Miroslav Ćiro Blažević

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Re: Miroslav Ćiro Blažević

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 05 maj 2009, 17:44

harishp je napisao/la:
ZELJO DO GROBA je napisao/la:@principatus
sto se tice sarabe i meni to nije jasno, da se razumijemo, saraba nije kvalitet ni za B selekciju San Marina, a da je kvalitet za nas, prvo on kao slekktor je to trebo da skonta i da ga promatra malo i da ustanovi je li za reprezentaciju ili nije (a on ocigledno nije) a opet ga je zvao, i koji se jedini razlog namece, zapravo postoje 2 razloga, jedan je da ga je prodo i drugi je da je lose selektor pa da nije mogo to procijeniti, i sad koji je logicniji :|

a jos nesto, mozda bi ciro bio dobar trener da je sad ovo 1941. godina, a sad nije,
tri stopera ??? ko to jos igra osim Hotica, niko...jer svi znaju da se sa tri stopera nemoze igrati fudbal na vrhunskom nivou, i objasnjavo sam u prijasnjim postovima zbog cega da sad ne pisem...
navedeno je da cemo izgubiti dosta talenata, a mzda cemo dobiti puno vise, na sarabi, vasilicu, aracicu i ostalim cirinim spasiteljima....
Saraba,vasilica je bilo od samog pocetka i uvijek ce ih biti.
Govoris o tri stopera e pa onda navedi kad smo igrali sa dva spica ili tri.
O gubljenju talenata kao Medzumudanjin ili jaukovic jelde :lol:

Ohani s time nemas nikakvih podloga i protiv argumenata a non-stop udaras u klin.
Jesmo li imali prije selektora,jesmo.
kakvi su bili rezultati nikakvi.
Jeli drugi znalci i potencionalni selektori bijeze od repke kao dzavo od krsta.
E pa onda.
ovo prvo bas ne kontam, sta kad smo igrali sa 2 ili 3 napadaca, ako aludiras na to zasto ne igramo sa 2 ili 3 napadaca, ako je to onda sto se tice napadaca potpuno podrzavam ciru, jer danas, u modernom fudbalu se sve vise koristi taktika sa jednim spicem, a idealan za to je Dzeko...
a sto se tice talenata, momak igra u ajaxu, a ima 20 godina, sta da ti kazem, znas i sam da ajax ima jednu od boljih juniorskih skola na svjetu, pa cisto sumnjam da bi oni pogrijesili, a i u takvim klubovima rijetko se grijesi, kad se igrai iz juniorskog tima prebacuju u prvi tim....zasto njega nije zvao????
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 05 maj 2009, 23:14

Narvno da ćemo izgubiti dosta talenata. Jedna repka je i suviše mala da bi se svi ti talenti stavili u nju. Na selektoru je posao da izabere najbolje među njima i uputi im pozive.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 06 maj 2009, 14:45

el-fighter je napisao/la:Narvno da ćemo izgubiti dosta talenata. Jedna repka je i suviše mala da bi se svi ti talenti stavili u nju. Na selektoru je posao da izabere najbolje među njima i uputi im pozive.
al on to ne radi,
a jesili ovim htio reci da jedan momak koji igra u ajaxu nije talenta za reprezentaciju, a ima jos takvih igraca, da ne nabrajam sad....

http://transfermarkt.de/de/spieler/3937 ... blick.html

evo vidis ovaj momak, igra za ajax, vjerovatno je talenat neki, zasto ga se odma nije zakaparilo, zasto nije pozvan, zato sto igra za hrvatsku, i ciro ceka da ga hrvati pozovu i da onda on kaze da je on pravi bosanac on ne bi ni razmisljo za koga bi da igra, ovo ono i takve stvari..
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 11 maj 2009, 02:53

za principatus-a

Moram se nasmijati na ovaj tvoj komentar,pogotovo na ovo vezano za taktiku,hahaha....pa opet,hahahaha...TI ONO ZOVES TAKTIKOM????pa belgijanci su nas podcijenili ,mislili su da mogu preko Fellainija da prebace loptu svojim napadacima koji ce matirati u prvih pola sata naseg 3-eg golmana,i zavrsiti utakmicu sa par komada u nasoj mrezi...
Ako ti mislis da su nase pobjede nad Belgijom plod taktike Miroslava Cire Blazevica,onda si u zabludi,i to nema nikakve veze sa otpustanjem njihovog trenera.
Ako imalo pratis stvari,skontaces o kakvom senilcu se radi,pa on ni sada ne zna nabrojati nase igrace,da ne spominjem klubove u kojima igraju,on i sada igra princip 5-4-1,ili 5-3-2,ali nebitno...pa,to je covjek kojeg se mora napominjati koga sve ima,a da ne spominjem kako mutne radnje radi,sta ti mislis da on voli tebe,mene,bilo koga od nasih navijaca,smijesno....radi se o covjeku koji samo ima autoritet zbog osvojenog 3-eg mjesta sa hrvatima,i na osnovu toga ga igraci u svlacionici toliko respektuju,i tako smo dosli do ovih rezultata.
Ukoliko jos jedanput zelis da umanjis kvalitet nase repke,jos jedna slaba ocjena za tebe,mi smo do sada igrali odlicno ,dobijali utakmice,nismo imali srece ,i definitivno vjerujem u teoriju zavjere kada smo mi u pitanju,sto se tice sudija i svega,jer vjeruj mi nismo dobrodosli na velikom natjecanju,gdje se god pojavimo belaj pravimo,a i nismo nesto posebno imucni kako bi mogli trositi u zemlji domacinu!
Sve u svemu da puno ne pisem,nasa reprezantacija je do sada ,da nije bilo ovih kriminalaca u savezu,i seoskih lola koji nas uzimaju za brave sve,mi bi u svijetu fudbala imali vece ime nego sto ga hrvatska ima,jer smo bolji nogometasi od njih,...a,vidi njih,vidi nas,vidi njihove transfere ,vidi nase..i to je sve dio toga..je li ti mislis da su slucajno igraci iz HNL-e toliko zastupljeni u repki,nista nije slucajno,Ciro sjedi i sa Mamicem,i sa Mise-om ,i razgovaraju kojeg bi igraca mogli uvaliti u BiH repku da ga sto bolje prodaju,i to je to..
Jos jednom ti napominjem da nisu nekada vazni ni rezultati,jer **** rezultat ako je trenutan ,kontinuitet je bitan jako,a to sa cirom ne mozemo imati ,jer je Ciro dio korumpirane kompozicije
Jos nesto,kad su ga pitali o tome kako je izjavio da bi volio otici u Kumrovec,u kucu Josipa Broza,on je javno rekao :"pa roditelji bi mi se okretali u grobu",znaci da se radi o ustasi..i to svi znamo.Ako mislis da je ustasa prijatelj ove zemlje ,i bosnjaka,grdno se varas,i ti i svi koji tako misle.Ja sam iz Mostara,ja najbolje znam da nije!
Zadnja izmjena: velez_mostar, dana/u 11 maj 2009, 03:03, ukupno mijenjano 1 put.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 11 maj 2009, 02:58

Principatus je napisao/la:
@principatus e ovako prvo covjek je prodo sarabu za neke sitne pare, i to je najtuznije
Molim te veoma kulturno da prestanes lupetati jer je to tesko slusati. :)
Saraba je prodan za 10.000€, podjeli nesto na club, na menedzera i ti meni hoces reci da jednom Ciri trebaju hiljadu ili dvije Eura. Mozda su to za tebe neke velike pare, za mene naprimjer nisu a za Blazevica posigurno ne.

Ali kako ti pricas sve vrijeme da on 100% prodaje igrace na tom mjestu kao selektor, meni to zvuci kao da ti sebi nemozes zamisliti da neko preuzme takvu funkciju i ne zloustavlja svoju moc. To meni zvuci kao da bi ti to radio pa nikako da povjerujes da neko drugi nebi. Nemoj sve mjeriti na sebi, ali ostati objektivan je tesko.

Ko je jos prodan osim Sarabe, za koliko novca i na koga?
Da li je mozda Topic prodan kako neki pametnjakovici tvrde, da li taj covjek nije zasluzio da bar udje pocasnu minutu? Da ljudi to tvrde zato sto ne razmisljaju a lupetaju bez kraja.
"Sto se tice strategije ,taktika i ostalih stvari,nula obicna."
Pa da ono protiv Belgije je uopste bilo lose postavljeno, zato su belgijske novine plakale kako je njihov selektor porazen takticki i molili ga da ide.
a i kakve je to novosti ciro uveo.
Pobjede.
"BIH je od uvijek imala dobru fudbalsku reprezentaciju samo u proslosti nismo imali srece i citav svijet je bio protiv nas (od saveza pa do sudija)."
Da Tarik, prije toga citav svijet se sreo i pravio planove kako da zaustavi dotadasnju fudbalsku velesilu Bosnu u fudbalskom uspjehu. Bili su tu Putin, Schroeder i Bush. To je bio problem i sudije koje su nas mrzile. Nije bio problem u tome sto selektori nisu bili uspjesni, sto su kupili novac kao Sliskovic, pa sada pljuju i hoce da puknu zbog uspjeha. Nije sigurno bio u tome problem, sto nisu imali nikakav autoritet i pojedinim igracima bilo svejedno hoce li igrati ili ne a sto sada jedva cekaju da ginu na terenu.

Ne to sve je samo zbog zavjere protiv BIH fudbala a ne zato sto je Blazevic selektor. Da hoce da pada ne kisa nego razum na ovu zemlju i to nekoliko hiljada kg najbolje.

Moram se nasmijati na ovaj tvoj komentar,pogotovo na ovo vezano za taktiku,hahaha....pa opet,hahahaha...TI ONO ZOVES TAKTIKOM????pa belgijanci su nas podcijenili ,mislili su da mogu preko Fellainija da prebace loptu svojim napadacima koji ce matirati u prvih pola sata naseg 3-eg golmana,i zavrsiti utakmicu sa par komada u nasoj mrezi...
Ako ti mislis da su nase pobjede nad Belgijom plod taktike Miroslava Cire Blazevica,onda si u zabludi,i to nema nikakve veze sa otpustanjem njihovog trenera.
Ako imalo pratis stvari,skontaces o kakvom senilcu se radi,pa on ni sada ne zna nabrojati nase igrace,da ne spominjem klubove u kojima igraju,on i sada igra princip 5-4-1,ili 5-3-2,ali nebitno...pa,to je covjek kojeg se mora napominjati koga sve ima,a da ne spominjem kako mutne radnje radi,sta ti mislis da on voli tebe,mene,bilo koga od nasih navijaca,smijesno....radi se o covjeku koji samo ima autoritet zbog osvojenog 3-eg mjesta sa hrvatima,i na osnovu toga ga igraci u svlacionici toliko respektuju,i tako smo dosli do ovih rezultata.
Ukoliko jos jedanput zelis da umanjis kvalitet nase repke,jos jedna slaba ocjena za tebe,mi smo do sada igrali odlicno ,dobijali utakmice,nismo imali srece ,i definitivno vjerujem u teoriju zavjere kada smo mi u pitanju,sto se tice sudija i svega,jer vjeruj mi nismo dobrodosli na velikom natjecanju,gdje se god pojavimo belaj pravimo,a i nismo nesto posebno imucni kako bi mogli trositi u zemlji domacinu!
Sve u svemu da puno ne pisem,nasa reprezantacija je do sada ,da nije bilo ovih kriminalaca u savezu,i seoskih lola koji nas uzimaju za brave sve,mi bi u svijetu fudbala imali vece ime nego sto ga hrvatska ima,jer smo bolji nogometasi od njih,...a,vidi njih,vidi nas,vidi njihove transfere ,vidi nase..i to je sve dio toga..je li ti mislis da su slucajno igraci iz HNL-e toliko zastupljeni u repki,nista nije slucajno,Ciro sjedi i sa Mamicem,i sa Mise-om ,i razgovaraju kojeg bi igraca mogli uvaliti u BiH repku da ga sto bolje prodaju,i to je to..
Jos jednom ti napominjem da nisu nekada vazni ni rezultati,jer **** rezultat ako je trenutan ,kontinuitet je bitan jako,a to sa cirom ne mozemo imati ,jer je Ciro dio korumpirane kompozicije
Jos nesto,kad su ga pitali o tome kako je izjavio da bi volio otici u Kumrovec,u kucu Josipa Broza,on je javno rekao :"pa roditelji bi mi se okretali u grobu",znaci da se radi o ustasi..i to svi znamo.Ako mislis da je ustasa prijatelj ove zemlje ,i bosnjaka,grdno se varas,i ti i svi koji tako misle.Ja sam iz Mostara,ja najbolje znam da nije!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 maj 2009, 05:42

Sto ne stavis Vahu za selektora :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 11 maj 2009, 14:03

Moram se nasmijati na ovaj tvoj komentar,pogotovo na ovo vezano za taktiku,hahaha....pa opet,hahahaha
Uredu, dobar i zreo pocetak jedne diskusije, vec si me ovdje jako ubjedio o tome koliko znas o cemu pricas.
Ako imalo pratis stvari,skontaces o kakvom senilcu se radi
Pratim i citam izmedju recenica. Ali to sa senilcom su izgleda i Belgijanci povjerovali. Svako ko je toliko naivan i nasjeda na takve jednostavne trikove gdje Blazevic kao pita ljude kako se ono zove Supic i koga ce danas postaviti, stvarno nista drugo nije zasluzio nego da to vjeruje.

Ali dobro Belgijanci su cak ugrizli na jeftinu udicu bacenu od Blazevica i ostalog BH staba zvana:"Vi ste favoriti!".
Tada sam jos rekao da su nasjeli, ali takvi kao ti su bili sigurni da ce nas natrpati.

Ista igra kod pres konferencije protiv Slovenije, Blazevic se zeza, pravi budalom sve vrijeme i kao cita listu slovenskih igraca prvi put, nikada je kao nije prije vidio. Pa smo ih onda klepnuli. Blazevic je suvise iskuhan covjek, njegove manipulativne zezancije su mi poznate jer rado upotrebljavam tako nesto u razgovorima. Ali ljepo da ima dovoljno ljudi koji nasjedaju.
koji samo ima autoritet zbog osvojenog 3-eg mjesta sa hrvatima
To "samo" zbog 3. mjesta na SP malo zvuci cudno, ali da, na kraju si upravu to je do sada svaki balkanski trener uspjevao, nista novo, kao sto kazes "samo" 3. mjesto. Nista posebno.
Ukoliko jos jedanput zelis da umanjis kvalitet nase repke
Slaba retorika. Citaj bolje, nigdje nisam umanjivao kvalitet ove sadasnje repke. Stariji reprezentativci sami kazu da nikada nije bilo bolje i ljepse igrati nego u ovoj repci sa Blazevicem. Ali dobro ti ces to bolje znati od reprezentativaca kao i pojedini pametnjakovici ovdje.
definitivno vjerujem u teoriju zavjere kada smo mi u pitanju
Vjerujem u zavjeru. Strasna recenica.

Onda mi je zao jer si izgubio osjecaj za realitet. Mozda je to inace balkanska navika, traziti nekakve zavjere kada nesto ne funkcionise, umjesto analize i uklanjanje svojih gresaka. Srbija naprimjer vjeruje na politicku zavjeru citavog svijeta protiv nje. Kada je Ibisevic bio povrijedjen odmah su svi poceli da pricaju: "To su mu namjestili!"

Pitam se uvjek ko su ti koji uvjek svje namjestaju, prazne price za malu djecu. Vjeruj ti u sta hoces, ja radije zelim da razmisljam i znam, nego da vjerujem.

Jer navikli smo kroz takvo ponasanje do sada, kao ti, da neuspjeh prozovemo zavjerom.
Mi smo na 2. mjestu u grupi, imamo kontinuitet sa Blazevicem, cvrst moral, ujedinjenu ekipu, odlucujemo sami o tome hocemo li se kvalifikovati ili ne, a ne prepustamo sreci i slucaju i nadi da ce druge repke pogrjesiti.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 11 maj 2009, 14:08

@velez_mostar
upravu si u svemu sto si reko, samo da se ja nadovezem malo za taktiku

sta vi mislite da on igra najmjerno sa tri stopera....ne igra sigurn, igra zato je zna i da se najbolji stpori tesko snalazeu toj taktici, dovedite Puyola da nam igra, njegove igre u ovoj postavci bi bile na nivou nekog prosjecnog igraca iz nase lige...nije siro toliki debil kolikim ga ja smatram :D ...na kraju krajeva kad ja znam da to ne moze funkcionisati, malo je glupo da ciro to ne zna, nego on tako govori da bi se u narodu stvorila prica, pa ovaj lose igra, onaj lose igra i onda dovodi neke svoje igrace...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 11 maj 2009, 14:16

Iz koje nosnice, ljeve ili desne si upravo tu teoriju izvukao? Najbolje vas dvojica sjednite zajedno i napisite knjigu o zavjeruma u bosanskom sportu.

Zaraditi ce te millione...neke afrikanske valute.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 11 maj 2009, 14:25

Ćiro jedini na svijetu igra sa tri stopera. Neznam zašto to radi.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 11 maj 2009, 14:56

el-fighter je napisao/la:Ćiro jedini na svijetu igra sa tri stopera. Neznam zašto to radi.
sve obajsnjeno u mom predhodnom postu...
al ja ne mogu da shvatim kako on misli da mi odemo na SP sa ovakvom igrom...prva utakmica protiv Belgije, oni su nabacivali samo Fellainiu i tu nije bilo problema za Pandzu i Nadarevicxa, al u Zenici kad su spustili loptu odmah je bilo teze igrati sto je i normalno sa ovakvom postavkom ige...mislim tesko cemo mi igdje dogurati, pogotovo sad nam dolaze extra vazne utakmice, Turska i Spanija...e sa njima necemo moci igrati ovako, ciro mora nesto podhitno napraviti...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

alemao
Kontakt:

Post Postao/la alemao » 11 maj 2009, 15:45

upravu si ,MORA tebi ce se javiti pa ce stobom razmijeniti misljenje oko taktike i tri stopera mozda
cemo da igramo sa liberom ko u bakino doba a mozda ti i jesi BLAZ SLISKOVIĆ a krijes se iza imena ŽELJO
sumnjivo .

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 11 maj 2009, 15:48

Stvar je u tome da mi nemamo bas "kvalitetnu obranu". Kod cire je parola "sto vise,to bolje". Meni najvise ide na zivce sto salihovica stavlja na bok,pa ovaj gotovo cijelu utakmicu provede u obrani. A upravo je sead prevaga u nasem veznom redu....on za 10 minuta u vezi,napravi vise,nego sto to ucine rahimic,muratovic i ibricic zajedno. Protiv turaka obavezno treba igrati s stopera i jos staviti na bokove jahica i berberovica,po mogucnosti vratiti papca. u vezni red staviti rahimica ili bajramovica,misimovica,salihovica i ibricica,te u napad dzeku. to je neka formacija 5-4-1

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 maj 2009, 15:54

ZELJO DO GROBA je napisao/la:
el-fighter je napisao/la:Ćiro jedini na svijetu igra sa tri stopera. Neznam zašto to radi.
sve obajsnjeno u mom predhodnom postu...
al ja ne mogu da shvatim kako on misli da mi odemo na SP sa ovakvom igrom...prva utakmica protiv Belgije, oni su nabacivali samo Fellainiu i tu nije bilo problema za Pandzu i Nadarevicxa, al u Zenici kad su spustili loptu odmah je bilo teze igrati sto je i normalno sa ovakvom postavkom ige...mislim tesko cemo mi igdje dogurati, pogotovo sad nam dolaze extra vazne utakmice, Turska i Spanija...e sa njima necemo moci igrati ovako, ciro mora nesto podhitno napraviti...
Nije problem,moze se igrati i sa dva stopera ali vecinom u toj mijeri zaboravite na dva spica.
Ima Dzeko da mase rukama 100 km udaljen od najblizeg igraca.
Posto Braco i Papac nece da igraju-tri stopera je neminovno.
To bi i dijete od tri godine skontalo. :roll:
Berba nikad nece imati kvalitet Brace,jahic nije klasicni lijevak a Salihovica je grehota stavljati opet u defanzivu.
I sta tu ima nejasno. :evil:
P.s a to bi mi ko biva olako dogurali do necega da eto nemamo tri stopera :roll:
Spanija sviju tare i uzduz i poprijeko a turska repka koja moze pobijediti sve i jednu repku gdje hoce-osim Spanije.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 11 maj 2009, 20:32

alemao je napisao/la:upravu si ,MORA tebi ce se javiti pa ce stobom razmijeniti misljenje oko taktike i tri stopera mozda
cemo da igramo sa liberom ko u bakino doba a mozda ti i jesi BLAZ SLISKOVIĆ a krijes se iza imena ŽELJO
sumnjivo .
mozda sam Baka???
mozda bi me ciro trebo pitati za savjet, al zna i on sve to pa samo to treba primjeniti i sve ce biti OK i bice jos bolji rezultati...
a mozda mene postaviti za selektora???
pa mogu vam reci da bi bilo bolje da ja pravi taktiku, nego ciro, al ne kazem da znam vise od cire, nisam mu ni od koze na stopalu (donjeg dijela), al covjek ocigledno ne primjenjuje svoje znanje...

@harshp
mozda bi to skontalo dijete od 3 godine da mu nardis da mora skonatati xD..
al vidite ljudi, igra sa dva stopera samo donosi visak igraca i to je ubitanije po nas nego sa dva stopera..vecina ekipa igra sa 1 napadacem (u modrnom fudbalu), pogledajte loserpool, Barcu, pa i chelsea i Manchestra..mada United igra sa dva po najavama sastav, na terenu se vidi da oni igraju sa jednim povucenim igrace, koji ulazi izmedju veznjaka i stopera i jednim isturenim koji se vraca nazad po loptu i svi kasnije idu u napada :D al ovo sad nije tema
da pojasnim malo sto je lose igrati sa 3 stopera..
kao sto sam reko vecina ekipa igra sa jednim napadacem, fakticki svi igraju jer uvijek jedan napadac ima defanzivniji zadatak, a drugi ofanzivniji..i onda ide 1 napadac na tri stopera, uzmimo ovako da svi igraju sa 4 defanzivca, imas 5 veznjaka (bilo to zadnji vezni, ofanzivni, centralni vezni ili krila) i 1 napadaca i dva bocna...znaci fakticki te napada 8 igraca, a ovam 3 igraca cvaju 1, i tu se stvara deficit na terenu, ti imas jednog napadaca koj nije iza lopte ili inace imas deficit u napadu, znaci ide 8 na 6 napad, i eto taj jedan drugi napadac kojeg cuva stoper i opet ima jednog igraca viska koji moze da radi sta hoce (ovo je uzeto u obzir da se svi brane osim jednog napadaca) sto bi harshp reko i djetetu od tri godine je jasno da sa ovakvom postavkom igre ima jedan ili ponekad i dva slobodna igraca koji mogu da rade sta hoce, a sto se tice jednog napadaca mislim da je to jedino sto ciro radi kako treba, za primjer uzeti da smo mi oni koji napadaju u mom gornjem dijeluposta i da neka ekipa igra sa 2 stopera...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 11 maj 2009, 21:45

" је ? ' &''" !
? је $,' " " јасно & то не " ?!
Не " $ " " " оно % је овај " & "...

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 11 maj 2009, 22:02

Stone Island je napisao/la:" је ? ' &''" !
? је $,' " " јасно & то не " ?!
Не " $ " " " оно % је овај " & "...
tako je majstore...nit je on neki veliki trener, a nit voli Bosnu, sta ce nam takvi...**** ga u njegovoj `rvatskoj i onda doso nama, kao neki odpadak
Meho Kodro
Mes Que Un Club

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 11 maj 2009, 22:30

ne seri zeljo do groba...koje je on svoje igrace pozvao?a sad vidim zasto kazu da nama bosancima niko nemoze udovoljit...covjek i tzv. "NJEGOVI IGRACI NEPOZNATI" nas odvedose na SP i pojedincima on smeta...ma boli me **** da je cetnik ako dobro igramo...Boze moj svako ima svoje opredjeljenje...a da vas postavimo na mjesto hrvatskog trenera sta biste vi uradili??rekli "ma boli me briga ja sam bosanac nek porpadnu"...ma daj ba...sta hocete fergusona mozda???

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 11 maj 2009, 22:33

A_d_0 je napisao/la:ne seri zeljo do groba...koje je on svoje igrace pozvao?a sad vidim zasto kazu da nama bosancima niko nemoze udovoljit...covjek i tzv. "NJEGOVI IGRACI NEPOZNATI" nas odvedose na SP i pojedincima on smeta...ma boli me **** da je cetnik ako dobro igramo...Boze moj svako ima svoje opredjeljenje...a da vas postavimo na mjesto hrvatskog trenera sta biste vi uradili??rekli "ma boli me briga ja sam bosanac nek porpadnu"...ma daj ba...sta hocete fergusona mozda???
ne treba nama Fergi, mada bi bilo pozeljno da imamo jednog takvog trenera, al nama treba trener ili koji ce biti klase Fergia ili koji ce ljubiti grb na svakom koraku, al mi nemamo ni jednog ni drugog...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 12 maj 2009, 03:17

Principatus je napisao/la:
Moram se nasmijati na ovaj tvoj komentar,pogotovo na ovo vezano za taktiku,hahaha....pa opet,hahahaha
Uredu, dobar i zreo pocetak jedne diskusije, vec si me ovdje jako ubjedio o tome koliko znas o cemu pricas.
Ako imalo pratis stvari,skontaces o kakvom senilcu se radi
Pratim i citam izmedju recenica. Ali to sa senilcom su izgleda i Belgijanci povjerovali. Svako ko je toliko naivan i nasjeda na takve jednostavne trikove gdje Blazevic kao pita ljude kako se ono zove Supic i koga ce danas postaviti, stvarno nista drugo nije zasluzio nego da to vjeruje.

Ali dobro Belgijanci su cak ugrizli na jeftinu udicu bacenu od Blazevica i ostalog BH staba zvana:"Vi ste favoriti!".
Tada sam jos rekao da su nasjeli, ali takvi kao ti su bili sigurni da ce nas natrpati.

Ista igra kod pres konferencije protiv Slovenije, Blazevic se zeza, pravi budalom sve vrijeme i kao cita listu slovenskih igraca prvi put, nikada je kao nije prije vidio. Pa smo ih onda klepnuli. Blazevic je suvise iskuhan covjek, njegove manipulativne zezancije su mi poznate jer rado upotrebljavam tako nesto u razgovorima. Ali ljepo da ima dovoljno ljudi koji nasjedaju.
koji samo ima autoritet zbog osvojenog 3-eg mjesta sa hrvatima
To "samo" zbog 3. mjesta na SP malo zvuci cudno, ali da, na kraju si upravu to je do sada svaki balkanski trener uspjevao, nista novo, kao sto kazes "samo" 3. mjesto. Nista posebno.
Ukoliko jos jedanput zelis da umanjis kvalitet nase repke
Slaba retorika. Citaj bolje, nigdje nisam umanjivao kvalitet ove sadasnje repke. Stariji reprezentativci sami kazu da nikada nije bilo bolje i ljepse igrati nego u ovoj repci sa Blazevicem. Ali dobro ti ces to bolje znati od reprezentativaca kao i pojedini pametnjakovici ovdje.
definitivno vjerujem u teoriju zavjere kada smo mi u pitanju
Vjerujem u zavjeru. Strasna recenica.

Onda mi je zao jer si izgubio osjecaj za realitet. Mozda je to inace balkanska navika, traziti nekakve zavjere kada nesto ne funkcionise, umjesto analize i uklanjanje svojih gresaka. Srbija naprimjer vjeruje na politicku zavjeru citavog svijeta protiv nje. Kada je Ibisevic bio povrijedjen odmah su svi poceli da pricaju: "To su mu namjestili!"

Pitam se uvjek ko su ti koji uvjek svje namjestaju, prazne price za malu djecu. Vjeruj ti u sta hoces, ja radije zelim da razmisljam i znam, nego da vjerujem.

Jer navikli smo kroz takvo ponasanje do sada, kao ti, da neuspjeh prozovemo zavjerom.
Mi smo na 2. mjestu u grupi, imamo kontinuitet sa Blazevicem, cvrst moral, ujedinjenu ekipu, odlucujemo sami o tome hocemo li se kvalifikovati ili ne, a ne prepustamo sreci i slucaju i nadi da ce druge repke pogrjesiti.
E,ovako ...potrudio si se momacki da ostavis dojam kao da si neki pametan lik,i moram priznati da ti nije uspjelo,no to nije bitno.
Ako si izvukao zakljucak iz mog "hahaha" da ne znam o cemu pricam,onda ti jos jednom ide na ruku ova moja konstatacija iz prethodne recenice.
Naveo si da Miroslav sve ovo sa taktikama iscenira prije utakmice,da se pravi senilan,mutav,,da ne nabrajam,pa nakon te izjave te mogu svrstati i u slijepe,jer ocigledno nisi gledao naseg selektora na TV-u nikako ,gdje se ocigledno vidi da je prestar,i presenilan..uostalom,na forumu milion ljudi potvrdjuje njegovu neupucenost u nasu repku,ali ti si taj koji ce nam svima otvoriti oci i reci da je on klasicni "glumac" pored toga sto je perfektan takticar(krajnje neozbiljno s tvoje strane).
Spomenuo si i da nisi umanjivao kvalitet nase repke,notorna laz!!Baci malo pogled na komentar prije gdje se trudis da na jako sarkastican,moglo bi se reci i cinican nacin pises kako velike svjetske sile dogovaraju kako da pobjede Bosnu i Hercegovinu,ako to nije "sprdanje sa nasom repkom",ne znam sta je!
Jos nesto,ne kontam koja je poenta spominjanja kojim jezikom se ti sluzis,i koje manipulatorske sbosobnosti imas(ako je tako,u sto jako sumnjam),jer ovdje o tebi rijec nije,i ne mozes na osnovu toga reci da si ti jedini na ovom svijetu naseg izbornika "provalio" i zakljucio da pobjedjujemo,priznaj zvuci otrcano!
Ja,da ne zaboravim,velicao si uspjeh hrvatske repke ,i osvojeno trece mjesto,Ukoliko ne znas,probaj pronaci sastav Hrvatske na tom natjecanju,pa ces vjerovatno skontat da si i ti,klasicni nogometni laik,mogao doci do tog uspjeha sa njima.
Na kraju sam mislio napisati svoju profesiju,ono cime se bavim,sta pisem i sta radim,ali necu biti kao ti ,i napisacu samo da ima puno veze sa sportom,pogotovo sa najvaznijom sporednom stvari na svijetu.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.