Pa ja sam priznao. Red je i na captaina4 prvog koji te je prije svega vrijedjao da pojede svoja ****.
Oktagon velike trojke ili put do GOATa
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Oktagon velike trojke ili put do GOATa
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
pa kazem treba biti covjek. ili jesi ili nisi. nego idem da legnem. trebao sam jos prije 2 sata. do citanja.
Ne jedu se vnago, da se jedu tebe bi prvog pojeli.

Nego za ostalu ekipu treba se prestat raspravljat sa ovim klaunom. Evo ja mu citav dan objasnjavam neke stvari, izdvajam neke kvalitetne i realne statistike, cinjenice, argumente, lik svoje pa svoje, kukavicki ne smije ni da odgovori na ono sto mu se napise. Jer zna da nije upravu. Treba ga pustiti da misli da je Nolo sad u ovom trenutku GOAT, ko yebe budalu. Valjda zna racunicu, 20 je uvijek vise od 18. Ma da je to za njegov mozak nepoznat pojam.

Ma kakvi. Sa četaljima samo preko nišana pričam. A i ne vidim svrhu da mu se izvinjavam.
"We need to suffer. And we need to fight."
Ne kontam zasto ne priznas da je covjek u pravu, ubije te cinjenicama i sad se tu nesto vadisGoretzka je napisao/la: ↑22 maj 2021, 00:23Ne jedu se vnago, da se jedu tebe bi prvog pojeli.![]()
Nego za ostalu ekipu treba se prestat raspravljat sa ovim klaunom. Evo ja mu citav dan objasnjavam neke stvari, izdvajam neke kvalitetne i realne statistike, cinjenice, argumente, lik svoje pa svoje, kukavicki ne smije ni da odgovori na ono sto mu se napise. Jer zna da nije upravu. Treba ga pustiti da misli da je Nolo sad u ovom trenutku GOAT, ko yebe budalu. Valjda zna racunicu, 20 je uvijek vise od 18. Ma da je to za njegov mozak nepoznat pojam.![]()

Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Ne trollaj Tita ti, pomislit ce kloc da je upravu.forgempp je napisao/la: ↑22 maj 2021, 01:41Ne kontam zasto ne priznas da je covjek u pravu, ubije te cinjenicama i sad se tu nesto vadisGoretzka je napisao/la: ↑22 maj 2021, 00:23Ne jedu se vnago, da se jedu tebe bi prvog pojeli.![]()
Nego za ostalu ekipu treba se prestat raspravljat sa ovim klaunom. Evo ja mu citav dan objasnjavam neke stvari, izdvajam neke kvalitetne i realne statistike, cinjenice, argumente, lik svoje pa svoje, kukavicki ne smije ni da odgovori na ono sto mu se napise. Jer zna da nije upravu. Treba ga pustiti da misli da je Nolo sad u ovom trenutku GOAT, ko yebe budalu. Valjda zna racunicu, 20 je uvijek vise od 18. Ma da je to za njegov mozak nepoznat pojam.![]()
![]()
![]()

Ovo je forum sigurno gdje se ubjedljivo najviše priča o tome i spominje teza da je Rafa GOAT. On realno gledajući ima najmanje šanse i mislim da je igrački all round a i statistički na trećoj poziciji od njih trojice. On može biti neki clay GOAT, najveći fajter ali da bude najbolji igrač svih vremena pa to kad bi striku Tonija pitali i on bi rekao da ne vjeruje u to a ni sam Rafa lično. Nikad nije imao konzistentnost kroz čitavu sezonu, igra mu takva bila da je morao dosta pauzirati jer nije mogao držati taj tempo čitavu godinu. Bukvalno nema svoju eru neke dominacije na period duži od 52 nedjelje.
Naravno da će Rafini navijači reći da je on za njih GOUT ali ne drži to vodu.
Moj neki red vrijednovanja rekorda u priči za GOUT trku ide GS-end.no1-weeks,-all round dostignuća-mastersi-h2h. Može sad svako izvlačiti neku statistiku koja odgovara njegovom pulenu ali tako se obesmišljava čitava priča jer zna se 5-6 kriterija ko u tim kriterijima najviše pokriva i da je tu bare-bare u slemovima to je taj. Egzaktna nauka
Ali činjenica je da će tu pasti odluka između Djokovića i Federera, ako se Djokovic izjednači sa Fedom po broju slemova, Djoković će biti UNDISPUTED GOAT po statistici je trenutno GOAT Federer ali mislim da će to na kraju biti Novak Djokovic. I mislim da će to biti zasluženo jer je ostvario svoje najveće rezultate i dominirao u najjačoj eri u historiji tenisa i ima najveći igrački peak koji sam vidio.
Moj neki red vrijednovanja rekorda u priči za GOUT trku ide GS-end.no1-weeks,-all round dostignuća-mastersi-h2h. Može sad svako izvlačiti neku statistiku koja odgovara njegovom pulenu ali tako se obesmišljava čitava priča jer zna se 5-6 kriterija ko u tim kriterijima najviše pokriva i da je tu bare-bare u slemovima to je taj. Egzaktna nauka
Ali činjenica je da će tu pasti odluka između Djokovića i Federera, ako se Djokovic izjednači sa Fedom po broju slemova, Djoković će biti UNDISPUTED GOAT po statistici je trenutno GOAT Federer ali mislim da će to na kraju biti Novak Djokovic. I mislim da će to biti zasluženo jer je ostvario svoje najveće rezultate i dominirao u najjačoj eri u historiji tenisa i ima najveći igrački peak koji sam vidio.
S obzirom da si pridruzen prije par dana i da ti prica smrdi vjerujem da si jedan od Novakovih dickridera sa foruma koji je napravio novi profil kako bi imao sto vise "glasova" i podrske za svog Djokicu.Ambulinho je napisao/la: ↑23 maj 2021, 20:48Ovo je forum sigurno gdje se ubjedljivo najviše priča o tome i spominje teza da je Rafa GOAT. On realno gledajući ima najmanje šanse i mislim da je igrački all round a i statistički na trećoj poziciji od njih trojice. On može biti neki clay GOAT, najveći fajter ali da bude najbolji igrač svih vremena pa to kad bi striku Tonija pitali i on bi rekao da ne vjeruje u to a ni sam Rafa lično. Nikad nije imao konzistentnost kroz čitavu sezonu, igra mu takva bila da je morao dosta pauzirati jer nije mogao držati taj tempo čitavu godinu. Bukvalno nema svoju eru neke dominacije na period duži od 52 nedjelje.
Da ti ja objasnim nesto. Htjeli vi ili ne htjeli priznati najbitnija stvar u vezi sa time ko je GOAT su ti GS. Ako imas manje od nekog drugog igraca automatski otpadas. Tako je Rafa prolazio svaki put kad se ta tema otvarala sto na forumu sto na nekim drugim mjestima, neki stariji teniseri i oni koji se razumiju su potezali tu pricu i isticali Federera kao GOAT-a jer je imao najvise GS. Zna se da je Rafa opcenito bolji igrac jer ga je samarao kroz karijeru. Ali je to nekome bilo tesko objasniti jer su samo slemove gledali. Sada kada se Rafa izjednacio druga je prica. Jaci je u onome sto sljeduje nakon GS a to su Mastersi (koji se najvise igraju tokom sezone) kao i H2H izmedju dva konkurenta. Tek onda dolaze weeks at No.1 , WTF, OI, YE1 i ostalo.
Djokovic je i dalje treci jer kaska u slemovima i to ce jos neko vrijeme ostati tako. Eto Rafa ga je ispeglao po H2H skoro, u Mastersima svakako, osim tih sedmica i WTF nema vise nista na svojoj strani. Rafa ima vise GS i OI sto je svakako daleko jace od sedmica i WTF. Toliko. Kad se Djokica izjednaci i ako se izjednaci moci ce u raspravu za GOAT-a. Do tada ce biti vjeciti treci.
-
- Kontakt:
Rafa i Nole imaju jos 2-3 godine ozbiljnog tenisa da igraju. U ovom trenutku apsolutno je besmisleno govoriti ko je GOAT. Evo ako se desi nekim slucajem ( mada ne vjerujem ) da Nole uzme RG. Imace 19 GS a na WB je veliki favorit , pogotovo jer servira ko Isner. Onda bi bilo 20 20 20 , onda ce napast USO za 21 i tjt. Znaci lik ima sansu da za par mjeseci zavrsi pricu oko GOATA. Ako Rafa uzme RG , bice 21 20 18 , al Rafa ce morat mnogo vise da ceka za novi slem ( 22 ) jer ima manje sanse na WB i USO od Novaka. A sad objektivno po meni je Novak najbolji svih vremena ( sto se igre tice ) al jos mora da se naosvaja da bi bio i najveci.
Predstojeci RG bi trebao dati puno odgovora , ima da pršti na sve strane.
Da, slazem se.MukiMuki02 je napisao/la: ↑24 maj 2021, 01:02Rafa i Nole imaju jos 2-3 godine ozbiljnog tenisa da igraju. U ovom trenutku apsolutno je besmisleno govoriti ko je GOAT. Evo ako se desi nekim slucajem ( mada ne vjerujem ) da Nole uzme RG. Imace 19 GS a na WB je veliki favorit , pogotovo jer servira ko Isner. Onda bi bilo 20 20 20 , onda ce napast USO za 21 i tjt. Znaci lik ima sansu da za par mjeseci zavrsi pricu oko GOATA. Ako Rafa uzme RG , bice 21 20 18 , al Rafa ce morat mnogo vise da ceka za novi slem ( 22 ) jer ima manje sanse na WB i USO od Novaka. A sad objektivno po meni je Novak najbolji svih vremena ( sto se igre tice ) al jos mora da se naosvaja da bi bio i najveci.
Ovi sto potenciraju samo GS kao bitan, zaboravljaju da je Nole prosle godine ispao kako je ispao na USO, a da se WB nije ni igrao.
Na oba je bio favorit, na WB cak i izraziti...
Ne bas nebitna cinjenica!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
ti sto potenciraju GS kao jedino bitno samo pokazuju svoje neznanje. i nisu relevantni ni za kakvu diskusiju. kada su tim, cilic, potro, marej ili vava osvajali slemove niko ih nije smatrao najboljim teniserima svijeta u tom trenutku. sa druge strane ko god bi se docepao br1 bi bio opste prihvacen kao najboolji teniser u tom trenutku. rafa je daleko najbolji sljaker svih vremena i to je cinjenica. ali biti najbolji na jednoj podlozi, pa bilo to i toliko nadmocno kao rafa, nije dovoljno da budes i najbolji opcenito. previse je tu rupa u njegovom CVu. pocev od manjka sampionskih sezona i nedostatka WTFa ili bilo kojeg velikog dvoranskog turnira (WTF i pariz) pa do one najvece a to je relativno prekratko vriojeme na vrhu i neimanja svoje ere. a sve su te rupe upravo zbog toga sto mu igru na sljaci ne prati i igra na ostalim podlogama. i ma koliko bio dominantan na jednoj podlozi ukupno gledajuci to nije. bar ne u smislu kako su dominirali fed i nole, od cega ovaj potonji cijelu deceniju dok rafa nije u karijeri spojio ni 2 sampionske sezone!
samo da napomenem neke cinjenice vezane za slemove i br1.
- slemovi su se uveliko preskakali u ranijim erama. i mnogi vrhunski teniseri nisu igrali sve slemove.
- marej je prakticki zrtvovao karijeru za YE#1 2016. iako je vec imao 3 slema.
- sampras je za svoj posljednji YE#1 igrao 7 turnira za redom pred kraj godine (USO vec zavrsen) i potom preskocio OZI naredne godine. sam istice 6 uzastopnih YE#1 kao svoje najvece dostignuce a ne 14 slemova.
- fed je na upit da li bi volio da svom CVu doda jos 1 slem ili YE#1 bez previse razmisljanja izabrao ovo drugo!
i onda se treba nekome to sto je bio najduze najbolji teniser svijeta i imao najvíse sampionskih sezona uzeti kao nizerazredne rekorde! postavlja se i pitanje zasto uopste igrati ostale turnire? pogotovo nakon USO? zasto sa USO ne zavrsiti sezonu? basna o lisici i grozdju!
samo da napomenem neke cinjenice vezane za slemove i br1.
- slemovi su se uveliko preskakali u ranijim erama. i mnogi vrhunski teniseri nisu igrali sve slemove.
- marej je prakticki zrtvovao karijeru za YE#1 2016. iako je vec imao 3 slema.
- sampras je za svoj posljednji YE#1 igrao 7 turnira za redom pred kraj godine (USO vec zavrsen) i potom preskocio OZI naredne godine. sam istice 6 uzastopnih YE#1 kao svoje najvece dostignuce a ne 14 slemova.
- fed je na upit da li bi volio da svom CVu doda jos 1 slem ili YE#1 bez previse razmisljanja izabrao ovo drugo!
i onda se treba nekome to sto je bio najduze najbolji teniser svijeta i imao najvíse sampionskih sezona uzeti kao nizerazredne rekorde! postavlja se i pitanje zasto uopste igrati ostale turnire? pogotovo nakon USO? zasto sa USO ne zavrsiti sezonu? basna o lisici i grozdju!
Kakvi jadovi, sad nisu najbitniji slemovi, a kad je Rafa ganjao Fedexa tad su bili najbitniji. Eto sedmice su najbitnije. Lucky najveci nemac pojma i levat.
Cuj ovog nije se igrao WB, na USO ispao kako je ispao.
eto nismo znali da bi oba turnira 100% uzeo. Zasto se ona igra ovaj RG uopce nek ga daju Noletu, covjek 100% uzima. Tako kad bi se gledalo mogli bi i mi reci sta bi bilo da se Rafa nije povrijedio 14' u finalu AO sta bi bilo da se nije povrijedio na RG 16' itd itd. Kakvi likovi. 
Cuj ovog nije se igrao WB, na USO ispao kako je ispao.

Nisam imao nikad profil na ovom forumu, tako da nije to sto mislis da je u pitanju. Znaci ovdje ako se ne navija za Gaconju neka zavjera je u pitanjuGoretzka je napisao/la: ↑23 maj 2021, 22:58S obzirom da si pridruzen prije par dana i da ti prica smrdi vjerujem da si jedan od Novakovih dickridera sa foruma koji je napravio novi profil kako bi imao sto vise "glasova" i podrske za svog Djokicu.
Da ti ja objasnim nesto. Htjeli vi ili ne htjeli priznati najbitnija stvar u vezi sa time ko je GOAT su ti GS. Ako imas manje od nekog drugog igraca automatski otpadas. Tako je Rafa prolazio svaki put kad se ta tema otvarala sto na forumu sto na nekim drugim mjestima, neki stariji teniseri i oni koji se razumiju su potezali tu pricu i isticali Federera kao GOAT-a jer je imao najvise GS. Zna se da je Rafa opcenito bolji igrac jer ga je samarao kroz karijeru. Ali je to nekome bilo tesko objasniti jer su samo slemove gledali. Sada kada se Rafa izjednacio druga je prica. Jaci je u onome sto sljeduje nakon GS a to su Mastersi (koji se najvise igraju tokom sezone) kao i H2H izmedju dva konkurenta. Tek onda dolaze weeks at No.1 , WTF, OI, YE1 i ostalo.
Djokovic je i dalje treci jer kaska u slemovima i to ce jos neko vrijeme ostati tako. Eto Rafa ga je ispeglao po H2H skoro, u Mastersima svakako, osim tih sedmica i WTF nema vise nista na svojoj strani. Rafa ima vise GS i OI sto je svakako daleko jace od sedmica i WTF. Toliko. Kad se Djokica izjednaci i ako se izjednaci moci ce u raspravu za GOAT-a. Do tada ce biti vjeciti treci.

Nije to baš tako crno i bijelo kao što neki tvrde za broj GS-ova. To jeste faktorno ako neko ima dosta više GS od drugog igrača ALI ako je u pitanju 1 slem razlike ili 2 pogtovo na većoj cifri onda se to ne moze uzeti kao apsolutni parametar.
Pa banalan primjer Marej i Warinka imaju po 3 GS pa ko bi u ludilu njih stavio u istu kategoriji ma ni blizu nisu sve i da Marej ima slem manje opet je bespredmetno pričati. Tako da to jeste najveći parametar u GOAT trci ali gubi na značaju ako je 20-19 lupam omjer slemova. Ne može taj što ima 20 biti kao GOUT samo zbog tog jednog više a ovo ostalo ko **** ima jedan vise slem.
Federer je godinama bio GOUT ne samo zbog slemova već sto je drzao vecinu najvaznijih rekorda preko GS, end no.1, weeks i da ne nabrajam ostale.
Ja lično ne smatram OI kao bilo kakav bitan parametar u priči jer se održava svake četiri godine i ne moze se na osnovu toga donijet bilo kakav zaključak tako da je to suvislo navoditi kao prednost. Marej GOUT sa 2 olimpijade.
Eo haj dobro ovi što neće da stave Nadala ispred Djokovica na trci hajde okej 2 slema razlike nekome je to planina ali vec npr Federer i Nadal po 20-20. Ne mogu nikako ni u ludilu Nadala ispred staviti zbog milion stvari. H2h je krnji parametar stavio sam ga na posljednje mjesto jer Nadal je vazda eskivirao i i nije dolazio najjacim igracima na megdan izvan sljake samo kad je bio apsolutno najbolji a milion puta je ispadao prije zavrsnice i nije igrao turnire tako da sam zbog toga h2h nije realan a na sljaci tlačio sve redom ko god mu je dosao. Pa čovjek ima 1 odbranjen turnir izvan sljake u zivotu. Lično meni je konzistentnost kroz sezone nevjerovatno bitan parametar.
Znas sta znači imati 0 zavrsnih mastersa, to je toliki feler da je to bolesno i ne moze 4 olimpijade da je osvojio to ne bi mogle ispeglati.
Zadnja izmjena: Ambulinho, dana/u 24 maj 2021, 18:35, ukupno mijenjano 1 put.
- BosniaBoston
- Kontakt:
2. post i odmah gaćonja
Nije dugo trebalo da pokaze hejtersko lice

#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
A dickrider je baš mila i topla dobrodošlica.BosniaBoston je napisao/la: ↑24 maj 2021, 18:282. post i odmah gaćonjaNije dugo trebalo da pokaze hejtersko lice

Vidi Ambulatinho par nekih stvarcica. Posto poredis Muzu i Wawriju jer imaju isti broj GS a prvi je bolji igrac opcenito. Objasnit cu ti razliku izmedju njih dvojice koja ce ti valjati da shvatis razliku izmedju Nadala i Federera.Ambulinho je napisao/la: ↑24 maj 2021, 18:23Nisam imao nikad profil na ovom forumu, tako da nije to sto mislis da je u pitanju. Znaci ovdje ako se ne navija za Gaconju neka zavjera je u pitanjuGoretzka je napisao/la: ↑23 maj 2021, 22:58S obzirom da si pridruzen prije par dana i da ti prica smrdi vjerujem da si jedan od Novakovih dickridera sa foruma koji je napravio novi profil kako bi imao sto vise "glasova" i podrske za svog Djokicu.
Djokovic je i dalje treci jer kaska u slemovima i to ce jos neko vrijeme ostati tako. Eto Rafa ga je ispeglao po H2H skoro, u Mastersima svakako, osim tih sedmica i WTF nema vise nista na svojoj strani. Rafa ima vise GS i OI sto je svakako daleko jace od sedmica i WTF. Toliko. Kad se Djokica izjednaci i ako se izjednaci moci ce u raspravu za GOAT-a. Do tada ce biti vjeciti treci.![]()
Nije to baš tako crno i bijelo kao što neki tvrde za broj GS-ova. To jeste faktorno ako neko ima dosta više GS od drugog igrača ALI ako je u pitanju 1 slem razlike ili 2 pogtovo na većoj cifri onda se to ne moze uzeti kao apsolutni parametar.
Pa banalan primjer Marej i Warinka imaju po 3 GS pa ko bi u ludilu njih stavio u istu kategoriji ma ni blizu nisu sve i da Marej ima slem manje opet je bespredmetno pričati. Tako da to jeste najveći parametar u GOAT trci ali gubi na značaju ako je 20-19 lupam omjer slemova. Ne može taj što ima 20 biti kao GOUT samo zbog tog jednog više a ovo ostalo ko **** ima jedan vise slem.
Federer je godinama bio GOUT ne samo zbog slemova već sto je drzao vecinu najvaznijih rekorda preko GS, end no.1, weeks i da ne nabrajam ostale.
Ja lično ne smatram OI kao bilo kakav bitan parametar u priči jer se održava svake četiri godine i ne moze se na osnovu toga donijet bilo kakav zaključak tako da je to suvislo navoditi kao prednost. Marej GOUT sa 2 olimpijade.
Eo haj dobro ovi što neće da stave Nadala ispred Djokovica na trci hajde okej 2 slema razlike nekome je to planina ali vec npr Federer i Nadal po 20-20. Ne mogu nikako ni u ludilu Nadala ispred staviti zbog milion stvari. H2h je krnji parametar stavio sam ga na posljednje mjesto jer Nadal je vazda eskivirao i i nije dolazio najjacim igracima na megdan izvan sljake samo kad je bio apsolutno najbolji a milion puta je ispadao prije zavrsnice i nije igrao turnire tako da sam zbog toga h2h nije realan a na sljaci tlačio sve redom ko god mu je dosao. Pa čovjek ima 1 odbranjen turnir izvan sljake u zivotu. Lično meni je konzistentnost kroz sezone nevjerovatno bitan parametar.
Znas sta znači imati 0 zavrsnih mastersa, to je toliki feler da je to bolesno i ne moze 4 olimpijade da je osvojio to ne bi mogle ispeglati.
Kao prvo slemovi 3-3. S tim da Murray ima dosta vise finala na GS, te je opcenito uspjesniji na najvecim turnirima.Ako grijesim ispravi me, ma da znam da je Murray uspjesniji.
Mastersi : 14-1 za Murraya - porazavajuca statistika.
H2H : 12-9 Murray.
Murray bio na broju 1, te ima YE1 16' godine. Wawrinka nikada nije bio no.1.
OI : 2-0 Murray.
Ukupno titule : 46 - 16 Murray.
Mislim da je sada sve jasnije.
-------------------------------
Isto tako imas Nadal vs Roger - ponovio sam vise puta ali se nadje neko da se napravi pametan pa kao ne zna za statistiku.
Kao sto sam rekao, navijaci Rogera su se vazda vadili na GS posto nisu imali na sta drugo, sad kad im je i to propalo nemaju sta dodati.
GS : 20-20
Mastersi : 36-28 Nadal.
H2H : 24-16 Nadal. (10-4 na GS za Nadala, 6-0 RG, 3-1 AO, 1-3 WB). Na Mastersima 12-7 Nadal.
Nadal njega dobio na WB, ovaj njega nikada na RG.
YE1 : 5-5
WTF : 0-6 Federer.
OI : 1-0 Nadal.
Weeks at no.1 : Federer.
------------------------------
Iz ovoga se da zakljuciti da je Rafa u blagoj prednosti zbog velike prednosti u Mastersima, H2H, H2H na slemovima i u finalima, dobijao ga na WB, ima i OI. Roger ima na svojoj strani samo WTF i weeks at No.1.
Pametnom dosta.
Ne volim se ja gađati brojkama na tako brutalno suhoparan i površan način. Ja to ne mogu radit jer igram tenis, poznajem trenere, tehniku, uzivam u igri gledajući je oko 15-tak godina i ja ne percipiram tako jednostavno to kao ti. Ti poslozis par paramtetara boldiras ih iako neki vrijede bruku vise od drugih i OI ne bi ni u snovima trebao biti i tu i H2H je krnji u Nadalovom slučaju to su puki brojevi koji nista ne znace ako se zagrebu malo dublje. I ti kao sad objasnio meni nesto, sabro 2+2 i rijesio temu. Haj sto kazu da je statistika ko bikini, ti si je predstavio kao skafander. ahahhaha
Glupo mi je da branim Federera jer ga zbog njegovih idolopoklonika ne gotivim bas ali gledam tenis objektivno koliko je to moguce.
I Djokovic i Federer su igrački za Nadala kategorija iznad, ne moze Nadalova dominacija na sljaci to promijeniti. Pa samo pogledaj u njihovim h2h-ovima koliko ima meceva na sljaci a koliko sljaka traje u kalendaru, pa ce ti se samo kazati koliko su oni njemu dolazili a koliko je on njima. Federer ga je oducio od tenisa 2017. i rijesio sve dileme u njihovom odnosu ako je bilo nedoumica na betonu i travi. Djokovic ga je u dva navrata pobjedjivao po 7 puta zaredom. U dva navrata.
To sto je Nadal najvise taktizirao od njih, ciljano se spremao za odredjene turnira, povrijedjivao se cesto zbog rudarskog stila, najvise propustao odredjene dijelove sezone pa imao vise vremena da se sprema od njih tempirajuci formu konkretno za tajturnir i samim tim ih dobijao u nekim bitnim mecevima i tako bildao statistiku. To u siroj slici se sve jasno vidi ali OI I WEEKS stavit u istu liniju i kao to 1 na 1....nepojmljivo

Glupo mi je da branim Federera jer ga zbog njegovih idolopoklonika ne gotivim bas ali gledam tenis objektivno koliko je to moguce.
I Djokovic i Federer su igrački za Nadala kategorija iznad, ne moze Nadalova dominacija na sljaci to promijeniti. Pa samo pogledaj u njihovim h2h-ovima koliko ima meceva na sljaci a koliko sljaka traje u kalendaru, pa ce ti se samo kazati koliko su oni njemu dolazili a koliko je on njima. Federer ga je oducio od tenisa 2017. i rijesio sve dileme u njihovom odnosu ako je bilo nedoumica na betonu i travi. Djokovic ga je u dva navrata pobjedjivao po 7 puta zaredom. U dva navrata.
To sto je Nadal najvise taktizirao od njih, ciljano se spremao za odredjene turnira, povrijedjivao se cesto zbog rudarskog stila, najvise propustao odredjene dijelove sezone pa imao vise vremena da se sprema od njih tempirajuci formu konkretno za tajturnir i samim tim ih dobijao u nekim bitnim mecevima i tako bildao statistiku. To u siroj slici se sve jasno vidi ali OI I WEEKS stavit u istu liniju i kao to 1 na 1....nepojmljivo
Kad sam vidio ovo oducio tenisa 17' sve mi je bilo jasno. Tu si stopirao sve druze. Pojma ti nemas. Ne igra se tenis od 15' 16' ili 17'. Da znas kosto ne znas znao bi da je Rafa dobijao Feda 08' u finalu WB i 09' u finalu AO. I mnogo jos puta na RG al izuzet cemo sljaku sad. Dodajmo jos 2 vrlo vazna meca na AO 12' i 14'. Fed njega 2 puta u finalu WB kad je ovaj bio tinejdzer i opet ga uspio eto dobiti 08'. 17' ga jos dobio na AO. Kad je Fed uzvratio udarac u finalu RG?
Djokovica dobijao 2 puta u finalu USO na hardu, kad je ovaj njega dobio u finalu RG? Koliko je puta izgubio? Hoces i ti tjerati pricu da mu USO nije omiljeni slem?
Lik ima 2 slema na hardu godisnje i opet kad se sastavi nema slemova kao Rafa na RG. Rafa je dosta bolji igrac na sljaci nego Novak na hardu.
Kako bgti nemaju Novak i Roger toliku prednost u Mastersima i H2H ako se najvise igra na hardu? Kad je vec Nadal sljakas. IW, MIA, MON, CIN, SHA, PAR, sve Mastersi na betonu dok ovamo imas 3 Mastersa na sljaci. Duplo manje! Da ne pricam sto su se sastajali u raznim Dohama, Pekinzima, ATP Cupovima itd itd.
Malo realnosti nije na odmet.
Djokovica dobijao 2 puta u finalu USO na hardu, kad je ovaj njega dobio u finalu RG? Koliko je puta izgubio? Hoces i ti tjerati pricu da mu USO nije omiljeni slem?

Lik ima 2 slema na hardu godisnje i opet kad se sastavi nema slemova kao Rafa na RG. Rafa je dosta bolji igrac na sljaci nego Novak na hardu.
Kako bgti nemaju Novak i Roger toliku prednost u Mastersima i H2H ako se najvise igra na hardu? Kad je vec Nadal sljakas. IW, MIA, MON, CIN, SHA, PAR, sve Mastersi na betonu dok ovamo imas 3 Mastersa na sljaci. Duplo manje! Da ne pricam sto su se sastajali u raznim Dohama, Pekinzima, ATP Cupovima itd itd.
Malo realnosti nije na odmet.
-
- Kontakt:
Ma ovaj bot jase Rafana godinama a prica tebi nesto. Btw, cisto da znas, lik ima vise profila i fura neke lude perspektive i misli da je najpametniji.Ambulinho je napisao/la: ↑24 maj 2021, 18:48A dickrider je baš mila i topla dobrodošlica.BosniaBoston je napisao/la: ↑24 maj 2021, 18:282. post i odmah gaćonjaNije dugo trebalo da pokaze hejtersko lice
OKP je bolest i možda se ne bi trebalo sa tim šprdati.
![]()
Dobrodosao na forum

Dobrodosao na forum gdje jedan covjek samara 5-6 ljudi cistim argumentima i cinjenicama, a oni se koprcaju i pokusavaju udruzeno dokazati nekome da su upravu, a nisu.snowballer je napisao/la: ↑24 maj 2021, 20:15Ma ovaj bot jase Rafana godinama a prica tebi nesto. Btw, cisto da znas, lik ima vise profila i fura neke lude perspektive i misli da je najpametniji.Ambulinho je napisao/la: ↑24 maj 2021, 18:48A dickrider je baš mila i topla dobrodošlica.BosniaBoston je napisao/la: ↑24 maj 2021, 18:282. post i odmah gaćonjaNije dugo trebalo da pokaze hejtersko lice
OKP je bolest i možda se ne bi trebalo sa tim šprdati.
![]()
Dobrodosao na forum![]()
Grudvo snijega, ti si takodjer novi, hejter Rafana, sumnjivi ste mi vas 2 zajedno sa luckyem. Ako bar 2 profila nisu od istog lika, jbg onda. Al neka vas hejtercica pa makar i na laznim profilima, sve ce vas tata Leon nauciti.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.