Amer Gojak

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

h1a2s3o4
Kontakt:

Re: Amer Gojak

Post Postao/la h1a2s3o4 » 26 maj 2021, 08:16

Glumac.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 26 maj 2021, 08:55

Od najboljeg igraca protiv Italije u Torinu, do prelaska iz Dinama u Torino i zaduzivanja broj 10, sto bi trebalo da bude velika privilegija. Dobivao vise puta prilike i nije uopste iskoristio. Dosta neodgovorno igrao, i nije ispunio ocekivanja. I onda se covjek cudi kako nemamo igraca u boljim klubovima. Pa kako cemo kad niko ocekivanja ne ispuni. Sad dodatna steta sto Juric preuzima Torino, s kim bi mozda nesto i bolje radio.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 26 maj 2021, 09:41

Mnogi su ovdje upozoravali. Ja sam na početku njegove reprezentativne karijere vjerovao da može ostvariti neki nivo.

Ali poslije je postalo evidentno da je samo izrastao u regionalnog igrača.

Neki nivo Hajradinovića.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Shogun
Kontakt:

Post Postao/la Shogun » 26 maj 2021, 10:05

Pravac Turska.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 26 maj 2021, 10:06

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
26 maj 2021, 09:41
Mnogi su ovdje upozoravali. Ja sam na početku njegove reprezentativne karijere vjerovao da može ostvariti neki nivo.

Ali poslije je postalo evidentno da je samo izrastao u regionalnog igrača.

Neki nivo Hajradinovića.
Hajradinović je klasa za Gojača

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 26 maj 2021, 10:11

On je mene poceo nervirati jos u U21 na utakmici sa Rumunijom. Glumio Ronalda, carini loptu, ne do Bog da nesto odigra. Glumac. Glumio autoritet koji nema. Bas kao sto je Tristan napisao, nakon par solidnih partija desava mu se neko ludilo/kompleksi.

I na okupljanjima reprezentacije, cesto ga zakompikuje bez ikakve potrebe. Posebno me iznervirala kapitenska traka kod njega. Korisniji i bolji igrač za reprezentaciju je Hadziahmetovic.

Gojak nema ni jasno izdefinisanu poziciju u veznom redu. Sa njegovim fizickim karakteristikama ja sam se nadam će se u Italiji razviti u solidnog registu. Sa brzinom koje nema i tehnikom koje ima to bi mu bila idealna pozicija.

Šteta.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 26 maj 2021, 10:16

Kakav zajeb. Sjecam mu se izjave pred polazak u Torino:''Koliko sam razumio trenera oni mene planiraju od pocetka da budem starter!'' :think:
Zao mi momka, daj Boze da povrati nivo iz Dinama. Para ce biti, ali moglo je vise.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 26 maj 2021, 10:32

h1a2s3o4 je napisao/la:
26 maj 2021, 10:11
On je mene poceo nervirati jos u U21 na utakmici sa Rumunijom. Glumio Ronalda, carini loptu, ne do Bog da nesto odigra. Glumac. Glumio autoritet koji nema. Bas kao sto je Tristan napisao, nakon par solidnih partija desava mu se neko ludilo/kompleksi.

I na okupljanjima reprezentacije, cesto ga zakompikuje bez ikakve potrebe. Posebno me iznervirala kapitenska traka kod njega. Korisniji i bolji igrač za reprezentaciju je Hadziahmetovic.

Gojak nema ni jasno izdefinisanu poziciju u veznom redu. Sa njegovim fizickim karakteristikama ja sam se nadam će se u Italiji razviti u solidnog registu. Sa brzinom koje nema i tehnikom koje ima to bi mu bila idealna pozicija.

Šteta.
Najgore je kad igrac nije svjestan svoje uloge, mogucnosti i kapaciteta. Ti su cak gori i od liminitiranog igraca, a koji je svjestan da je liminitiran. To se upravo njemu desilo. On odigrao jednu maestralnu utakmicu, i mislio da je rame uz rame sa Dzekom i Pjanicem. Bukvalno se tako postavio na terenu. Htio da free-ride na korist drugi igraca u ekipi, da neko popunjava njegove nedostatke u odbrani, a da on uzme scenu. Umjesto da ponizno, marljivo i dalje radi, da ne misli da je nesto napravio, da ima jos puno da napreduje...

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 26 maj 2021, 11:11

Tristan10 je napisao/la:
26 maj 2021, 10:32
h1a2s3o4 je napisao/la:

Šteta.
Najgore je kad igrac nije svjestan svoje uloge, mogucnosti i kapaciteta. Ti su cak gori i od liminitiranog igraca, a koji je svjestan da je liminitiran. To se upravo njemu desilo. On odigrao jednu maestralnu utakmicu, i mislio da je rame uz rame sa Dzekom i Pjanicem. Bukvalno se tako postavio na terenu. Htio da free-ride na korist drugi igraca u ekipi, da neko popunjava njegove nedostatke u odbrani, a da on uzme scenu. Umjesto da ponizno, marljivo i dalje radi, da ne misli da je nesto napravio, da ima jos puno da napreduje...
Odlicno analizirano i napisano. Slažem se u potpunosti. :thumbup:
Ako misli raditi na sebi ovo mu može biti polazna tačka.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 26 maj 2021, 12:17

Lijepo ste vi to napisali...mene kod njega najvise nervira taj seljački mentalitet - ne znam kako bih to drugačije nazvao. Uglavnom, volim ne čuti njegovu izjavu pred kamerama a kako bi mi on ostao ok.
Ja mislim da njemu fali fudbalske inteligencije i poniznosti za neki iskorak.

Bez obzira na sve to, smatram da je u jako nezgodnom trenutku prešao u Torino - sezona već bila počela, dolaziš u top 4 lige na svijetu, daleko veći nivo od HNL-a, ti došlo i totalni anonimus...dakle, nimalo lahko i tek bi mjerilo moglo biti kad bi ovo ljeto prošao pripreme s klubom...a haman od toga ništa.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 26 maj 2021, 13:02

Realno, on nema mjesta u Dinamu trenutno. Ide ili prodaja ili posusba.

Mujkic
Kontakt:

Post Postao/la Mujkic » 26 maj 2021, 13:10

Evander je napisao/la:
26 maj 2021, 13:02
Po cemu nema mjesta u Dinamu?.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 26 maj 2021, 13:41

Mujkic je napisao/la:
26 maj 2021, 13:10
Evander je napisao/la:
26 maj 2021, 13:02
Po cemu nema mjesta u Dinamu?.
Po fudbalskim kvalitetima.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 26 maj 2021, 15:13

Nema mjesta ni kvalitetom, a nije vise mlad da ga nesto forsiraju pa da uzmu neke pare na njemu. Vjerujem da ide u Tursku.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 maj 2021, 18:35

Tristan10 je napisao/la:
26 maj 2021, 10:32
h1a2s3o4 je napisao/la:

Šteta.
Mene su ovdje na temi razapinjali kada sam ovo pisao.

Momak se treba dozvati. Ima materijala da bude koristan ali ne tako što će doći na okupljanje misleći da je Cruyff.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 26 maj 2021, 22:39

Možda ga zadesi fenomen late bloomer-a, ali to je toliko rijedak slučaj, u bilo kojem sportu.

Late bloomeri su psihički snažni i istrajni gdje god se u karijerama nalazili.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 maj 2021, 23:30

Ja mislim da je ta psihička snaga i samouvjerenost Gojakov najveći problem. :D

Swanfilter
Kontakt:

Post Postao/la Swanfilter » 26 maj 2021, 23:51

ASD je napisao/la:
26 maj 2021, 23:30
Ja mislim da je ta psihička snaga i samouvjerenost Gojakov najveći problem. :D
Upravo. Najjaci sam u mahali na male i tako do ovog trenutka u Torinu ...

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 27 maj 2021, 03:30

Je li još uvijek Zvjezdanov nasljednik? :tokralju:

Nije mi žao sekunde što ovakvi propadaju. Fudbalski glup igrač + seljački mentalitet. Nije moglo ni drugačije biti sa njim.
"We need to suffer. And we need to fight."

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 27 maj 2021, 11:15

fudbalski dzanan musa

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Lavcina, perun i 47 gostiju.