ja licno nesto ne vidim logiku da igraci ne dobiju plate zato sto se neko zajebavo sa autima.Napapijri je napisao/la: ↑21 maj 2021, 09:13Angele, brate, prije svega cestitam na ovom rekordu kojim si skinuo Safeta u PSGAngelDiMaria je napisao/la: ↑21 maj 2021, 09:09SLazem se u potpunosti, mogu ja se neslagat npr s pantelijom i sl ali ako ce nam naci neko dijete sa sela koje zna lopte, sto ga ne bih pdorzao.skoroalen je napisao/la: ↑21 maj 2021, 09:03Pa šta ako se spominju Vranješ i Grahovac, spominjali su se i kod nas Matavž, Velikonja, Beqiraj, Vukušić, Anel Hadžić... pa kurko.
Što se tiče ovih skauta, moje mišljenje je da je bitnije imat dobrog šefa akademije, koji daje finalnu riječ na sve. Skauti će vidjet talentovanu djecu, al tek Cioffi će odlučit da li su ta djeca za akademiju ili ne. Veliki klubovi ulažu u skauting, al je puno bitnija mreža skautinga, nego sam kvalitet ljudi koji gledaju djecu. Da barem FK Sarajevo ima po jednog prosječnog čovjeka u svakom selu u BiH gdje postoje lokalni klubovi, bolje nego imat pet vrhunskih skauta samo u Sarajevu. Čataković je nama došao iz Krajine, Cimirot, Anđušić iz Trebinja, Suljić iz Srebrenice... Mogu se tebi na grad Sarajevo fokusirat Ajaxovi skauti ako nema tu kvaliteta, a npr u Gabeli imaš dijete koje će sutra bit novi Nikica Jelavić, al nemaš čovjeka dole koji će ga vidjet. Bitnije je, za početak, širit mrežu skautinga na cijelu BiH.
Ovdje je sad takva atmosfera da se sve mora popljuvat u klubu od glave do repa. Pa cak i ovi sto bi ledzende u klubu nisu zadovoljni ponovo iako im je ledzenda turkovic dobio funkciju.
Eto ce cioffi doci iz italije da mu neko sefuje, jasta ce.
I jos glavna stvar, trebalo je naklixu iznijeti sve do u detalje sta je i kako je.
Kazu uprava laze Namu itd... A Nam se bukvalno pita za sve.
Ovo je onaj otrov koji se cuva na tamnom mjestu jos od kako je husref otjeran.
Na svaki los potez ili gresku samo isplivaju.
Najbolji pokazatelj je bio radnik nakon preokreta.![]()
Nemam tog otrova, ali ako je istina da su transakcije stale prevarom oko vozila, nije li to laz koju su plasirali Tanu, pa sada snosimo posljedice nakon sto su uhvaceni u istoj?
druga stvar, ako mislis transakcije stale bukvalno, to je nemoguce
realnija mi je stvar da je otkrivena prevara, otjeran krivac, i ganjat novac pravnim putem ako je svjesno uradjeno na stetu kluba, posebno ako ima dopis gdje je nam kako se kaze odobrio nekoliko sluzbenih vozila. to je onda uradjeno suprotno naredjenju vecinskog vlasnika, sto bi u prevodu znacilo da ima osnova da se odgovorni ili tuzi, i samim tim naplati veci dio ako ne citav iznos kao odsteta.
to je vec slucaj za pravnike, nekako mi nema logike da npr u mojoj firmi jedan od direktora nesto zasere, a deset drugih sektora snosi odgovornost, jednostavno tako ne ide.
ima ovdje i pametnijih forumasa od mene i mislim da je sva ta prica oko novca za porez obicni spin. ako imas budzetiran novac za plate, on ide za plate i ne moze nigdje drugo. da nemas novca, ne bi mogao uzeti stadion u zakup, moras nekako opravdati projekte.
nije ovo stanogradnja gdje se krene u projekat pa unaprijed prodajes stanove da bi zavrsio radove.
treba sacekati izvjestaj pa vidjeti.
pitanje je sta ako plate kasne zbog losih rezultata?