FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 15 maj 2021, 20:58

Virtu4l je napisao/la:
15 maj 2021, 20:48
Zato sam i napisao da bi titula ubrzala njihov rast jer bi nenadano dobili ogromne pare od CL i EL, a taj novac svakome znači, nije baš da su City ili Real.
Dobro bi im dosle te pare, ali sam misljenja da nisu presudne nit da bi zalili za njima. Ove godine je njima ova prva pozicija dosla neplanirano. Imamo osjecaj da tek od naredne su oni kontali nagaziti. Opet imas primjer gdje su oni ove godine uzeli manje novca od Sarajeva u Evropi, a Sarajevo u financijskoj krizi, raspadu, prodaju najbolje igraci oni ne. Kad gledas ovako trebalo bi biti obrnuto s obzirom da na papiru Borac nema investitora. Ljudi na pocetku prosle godine nisu dobili 4 plate i Vico za 5 dana sve sredio da legne racun i da im se svima uplati. Mi evo mjesecima ne mozemo kad nemas odakle, a na papiru isti sistem funkcionisanja bez investitora. Preko Borca, Saveza se pokazuje "sila" Federaciji i to je jasno.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 15 maj 2021, 21:02

Ko stoji iza Borca, ko iza nas, ko iza pitara ? Kraj price sto bi jedan nas rekao, sve jasno kao dan.
Mjau !

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 15 maj 2021, 21:15

Šta znači "ne bih volio ni Sarajevo, ni Borac da uzmu titulu". Volio ne volio neko će je uzeti. To da Sarajevo nije u finansijskoj situaciji da ove naše starije igraće (pi.čke) ne može premirati je priča za malu djecu. Zna se koliko titulom zarađuju. E ćuj Vico nije suspendovao Musiju. Pa do jučer su Pitari harali savezom i sudijskom organizacijom i koji sudija zbog orgijanja nad Željom bi suspendovan. Borac uopšte nije specijalno igrački ispred nas da ga naši stariji igrači (Štilić, Alispahić Bekrić, Zec) uz dodatno zalaganje (zahvaljujući premiranju) ne mogu pobijediti. Pa svi smo ovdje konstatovali da ti pojedinci i igraju pod ručnom zbog novaca. Znači ako novci dođu sa druge strane (jer očito ne igraju zbog ljubavi prema Želji) mogu oni sigurno i više pa ko da više. Zato oni svi sutra cijelu utakmicu MORAJU presjediti na klupi ili još bolje na tribinama. Imam isti broj prijatelja i među navijačima Želje i među navijačima Sarajeva. U ogromnom broju tema smo istomišljenici. Međutim što se tiće fotbala, fudbala ili kako god e tu ljubav prestaje. Možda sam jedini koji piše na ovim forumima (ili rijetki) koji je doživio, proživio i jedva preživio Videoton. Bio sam i u Sehešfehervariju i naravno na Grbavici. Dva najtužnija sportska momenta u mom životu ispadanje u drugu ligu i Videoton. Videoton najveća naša rana u ovih 100 godina. E taj dan je najsretniji dan Pitarima. Sat vremena poslije gola Čuhaja pola stadiona nije moglo izaći sa Grbavice. Nikada nisam vidio više ljudi na jednom mjestu da kolektivno plaču. Kada smo shrvani jedva otišli u grad na kahvu nismo mogli vjerovati da se ovi naši prijatelji mogu toliko naslađivati. I dalje su mi prijatelji, ali u fotbalu, fudbalu ili kako god se zove NIKADA.

A tebi Memiću još jednom ne jedi go.vna, je.bo ove moraliste.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 15 maj 2021, 21:27

Valter je napisao/la:
15 maj 2021, 21:15
Borac uopšte nije specijalno igrački ispred nas da ga naši stariji igrači (Štilić, Alispahić Bekrić, Zec) uz dodatno zalaganje (zahvaljujući premiranju) ne mogu pobijediti. Pa svi smo ovdje konstatovali da ti pojedinci i igraju pod ručnom zbog novaca. Znači ako novci dođu sa druge strane (jer očito ne igraju zbog ljubavi prema Želji) mogu oni sigurno i više pa ko da više.
Njihova krila ce sutra biti Meleg i Zakaric, nasa Gasal/Subasic i Mujezinovic. Njihova 10-tka i kapiten najbolji strijelac lige, nas dao gol prije nove ere zadnji. Bek im Subic, a nama Sehic ili na drugoj strani Coric, nama Blazevic. Evidentna razlika u kvaliteti, a na to dodati da su ljudi uigrani. Igraju skoro uvijek u identicnom sastavu. Nasi nit su fizicki spremni za 90 minuta zbog losih priprema nit uigrani. Ne mogu oni tek tako "otkociti" i poceti igrati. Rezultat jedino uz ogromnu dozu srece mogu izvuci. Zaslijepio vas je x u Mostaru i kontati malo nek zapnu mogu nesto izvuci, a nije bas tako.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 15 maj 2021, 21:31

LjoZee je napisao/la:
15 maj 2021, 21:27
Valter je napisao/la:
15 maj 2021, 21:15
Borac uopšte nije specijalno igrački ispred nas da ga naši stariji igrači (Štilić, Alispahić Bekrić, Zec) uz dodatno zalaganje (zahvaljujući premiranju) ne mogu pobijediti. Pa svi smo ovdje konstatovali da ti pojedinci i igraju pod ručnom zbog novaca. Znači ako novci dođu sa druge strane (jer očito ne igraju zbog ljubavi prema Želji) mogu oni sigurno i više pa ko da više.
Njihova krila ce sutra biti Meleg i Zakaric, nasa Gasal/Subasic i Mujezinovic. Njihova 10-tka i kapiten najbolji strijelac lige, nas dao gol prije nove ere zadnji. Bek im Subic, a nama Sehic ili na drugoj strani Coric, nama Blazevic. Evidentna razlika u kvaliteti, a na to dodati da su ljudi uigrani. Igraju skoro uvijek u identicnom sastavu. Nasi nit su fizicki spremni za 90 minuta nit uigrani. Ne mogu oni tek tako "otkociti" i poceti igrati. Rezultat jedino uz ogromnu dozu srece mogu izvuci. Zaslijepio vas je x u Mostaru i kontati malo nek zapnu mogu nesto izvuci, a nije bas tako.
Ja šim a ti mim. Al mlađi si, shvatićeš nekada poentu.

GOAT
Kontakt:

Post Postao/la GOAT » 15 maj 2021, 21:40

ja ne znam u kojem ste vi tripu pa mislite da se mi nesto pitamo??Nmg uzeti bod olimpiku a da zaustave zakarica,vranjesa i ostale.Ma hajte moliv vas.
23

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 15 maj 2021, 21:42

slika

Yebes pitare samo radi ovoga.
Mjau !

Ritamreda
Kontakt:

Post Postao/la Ritamreda » 15 maj 2021, 21:56

Machak je napisao/la:
15 maj 2021, 21:42
slika

Joj koliko nas ovaj ljigo mrzi. Ima ona slika kad drzi parolu "Nek komsiji crkne krava" ili kad pjeva "Predaj se strumfe", a kupio od zadnjih 8 utakmica 5 jer se prepao Zelje sa Bajicem, Amirom, Memijom, Beganovicem tada...
Jači od ratova, režima i partija !!!!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 15 maj 2021, 22:17

Machak je napisao/la:
15 maj 2021, 21:42
slika

Kad se sjetim sabljine pobjede 0:1 na lavoru

Predaj se dino izgubio si boj pušiš nam **** Željo šampion
Brko iz druge galaksije!!!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 15 maj 2021, 22:40

Corcaigh je napisao/la:
15 maj 2021, 15:01
braco je napisao/la:
15 maj 2021, 14:58
Jadni puleni, ne valja ni kad izgube ni kad pobjede :mrgreen:
Jucer krenuo zvati na posao da mi zamjene smjenu zbog tekme i u trenutku mi u glavi slika Ziljkica i Zakarica u naletu protiv Blazevica i Milicevica. Spustim telefon reko neka nema veze :mrgreen:
Nema Ziljkića sutra. Kad se sjetim kako su Siniša i Eldar zatvorili Zakarića i Ziljkića na Grbavici ove sezone...how the tables have turned

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 15 maj 2021, 22:42

braco je napisao/la:
15 maj 2021, 22:40
Nema Ziljkića sutra. Kad se sjetim kako su Siniša i Eldar zatvorili Zakarića i Ziljkića na Grbavici ove sezone...how the tables have turned
Sinisa sa syebanim ligamentima bi sutra bolje zatvorio Melega nego sto ce to uraditi Blazevic.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 15 maj 2021, 22:56

Sorry na upadu, ali Meleg je tanak na krilu lijevom, na desnom tu i tamo može nešto pružiti.
Nije on neko ko je bog zna kakva prijetnja, jednostavno nikako u formu ući, a Vranješ mu na poziciji igra.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 15 maj 2021, 23:05

Riziko je napisao/la:
15 maj 2021, 22:56
Sorry na upadu, ali Meleg je tanak na krilu lijevom, na desnom tu i tamo može nešto pružiti.
Nije on neko ko je bog zna kakva prijetnja, jednostavno nikako u formu ući, a Vranješ mu na poziciji igra.
To sam i ja htio napisati, Meleg je više ofanzivni vezni nego krilo. Nema on neku brzinu za krilo, Iskreno mene čudi i da igra nekad centralnog veznog jer nisam siguran baš da ima neke jake motoričke sposobnosti. To me naprimjer jako iznenadilo u onom meču u BL kad ste nas dobili 4-3 i kad sam prije tekme čitao postave i vidim Vlado ga stavio da povučenije igra s obzirom da je on po meni više ona tipa old school desetka poput Štilića, Zebe, Đurića i slično. Mada s obzirom da vam je alternativa za Ziljkića onaj Makedonac, nije ni čudo da igra Meleg tu.

ZaNjuBoriSe
Kontakt:

Post Postao/la ZaNjuBoriSe » 15 maj 2021, 23:09

braco je napisao/la:
15 maj 2021, 23:05
Riziko je napisao/la:
To sam i ja htio napisati, Meleg je više ofanzivni vezni nego krilo. Nema on neku brzinu za krilo, Iskreno mene čudi i da igra nekad centralnog veznog jer nisam siguran baš da ima neke jake motoričke sposobnosti. To me naprimjer jako iznenadilo u onom meču u BL kad ste nas dobili 4-3 i kad sam prije tekme čitao postave i vidim Vlado ga stavio da povučenije igra s obzirom da je on po meni više ona tipa old school desetka poput Štilića, Zebe, Đurića i slično. Mada s obzirom da vam je alternativa za Ziljkića onaj Makedonac, nije ni čudo da igra Meleg tu.
Sutra je moguce da Subić krene kao krilo a Ćosić na beka (ne bi bio prvi put).
U veznom Donald bi trebao poceti, jer ima poprilicnu prednost u brzini i snazi naspram vaseg Bojo-a, a Meleg u drugom da udje svjez.
Zna li se za Lendrica i Stilica, kakav im je status za sutra?
Kad sam bio mali,
Poklone mi slali...

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 15 maj 2021, 23:14

ZaNjuBoriSe je napisao/la:
15 maj 2021, 23:09
braco je napisao/la:
Riziko je napisao/la:
U veznom Donald bi trebao poceti, jer ima poprilicnu prednost u brzini i snazi naspram vaseg Bojo-a, a Meleg u drugom da udje svjez.
Nemam pojma, maloprije gledam slike sa današnjeg treninga nisam vidio ni Ivana ni Semira što opet ne mora ništa da znači.

Samo se zna da Baka opet neće sutra voditi utakmicu, nego Memić.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 15 maj 2021, 23:17

braco je napisao/la:
15 maj 2021, 23:14
Nemam pojma, maloprije gledam slike sa današnjeg treninga nisam vidio ni Ivana ni Semira što opet ne mora ništa da znači.

slika

Upao je Ivan u kadar, Semira nema na ovim slikama sto su objavili.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 15 maj 2021, 23:21

LjoZee je napisao/la:
15 maj 2021, 23:17
braco je napisao/la:
15 maj 2021, 23:14

slika

Upao je Ivan u kadar, Semira nema na ovim slikama sto su objavili.
Upravu si ja ušao na zvaničnu i listam slike, a nisam uopšte pogledao tu kao glavnu sliku članka :rol:

https://fkzeljeznicar.ba/foto-zeljeznic ... ing/45426/

Ritamreda
Kontakt:

Post Postao/la Ritamreda » 15 maj 2021, 23:29

braco je napisao/la:
Riziko je napisao/la:
Ma rasulo je kod nas. Bolje za vas da igraju. Prije ce ovi sto su istrcali protiv Veleza vas pobijediti, nego ta neka imena.
Jači od ratova, režima i partija !!!!

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 15 maj 2021, 23:43

braco je napisao/la:
Riziko je napisao/la:
Jos je neko od vasih pitao za Lendru i Stilu.Vjerovatno niste upratili kakve partije pruzaju u ovih zadnjih 6 mjeseci.Molite Boga da sutra zaigraju jer bi u startu vi imali prednost od dva igraca vise.Mozda bi i proigrali kad bi ih sa dobrom cifrom pogurala vjetnamska prcija ali koliko cujem i oni gore za kifle nemaju tako da ni od guranja nista.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 16 maj 2021, 00:42

Halo ba nije moglo gore.E sad vaga pa opali.Hajmo nerjeseno a pite isto nerjeseno u Doboju pa nek se ganjaju.Stenopo.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.