Uteko maći prije vremena.
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
https://fkzeljeznicar.ba/foto-zeljeznic ... ing/45426/Željezničar sutra dočekuje Borac, Plavi obavili posljednji trening
Nakom remija u prošlom kolu protiv Veleža u Mostaru, pred našom ekipom je još jedan težak zadatak u želji da ostvari prvu pobjedu u ovoj polusezoni. Na Grbavicu stiže prvoplasirani Borac koji je u kolu iza nas savladao Zrinjski sa 2:1.
Sutrašnju utakmicu će propustiti Luka Juričić zbog tri žuta kartona, a Plave s klupe neće voditi Blaž Slišković zbog porodičnih problema, te će ponovo Almir Memić predvoditi Želju.
Sve rečeno , ima još jedna stvar kad su pjevali "Hej Grbavice rano ljuta gorit ćeš još 100 puta "Corcaigh je napisao/la: ↑15 maj 2021, 14:42Svako ko je misljenja da je Sarajevo “nase” a Borac “njihov” nije nista bolji od onih koji zive u BiH a ne priznaju je i ne smatraju je svojom drzavom. U borbi za titulu izmedju 2 BH kluba mi je draze da je osvoji klub s kojim imamo manje rivalstvo, klub koji nas nije pokusao ugasiti (govorim o klubu a ne o balijama, ustasama, cetnicima, partizanima i ne znam kojim glupostima kojima se prosjecan bosnjo hrani 25 godina nakon rata) u vise navrata, klub ciji se predstavnici ne smiju nakon urusavanja krova na stadionu, ne likuju na bilo sta lose sto se desi, ne placaju medijske tekstove kontra nas, ne salju inspekcije 3 puta sedmicno u nas klub...
Evo malo da nahranim i vas koji se lozite na nacionalizam. Koja je razlika izmedju “cetnika” i “komsija” koji unistavaju nas stadion, cesto spominju kako je ruglo, treba ga srusiti i zapaliti, a nerijetko se moze procitati i zal sto nije potpuno izgorio u ratu. Dobro se sjecam jednog komentara da bi u slucaju da se zarati prvo ispalili granatu na Grbavicu pa tek onda prema Trebevicu.
Nazalost, uhljupi u klubu su me doveli do toga da prvi put navijam protiv svog kluba a mislio sam da je to prosto nemoguce. E to vam necu oprostiti! Necu vam oprostiti da mi je jedina satisfakcija koja je preostala nadanje da pitari nece uzeti titulu i navijanje protiv Zelje. To je tuzno i jadno ali je realnost.
Aj Borac!
Nije bas tacno. Prije bi Sarajevo imalo vecu financijsku dobit od titule nego sto bi Borac imao. Cisto ako se gleda samo po tome.Virtu4l je napisao/la: ↑15 maj 2021, 20:31Gadna je ovo situacija za nas, ma koliko ne volimo pitare kao najveće rivale, favorizovanje Borca mi je isto tako degutantno.
Ja to gledam sa druge strane, Borcu bi titula dala vjetar u leđa i brže bi realizovali plan preuzimanja našeg fudbala, dobili bi ozbiljnu lovu i poklopili bi apsolutno sve, što bi im olakšalo dominaciju u narednim sezonama.
Sa druge strane Sarajevo bi nas prestiglo po broju titula, i to je samo po sebi dovoljno da ne želim da budu prvaci. Plus što bi i njih gubitak titule poprilično poljuljao, vjerovatno najviše finansijski, a to nama uvijek odgovara. S tim što to možda više i ne bude važno, ako Borac i Vico sve poklope.
E sad onaj patriotski efekat. Oni su neprijatelji države, nažalost sami su se tako postavili, i klub i navijači. Najbrutalnije nas vrijeđaju i tamo nikad nismo dobrodošli. Nismo ni kod pitara dobrodošli, ali to je sportsko rivalstvo, da sutra opet pukne zajedno bi sa pitarima branili grad i državu.
Tako da kad sve saberem i oduzmem, bilo bi lijepo sutra pobijediti... pa ćemo se ćerati sa pitarima, sa njima se ćeramo skoro 80 godina i još dugo ćemo...
A gdje sam ja napisao da bi Borac imao veću finansijsku dobit?
Zato sam i napisao da bi titula ubrzala njihov rast jer bi nenadano dobili ogromne pare od CL i EL, a taj novac svakome znači, nije baš da su City ili Real.LjoZee je napisao/la: ↑15 maj 2021, 20:44Borac se financira iz budzeta RS plus sto mogu sad iz Saveza nesto uzeti. Iza njega stoji jedan entitet. Njima novac od ove titule nista ne znaci nit ce ih sta ostetiti da je ne uzmu. Sarajevo sa investitorom se ne moze nositi sa njima jer njima ce RS prilagoditi i zakone, otpisati dugove, dat koliko hoce. Niko ne moze trenutno se nositi sa njima nit ce moci dok ga drzi politika i sve ovo.
Pa ako hoces da budes dominantan treba ti ozbiljan novac a on dolazi iz Evrope. Sad ti pogledaj kako je lakse doci do Evrope, kad pocinjes iz najlosije pozicije kao sto bi Borac krenuo, ili Sarajevo koji ima vec kontinuitet. Borac bi mogao da bude dominantan ali na kraju krajeva trebaju ti ozbiljni novci. Oni za sad ne ulazu ni blizu velike novce da se bora za neko evropsko takmicenje. Jedino da ti dodje Dodik sledece godine i ulozi 10 mio. Ali sto to nase sprijecava da slicno urade. Zato sto su kod nas cicije. Veliki klubovi iz regije imaju velike rezultate, zato sto kod njih nisu cicije od drzave pa do sponzora. Kod nas na drugu stranu sve se nema, nije da se nema, ima se nego jednostavno nece da se trznu.
Trenutno korisnika/ca: bvsic, Hrasno15, Lekqqq1921, mavi i 43 gosta.