dscile je napisao/la: ↑25 maj 2021, 10:47
Shategabri je napisao/la: ↑25 maj 2021, 09:29
@Vagabundo88, ja cijelo vrijeme pišem da je sranje na obje strane? Ne vidim stvarno što ti treba neka moja potvrda za nešto s čim se slažem.
Ja, oni vama, vi njima i tako u krug. Da se razumijemo, veliki je tu animozitet i mimo sportskog terena, jesam li u pravu?
Ok, piše bošnjački, ovaj onaj, pišu velika razlika u faulovima...jesu li bili ti faulovi? Ili su ih sudije izmislile? Kukate više faulova se njima svira. Pa kako, šta, izmišljaju im sudije? I u po Beograda? Dajte ljudi, razumijem da se upalite navijački, al sinoć da je Lloyd ubacio ono 1 sec prije kraja, ovdje bi likovali i boljela bi vas neka stvar za svim tim faulovima.
Svakako mislim da uzimate petu, ne vidim kako Budućnost može tu bilo šta.
Pa evo ja prvi nisam nista pisao za prosli mec, a ni one prije toga.
Ali ovaj je stvarno bilo smijesno sudjenje i to sam napisao dok smo vodili. Kad se bukvalno lomila utakmica na nekih 5-8 minuta do kraja svirali su 3-4 faula (sto ofanzivna, sto defanzivna) koja ne da su diskutabilna, nego ih ne bi svirao ni Hitler na utakmici Njemacke i Izraela. Je l to stvarno Zvezda igra duplo agresivnije pa da budu tolike razlike sto se tice licnih i slobodnih? Da ekipa u dva meca ima skoro 50% poena sa linije slobodnih?
Ono, znam da se selektivno gleda na Zvezdu jer dolazi odakle dolazi, ali malo objektivnosti nije na odmet. Doduse, nije ga bilo ni kad je igrala u EL, nece ga sigurno biti ni sada.
Sve u svemu, kad se zatvori EL volio bih da se i ABA raspadne, pa da vidimo da li vise faliti srpskim klubovima ili klubovima iz Hrvatske, BiH i ostalih eks Ju drzava koje nemaju dvije ozbiljne ekipe.
Ja sam sad bio vadio statistiku iz EL, na 17 meceva sa razlicitim rivalima, znaci 17 meceva, razlika je bila 120 bacanja u njihovu korist. Samo je CSKA izveo 11 bacanja vise na jednoj utakmici, govorim o prvih 17 utakmica, nisam racunao drugi krug. Svi su imali manje od 11 bacanja po mecu od pomenutog CSKA. Jedan Makabi je u Izraelu protiv Zvezde izveo 5 bacanja, samo 5 bacanja, a Zvezda 15. Pa kakvu to onda obranu Zvezda igra u ABA kad na jednom mecu sviraju 20 bacanja vise za njenog rivala? U El se igra protiv Mirotica, Caca, Dzejmsa (dok nije otisao u NBA), Veselog, De Kola, Tavaresa, Micica, Vilbekina, da ne nabrajam vise. Znaci njima 17 utakmica trebalo da izvezdu 120 bacanja vise, Buducnosti trebale 4 utakmice da izvezde preko 40 bacanja vise, ko je tu normalan?
Zasto sam to radio? Pa zato sto se malo po malo povuce prica "Zvezda igra rukometnu odbranu, pogledajte EL", a ta EL im bas ne ide u korist, ne mozes poredis nabrojane igrace i klubove protiv Buducnosti i Ivanovica, Kobsa, Popovica, Rida, smesno je. Kazu "Lazic se ubi" a taj Lazic pre 3 godine bio 3 najbolji defanzivac EL, ove godine proglasen najboljeg defanzivca ABA lige. Nije sam sebe proglasavao niti sam to ja radio niti bilo ko drugi.
Zvezda protiv Buducnosti ima smesno sudjenje, sramotno, to sto ostrasceni bosnjo nece da prizna jer mrzi Zvezdu, Srbiju, je skroz druga strana price, dace Bog dragi da zatvore EL pa da se ugasi ova ovakva ABA liga pa da lepo idemo svako svojim putem.