrača i nijedan nije zaslužio produženje istog; Pejović otišao, Jukić i Smiljanić ići na raskid, TSS vidjeti smanjenje plata ugovor do januara 2022, Islamović posudba/raskid, tako da bi ostali na 14 igrača iz ovog rostera, plus TSS- Kurdić i Resić. U skladu sa politikom vlasnika , obzirom da trenutno nema nekih Akademaca osim Ramića i F. Hodžića kvalitetnih dovesti ,ako se ikako može, neki mladi igrači iz Slobode ili Zvijezde,ali da su doista kvalitetni, da ne bude ćorci kao sa oba Hajdarevića iz Slobode, već da budu potencijali na svojim pozicijama. Dovesti do sazrijevanja Akademije par igrača. Čataković prije svega i 2-3 mladih igrača iz Afrike. Ugovore sklapati prema učinku na terenu, tako da igrači budu max motivirani.... Trener najbolje stranac, i riješiti se one nepismene direktorice koja nije nizašta kriva...
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 27 maj 2021, 12:52

Ne ide u istu recenicu samoodrziv klub i vlasnik milijarder. Ako cemo bit samoodrzivi nakon nekog vremena nam ne treba on
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Red1946
Kontakt:

Post Postao/la Red1946 » 27 maj 2021, 13:00

Krste i bofl direktorica pričaju o smanjenju plate, a isplaćene plate i doprinosi na iste u 2020 veće za milionče u odnosu na 2019.
Cirkus....
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 27 maj 2021, 13:03

Ako će klub sistemski raditi ovo je odličan momentum. Dovodiš SD i trenera u ekipu u kojoj za par dana ističe ugovor 6-7 igrača. Znači novi SS ima odriješene ruke da dovodi koga želi a da poslije ne bude "eto nisam bio zadovoljan igračkim kadrom treba mi par prelaznih rokova".

Mislim da imamo najjači kostur ekipe u državi sa dobrim mladim igračima. Škarta se polako oslobađamo, prilika za dobar novi početak.

Nadam se samo da smo shvatili greške i da će klub izaći jači i bolji iz ovog svega.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 27 maj 2021, 13:04

Red1946 je napisao/la:
27 maj 2021, 13:00
Krste i bofl direktorica pričaju o smanjenju plate, a isplaćene plate i doprinosi na iste u 2020 veće za milionče u odnosu na 2019.
Cirkus....
Cirkus brate vidio si i na presici da sve dublje tonu u laz, ne znaju vise ni sta su rekli nit sta su uradili. 4 strane 4 razlicite price
NEMA NAZAD

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 27 maj 2021, 13:05

feniksptica je napisao/la:
27 maj 2021, 12:52
Ne ide u istu recenicu samoodrziv klub i vlasnik milijarder. Ako cemo bit samoodrzivi nakon nekog vremena nam ne treba on
Pa treba neko da te gura da to postane, u našem slučaju je to Nam logično da i on želi da smo samoodrživ klub a ne da pokriva minuse, pa bolje mu je onda u drugi biznis ulagati pare nego da baca u bunar. Nam sada ulaze i pokriva u nadi da će mu se to u budućnosti isplatiti eh sada da li kroz transfere, Evropu ili prodaju kluba to ćemo da vidimo.
Spašeni smo propasti to je najbitnije
Svi smo pomislili kada je došao milijarder u klub da ćemo postati što je PSG u Francuskoj i da ćemo se rasipati parama, qrko sine pljuni i zaradi.
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 27 maj 2021, 13:08

Ko je kriv sto je poslije duple krune i odbrane titule jedini izlaz za klub reorganizacija i restart!?
Zar stvarno neko mora biti toliki imbecil da opravda ovakvo vodjenje kluba?
NEMA NAZAD

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 27 maj 2021, 13:16

holyman je napisao/la:
27 maj 2021, 13:08
Ko je kriv sto je poslije duple krune i odbrane titule jedini izlaz za klub reorganizacija i restart!?
Zar stvarno neko mora biti toliki imbecil da opravda ovakvo vodjenje kluba?
treba se neko suprostavit Namu jel :rol: :urnebes: :bow: :tokralju:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 27 maj 2021, 13:19

holyman je napisao/la:
27 maj 2021, 13:04
Red1946 je napisao/la:
27 maj 2021, 13:00
Cirkus....
Cirkus brate vidio si i na presici da sve dublje tonu u laz, ne znaju vise ni sta su rekli nit sta su uradili. 4 strane 4 razlicite price
igraci su samonicijativno ponudili da im se smanji plata, klub je to odbio. slusajte malo :) haj sto ona ne zna pricat nego ni pojedini ne cuju bas najbolje.

Ovdje se na forumu svrsavalo kad se proculo da su merso i krste prvi ponudili da im se umanji plata a klub odbio, mi se kurcili kako smo jaci od barce
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 27 maj 2021, 13:19

slika

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 27 maj 2021, 13:28

Historicar je napisao/la:
27 maj 2021, 13:19
slika
ho-ho-ho
tjera frajer vijetnamce

e šta napisa za cenera
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 27 maj 2021, 13:30

VenamaHrabrih je napisao/la:
27 maj 2021, 08:25
Još jedna predstava je završena. Sumirati rezultate, izvuči pouke i nastaviti dalje. Sarajevo je više od jedne poluuspješne sezone.
Klub ulazi u korporativni kapitalizam i bit će vrlo teško u narednom periodu održati pozitivan kurs.
Nažalost, kako stvari sada stoje, mi nismo baš zreli za za tu vrstu kapitalizma. Naši su novac shvatili kao sredstvo trošenja, a ne obrtno sredstvo. Tu je suština problema. Novac nije pametno ulagan i reinvestiran, s besprizorno je trošen. Tu je greška direktorice. Nije i ne može biti opravdanje; "nisam znala" i "nije do mene". Tačno je da dovođenje i raskid nisu njen dio posla, ali je isto tako tačno da je njezina prevashodna uloga nabavka i obrt svježeg kapitala, te pravilno reinvestiranje u klub. Odgovori tipa: "ja htjedoh, ali mi ne dadoše", pokazuju da nema konce u svojim rukama i da je Emir vršljao po klubu ko slon u staklarskoj radnji. Rumenigge je sve to aminovao, a Nam daleko. Ona jest poštena žena i najbolja od njih, ali poštenjem ne možeš pravdati svoju popustljivost, aka glupost.
Direktor kluba mora biti ekonomski stručnjak. Računovođa u najmanju ruku. Kakvi seminari, certifikati, đavolje matere... Yebeš ti milione ako ne znaš šta ćeš sa njima. Bolje da su, umjesto onog Cmječanina, kupili dionice zlata, zaradili bi za dva Rahnana i bar četiri i po Tatara. Dakle, ili mora da ode, ili da preuzme konce u svoje ruke. Ako ne zna, ne može, ne umije... nek se kupi koliko danas.
Ista stvar je i za Vinka (otišao je, ali da se takav trener ne ponovi). Neko ko živi u Vijetnamu i ko se baš ne razumije u fudbal, ili bolje reći, nema puno dodirnih tačaka sa igrom i načinom igranja u bh ligi, tebi sa svim mogućim znanjem i iskustvom igranja u toj i takvoj ligi, govori šta bi trebao i ti to prihvataš?!?!? Radi dvije plate?!?!? Onaj ko zna i voli svoj posao i obavčja ga suvereno i sa sigurnošću, nema tog šefa, direktora, hurcapalca koji mu se može petljat u isti. Zato mi se i ne sviđa Petrović, jer on će na sve pristati. Nama treba mlad Vaha Halilhodžić. Neko ko će znat reć odyebi, imat viziju i bit školovan. Zato bih volio, obziram na mogućnosti, drugoligaškog njemačkog, holandskog, austrijskog trenera. Nekog sa vojničkim radnim navikama.
Ako se ide na sistem upravljačkog borda, bez nužnog direktora, nek se ide i na sistem menadžera. Mećimo, Hadžibegić bi obavljao posao SD-a i koordinatora. Direktor, odnosno, koordinator i SD, bit će objedinjen u jednoj osobi. Iskreno se nadam Hadžibegiću. Ekonomski segment bit će komplet prebačen na upravljački bord.
Nadam se samo da ih naši ublehaši opet neće preyebat i zamazivat oči neophodnošću primjene naših nejasnih zakona i "nužnošću" osnivanja nakih podtijela za "uspješno" funkcionisanje kluba.
Od riječi do riječi, sve rečeno je gola istina.
Ovo ponašanje u proteklom periodu u upravi kluba liči na dječje igre u obdaništu.
Nevjerojatno kakav amaterizam, nepoznavanje materije, stihijski rad, gubljenje u vremenu i prostoru.
Svi do jednog (bez novoizabranog up) na čelu sa Namom.
Ova zadnja konferencija ih predstavila u pravom svijetlu.
Pa oni kao da su sad iz "Feromontinga i ne bi željeli ulaziti dublje u problematiku školovanja"
Yebote za šta ljudi primaju platu.
Nejasno je, ovim zakupom stadiona, hoće li se povećati osnov kapitala i kako je to prezentirano Namu.
To je pored gašenja škole i dolaska Ciofija jedino vrijedno što su uradili.
Bez Kapetanovića ništa ovo ne bi bilo ni pokrenuto niti završeno.
Ne znam koliko je upraćeno, bivši gradonačelnik pravi hampu izgleda samo zbog tačke u ugovoru koja se odnosi na PODZAKUP.
Jako bitna stvar je što FKS ima pravo na podzakup.
Za one koji ne znaju, prostorije u sklopu stadiona, FKS može izdati u podzakup trećim licima, sklapati ugovore sa trećim licima o renoviranju, ulaganju, izdavanju itd.
@venama slažem se sa profilom direktora, sd i trenera koji trebaju našem klubu, ali mislim da u nedostatku vremena i plana neće uraditi ništa kako treba i da će potrošiti još vremena koje nemamo na premazivanje.
Ja kao navijač bih pristao na sportske neuspjehe i dvije godine ako bi oni to poredali kako treba, jer znam da iz zdrave osnove rezultati nikako neće izostati.
Na njima je sve a ja lično jedinu nadu pokažem u novoizabrani uo. Imaju li kapacitet, vidjet ćemo ali bez 24-satnog punog angažmana pomenutih nema ništa.
Hajrudin je provjeren i dokazan, o Kasumu ne znam puno a Lemeš malo priča, valjda će više raditi.
Uprite molim vas, vi ste sad nadređeni i direktorici.
Onog Ilievskog još samo Nam doživljava, možda griješim ali on samo platu "redovno" uzima.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 27 maj 2021, 13:55

obiteljskicovjek je napisao/la:
27 maj 2021, 13:30
Još jedna predstava je završena. Sumirati rezultate, izvuči pouke i nastaviti dalje. Sarajevo je više od jedne poluuspješne sezone.
Klub ulazi u korporativni kapitalizam i bit će vrlo teško u narednom periodu održati pozitivan kurs.
Nažalost, kako stvari sada stoje, mi nismo baš zreli za za tu vrstu kapitalizma. Naši su novac shvatili kao sredstvo trošenja, a ne obrtno sredstvo. Tu je suština problema. Novac nije pametno ulagan i reinvestiran, s besprizorno je trošen. Tu je greška direktorice. Nije i ne može biti opravdanje; "nisam znala" i "nije do mene". Tačno je da dovođenje i raskid nisu njen dio posla, ali je isto tako tačno da je njezina prevashodna uloga nabavka i obrt svježeg kapitala, te pravilno reinvestiranje u klub. Odgovori tipa: "ja htjedoh, ali mi ne dadoše", pokazuju da nema konce u svojim rukama i da je Emir vršljao po klubu ko slon u staklarskoj radnji. Rumenigge je sve to aminovao, a Nam daleko. Ona jest poštena žena i najbolja od njih, ali poštenjem ne možeš pravdati svoju popustljivost, aka glupost.
Direktor kluba mora biti ekonomski stručnjak. Računovođa u najmanju ruku. Kakvi seminari, certifikati, đavolje matere... Yebeš ti milione ako ne znaš šta ćeš sa njima. Bolje da su, umjesto onog Cmječanina, kupili dionice zlata, zaradili bi za dva Rahnana i bar četiri i po Tatara. Dakle, ili mora da ode, ili da preuzme konce u svoje ruke. Ako ne zna, ne može, ne umije... nek se kupi koliko danas.
Ista stvar je i za Vinka (otišao je, ali da se takav trener ne ponovi). Neko ko živi u Vijetnamu i ko se baš ne razumije u fudbal, ili bolje reći, nema puno dodirnih tačaka sa igrom i načinom igranja u bh ligi, tebi sa svim mogućim znanjem i iskustvom igranja u toj i takvoj ligi, govori šta bi trebao i ti to prihvataš?!?!? Radi dvije plate?!?!? Onaj ko zna i voli svoj posao i obavčja ga suvereno i sa sigurnošću, nema tog šefa, direktora, hurcapalca koji mu se može petljat u isti. Zato mi se i ne sviđa Petrović, jer on će na sve pristati. Nama treba mlad Vaha Halilhodžić. Neko ko će znat reć odyebi, imat viziju i bit školovan. Zato bih volio, obziram na mogućnosti, drugoligaškog njemačkog, holandskog, austrijskog trenera. Nekog sa vojničkim radnim navikama.
Ako se ide na sistem upravljačkog borda, bez nužnog direktora, nek se ide i na sistem menadžera. Mećimo, Hadžibegić bi obavljao posao SD-a i koordinatora. Direktor, odnosno, koordinator i SD, bit će objedinjen u jednoj osobi. Iskreno se nadam Hadžibegiću. Ekonomski segment bit će komplet prebačen na upravljački bord.
Nadam se samo da ih naši ublehaši opet neće preyebat i zamazivat oči neophodnošću primjene naših nejasnih zakona i "nužnošću" osnivanja nakih podtijela za "uspješno" funkcionisanje kluba.
Ovo ponašanje u proteklom periodu u upravi kluba liči na dječje igre u obdaništu.
Nevjerojatno kakav amaterizam, nepoznavanje materije, stihijski rad, gubljenje u vremenu i prostoru.
Pa oni kao da su sad iz "Feromontinga i ne bi željeli ulaziti dublje u problematiku školovanja"
Nejasno je, ovim zakupom stadiona, hoće li se povećati osnov kapitala i kako je to prezentirano Namu.
Ne znam koliko je upraćeno, bivši gradonačelnik pravi hampu izgleda samo zbog tačke u ugovoru koja se odnosi na PODZAKUP.
Za one koji ne znaju, prostorije u sklopu stadiona, FKS može izdati u podzakup trećim licima, sklapati ugovore sa trećim licima o renoviranju, ulaganju, izdavanju itd.
@venama slažem se sa profilom direktora, sd i trenera koji trebaju našem klubu, ali mislim da u nedostatku vremena i plana neće uraditi ništa kako treba i da će potrošiti još vremena koje nemamo na premazivanje.
Ja kao navijač bih pristao na sportske neuspjehe i dvije godine ako bi oni to poredali kako treba, jer znam da iz zdrave osnove rezultati nikako neće izostati.
Na njima je sve a ja lično jedinu nadu pokažem u novoizabrani uo. Imaju li kapacitet, vidjet ćemo ali bez 24-satnog punog angažmana pomenutih nema ništa.
Hajrudin je provjeren i dokazan, o Kasumu ne znam puno a Lemeš malo priča, valjda će više raditi.
Onog Ilievskog još samo Nam doživljava, možda griješim ali on samo platu "redovno" uzima.
Drago mi je da smo na istoj frekvenciji.
U potunosti se slažem. Ako je cilj zdrav kolektiv na zdravim temeljima i ja bih "žrtvovao" dvije sezone za tako nešto. Problem je, po meni, što kompletna sadašnja struktura, ne razumije vrijednost novca. Svejedno im je da li je to 100.000 ili milion, šta je još jedna nula. Iskreno, ne vidim nikoga od naših ljudi ko ima dovoljno kapaciteta, a da zna upravljati.
Ilijevski figurira ko prašnjav filadendron u ćošku.
Mislim da Sabrina ima taj voljni moment, ali ako će se uklanjati svakom kabadahiji i govoriti; "eto, ja rekla, ali..." kako već rekoh, odmah nek ide. Kakvo odbijanje ostavke?! Ti ako ćeš ići, niko te ne može zaustaviti. Svak se yebe radi sebe, kakvi mandati na raspolaganje i slične peezdarije.
Samo upravljački bord sa strukturom najvećih ulagača i stručni tim koji će se baviti isključivo nogometom. Nešto kao gornji i donji dom.
Vidjećemo, na kraju krajeva. Vrijeme je najbolji sudija.

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 27 maj 2021, 13:59

Dogovor između dvije strane, kako saznajemo, već je postignut i uskoro će se ozvaničiti saradnja između dvije strane.

Errea oprema u svijetu sporta je od 1988. godine, a usluge ove kompanije koristi nekoliko poznatih ekipa.

Od italijanskih klubova Errea je distributor opreme za Parmu i Pescaru, dok u Engleskoj sarađuju sa Norwichem i Queens Park Rangersima.

Također, većinu italijanskih košarkaških klubova oblači ovaj brend, a surađuje i sa nekoliko reprezentativnih selekcije.

Sarajevo je od 2016. godine nosilo opremo Nikea, a ranije se igralo u dresovima Patricka, Umbra, Lotta, Legee i Haada.
Sarajevo ljubavi moja.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 27 maj 2021, 14:01

obiteljskicovjek je napisao/la:
27 maj 2021, 13:30
Sto ne otjeraju tu ublehu Ilievskog? Sto neko rece ako ce Sabrina govoriti rekla sam ili znala sam onda lutko nisi sposobna treba nam covjek koji cim vidi nepravilnosti odreagovati,javiti Namu itd a ne cekati zadnji momenat pa zato si placena podnesi ostavku neopozivu i cao

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 maj 2021, 14:03

Kao što je SportSport.ba najavio, desile su se određene promjene po pitanju pravila zaštićenog godišta, odnosno umjesto četiri u zapisniku, od naredne sezone klubovi će u početnih 11 morati imati dvojicu igraca ispod 21 godine.

Treba svakako istaći da jedan od dva mlada igrača mora biti konstantno u igri...

Uskoro opširnije...
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 27 maj 2021, 14:05

MortemHz je napisao/la:
27 maj 2021, 14:03
Kao što je SportSport.ba najavio, desile su se određene promjene po pitanju pravila zaštićenog godišta, odnosno umjesto četiri u zapisniku, od naredne sezone klubovi će u početnih 11 morati imati dvojicu igraca ispod 21 godine.

Treba svakako istaći da jedan od dva mlada igrača mora biti konstantno u igri...

Uskoro opširnije...
Ma to su sve nebuloze bolje nek rijese sudije,regularnost takmicenja,broj stranaca itd

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 27 maj 2021, 14:06

slika
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, Google Adsense [Bot], juka55, KarlMarx, Kyle88, tovusa84 i 94 gosta.