FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Kamuflazn
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Kamuflazn » 27 maj 2021, 07:13

Od pitanja za seata od 800 000 KM dodje do putnih naloga :urnebes:
u jednom momentu kaze ja ne znam nista, ne mjesam se, do nama su mogli doci svi, u drugom momentu ja sve znam ali ja sam bila protiv, u trecem bez mene se ne moze doci do Nama hahahaha. Gaborka pukla. imana nisam ja evo Bogu mi.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 27 maj 2021, 07:36

Pa jel rekla da je svaki sef sektora,odjela nbt mogao kontaktirati Nama bez njene saglasnosti predstaviti projekat i ako on odobri ona se nije tu nista pitala iako je pisala covjeku da je protiv toga.Ne branim je samo pricam ono sto sam ja razumjeo sa presice,a da laze ne bi izlazila tako i javno yo govorila..Evo Emira,Jahica its itd neka izadju i neka kazu laze..sve se ona pitala.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 27 maj 2021, 07:37

obrijanopile je napisao/la:
27 maj 2021, 05:27
Vink0 je napisao/la:
27 maj 2021, 03:08
Lezba i sva ostala gowna iz uprave koja su ostala, moraju otici! Nema tu puno pametovanja. Sama kaze da je znala da celavo majmunce ne radi dobro a pustila ga je da i dalje radi. Znaci mrsh svi yebem vam najmilije u guzice!
Kazes "lezba" , a ti bi da yebeš, nedefinisano koji spol, u "GUZICE"... :think: Vecina komentara na temi je kao prva tvoja riječ i ova tvoja zadnja rečenica. Ne zna se ko smo, sta želimo i kako želimo, ali se zna da želimo, nešto...
Pročitam dva ili tri posta iznad komentar " e, a gdje smo sad" isto kao da smo ispali iz lige, pa sad, sjetno, tugujemo. Kritikujemo kada treba i ne treba ( mislim da sad i treba kritikovati), napadamo samo da bi se pridružili napadu, vrijedjamo, izmisljamo, a kada treba dati konstruktivan prijedlog, izvaditi kesh. E, tu nas nema... Osvojiš Kup i onda omalovažavaš to tako sto kažemo da nam je dat, pušten i sta vec ne... Nismo osvojili ligu. Ja, i? Je li nam prvi put da je ne osvojimo? Nije. Vise je nismo osvajali, nego sto jesmo.
Da je sve bilo pošteno, ja vam garantujem, da i sa ovako lošom igrom u zadnjoj trećini, mi bi bili prvaci. Nije bilo pošteno! Sto nas nije prestigao, Željo, Zrinjski, Široki? Zato sto oni nisu imali Vicu, Pilava, Čolpu i ostale prodane duše.. Neko je na onoj konferenciji rekao" da je kontaktirao, prije nego je sve ovo počelo sa stimanjem, kantonalni savez i generalnog sekretara da nas zaštiti od toga, lik se nije javio ni dan danas". Sve ovo nije opravdanje za neosvojenu titulu, al' je činjenica da je bilo tako. Osvojili smo Kup, hvala Bogu i na neki način malo popravili sezonu. O upravi ce odlučivati Nam, a ja se nadam da ce uprava biti pametna i završiti ovu krizaljku oko trenera i SD, na vrijeme, a vremena je sve manje. Ostaje da to vidimo u narednim danima....
Ma da on moze vise.**** ne bi bio ovako.ljut i ogorcen na sve pa i ovo jutrosnje sarajevsko sunce.
FK SARAJEVO.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 27 maj 2021, 07:50

Kamuflazn je napisao/la:
27 maj 2021, 07:13
Od pitanja za seata od 800 000 KM dodje do putnih naloga :urnebes:
Gaborka u jednom momentu kaze ja ne znam nista, ne mjesam se, do nama su mogli doci svi, u drugom momentu ja sve znam ali ja sam bila protiv, u trecem bez mene se ne moze doci do Nama hahahaha. Gaborka pukla. Dilda imana nisam ja evo Bogu mi.
meni je najdraza jer ti je babu nabila nogom :D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 27 maj 2021, 08:08

Ne mogu pohvatati ove nove nickove.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 27 maj 2021, 08:08

mma_hz je napisao/la:
27 maj 2021, 07:36
Pa jel rekla da je svaki sef sektora,odjela nbt mogao kontaktirati Nama bez njene saglasnosti predstaviti projekat i ako on odobri ona se nije tu nista pitala iako je pisala covjeku da je protiv toga.Ne branim je samo pricam ono sto sam ja razumjeo sa presice,a da laze ne bi izlazila tako i javno yo govorila..Evo Emira,Jahica its itd neka izadju i neka kazu laze..sve se ona pitala.
Upravo tako 100%.

Tan kad je bio, i presjednik je podtvrdio da nije niskim razgovaro samo Sabrinom. I ona mu je odgovarala za sve. Dok je Nam dao svakom sefu da kominicira direktno sa njim i doveo sabrininu poziciju da bude neka bibliotekarka za formulare.. i samim tim dokazao da nema strategije nema pravca kojim zeli ici.

Nesto ko i zeljovci sto kazu mi imamo 2 super kupa vise od komsija mi smo naj trofejni a to sto taj kup prvo nikakvu vrijednost nema sto se igra samo prvih 4 godine **** to al oni to imaju i to je bitno..

I sto je jos bitnije misle da smo mi glupi i zalupani ko oni prema Amawu i da ce mo radi osvojenog kupa odustat od udruzenja premijer lige grdno se varaju.

Kao sto vec sad spinuju i igraju se zaborava a za 10 godina ce reci da su oni pokrenuli udruzenje, a svi znamo da smo mi prvi pokrenuli okupiki klubove znaci prije korone prije prekida lige ili bilo cega toga slicno i da je upravo njihov klub preuzeo na sebe obavezu za organizaciju nastavka pregovora koju do danas nije pokrenuo.

Takodje njihov klub nije dosao na poziv koji je bio orije 20-30 dana iako im je presjednik dan ranije pristao. Rekli su kao eto necemo sad mi u tom da ucestvujemo jer kao mogli bi ko nama pomoc vec kad se zavrsi prvenstvo.

Borac SARAJEVO je trebalo bit registrovano sa 0:3 i sa brisanjem kartona a mi smo igrali 2:2 i jos crveni karton.

Znaci bilo je prvenstvo ne regularno od tad pa sve vamo..

Zeljo sloboda tc nikad nece pristat na udruzenje jer zeljo jer smo 5 puta u boljoj pozici i oni znaju to da se desi za 100 sledeci godina nebi nas stigli a tc sloboda radi husica u odboru plus travnjak obecan. A sloboda i tc ce bit osigurac borcu

Sarajevo mora animirat sto vise klubova jer ovo je borba za drzavu i bh fudbal a ovi sto razmisljaju ko nojevi zavrsice ko limorad modrica leotar brotnjo orasje itd

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 27 maj 2021, 08:19

obrijanopile je napisao/la:
26 maj 2021, 20:04
Ovo se oko namještanja Kupa od strane pojedini "navijaca" pise vec nekoliko dana. Ovakvim pisanjem dobivaju u oba slučaja. Prva varijanta je da smo zijanili, bilo bi da ne možemo dobiti nastimanu utakmicu, a kada pobjedimo ide prica vidite da je dogovoreno. Ja razumije gnjev zbog izgubljene titule, ali ne razumijem zelju za losim desavanjima da bi i dalje mogli napadati upravu, igrace i koga vec ne.
Ako pogledate kraj utakmice ima momenat gdje, ubleha od trenera Borca, napada Peljtu i mase mu rukama. Da je to dogovoreni, bilo bi rukovanje i idemo dalje. Ja nikoga necu ubjeđivati, vama kojima je nastimana utakmica čestitam pogodili ste, a nama koji smo osvojili Kup čestitam jer volimo klub i radujemo se njegovim uspjesima. Onima sto pisu po fb stranici i napadaju raju koja kaze da je regularna pobjeda, vise sreće drugi put. Nam, ako Bog da, ostaje i nece doci propali Svrakici, Husref , škola AFH je ugašena i nece je ponovo pokrenut, a vi se jedite dokle hoćete. Nadam se da ce uz Boziju pomoc, iduća sezona biti bolja i da ćemo biti pametni u svim segmentima. Cestitam iskrenim navijacima, Namu, igračima, strucnom štabu, upravi i našim sportskim prijateljima osvajanje Kupa Bosne i Hercegovine. Kritičarima svega i svačega, zelim da svake godine pjene, ako Bog da, do Sudnjega dana. Zivjeli :bih: :bih:
Hvala druze ili ti gospodine :thumbup: :thumbup: :salut:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 27 maj 2021, 08:21

Kao sto je 'vlasnik' rekao na konferenciji : glavni krivac je on ! Znaci 99 % krivice je do Nama. On je apsolutno neozbiljan i nekonkretan investitor i sve je do njegove neozbiljnosti a nama je ostala bacena kost da se tucemo oko sitnica.
Sabrina je sasvim zadovoljavajuca na svom mjestu,radi svoj posao,lojalna je i postena. A takve osobine se u Bosni ne nalaze !
Trener Vinko je bio sasvim OK. Dok je imao dobar tim,razvaljivao je. Kad su mu razjebali tim nista vise nije mogao,jer je trener a ne cudotvorac. I nije istina da je bio za odlazak Benje i Rahe. Uz pritisak aminovao je odlazak Rahe ali da Benjo ostane,onda su mu priredili igranku i otisao je i Benjo. A ko je Benjo u ovoj ekipi znace oni koji su gledali prijateljsku protiv Levskog. Prvo poluvrijeme ,bez Benje-patnja ,jalovost,bezidejnost isto ovo proljece,drugo poluvrijeme s Benjom,razvaljivanje,Levski na koljenima. To mi amateri vidimo a kamoli Vinko. On se bunio ali nije imao muda da da otkaz ili ultimatum. Sutio je i trpio zbog par platica,sto mu se na kraju obilo o glavu.
Emir jeste smrad i jednostavno nije kalibar za stvaranje ' evropskog kluba' ali da je imao dovoljno novca,realizovao bi par transfera,s kojima bi ovu jadnu kukuruz ligu prepisali.
Tu dolazimo do glavnog problema : neozbiljnosti investitora. Za dvije godine koliko je tu,nije nasao nacin da novac bude stalno na raspolaganju 24/7. On bi da vodi klub a novac se salje ,po sistemu ,kao da ga salje tetka iz Vijetnama . Tako se ne posluje.
Igraci i uposlenici moraju primati plate na mjesecnoj bazi,sto se ostvari time da je na racunu uvijek dovoljno novca 24/7 a osim plata ,da se ima za transfere i intervencije. Sa velikim igracima i zvijezdama,uvijek treba para i intervencija. Kad se Tatar poceo buniti,da si mu bacio sto hiljada KM i rekao idi si kupi nesto. Sad bi bili prvaci,s 20 bodova razlike. A ovako si potrosio vise od toga na Cmiljanica i Mesanovica i imas kitu.
Nam ako zbog zakona ne moze ozvaniciti FKS kao firmu,treba onda otvoriti neku firmu u BiH,gradzevinsku ( to mu je fah ) uglavnom,da se novac moze normalno prabacivati i normalno raspolagati. A pravit 'evropski klub' i pištat kako u tom trenutku nemas para ( i to neku sicu ) je malo nego reci neozbiljno.
Drugi vid 'gazdine' neozbiljnosti su ovi glavni uposlenici i sistem upravljanja klubom. Ne moras se ti razumjeti u fudbal ali s parama itekako mozes postaviti ljude koje se razumiju i ljude koje ce kontrolisati finansijske tokove i troskove.
Nedostatak vizije i ozbiljnosti 'investitora' su nas krucijalni problem a sve ostalo prevazilazi iz toga.

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 27 maj 2021, 08:22

NisamInSajder je napisao/la:
27 maj 2021, 02:24
Ahmoveliki je napisao/la:
27 maj 2021, 02:06
Zip je napisao/la:
26 maj 2021, 22:12

Spremite 12 miliona(mada sada je cijena veca)
Na osnovu cega je cijena veca ?
Realno, cijena zbog ovog duga moze biti samo manja. Jeste imas sad i taj stadion na zakupu, ali opet 5 plata kasnis i jos dug na poreznoj.
Ne kasnis 5 plata a i to sto se kasni ce biti isplaceno u narednih 5 dana. Imas stadion sa kojim 45 godina mozes raditii sta hoces. Imas trening centar u Butmiru minimalno jos 25 godina(+15), prostorije u najskupljoj ulici u gradu i ekipu koja je osvojila 4/5 trofeja. Ti mozda nebi dao ni milion, a neko drugi bi mozda i mnogo vise.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 27 maj 2021, 08:25

Još jedna predstava je završena. Sumirati rezultate, izvuči pouke i nastaviti dalje. Sarajevo je više od jedne poluuspješne sezone.
Klub ulazi u korporativni kapitalizam i bit će vrlo teško u narednom periodu održati pozitivan kurs.
Nažalost, kako stvari sada stoje, mi nismo baš zreli za za tu vrstu kapitalizma. Naši su novac shvatili kao sredstvo trošenja, a ne obrtno sredstvo. Tu je suština problema. Novac nije pametno ulagan i reinvestiran, s besprizorno je trošen. Tu je greška direktorice. Nije i ne može biti opravdanje; "nisam znala" i "nije do mene". Tačno je da dovođenje i raskid nisu njen dio posla, ali je isto tako tačno da je njezina prevashodna uloga nabavka i obrt svježeg kapitala, te pravilno reinvestiranje u klub. Odgovori tipa: "ja htjedoh, ali mi ne dadoše", pokazuju da nema konce u svojim rukama i da je Emir vršljao po klubu ko slon u staklarskoj radnji. Rumenigge je sve to aminovao, a Nam daleko. Ona jest poštena žena i najbolja od njih, ali poštenjem ne možeš pravdati svoju popustljivost, aka glupost.
Direktor kluba mora biti ekonomski stručnjak. Računovođa u najmanju ruku. Kakvi seminari, certifikati, đavolje matere... Yebeš ti milione ako ne znaš šta ćeš sa njima. Bolje da su, umjesto onog Cmječanina, kupili dionice zlata, zaradili bi za dva Rahnana i bar četiri i po Tatara. Dakle, ili mora da ode, ili da preuzme konce u svoje ruke. Ako ne zna, ne može, ne umije... nek se kupi koliko danas.
Ista stvar je i za Vinka (otišao je, ali da se takav trener ne ponovi). Neko ko živi u Vijetnamu i ko se baš ne razumije u fudbal, ili bolje reći, nema puno dodirnih tačaka sa igrom i načinom igranja u bh ligi, tebi sa svim mogućim znanjem i iskustvom igranja u toj i takvoj ligi, govori šta bi trebao i ti to prihvataš?!?!? Radi dvije plate?!?!? Onaj ko zna i voli svoj posao i obavčja ga suvereno i sa sigurnošću, nema tog šefa, direktora, hurcapalca koji mu se može petljat u isti. Zato mi se i ne sviđa Petrović, jer on će na sve pristati. Nama treba mlad Vaha Halilhodžić. Neko ko će znat reć odyebi, imat viziju i bit školovan. Zato bih volio, obziram na mogućnosti, drugoligaškog njemačkog, holandskog, austrijskog trenera. Nekog sa vojničkim radnim navikama.
Ako se ide na sistem upravljačkog borda, bez nužnog direktora, nek se ide i na sistem menadžera. Mećimo, Hadžibegić bi obavljao posao SD-a i koordinatora. Direktor, odnosno, koordinator i SD, bit će objedinjen u jednoj osobi. Iskreno se nadam Hadžibegiću. Ekonomski segment bit će komplet prebačen na upravljački bord.
Nadam se samo da ih naši ublehaši opet neće preyebat i zamazivat oči neophodnošću primjene naših nejasnih zakona i "nužnošću" osnivanja nakih podtijela za "uspješno" funkcionisanje kluba.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 27 maj 2021, 08:32

kakvi smo mi ljudi ,tacno ja rekoh fudbalski i sportski neobrazovani.
jedan govori kako investitor nije ozbiljan,drugi pogadja cijenu kluba,treci govori kako je sabrina dobra osoba,cetvrti kako je kasum jeidni koji valja,peti kako je ovo dobra sezona i pored neuspjeha jer imamo kup...

U NAJVAZNIJOJ SEZONI DO SAD MI SMO ILI PRODALI ILI PROKOCKALI TITULU,13 BODOVA NA POLUSEZONI I NA KRAJU LJUDI KOLO PRIJE KRAJA SLAVE TITULU,LJUDI KOJI SU BILI TAD U KLUBU I SAD SU,DOKAZALI SU DA NE MOGU,STA JOS UVIJEK RADE NE ZNAM

Sinoc treneri u finalu evropske lige u 120oj minuti uvode svoje iskusne igrace i vade one koji nece sutati penale,a u kupu BiH covjek vadi kapitena pred sutiranje penala i daje djeci da sutaju s tim da najboljeg igraca odmara a sezona zavrsila
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 27 maj 2021, 08:33

Historicar je napisao/la:
27 maj 2021, 01:43
Saban123 je napisao/la:
27 maj 2021, 01:25
Sta mislite hocemo li računati na Cmiljanica u sljedećoj sezoni ili neki raskid ugovora?
Raskinuti koliko sutra, nema tu puno price.
Sa ovom povredom ahilove tetive on je zavrsio profesionalnu karijeru. Neznam ni jednog sportistu da je se ozbiljno bavio sportom poslije operacije :nene:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 27 maj 2021, 08:36

@MortemHz
Fali ti jedna zvjezdica na avataru :kafa:
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 27 maj 2021, 08:47

i na sto sam poseban sve ove godine i ove su Horde Zla,momcima svaka cast,prepoznaju problem i rjesavaju ga.
Kad vidim kone koliko padaju i koliko ih svi sramote a navijaci ni mukaet ,kao da ih zaboli ona stvar za sve a 9 godina bez titule,kao da su se predali.Pa ultrasi uletise svojima na stadion nakon samo nekoliko losih partija
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 27 maj 2021, 08:49

donDondon je napisao/la:
27 maj 2021, 08:47
i na sto sam poseban sve ove godine i ove su Horde Zla,momcima svaka cast,prepoznaju problem i rjesavaju ga.
Kad vidim kone koliko padaju i koliko ih svi sramote a navijaci ni mukaet ,kao da ih zaboli ona stvar za sve a 9 godina bez titule,kao da su se predali.Pa ultrasi uletise svojima na stadion nakon samo nekoliko losih partija
A dobro oni su kao navijaci "udruga jednog lica" ili ti ga zulu ratnici.Mogu pricati,srati sta hoce,akcijati bla bla ali to je istina ma koliko se uvjeravali u suprotno.
FK SARAJEVO.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 27 maj 2021, 09:01

Faruka Hadzibegica za SD!
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 27 maj 2021, 09:03

zagor1987 je napisao/la:
27 maj 2021, 00:47
Zip je napisao/la:
27 maj 2021, 00:44
zagor1987 je napisao/la:
27 maj 2021, 00:37

Sta je poenta tvog pisanja? Meni je FK Sarajevo prioritet i bio sam na strani uprave i branio je jer sam mislio da su imali dobrih poteza al ovo sad je uzas i da imalo obraza imaju neki od njih ujutru bi napustili klub nit znaju nit umiju i tu je kraj price
To su cinjenice.
4/5 trofeja u zadnje tri godine FKS je osvojio.

A peti trofej smo izgubili, a imali veliku bodovnu prednost koju ni dan danas ne znam kako smo to uspjeli da uradimi.
Dobro bi bilo za promjenu da ispred svega stavis Sarajevo da tako gledas mnoge stvari bi ti jasnije bile ovako se samo klub vrti u krug bez napredka koji smo trebali imat
Meni je jedino i interes samo Sarajevo, za razliku od mnogih ovde. Ti si korektan forumas, na tebe se ovo ne odnosi.

To sto neko kaze "insajdersku" i kao da se neke kriminalne radnje rade, a znas da to dolazi od ljudi kojima je sujeta povredjena tjersnjem husra, nije nuzno 100% istina.

Ja imam svoje misljenje, toga se drzim.

Nam je bitan, on ako se povuce(a mislim da nece jer je ulozio fine pare a da bi prodso klub, klub ne smije biti kao u doba virsli) najebali smo.

Sva ova sda hajka u zadnje vrijeme mi govori da ovo nisu cista posla. I ja iza toga nikad necu stati dokle god imamo jednu osobu koja investira i odredjuje kako ce biti.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 27 maj 2021, 09:03

Aaaaa pa dajte vise sportskog koji vam je. Zamisli ostavis Dzenu jos mu das i ovlasti SD. Top
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 27 maj 2021, 09:04

robertkosar je napisao/la:
27 maj 2021, 08:33
Historicar je napisao/la:
27 maj 2021, 01:43
Saban123 je napisao/la:
27 maj 2021, 01:25
Sta mislite hocemo li računati na Cmiljanica u sljedećoj sezoni ili neki raskid ugovora?
Raskinuti koliko sutra, nema tu puno price.
Sa ovom povredom ahilove tetive on je zavrsio profesionalnu karijeru. Neznam ni jednog sportistu da je se ozbiljno bavio sportom poslije operacije :nene:
Izvinite što se miješam, ali Cmiljanić nema povredu, nego hroničnu upalu Ahilove tetive (tendovaginitis, tenditis, tendosinovitis).
To je degenerativna promjena koja se očituje ili zadebljanjem tetivne ovojnice, ili skraćenjem tetive ili oboma. Etiologija je većinom nepoznata, a najviše se dovodi u vezu sa čestim povredama do rupture ili gonokoknim oboljenjem. Terapija je mirovanje i upotreba kortikosteroida. Vid liječenja jest operacija u kojoj se odstranjuje upalno tkivo koje oblađe tetivu. Međutim, bolest je sklona recidivu i nakon provođenja svih zadatih terapija, ista se vraća nakon godinu dana, a u najrjeđim slučajevima, nakon dvije. Zato se prije operacije, više preporučuje upotreba kortikosteroida, jer je ugodnija za pacijenta, obzirom na recidiv osnovne bolesti. Bolest se vrlo lako dijagnosticira standardnim dijagnostičkim procedurama.
Ostaje pitanje kako to ljekarski tim nije primjetio, što indicira dublju povezanost i udruživanje radi sticanja koristi Karabega i Emira. Postavljanje takve dijagnoze je rutinsko. Napose što se unaprijed zna da je to osoba koja se bavi fudbalom.
Karabeg je inače sramota i ne znam ko ga i po kojem osnovu dovode u klub.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 27 maj 2021, 09:09

Antikloc je napisao/la:
27 maj 2021, 08:21
Kao sto je 'vlasnik' rekao na konferenciji : glavni krivac je on ! Znaci 99 % krivice je do Nama. On je apsolutno neozbiljan i nekonkretan investitor i sve je do njegove neozbiljnosti a nama je ostala bacena kost da se tucemo oko sitnica.
Sabrina je sasvim zadovoljavajuca na svom mjestu,radi svoj posao,lojalna je i postena. A takve osobine se u Bosni ne nalaze !
Trener Vinko je bio sasvim OK. Dok je imao dobar tim,razvaljivao je. Kad su mu razjebali tim nista vise nije mogao,jer je trener a ne cudotvorac. I nije istina da je bio za odlazak Benje i Rahe. Uz pritisak aminovao je odlazak Rahe ali da Benjo ostane,onda su mu priredili igranku i otisao je i Benjo. A ko je Benjo u ovoj ekipi znace oni koji su gledali prijateljsku protiv Levskog. Prvo poluvrijeme ,bez Benje-patnja ,jalovost,bezidejnost isto ovo proljece,drugo poluvrijeme s Benjom,razvaljivanje,Levski na koljenima. To mi amateri vidimo a kamoli Vinko. On se bunio ali nije imao muda da da otkaz ili ultimatum. Sutio je i trpio zbog par platica,sto mu se na kraju obilo o glavu.
Emir jeste smrad i jednostavno nije kalibar za stvaranje ' evropskog kluba' ali da je imao dovoljno novca,realizovao bi par transfera,s kojima bi ovu jadnu kukuruz ligu prepisali.
Tu dolazimo do glavnog problema : neozbiljnosti investitora. Za dvije godine koliko je tu,nije nasao nacin da novac bude stalno na raspolaganju 24/7. On bi da vodi klub a novac se salje ,po sistemu ,kao da ga salje tetka iz Vijetnama . Tako se ne posluje.
Igraci i uposlenici moraju primati plate na mjesecnoj bazi,sto se ostvari time da je na racunu uvijek dovoljno novca 24/7 a osim plata ,da se ima za transfere i intervencije. Sa velikim igracima i zvijezdama,uvijek treba para i intervencija. Kad se Tatar poceo buniti,da si mu bacio sto hiljada KM i rekao idi si kupi nesto. Sad bi bili prvaci,s 20 bodova razlike. A ovako si potrosio vise od toga na Cmiljanica i Mesanovica i imas kitu.
Nam ako zbog zakona ne moze ozvaniciti FKS kao firmu,treba onda otvoriti neku firmu u BiH,gradzevinsku ( to mu je fah ) uglavnom,da se novac moze normalno prabacivati i normalno raspolagati. A pravit 'evropski klub' i pištat kako u tom trenutku nemas para ( i to neku sicu ) je malo nego reci neozbiljno.
Drugi vid 'gazdine' neozbiljnosti su ovi glavni uposlenici i sistem upravljanja klubom. Ne moras se ti razumjeti u fudbal ali s parama itekako mozes postaviti ljude koje se razumiju i ljude koje ce kontrolisati finansijske tokove i troskove.
Nedostatak vizije i ozbiljnosti 'investitora' su nas krucijalni problem a sve ostalo prevazilazi iz toga.
+1000000
Apsolutno, sustina problema!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, mire971 i 28 gostiju.