FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Mujkic
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Mujkic » 26 maj 2021, 13:52

Zasto ne dovesti slobodnog Samira Muratovica na mjesto sportskog direktora?,također Mirsada Šiljaka na mjesto trenera.Osvojio je 3 boda u prosjeku u zadnjim utakmicama????.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 26 maj 2021, 14:24

Gušo, Bogičević, Jahić, Karić, Bešlija, Alihodžić, Memić, Šerbo, Fejzić ....

Ali realno šta to mogu Jahić, Gušo, Bogičević, Karić, Fejzić, Memić itd ... objasniti toj djeci i igračima ?

Ja poštujem gore sve navedene ali smatram da nemaju kapacitet za posao kojim se bave. Za igračku karijeru skidam kapu a za trenersku imam drugo mišljenje.

Da li bi bilo bolje da u omladinskim pogonima i prvom timu imamo jednog Adžema, jednog Starovlaha, jednog Čapljića, jednog Ibrahimovića, jednog Mulalića, jednog Ahmetovića itd itd. Kakve to reference imaju Bogičević i Jahić pa su bolji izbor od Radovanovića, Bekrića, Vasilića i Ćuluma npr ? To što je Bogičević igrao u Izraelu a Jahić na Kipru, u Turskoj, u Grčkoj, Švicarskoj a ovi što su igrali u Zvijezdi, Radničkom iz Kragujevca, Radu, Interu iz Zaprešića. Radovanović ima školu fudbala, Vasilić igrač - trener u Austriji, Bekrić već polaže za licencu ...

Eto nek neko navede kad smo zadnji put izbacili kvalitetnog golmana ? Zadnji je bio Ibrahim Šehić kojeg je otkrio i uveo u prvi tim Eso Ibrahimović.

Joldić, Mulaosmanović - po meni jedini kvalitetni treneri u OP. Za Šehovića ne znam da li je i dalje u OP ?

Što je rekao ovaj Corcaigh isto podržavam da pomažemo igračima koji se hoće baviti trenerskim poslom, evo npr Bekrić igra i dalje a već je prošle godine započeo semestar za trenersku licencu. I odmah vidiš da on ima ambiciju da radi.

Nemamo igrače za prvi tim pa normalno da nemamo kad nemaš nikakvih uslova. Igrač iz juniora prelazi u prvi tim nekog kluba iz prve lige samo zato
što će tamo dobiti određeni novac i što će igrati, a ima neki kvalitet da si ga ti pogurao npr sa 300km mjesecno i premjestio ga u prvi tim da se dokazuje sigurno ne bih odma pomislio na promjenu sredine.

A sve je to zbog (ne)kvalitetnih uslova i (ne)korištenja mladih igrača iz omladinskih pogona imamo to što imamo. Što je valjalo to je otišlo u inostranstvo a ono što ima kvalitet za nas je ostalo (za našu ligu). Igrači koji imaju i pokažu određeni kvalitet oni su sa 18 godina vani i već su u prvom timu pa barem i na klupi. Prvo što treneri ne znaju sa mladim igračima, drugo što smo mi nesposobni (sve strukture koje su bile) pa potpisujemo ugovore na godinu i puštamo igrače bez obeštećenja.

Džeko, Bajić, Hadžiahmetović, Hajdarević, Šabanadžović, Zolotić, Hodžić, Cocalić, Zukanović, Šehić, Štilić, Memija, Ćerimagić , Višća (iako je došao iz Budućnosti u Želju) - to su oni koji su otišli iz Želje i klubu donijeli zaradu.

Eh sad idu oni drugi koji su oni koji su napravili transfere iz drugih klubova i tim klubovima donijeli zaradu, a ponikli su kod nas - prvo je to što se smatralo da nemaju potreban kvalitet, a drugo što je većina odgovornih ljudi bila nesposobna da ih zadrži tako što će ponuditi bolje uslove - Gojak, Šošić, Dujmović, Hiroš, Hajradinović

Gojak - otišao iz Olimpika u Dinamo, sad je reprezentativac, igra za Torino
Šošić - otišao u Hajduk, bio na probi u Stuttgartu, otišao u Hajduk besplatno
Dujmović - otišao u Adanspor nije dobio priliku u prvom timu, preko Mladosti dolazi u Spartak gdje je prvi golman
Hiroš - pređe u Osijek, iako je besplatan transfer samo zbog toga što je ostao u Mladosti kad su bili u ključnom momentu za opstanak
Hajradinović - isto iz Olimpika otišao, i on je reprezentativac sada

Kad neko kaže nema kvaliteta u našem omladinskom pogonu, ima ono kvaliteta ali nema sposobnih ljudi da prepoznaju taj kvalitet, mnogi pljujemo ovdje našu djecu Durakovića što je skrivio dva gola protiv Zrinjskog, Gasala što ga grčevi hvataju nakon 55 minuta igre, ima tu i do igrača ali 90% je do priprema, treninga i trenera. Pričali šta hoćete svima vama (i meni) je puno srce kad vidimo da za prvi tim igraju djeca koji su preko 10 godina u Želji pojedini čak i više od 10 godina.

Gdje su famozni Atletikovci sada ?

Dujmović - Spartak Subotica
Beširević - Zvijezda 09
Velić - Goražde
Zilić - Rudar Kakanj
Aldin Šehić - završio karijeru
Šabanadžović - AEK
Hajdarević - Boluspor
Žerić - Sim Bau
Dacić - Tošk
Eldar Šehić - Željezničar (igrao krilo u toj utakmici sad je lijevi bek)
Mujagić - Tošk
Kršić - Tošk
Osmanović - Igman
Karišik - završio karijeru
Dubačkić - Tekstilac
Nuhanović - Gošk
Mujarić - Budućnost
Hasanović - Međimurje

Dado Sadiković tek svoj kvalitet pokazao u 25. godini i tek sada napravio transfer !

Onda je dosta stvar i mentaliteta kod nas, samo kod nas ima to da su talenti sa 23, 24, 25 godina, pa ljudi u regionu guraju igrače sa 16, 17 godina u prvi tim da igraju konstantno a kod nas tek kad napuni 19 ili 20 godina ispod 19 prava rijetkost. I onda se pitamo kako nemamo kvalitet lige, kvalitet kluba, kvalitet omladinskih pogona.

A i trenutno nemaš organizovan klub, po meni sad klub ne liči na KLUB. Bez trenera, sportskog direktora, kvalitetnog i educiranog stručnog štaba, bez ekipe za narednu sezonu, bez sponzora, plata, skupštine i sve to treba biti obezbijeđeno za mjesec i po. Teško veoma teško ali eto imaju ti ŽELJOVCI sad će se pokazati kako vole klub !
Rodjeni su pitarske picke!

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 26 maj 2021, 14:28

Veoma dobro napisano. Slazem se pretezno sa svim sto si napisao. Ja mislim da je najveci problem u omladinskim selekcijama sto pretezno igraju igraci ciji roditelji imaju para. Cast izuzetcima ali to su pretezno babini sinovi koji ce se gurati do A-tima i tu pasti prije ili kasnije jer nikad nisu ni imali kvaliteta za nesto vise, ali clanarina se placa i onda je sve okej.
@igrajlopte 🐦

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 26 maj 2021, 14:30

Mujkic je napisao/la:
26 maj 2021, 13:38
Igraci kojima istice ugovor na kraju sezone sa Željezničarom.
Filip Eric-31 maj(350k vrijednost).
Vedad Muftic-31 maj(50k vrijednost) Po ovome bi ostali samo sa 2 golmana(Benderom i Fejzicem)

Ivan Milicevic-31 maj(vraca se u Lokomotivu sa posudbe,vrijednost 350k)
Petar Bojo-31 maj(vrijednost 500k)
Jasmin Celikovic-31 maj(vraca se sa posudbe u Rijeku,vrijednost 150k)
Mehmed Alispahic-maj 31(vrijednost 150k)
Samir Bekric-maj 31(vrijednost 50k)
Ivan Lendric-31 maj(vrijednost 400k)
Salko Nargalic-31 maj(25k vrijednost)

Po ovome gubimo 1.525.000!!!! Vaše mišljenje o svemu ovome.
Moje misljenje je da se batalis cifri sa TMa, koji neki random ljudi poput @Zukanovica postavljaju igracima.
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 26 maj 2021, 14:31, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 26 maj 2021, 14:31

ReX je napisao/la:
26 maj 2021, 14:28
Veoma dobro napisano. Slazem se pretezno sa svim sto si napisao. Ja mislim da je najveci problem u omladinskim selekcijama sto pretezno igraju igraci ciji roditelji imaju para. Cast izuzetcima ali to su pretezno babini sinovi koji ce se gurati do A-tima i tu pasti prije ili kasnije jer nikad nisu ni imali kvaliteta za nesto vise, ali clanarina se placa i onda je sve okej.
Šabanadžović i Hajdarević - vani
Dujmović - Srbija
Šehić - Željezničar
Hasanović - Hrvatska

Ostalih 95% su u federalnoj odnosno u prvoj ligi rs. Prvo zbog nedostatka kvaliteta a drugo što si ovo gore naveo

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 26 maj 2021, 14:32

Mujkic je napisao/la:
26 maj 2021, 13:38
Igraci kojima istice ugovor na kraju sezone sa Željezničarom.
Filip Eric-31 maj(350k vrijednost).
Vedad Muftic-31 maj(50k vrijednost) Po ovome bi ostali samo sa 2 golmana(Benderom i Fejzicem)

Ivan Milicevic-31 maj(vraca se u Lokomotivu sa posudbe,vrijednost 350k)
Petar Bojo-31 maj(vrijednost 500k)
Jasmin Celikovic-31 maj(vraca se sa posudbe u Rijeku,vrijednost 150k)
Mehmed Alispahic-maj 31(vrijednost 150k)
Samir Bekric-maj 31(vrijednost 50k)
Ivan Lendric-31 maj(vrijednost 400k)
Salko Nargalic-31 maj(25k vrijednost)

Po ovome gubimo 1.525.000!!!! Vaše mišljenje o svemu ovome.

Ne gubimo nista nego dobijamo mnogo vise, uz ovo sve i Veselinovica sutnuti i Erica naravno

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 26 maj 2021, 14:33

Mujkic je napisao/la:
26 maj 2021, 13:52
Zasto ne dovesti slobodnog Samira Muratovica na mjesto sportskog direktora?,također Mirsada Šiljaka na mjesto trenera.Osvojio je 3 boda u prosjeku u zadnjim utakmicama????.
Jel ti znas sta znaci školovanje? Momak je zavrsio igračku karijeru, polagao za trenera i to je završio i ti da bi kao ispao pametan spominješ nespojivo.

I opet mi nije jasno odakle vi znate kakav će ko biti trener ili neće? Koje su to vaše reference da tvrdite nesto kad ih vec Bogicevic nema?
Završio Branko lazic i Političke nauke, pogledao deset utakmica i sve znate? Ili?
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 26 maj 2021, 14:35

1921boy je napisao/la:
26 maj 2021, 14:31
ReX je napisao/la:
Dujmović - Srbija
Šehić - Željezničar
Hasanović - Hrvatska

Ostalih 95% su u federalnoj odnosno u prvoj ligi rs. Prvo zbog nedostatka kvaliteta a drugo što si ovo gore naveo
Ali opet kad skontas, nigdje neces imati 10-20 veoma talentovani igraca. Ako izvuces po 1-2 igraca iz svake generacije za A-tim ti ces dobro stojati (za pocetak). Znam da sam naveo ovo sa clanarinom kao veliki problem i jeste ali kad skontas da u Zelji nemas nikakav sistem rada, nemas kvalitetne trenere koji ce znati nauciti tu djecu nesto. Pa cak i ova sto nije talentovana, mozda nadju nesto gdje su dobri, borbeni mozda, ili sta ja znam.. Neke kvalitete koje ce podici na veci nivo. Nazalost kad pogledas ko sve trenira tu djece i u kakav (ne)sistem vlada onda imas to sto imas.

Kad malo bolje razmislim najveci problemi:

1. Nema sistema rada kroz omladinske selekcije, formacija, rad, ishrana etc. Ozbiljnost na niskom nivou.
2. Treneri i strucni stabovi.
3. Velike clanarine.
@igrajlopte 🐦

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 26 maj 2021, 14:39

ReX je napisao/la:
26 maj 2021, 14:35
1921boy je napisao/la:
26 maj 2021, 14:31
ReX je napisao/la:
Dujmović - Srbija
Šehić - Željezničar
Hasanović - Hrvatska

Ali opet kad skontas, nigdje neces imati 10-20 veoma talentovani igraca. Ako izvuces po 1-2 igraca iz svake generacije za A-tim ti ces dobro stojati (za pocetak). Znam da sam naveo ovo sa clanarinom kao veliki problem i jeste ali kad skontas da u Zelji nemas nikakav sistem rada, nemas kvalitetne trenere koji ce znati nauciti tu djecu nesto. Pa cak i ova sto nije talentovana, mozda nadju nesto gdje su dobri, borbeni mozda, ili sta ja znam.. Neke kvalitete koje ce podici na veci nivo. Nazalost kad pogledas ko sve trenira tu djece i u kakav (ne)sistem vlada onda imas to sto imas.

1. Nema sistema rada kroz omladinske selekcije, formacija, rad, ishrana etc. Ozbiljnost na niskom nivou.
3. Velike clanarine.
Nije moguće 10 - 20 ali sigurno iz svih selekcija od U13 do U19 da mora biti barem 5 igrača da će ti donijeti neki profit u određenom vremenskom periodu.

To je to, imali smo Ćemana i Žerića treniraju sa prvim timom tri godine, na pripremama dolaze sa cigrama u rukama.
Nemaš sistem, nemaš stručne ljude u upravi, i u sportskom segmentu i to ti je to. I sad imaš situaciju kakvu imaš u svim segmentima.

Ne znam od koje je ovo godine ali evo spisak uposlenika u OP

Spisak uposlenika Omladinske škole FK Željezničar

Haris Alihodžić, direktor Omladinske škole,
Haris Topalović, sekretar Omladinske škole,
Ismet Štilić, koordinator Omladinske škole,
Iso Ahmetović, koordinator Omladinske škole,
Milomir Odović, predstavnik Omladinske škole,
Bojan Jurišić, doktor Omladinske škole,
Eldar Drina, fizioterapeut Omladinske škole,
Adis Bektaš, fizioterapeut Omladinske škole,
Elvis Karić, trener golmana Omladinske škole,
Alen Bešlić, pomoćni trener golmana Omladinske škole,
Džemal Radonja, ekonom Omladinske škole,
Suljo Obuća, ekonom Omladinske škole.
Treneri / selekcije

Juniori 2000/2001 A (Premijer liga): Omer Joldić
Juniori 2000/2001 B (Federalna liga): Senad Žerić
Kadeti 2002/2003 A (Premijer liga): Nermin Šehović
Kadeti 2002/2003 B (Federalna liga): Fadil Žerić
Kadeti 2002 C (Kantonalna liga): Munib Agović
Kadeti 2003 C (Kantonalna liga): Munib Agović
Pioniri 2004 A (Premijer liga): Edim Hadžialagić
Pioniri 2004 B (Kantonalna liga): Eldin Čengić
Pioniri 2005 A 1 (Kantonalna liga): Bransilav Berjan
Pioniri 2005 A 2 (Kantonalna liga): Bransilav Berjan
Pioniri 2005 B (Kantonalna liga): Eldin Čengić
Predpioniri 2006 A 1 (Kantonalna liga): Admir Derviši
Predpioniri 2006 A 2 (Kantonalna liga): Admir Derviši
Predpioniri 2006 B (Kantonalna liga): Gordan Ušanović
Predpioniri 2007 A (Kantonalna liga): Jasmin Nuhanović
Predpioniri 2007 B (Kantonalna liga): Jasmin Nuhanović
Pjetlići 2008 A (Kantonalna liga): Sanjin Mešić
Pjetlići 2008 B (Kantonalna liga): Sanjin Mešić
Pjetlići 2009 A (Kantonalna liga): Sanjin Mešić
Pjetlići 2009 B (Kantonalna liga): Sanjin Mešić
Cicibani 2010 (Kantonalna liga): Evelin Pipo / Sanjin Mešić / Eldin Čengić
Cicibani 2011/2012/2013 (Kantonalna liga): Evelin Pipo / Sanjin Mešić / Eldin Čengić

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 26 maj 2021, 14:42

ReX je napisao/la:

3. Velike clanarine.
Nemas prostor. To je osnovni i glavni problem. Potreban je kamp i to je prvi korak ka reorganizaciji OP. Nakon toga bi islo smanjenje broja grupa djece jer i vecina sluzi samo za uzimanje clanarina. Tu onda suzavas krug trenera i biras nesto najbolje u datom trenutku. Clanarine bi ostavio, ali izracunao koliko je dovoljno da mjesecne troskove moze pokrivati u Op. Ne smiju plate trenera u Op i to ovisiti od cijelog kluba, prvog tima, ima li tamo plata, prihoda i ostalog. Puno se tu treba promijeniti, a ne mozes kamp graditi, koji je prvi korak, sad tako da je sve tapkanje u mjestu i uzalud.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 26 maj 2021, 14:45

Pa nekad je i Mulalic dobio priliku a da nije nesto imao da to opravdava, isto tako i Adzem. Pruzi se prilika i onda je do njih da pokazu koliko im je stalo. Zeba je isto dobio priliku pa je odma skontao da trenerski posao nije za njega. Ako nista ne pokazes, hvala dovidjenja. Mislim svako je nekad bio pocetnik, i ako ne das priliku ne mozes ni znati. Sto se tice tih mladi sto su igrali protiv Atletica, mislim da smo mi maksimalno izvukli. Mozes porediti te iste igrace Atletica gdje su oni sada. Mislim da samo onaj jedan sa cvikama igra u Besiktas ovi ostali su se izgubili, jos su nas oni tad nadigrali posteno.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 26 maj 2021, 14:46, ukupno mijenjano 1 put.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 26 maj 2021, 14:46

Nije problem pruziti priliku,Bogicevic je tuzio klub a Adzem i Mulalic nisu.Bogicevic ne zna udariti loptu glavom i ne vidi dobro,ova dvojica znaju,erto za pocetak samo razlika.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 26 maj 2021, 14:47

delinjo je napisao/la:
26 maj 2021, 14:46
Nije problem pruziti priliku,Bogicevic je tuzio klub a Adzem i Mulalic nisu.Bogicevic ne zna udariti loptu glavom i ne vidi dobro,ova dvojica znaju,erto za pocetak samo razlika.
Mi izgleda imamo fetiš na ove slabovidne. I Elvis Karić ne vidi na daljinu.
Željezničar za život cijeli!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 26 maj 2021, 14:49

SudoHusika je napisao/la:
26 maj 2021, 14:47
delinjo je napisao/la:
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

A jbg zato i jete najgora liga na dunjaluku,Boga pitaj kako se i ljekarski ovdje prolaze :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 26 maj 2021, 14:51

Kakav je potencijal ovaj Admir Dervisi sto pionire trenira? Vidim da je mladji profil, a isto biljezio dobre rezultate.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 26 maj 2021, 14:58

Dobro Dela neki dan napisa za onaj teren kada je objavljena slika pionira sa proslave titule. Kad ono vidiš gdje nama djeca trenira i igra utakmice sve bude jasno. Daj Bože da im koljena i zglobovi do 25. godine izdrže.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 26 maj 2021, 15:03

Dejan1921 je napisao/la:
26 maj 2021, 14:58
Dobro Dela neki dan napisa za onaj teren kada je objavljena slika pionira sa proslave titule. Kad ono vidiš gdje nama djeca trenira i igra utakmice sve bude jasno. Daj Bože da im koljena i zglobovi do 25. godine izdrže.
Treba pitat Muju Selimovića da nam ustupi po bagatelnoj cijeni one terene na Ilidži da mogu djeca i prvi tim trenirati, koji će qrac Olimpiku kad se gase :mrgreen:

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 26 maj 2021, 15:06

LjoZee je napisao/la:
26 maj 2021, 14:42
ReX je napisao/la:

3. Velike clanarine.
Nemas prostor. To je osnovni i glavni problem. Potreban je kamp i to je prvi korak ka reorganizaciji OP. Nakon toga bi islo smanjenje broja grupa djece jer i vecina sluzi samo za uzimanje clanarina. Tu onda suzavas krug trenera i biras nesto najbolje u datom trenutku. Clanarine bi ostavio, ali izracunao koliko je dovoljno da mjesecne troskove moze pokrivati u Op. Ne smiju plate trenera u Op i to ovisiti od cijelog kluba, prvog tima, ima li tamo plata, prihoda i ostalog. Puno se tu treba promijeniti, a ne mozes kamp graditi, koji je prvi korak, sad tako da je sve tapkanje u mjestu i uzalud.
Kamp se pravi kada stabilno stojiš i kada ideš u svim segmentima naprijed, a mi u ovom trenutku daleko od toga da dobro i stabilno stojimo :damn:
Ne možemo graditi kamp kad imaš dužan uposlenicima pet, sedam ili devet plata. Dug raste iz dana u dan a iz kluba se niko ne oglašava ni o čemu, pa barem da kaže, ne sekirajte se tu smo. Prioritet opstanak kluba i stabilizacija i čišćenje od ološa i uhljeba pa sve ostalo .

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 26 maj 2021, 15:09

SudoHusika je napisao/la:
26 maj 2021, 14:47
delinjo je napisao/la:
I on je tuzio klub :)
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 26 maj 2021, 15:10

braco je napisao/la:
26 maj 2021, 15:03
Dejan1921 je napisao/la:
26 maj 2021, 14:58
Treba pitat Muju Selimovića da nam ustupi po bagatelnoj cijeni one terene na Ilidži da mogu djeca i prvi tim trenirati, koji će qrac Olimpiku kad se gase :mrgreen:
Ono uopšte loše ne izgleda, prije par sedmica sam baš prolazio, bilo bi nam idealno rješenje. I čije je uopšte? Da li je zvanično Olimpikovo?

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: hotonjskimaher i 6 gostiju.