Skver je napisao/la: ↑16 maj 2021, 14:04
Beduin je napisao/la: ↑16 maj 2021, 13:42
Kako neki dan i napisah, pod pretpostavkom da se zaista duguju plate igracima Sarajeva, ovi losi rezultati samo migu biti produkt ovako loseg nastavka sezone, jer koliko god nedostajali Tatar i Amar, opet nakon +13 otici u minus ima dublju pozadinu. I bice da ima, a to je besparica, visoki ugovori igracima u doba korone, kao i rezultati u Evropi (koji su se ipak tek trebali ocekivati u skorijoj buducnosti).
Sad je tu i stadion, neuslovan u kojeg se trebaju uloziti ogromne pare da bi postao samoodrziv i od kojeg bi i klub profitirao. Bojim se da ce i stadion biti razlog losijih rezultata i manjeg ulaganja u kvalitet igraca u narednih par sezona.
Ne znam samo ko ce uloziti u stadion, sve se bojim da ce to uraditi neki vijetnamac....nema on tu profita, samo velika novcana izdvajanja koje tesko da moze dati, ocekujem na kraju prvenstva porodicnu fotografiju Namovih u dresu Sarajeva sa osmijehom uz zahvalnost na uspjesnoj saradnji i novu uspjesnu saradnju sa novim vlasnikom ili vlasnicima upravljackih prava....za ovaj sportski sunovrat iskljucivi krivci su oni koji upravljaju klubom, totalno losa procjena, totalni previd, nema tu vise Salema, Begica da poguraju malo onako sarajevski....dosli novi ljudi u savez, uprava se vadi na sportskog direktora, trenera, igrace...a "gazda" zavrnuo pipu....i drugi svi krivi osim njih.
Negdje sam na netu onako pausalno procitao da im je Kosevo dodijeljeno uz uslov da moraju uloziti pare u taj stadion u preuredjenje. Ne znam koliko ima tu istine, mada meni nebitno.
Ali je cinjenica da je Kosevo neuslovno, da se moraju velike pare uloziti jer je i sam stadion ogroman i zahtjevan, tek onda bi stadion bio samoodrziv i mogle se pare zaradjivati na njemu. Koliko ce vijetnamac ili neko drugi imati racunice u tome i upustiti se u taj projekat vidjet cemo, ali potencijala ima sam stadion.
Medjutim, iluzorno je ocekivati da ce se uloziti silni milioni u stadion i uporedo stvarati jak igracki kadar jer ti moras preplacivati igrace i dovoditi kvalitetne i provjerene znalce da bi napredovao i ganjao iskorak u ligi i Evropi. A evo jedna sezona gdje se malo sljaka i odmah te konkurencija pomete, mediji lincuju, Uprava raspusta, a igraci najavljuju tuzbe ili unose nemir u ekipu iz raznih razloga.
A trebamo svi biti svjesni i da nasa liga i klubovi nisu primamljivi za ambiciozne igrace, kao ni za ove koji odigraju jednu dobru sezonu i odmah jedva cekaju da bjeze vani, makar to bile neke arapske, korejanske, kineske lige ili drugi otpad s vecim primanjima.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤