Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
skoroalen
-
Kontakt:
Čuj dovest Nalića i Jusufbegovića za skaute, pa ljudi, dajte malo realnosti jbt.

Šta misle pojedini, da smo mi toliko veliki, da dovodimo licencirane trenere i menadžere na tako mizerne pozicije?
Kao da doktoru elektrotehnike i univerzitetskom profesoru ponudiš mjesto na šalteru neke trgovine sa IT opremom. Nemojte bit smiješni, ti ljudi su se školovali da budu to što jesu, polagali licence, vodili već ekipe u PL i vodit će ih i dalje. Skaut za akademiju možeš bit bez dana škole, dovoljno je da pratiš omladinski fudbal, da ti nije mrsko vikendom otić i gledat utakmicu pretpionira i među 20tero djece koji jedva šutaju loptu vidjet nekog da se imalo izdvaja, zapisat mu podatke i pokazat šefu akademije. Mislite da su sve svjetske zvijezde otkrili bivši treneri i legende fudbala? Pogotovo u Južnoj Americi, gdje se talenti u favelama rađaju. Baš je Barselona angažovala Cruyffa da ide u neku selendru u Argentini i iskopa Messija.

Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
-
Napapijri
-
Kontakt:
AngelDiMaria je napisao/la: ↑21 maj 2021, 09:09
skoroalen je napisao/la: ↑21 maj 2021, 09:03
Pa šta ako se spominju Vranješ i Grahovac, spominjali su se i kod nas Matavž, Velikonja, Beqiraj, Vukušić, Anel Hadžić... pa kurko.
Što se tiče ovih skauta, moje mišljenje je da je bitnije imat dobrog šefa akademije, koji daje finalnu riječ na sve. Skauti će vidjet talentovanu djecu, al tek Cioffi će odlučit da li su ta djeca za akademiju ili ne. Veliki klubovi ulažu u skauting, al je puno bitnija mreža skautinga, nego sam kvalitet ljudi koji gledaju djecu. Da barem FK Sarajevo ima po jednog prosječnog čovjeka u svakom selu u BiH gdje postoje lokalni klubovi, bolje nego imat pet vrhunskih skauta samo u Sarajevu. Čataković je nama došao iz Krajine, Cimirot, Anđušić iz Trebinja, Suljić iz Srebrenice... Mogu se tebi na grad Sarajevo fokusirat Ajaxovi skauti ako nema tu kvaliteta, a npr u Gabeli imaš dijete koje će sutra bit novi Nikica Jelavić, al nemaš čovjeka dole koji će ga vidjet. Bitnije je, za početak, širit mrežu skautinga na cijelu BiH.
SLazem se u potpunosti, mogu ja se neslagat npr s pantelijom i sl ali ako ce nam naci neko dijete sa sela koje zna lopte, sto ga ne bih pdorzao.
Ovdje je sad takva atmosfera da se sve mora popljuvat u klubu od glave do repa. Pa cak i ovi sto bi ledzende u klubu nisu zadovoljni ponovo iako im je ledzenda turkovic dobio funkciju.
Eto ce cioffi doci iz italije da mu neko sefuje, jasta ce.
I jos glavna stvar, trebalo je naklixu iznijeti sve do u detalje sta je i kako je.
Kazu uprava laze Namu itd... A Nam se bukvalno pita za sve.
Ovo je onaj otrov koji se cuva na tamnom mjestu jos od kako je husref otjeran.
Na svaki los potez ili gresku samo isplivaju.
Najbolji pokazatelj je bio radnik nakon preokreta.
Angele, brate, prije svega cestitam na ovom rekordu kojim si skinuo Safeta u PSG
Nemam tog otrova, ali ako je istina da su transakcije stale prevarom oko vozila, nije li to laz koju su plasirali Tanu, pa sada snosimo posljedice nakon sto su uhvaceni u istoj?
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
-
Shategabri
-
Kontakt:
Postao/la Shategabri » 21 maj 2021, 09:14
skoroalen je napisao/la: ↑21 maj 2021, 09:12
Čuj dovest Nalića i Jusufbegovića za skaute, pa ljudi, dajte malo realnosti jbt.

Šta misle pojedini, da smo mi toliko veliki, da dovodimo licencirane trenere i menadžere na tako mizerne pozicije?
Kao da doktoru elektrotehnike i univerzitetskom profesoru ponudiš mjesto na šalteru neke trgovine sa IT opremom. Nemojte bit smiješni, ti ljudi su se školovali da budu to što jesu, polagali licence, vodili već ekipe u PL i vodit će ih i dalje. Skaut za akademiju možeš bit bez dana škole, dovoljno je da pratiš omladinski fudbal, da ti nije mrsko vikendom otić i gledat utakmicu pretpionira i među 20tero djece koji jedva šutaju loptu vidjet nekog da se imalo izdvaja, zapisat mu podatke i pokazat šefu akademije. Mislite da su sve svjetske zvijezde otkrili bivši treneri i legende fudbala? Pogotovo u Južnoj Americi, gdje se talenti u favelama rađaju. Baš je Barselona angažovala Cruyffa da ide u neku selendru u Argentini i iskopa Messija.
Pa upravo, to ne rade klubovi kao Barselona, Real, al u FKS bi za skauta Safeta Sušića

Koševo Zapad
-
Arhitekt
-
Kontakt:
OsmaDolazi je napisao/la: ↑21 maj 2021, 08:52
Arhitekt je napisao/la: ↑21 maj 2021, 08:37
OsmaDolazi je napisao/la: ↑21 maj 2021, 07:45
Pita se Italijan itekako. To mozda Zeka misli da se ne pita i tako ti sto su imali ugovore za stalno a nemozes ih puskom otjerati iz kluba.
Nema potrebe za spinom, Italijan je i pokrenuo sve oko rekonstrukcije omladinskog pogona, isao po skolama fudbala iz Sarajeva i dalje... On je šef svim ovim ljudima i pita se za SVE u omladinskom pogonu. On se okruzio ljudima sa kojima je mislio da treba i te rezultate cemo vidjeti.
Sta se pita?? Da Zeka i Hasancic budu "skauti"?? da nam koordinator bude neko za koga je cuo samo ako je forum citao?Da se zaposle bas oni koji su dizali glas protiv uprave? On oh je jedino mogao izabrati ako mu je dat spisak sa imenima ovom cetvoricom i jos 50 taraba i on sta ce, bar njih zna, pa hajde, kao izabrao je, da je on slobodno birao, ubjedjen sam da nije, ovi skauti su mogli biti i pojedini treneri koji su bez posla, Nalic, Jusufbegovic, koji bi sigurno bilo bolji izbor i koji imaju nesto iza sebe. Kako je ovaj forumas došao do posla to samo Bog dragi zna, ja jos ne vjerujem da su ljudi lika sa foruma zaposlili u klub.
Ama pili naopako koliko hoćes, ja sam ti rekao da se on pita za sve. Za Zeku i Hasančića se zna, ne pravi se budala. Ljudi imaju ugovore za stalno i ne možeš ih skloniti tek tako kako ti misliš. Stvarno svakakva balavurdija i interešđije pišu ovdje. Dogovor je da budu dati Cioffiu da njemu odgovoraju, Plakalo je doveden iz ŠF Sparta. Za Damira ste čuli nakon ovih utakmica dječaka oko Krajine i ostalog. Njemu odgovaraju i vidjet će se sve ubrzo kakav je posao urađen na tom polju.
Kakav Nalić i Jusufbegovic kao skauti, pa ljudi su treneri prvog tima. Nećes za skaute plaćati 5000KM da traže djecu. Pa to možemo i ja i ti raditi iz hobija preko vikenda. Bože dragi, stvarno svega ima kod nas.
Svaki ugovor mozes raskinuti tako i taj.Das mu otkaz, 3 mjeseca platu koju je trebao imati i nemas vise nista s njim.Bokte mazo isto da niko nikad nije raskinuo ugovor za stalno, sunce ti ****.
Ova dva imena sam lupio, prva su mi naumpala, al evo, konkretno, Jusufbegovic je zadnji angažman ima prije 2 godije u Igmanu, siguran da bi za razumnu cifru radio odlican posao, sigurno nece cekati da ga neka televizija zovne da bude komentator svako 2 sedmice.Nalic ce se isto nacekati da dobije posao, ok njega bi mozda bilo teze dovesti, ali ne i nemoguce.
-
Tatamata1946
-
Kontakt:
Postao/la Tatamata1946 » 21 maj 2021, 09:23
Napapijri je napisao/la: ↑21 maj 2021, 09:07
Da li bi Kodro progutao knedlu i vratio se? Lik je ostvario historijski uspjeh sa malom ekipom, bio treci u drugoj Svicarskoj ligi. Siguran sam da boljeg izbora ne bi bilo, ako bi se moglo razgovarati i dogovoriti.
Ma nama niko ne valja i nikog ne mozemo istrpiti par sezona. Prvi ja sam takav...
Tako je i sa trenerima, igracima, upravama...
-
Arhitekt
-
Kontakt:
Shategabri je napisao/la: ↑21 maj 2021, 09:14

Pa upravo, to ne rade klubovi kao Barselona, Real, al u FKS bi za skauta Safeta Sušića
U Barceloninoj skauting sluzbi i rade skauti koji su bili nogometisi, i to nogometasi koji su imali solidnu karijerii, ne radi Damir Pavlovic kojem je naveci nogometni uspjeh 4 lajka na sportskom forumu i hattrick na terminu istih tih forumasa, njegov realan domet je Krajina Cazin, i to dok i taj klub malo ne uozbilji
-
Kamuflazn
-
Kontakt:
Cioffi je ubleha kao i sabrina cim je izabrao tim ljudi kakav je izabrao. Nikakve reference nemaju sem sto su mu se naguzili dobro.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
-
Shategabri
-
Kontakt:
Postao/la Shategabri » 21 maj 2021, 09:27
Arhitekt je napisao/la: ↑21 maj 2021, 09:24

U Barceloninoj skauting sluzbi i rade skauti koji su bili nogometisi, i to nogometasi koji su imali solidnu karijerii, ne radi Damir Pavlovic kojem je naveci nogometni uspjeh 4 lajka na sportskom forumu i hattrick na terminu istih tih forumasa, njegov realan domet je Krajina Cazin, i to dok i taj klub malo ne uozbilji
Al ne rade ni treneri koji imaju licencu kao što se ovdje prizivaju pojedini.
Ne znam šta dotični ima od preferenci. Možda se čovjek kreće u tim krugovima, poznaje ljude. Bitnije je to od nekog shisha fudbalera koji ne zna je li pošao ili došao.
Koševo Zapad
-
Arhitekt
-
Kontakt:
Shategabri je napisao/la: ↑21 maj 2021, 09:27
Arhitekt je napisao/la: ↑21 maj 2021, 09:24
Al ne rade ni treneri koji imaju licencu kao što se ovdje prizivaju pojedini.
Ne znam šta dotični ima od preferenci. Možda se čovjek kreće u tim krugovima, poznaje ljude. Bitnije je to od nekog shisha fudbalera koji ne zna je li pošao ili došao.
Rade ljudi koji u jednom trenutku karijere bili nogometasi, treneri ili pomocnici.Nadji njihov staff i pogledaj.Prije par godina skut im je bio covjek koji je i jedno vrijeme bio trener prvog tima Bacelone.Po nasoj logici skaut za Balkan bi trebali biti admini stranice Barcelona Balkan, a koordinator njen osnivac, jer toboze, ne treba ti neko znanje, svak moze vidjeti zna li dijete ili ne zna nabili loptu.
-
Arhitekt
-
Kontakt:
Kamuflazn je napisao/la: ↑21 maj 2021, 09:25
Cioffi je ubleha kao i sabrina cim je izabrao tim ljudi kakav je izabrao. Nikakve reference nemaju sem sto su mu se naguzili dobro.
Ne vjerujem da je ubleha, vjerovatno su ga uslovili na neki nacin.
Kakav sunovrat u par mjeseci, ovo je nevjerovatno, sreca unaprijed znamo da smanjimo ocekivanja za oducu sezonu.
-
Pantelija
-
Kontakt:
Znaci jos nisi skontao da koordinator nije funkcija vezana za trenersko-skautski dio akademije vec organizacioni?
Haj onda polahko, dug je dan.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
-
Historicar
-
Kontakt:
Postao/la Historicar » 21 maj 2021, 09:49
Mene zanima jel Plakalo nametnut Cioffiu ili ga je Cioffi izabrao.Realno, prije da je ovo prvo jer za Plakala ni u familiji ne znaju, a kamoli da ga Cioffi zna.
-
skoroalen
-
Kontakt:
Pa svakako koordinator nije skaut, nego čovjek koji organizuje kampove i turnire po raznim mjestima gdje će se skupit talentovana djeca iz tog regiona, i onda koordinator obavijesti skaute FKS da dođu i pogledaju taj turnir. Nešta slično što je klub uradio u Cazinu prije 15-20 dana. Tad je pola foruma svr.šavalo, jer se nije znalo ko je organizovao to. Da sutra s tog turnira dođe u klub novi Čataković, niko ne bi sr.ao nit bi se pitao ko je organizovao turnir. U prevodu, puno se vežete za imena a ne za djela. Da barem imamo slične koordinatore u svakom dijelu BiH, da naši skauti prate djecu u Krajini, Hercegovini, Zenici, Podrinju, Zapadnoj Hercegovini... Ne bi ti sutra Radnik prodao igrača PAOKu nit bi se u Mladosti rađali neki Alići.
@Kamuflazn
https://gianlucadimarzio.com/it/matteo- ... intervista
Ovo je ubleha, samo babuka u Tuzli nije ubleha.

-
Historicar
-
Kontakt:
Postao/la Historicar » 21 maj 2021, 09:57
skoroalen je napisao/la: ↑21 maj 2021, 09:53
Pa svakako koordinator nije skaut, nego čovjek koji organizuje kampove i turnire po raznim mjestima gdje će se skupit talentovana djeca iz tog regiona, i onda koordinator obavijesti skaute FKS da dođu i pogledaju taj turnir. Nešta slično što je klub uradio u Cazinu prije 15-20 dana. Tad je pola foruma svr.šavalo, jer se nije znalo ko je organizovao to. Da sutra s tog turnira dođe u klub novi Čataković, niko ne bi sr.ao nit bi se pitao ko je organizovao turnir. U prevodu, puno se vežete za imena a ne za djela. Da barem imamo slične koordinatore u svakom dijelu BiH, da naši skauti prate djecu u Krajini, Hercegovini, Zenici, Podrinju, Zapadnoj Hercegovini... Ne bi ti sutra Radnik prodao igrača PAOKu nit bi se u Mladosti rađali neki Alići.
@Kamuflazn
Bravo Skoro.Neki dan na fb stranici kluba, Ahmed Švrakić, onaj Dževad Vrabac i slicni pacijenti su pljuvali Cioffia maksimalno, predstavljali Rundu kao veceg znalca od njega

-
skoroalen
-
Kontakt:
Historicar je napisao/la: ↑21 maj 2021, 09:57
skoroalen je napisao/la: ↑21 maj 2021, 09:53
@Kamuflazn
Bravo Skoro.Neki dan na fb stranici kluba, Ahmed Švrakić, onaj Dževad Vrabac i slicni pacijenti su pljuvali Cioffia maksimalno, predstavljali Rundu kao veceg znalca od njega
Jedan napravio Zaniola i Mancinija, drugi "otkrio" Tucakovića i Adu Jahića. Tu je to negdje. Takvim je i Husref bolji od Guardiole, kae daj ti našem Usri milione koje Pep ima pa ćeš vidjet kako se osvaja Premiership sa 150 bodova.
-
Tatamata1946
-
Kontakt:
Postao/la Tatamata1946 » 21 maj 2021, 10:05
Da hoce ponovo doci vrijeme da idemo na utakmice i navijamo 90 minuta bez obzira na rezultat a da se manje zamaramo stvarima van terena. Smorilo sve ovo
-
zagorski
-
Kontakt:
Jasno je zasto su bas ova imena imenovana za skaute. Valja ublaziti nezadovoljstvo ukidanjem skole fudbala,mudar potez sa Sabrinine strane,a ovaj Ciofi vjerujem da nema nista sa tim.
Sve slicno kao na bh politickoj sceni,pljuju se pa se onda lizu,a samo interes ih povezuje. Ovo je samo dokaz kako je ovo drustvo dotaklo moralno dno.
-
Arhitekt
-
Kontakt:
feniksptica je napisao/la: ↑20 maj 2021, 19:43
Pantelija je napisao/la: ↑17 maj 2021, 01:25
Pa kazem sve zavisi od toga sta ce se dešavati u narednim sedmicama ili mjesecima.
Bez plana i svježe krvi tesko ce ici.
Ono sto raduje jedino je rad u akademiji a tek se krenulo s promjenama. Najvecaa nada je ispratiti ovog covjeka
Ovo ce biti antoloijska izjava za par mjeseci Lezi hljebe da te jedem, najbolja uprava ikad, akademija cvjeta, djeca iz Dinama hoce u Sarajevo.Jaka svjeza krv nam dosla, sve sama evropaka krema rada sa djecom, godine uspjeha su iza njih.
-
OsmaDolazi
-
Kontakt:
Postao/la OsmaDolazi » 21 maj 2021, 10:28
Arhitekt je napisao/la: ↑21 maj 2021, 09:20
Ama pili naopako koliko hoćes, ja sam ti rekao da se on pita za sve. Za Zeku i Hasančića se zna, ne pravi se budala. Ljudi imaju ugovore za stalno i ne možeš ih skloniti tek tako kako ti misliš. Stvarno svakakva balavurdija i interešđije pišu ovdje. Dogovor je da budu dati Cioffiu da njemu odgovoraju, Plakalo je doveden iz ŠF Sparta. Za Damira ste čuli nakon ovih utakmica dječaka oko Krajine i ostalog. Njemu odgovaraju i vidjet će se sve ubrzo kakav je posao urađen na tom polju.
Kakav Nalić i Jusufbegovic kao skauti, pa ljudi su treneri prvog tima. Nećes za skaute plaćati 5000KM da traže djecu. Pa to možemo i ja i ti raditi iz hobija preko vikenda. Bože dragi, stvarno svega ima kod nas.
Svaki ugovor mozes raskinuti tako i taj.Das mu otkaz, 3 mjeseca platu koju je trebao imati i nemas vise nista s njim.Bokte mazo isto da niko nikad nije raskinuo ugovor za stalno, sunce ti ****.
Ova dva imena sam lupio, prva su mi naumpala, al evo, konkretno, Jusufbegovic je zadnji angažman ima prije 2 godije u Igmanu, siguran da bi za razumnu cifru radio odlican posao, sigurno nece cekati da ga neka televizija zovne da bude komentator svako 2 sedmice.Nalic ce se isto nacekati da dobije posao, ok njega bi mozda bilo teze dovesti, ali ne i nemoguce.
Ne budali, ali ozbiljno ti kazem. Lupio si takvu stvar da je to za nepovjerovati. Pa da se to tako moze Susic bi u Januaru bio bivsi isto kao i 3000 radnika u administraciji Rudnika kod nas u EPBIH. Cuj tako isplatiti 3 plate i raskniuti ugovor sa covjekom koji nije povrijedio poslovnik klubai ima ugovor za stalno. Boze dragi sto si dozvolio da ima svako pristup internetu!

-
Shategabri
-
Kontakt:
Postao/la Shategabri » 21 maj 2021, 10:30
OsmaDolazi je napisao/la: ↑21 maj 2021, 10:28
Arhitekt je napisao/la: ↑21 maj 2021, 09:20
Ne budali, ali ozbiljno ti kazem. Lupio si takvu stvar da je to za nepovjerovati. Pa da se to tako moze Susic bi u Januaru bio bivsi isto kao i 3000 radnika u administraciji Rudnika kod nas u EPBIH. Cuj tako isplatiti 3 plate i raskniuti ugovor sa covjekom koji nije povrijedio poslovnik klubai ima ugovor za stalno. Boze dragi sto si dozvolio da ima svako pristup internetu!
Možeš ti raskinuti, ali ako nemaš osnova za to, uposlenik te tuži, pa naplati od odštete, plata koje su ga sledovale dok nije radio, zateznih kamata, još platiš sudske i advokatske troškove i moraš ga vratiti na radno mjesto.
Koševo Zapad