FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Benderrr
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Benderrr » 25 maj 2021, 10:49

:bih:
Tristan10 je napisao/la:
25 maj 2021, 10:46
Covjek je dosao da napravi rezultat, nadao se da ce kvalitetnije ljude automatski povuci sa sobom, jer je ipak marka i kvalitet za nasu ligu, a mi dugo nemamo rezultata. Ispostavilo se da nema takvih ljudi ili ne zele, iz bilo kojih razloga. Ne mogu da vjerujem da neko misli da covjeku nije stalo, pa davao je sve od sebe na trenerskoj poziciji, izvlacio maksimum u skladu sa mogucnostima. Cuj dosao da napravi lose rezultate da bi klub bio u problemima da bi se pomocni prodao, ili da igraci namjerno ne zele da postignu golove.
Dobro moras biti glup da provjeriš da tu ima istine. Zamisli kakav je to mozak koji je osmislio to ne bi ni u filmovima skontali. Degenerici bolan
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 25 maj 2021, 10:50

MojaMalenkost je napisao/la:
25 maj 2021, 10:49
Tristan10 je napisao/la:
Covjek je dosao da napravi rezultat, nadao se da ce kvalitetnije ljude automatski povuci sa sobom, jer je ipak marka i kvalitet za nasu ligu, a mi dugo nemamo rezultata. Ispostavilo se da nema takvih ljudi ili ne zele, iz bilo kojih razloga. Ne mogu da vjerujem da neko misli da covjeku nije stalo, pa davao je sve od sebe na trenerskoj poziciji, izvlacio maksimum u skladu sa mogucnostima. Cuj dosao da napravi lose rezultate da bi klub bio u problemima da bi se pomocni prodao, ili da igraci namjerno ne zele da postignu golove.
Ne dolazis jer nesto zelis. Od zelja se ne zivi. Dolazis jer nesto mozes i hoces, sa jasnim i razradjenim planom.. Zelimo i ti i ja sve najbolje klubu, pa da li nas zbog toga treba pustiti da vodimo klub samo zbog tih nasih zelja?
Pa jeste, ali ne treba lagati i govoriti da je covjek dosao da bi namjerno srozao klub, da bi se pomocni prodao, i da bi se on nasao u tome. To je vec velika bolest tako nesto pisati.

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 25 maj 2021, 10:57

Dejan1921 je napisao/la:
25 maj 2021, 09:54
25 maj 2021, 01:27
Nas klub je taoc Amara Osima i to se zna od onog momenta kada je blokirao racune da bi dosao, a posle zaledio potrazivanja.. Zamisli koji jad moras biti, pa da ides do te mjere da blokiras racun kluba da bi usao u klub sa svojim pusiqrcima, a onda zaledis ta potrazivanja i odredis sebi platu po svom cejfu. Znao je on da mu tu platu nece moci isplacivati i da ce mu to platiti neki nasljednici..

I kazu sto nema ljudi koji zele da pomognu klubu.. Da pomognu da se Amaru pare vrate? Marku mu njegovi nesposobni jarani koje je doveo nisu vratili u ove dvije i po godine, a i sav novi dug na ime plata ide na klub.. Novih 200k maraka ce neko Amaru sutra morati vracati, a sta je za te pare napravio. Napravio -25 iza prvog mjesta, -15 iza evrope, napravio ekipu miseva i alkoholicara. I za to ce od Zelje uzeti novi frtalj miliona..

Stidi se Amare..
Ja iskreno ne mislim da je on sa namjerom došao da uništi klub. Došao sigurno jeste da vrati pare, jer drugačije teško da bi ih i dobio, ali vjerovao je da će i napraviti rezultat. E sada što se totalno precijenio i potcijenio kompletnu situaciju u klubu, bh. fudbalu i fudbalu općenito je druga stvar. Veliki je to egomanijak da bi uživao u opštoj pljuvačini na njega sada zbog tala za pomoćni stadion. Htio je da ispadne spasioc i apsolutna legenda(naravno uz to i da vrati novac) i meni je žao što nije uspio, zbog Želje. Odabrao je loše saradnike, što u upravi, što u stručnom štabu, što se na kraju odrazilo i na ekipu, koja je sklepana u skromnom budžetu, i pritom jako loše. Rezultat toga je finansijska dubioza, sedmo mjesto na tabeli i niz bez pobjede koji nije zabilježen od nastanka kluba. Najmanje što treba da se desi je da svi oni napuste klub, od uprave do zadnjeg člana stručnog štaba.
Slažem se manje više oko svega.
Kola su krenula prvo poslije jeb.ene korone i prekida prvenstva a onda i gubitkom jedinog čovjeka koji imao znanja i karaktera da drži klub na pravom kolosjeku rahmetli predsjednika Admira Džubura.
Okružen relativno nesposobnim ljudima, A.O je počeo polako gubiti kompas ne želeći da popusti, povuče se ili unese pravovremene promjene.
Nas su dotukli sudijski masakri s početka proljetnog dijela kada su nas rezultati udaljili od bilo kakvog povoljnog ishoda na kraju prvenstva i nastao je raspad.
Nažalost život je nekad brutalan. Sve što je mogao da uradi pogrešno u ovom mandatu A.O. je uradio, ali je morao skontati na vrijeme da nema potrebe da pravi sistem u kojem se za sve pita sam, te da će mu arogancija jednog dana pokucati na vrata.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 25 maj 2021, 10:58

Tristan10 je napisao/la:
25 maj 2021, 10:50
Tristan10 je napisao/la:
Ne dolazis jer nesto zelis. Od zelja se ne zivi. Dolazis jer nesto mozes i hoces, sa jasnim i razradjenim planom.. Zelimo i ti i ja sve najbolje klubu, pa da li nas zbog toga treba pustiti da vodimo klub samo zbog tih nasih zelja?
Pa jeste, ali ne treba lagati i govoriti da je covjek dosao da bi namjerno srozao klub, da bi se pomocni prodao, i da bi se on nasao u tome. To je vec velika bolest tako nesto pisati.
Izvini, al ko je ovo napisao u ovoj raspravi? Mani se spinovanja..

Sta je Amar uradio za ove pare koje ce uzeti u ovom mandatu? Te pare sad idu na dug, ali neko ce ih nekad morati platiti. Da li je on zasluzio taj novac? Da li je taj dug jedna od omci oko vrata klubu?

Sta? Imao nijet? Od nijeta se ne zivi. Imamo i mi nijet. Neka nas puste da sebi odredimo platu od deset milja, pa da sutra tuzakamo i naplacujemo..
Pročepit će negdje.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 maj 2021, 10:59

Mozda je svjestan ali i dalje pravi ogromnu gresku samim tim sto je na platnom spisku kluba. To bi se moglo shvatiti da je to nacin vracanja njegovog starog duga, ali on ni ove danasnje plate ne dobija, vec svjesno pravi novi dug klubu.. Danas je dug prema Amaru vjerovatno duplo veci od onog kada je dosao. A zbog cega? Sta je uradio za te pare? Njegove namjere su poprilicno sumnjive.. Klub je taoc te cjelokupne situacije..
Klub je taoc ne jednog covjek vec svih kojima je duzan. Evo ni Badzak bas ne zna i ne snalazi se oko fudbala, ali tu je jer klub ima duga prema njemu i zeli biti siguran da ce to naplatiti, vratiti. Problem je sto niko se ni ne trudi da nesto pokrene. Kod se je to sve u fazonu "ma ko ce cistiti dugove poslije nekog". Da su tako razmisljali ovi iz Celika taj klub bi se ugasio, ali eno ljudi se bore protiv koga god treba i pravno i ovako. Kod nas Uprava sama priznaje da ne radi dobro, dovoljno iz razloga sto ne znaju ili nemaju vremena Skupstina suti i pusta im jos jednu sezonu da trose vrijeme samo da ne bi njih ko postavio UO. Fazon "nemoj mene Boga ti samo".
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 25 maj 2021, 11:04

LjoZee je napisao/la:
25 maj 2021, 10:59
Mozda je svjestan ali i dalje pravi ogromnu gresku samim tim sto je na platnom spisku kluba. To bi se moglo shvatiti da je to nacin vracanja njegovog starog duga, ali on ni ove danasnje plate ne dobija, vec svjesno pravi novi dug klubu.. Danas je dug prema Amaru vjerovatno duplo veci od onog kada je dosao. A zbog cega? Sta je uradio za te pare? Njegove namjere su poprilicno sumnjive.. Klub je taoc te cjelokupne situacije..
Klub je taoc ne jednog covjek vec svih kojima je duzan. Evo ni Badzak bas ne zna i ne snalazi se oko fudbala, ali tu je jer klub ima duga prema njemu i zeli biti siguran da ce to naplatiti, vratiti. Problem je sto niko se ni ne trudi da nesto pokrene. Kod se je to sve u fazonu "ma ko ce cistiti dugove poslije nekog". Da su tako razmisljali ovi iz Celika taj klub bi se ugasio, ali eno ljudi se bore protiv koga god treba i pravno i ovako. Kod nas Uprava sama priznaje da ne radi dobro, dovoljno iz razloga sto ne znaju ili nemaju vremena Skupstina suti i pusta im jos jednu sezonu da trose vrijeme samo da ne bi njih ko postavio UO. Fazon "nemoj mene Boga ti samo".
Badzak nikad nije bio na platnom spisku kluba, tako da ti ta usporedba ne pije vode ni 1%.. Dok su ovi u klubu niko novi se i nece truditi da nesto pokrene, a ovi trenutni to ne znaju.. E sad ti to nazovi kako hoces. Ja to zovem talackom krizom..
Pročepit će negdje.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 25 maj 2021, 11:07

25 maj 2021, 11:04
LjoZee je napisao/la:
25 maj 2021, 10:59
Badzak nikad nije bio na platnom spisku kluba, tako da ti ta usporedba ne pije vode ni 1%.. Dok su ovi u klubu niko novi se i nece truditi da nesto pokrene, a ovi trenutni to ne znaju.. E sad ti to nazovi kako hoces. Ja to zovem talackom krizom..

Prije je bilo kad Amar ode, sad se odjednom u množinu pretvorilo.. :lol:

Hoće li opet ugasiti telefone?

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 25 maj 2021, 11:13

25 maj 2021, 10:58
Tristan10 je napisao/la:
25 maj 2021, 10:50

Izvini, al ko je ovo napisao u ovoj raspravi? Mani se spinovanja..

Sta je Amar uradio za ove pare koje ce uzeti u ovom mandatu? Te pare sad idu na dug, ali neko ce ih nekad morati platiti. Da li je on zasluzio taj novac? Da li je taj dug jedna od omci oko vrata klubu?

Sta? Imao nijet? Od nijeta se ne zivi. Imamo i mi nijet. Neka nas puste da sebi odredimo platu od deset milja, pa da sutra tuzakamo i naplacujemo..
Nije to spinovanje nego se konstantno moze da procita, kako namjerno cilja ovo kako ono. Sve neke teorije a fakticki laz. Ne svidja im se Amar Osim, uredu, ali ne treba se koristiti lazima, da se covjek dodatno oblati, samo da bi se smijenio. U tome jeste problem.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 25 maj 2021, 11:26

Amaru da je stalo da kluba, ne bi i dalje bio na platnom spisku istog. Ako vec ne zeli da oprosti dugovanja, mogao je bar ovu zadnju godinu ugovora raskinuti, a ne biti na teretu klubu koji je na izdisaju. Poserem se ja na njegovu ljubav. Klub nije u ovakvoj situaciji bio od zavrsetka rata. Za lijeka svakom zatrebalo ko gleda iskljucivo vlastitu korist.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 maj 2021, 11:31

Stoji da nije na platnom spisku, ali ima igraca koji jesu. Svi njihovi dugovi koliki god da su na papiru stoje i ti ih moras rijesiti na ovaj ili onaj nacin. Svako od njih ti moze blokirati racun. Ono sto nije dobro i oko cega ti i ja ne mozemo da usaglasimo jeste ova nezainteresovanost. Cekajuci da ode ovaj, onaj samovoljno nista dobro nece donijeti pogotovo kad ovako vidis da nece otici sami. Vec je sad jasno da su digli svi ruke od kluba bilo da su u klubu ili van njega. Vremenom kroz godinu, dvije sa ovakom nezainteresovanoscu da izvrsis pritisak, da pokrene se nesto ovaj klub ce se ugasiti. Zadnji rok sad na ljeto je bilo da se nesto uradi. Kao sto vidimo nece se nista uraditi i to bi bilo to sto se Zelje tice.

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 25 maj 2021, 11:35

voltron30 je napisao/la:
25 maj 2021, 11:26
Amaru da je stalo da kluba, ne bi i dalje bio na platnom spisku istog. Ako vec ne zeli da oprosti dugovanja, mogao je bar ovu zadnju godinu ugovora raskinuti, a ne biti na teretu klubu koji je na izdisaju. Poserem se ja na njegovu ljubav. Klub nije u ovakvoj situaciji bio od zavrsetka rata. Za lijeka svakom zatrebalo ko gleda iskljucivo vlastitu korist.
A odakle ti znas sta je dogovoreno s Amarom i jos pored toga lazes narod na osnovu tvog licnog mišljenja koje nema veze s mozgom? Ti znas šatro da je on na platnom spisku?
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 25 maj 2021, 11:36

voltron30 je napisao/la:
+1
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 maj 2021, 11:36

Benderrr je napisao/la:
25 maj 2021, 11:35
A odakle ti znas sta je dogovoreno s Amarom i jos pored toga lazes narod na osnovu tvog licnog mišljenja koje nema veze s mozgom? Ti znas šatro da je on na platnom spisku?
Covjek ne laze nego je prenio informaciju koju je javno rekao clan Upravnog odbora. Ne brecaj se na ljude na svaku.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 25 maj 2021, 11:37

Benderrr je napisao/la:
25 maj 2021, 11:35
voltron30 je napisao/la:
Haj' ne seri. Pun mi te kyrac vise. Spinuj kod Brajlovica, mene zaobidji i ne citiraj me hamelju sa milion nickova.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 25 maj 2021, 11:37

LjoZee je napisao/la:
25 maj 2021, 11:31
Stoji da nije na platnom spisku, ali ima igraca koji jesu. Svi njihovi dugovi koliki god da su na papiru stoje i ti ih moras rijesiti na ovaj ili onaj nacin. Svako od njih ti moze blokirati racun. Ono sto nije dobro i oko cega ti i ja ne mozemo da usaglasimo jeste ova nezainteresovanost. Cekajuci da ode ovaj, onaj samovoljno nista dobro nece donijeti pogotovo kad ovako vidis da nece otici sami. Vec je sad jasno da su digli svi ruke od kluba bilo da su u klubu ili van njega. Vremenom kroz godinu, dvije sa ovakom nezainteresovanoscu da izvrsis pritisak, da pokrene se nesto ovaj klub ce se ugasiti. Zadnji rok sad na ljeto je bilo da se nesto uradi. Kao sto vidimo nece se nista uraditi i to bi bilo to sto se Zelje tice.
Slažem se...prošlo ljeto se moglo nešto uraditi da se ne dođe u ovoliku dubiozu i da bez većih turbulencija prevaziđemo krizu. Sada je zadnja šansa da se spasi klub kao klub. A sve su prilike da se ništa neće uraditi...daj Bože da griješimo.

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 25 maj 2021, 11:40

Joj bezideja glup si ko tri eleganta
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 25 maj 2021, 11:41

Hvala bogu pa ima ljudi koji još nisu digli ruke a ipak su sposobni i nešto se i pitaju.
U principu nije si ni moglo nešto plaho uraditi npr od sredine aprila pa na ovamo osim sačekati kraj ove najturobnije i najneragularnije sezone. Ipak nešto će se pokušati uraditi, Nije baš sve pušteno niz vodu. Uostalom tu smo gdje smo, tačno je da vremena baš i nema, sve što se uradi vidjet će se u narednim danima.

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 25 maj 2021, 11:43

Klub na izdisaju, a ovdje neko brani određena lica... toliko o tome da je svima u interesu Zeljo... ma poserem se da izvinu normalni forumasi na sve i jednog ko je u klubu i ko je bio dio ovog debakla (izuzev Badzaka za kojeg pretpostavljam da i dalje daje svoje pare u klub)...

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 25 maj 2021, 11:46

ExBlueone je napisao/la:
25 maj 2021, 11:41
Hvala bogu pa ima ljudi koji još nisu digli ruke a ipak su sposobni i nešto se i pitaju.
U principu nije si ni moglo nešto plaho uraditi npr od sredine aprila pa na ovamo osim sačekati kraj ove najturobnije i najneragularnije sezone. Ipak nešto će se pokušati uraditi, Nije baš sve pušteno niz vodu. Uostalom tu smo gdje smo, tačno je da vremena baš i nema, sve što se uradi vidjet će se u narednim danima.
Raduje me ako je tako.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 25 maj 2021, 11:46

wolfie je napisao/la:
25 maj 2021, 11:40
Joj bezideja glup si ko tri eleganta
Ma dosta ih ba vise, dodju spinuju, vrijedjaju ti inteligenciju. Zbog takvih i jesmo u zavadi, ljudi gledaju neke svoje licne interese na ustrb kluba. Jos te prave budalama, ko god sta napise ide se odmah na ad hominem. Ponizi sagovornika, ismijavaj ga. I onda svako pametan zasuti.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Google Adsense [Bot], NazorUso, pinki, voltron30 i 39 gostiju.