Sve dok se bude pozivao rekreativac Piric, a izostavljao najbolji golman u historiji ove zemlje i dok se kao izgovor za njegovo nepozivanje bude govorilo 'bitno mi je da igraci napreduju', nikad nikakvog hajra od ove reprezentacije nece biti. Stisni muda i reci zasto covjek nije pozvan, a ne da glumis nekakvog filozofa. I ovi novinarcici su ponovo prejaki s pitanjima. Pitaj ga jasno i glasno zasto se poziva golman koji je na tribinama u slovenskoj ligi (liga u rangu nase), a ne poziva zvanicno najbolji golman jedne od najjacih evropskih liga.
Djokanovic je pozvan da bi se smirile Sarajlije, jer Kovacevic nije mogao dobiti poziv pored Pirica, a momak je daleko najbolji igrac lige. Ziljkic ne igra ni u Borcu u zadnje vrijeme (mislim da ima neku povredu), ali on se svejedno morao naci na spisku. Ima ovdje i pozitivnih stvari i dobrih poziva, ali sve dok ima nekih katastrofalnih poteza, ja nikad necu vjerovati u iskrenu namjeru da se napravi sto bolja reprezentacija. Sta ce mu Cipetic, koji je izgubio mjesto startera u ekipi koja se bori za opstanak u HNL-u?! Vjerovat cu da Gazibegovic nije pozvan samo onako i da ce dobiti priliku prije njega, mada me nista ne bi iznenadilo.
Sto se tice formacije, ocekujem da se ponovo vrati na 4-2-3-1, mada bih volio da se ekipa nastavi uigravati u onoj formaciji protiv Francuza i da se proba s Demirovicem i Prevljakom kao dvojicom najisturenijih. Na desnom krilnom beku bih volio vidjeti i Stevanovica i Gazibegovica (po poluvrijeme obojici), a ovo ostalo je manje-vise poznato (Sehic, Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Sanicanin, Kolasinac, Cimirot, Hadziahmetovic i Krunic). Ovo je za utakmicu protiv Danske, a protiv komsija bih odmah isprobao ove nove.