Beduin je napisao/la: ↑14 maj 2021, 23:03
Baader je napisao/la: ↑14 maj 2021, 21:37
Beduin je napisao/la: ↑14 maj 2021, 19:51
Ne znam zasto nisu kaznili Velez zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Borca kad je na tribinama bilo desetine gledalaca? Neozbiljno od strane Saveza i kojekakvih komisija.
Nije bilo publike na stadionu, nego na halama u blizini koje nisu stadion, a to ne može biti osnov za kaznu.
Hellas, to puštanje Gošku je jedna od većih bruka FK Velež i mi to otvoreno kažemo i otvoreno smo se bunili zbog toga. Na stranu što je i Sloboda tih zadnjih nekoliko kola sudjelovala u igrankama,Velež nije smio ono sebi dopustiti.
Tamo iza gola je izgledalo bas kao dosta ljudi da ima, sigurno da je bilo tu zvanica za velicine poput Barbareza i jos nekih, ali onako u par navrata kad je kamera preletila tu iza gola drugacije se cinilo.
A to za Slobodu i ispadanje je vec ispricana prica, RA su se ogradili od te Uprave kluba i tog rezultata i tako ispali gospoda, ali i svjesni i sami da je bila muljavina. Sa druge strane Zeljini navijaci su likovali, drago im bilo, seljacka politika.
Sloboda je sebi najveci krivac i neprijatelj bila, niko im nije kriv sto su bili druga najneefikasnija ekipa u ligi cini mi se, iako su tad imali par pobjeda u nizu opet su zabrljali zadnje kolo i usljed lose pozicije doveli se u situaciju da ovise o drugima, tako pokazujuci slabost. Zato uvijek kazem, Slobodu niko nije zaduzio nicim pa da ocekuju od njih nekakvo pustanje utakmice ili maksuz zapinjanje protiv nekoga.
Par sezona ranije, cini mi se, Celik je mogao pustiti utakmicu u zadnjem kolu i tako izbaciti Veleza, ali nije, odigrali fer pa Boze moj sto nekome ne odgovara rezultat. Sve je to do Uprave koja trenutno vodi klub, ukaljaju obraz kluba i odose, boli ih kita.
I sad ako Sloboda izgubi od Borca, a ne d'o Bog jos kakva diskutabilna situacija da se desi i odluci utakmicu, mi cemo postati neprijatelj najveci, cetnici, Vicini dupelisci, prodali se za novi teren, svi te momentalno doziviti amneziju poraza protiv Borca, ljudi su skloni laprdati i uvijek drugog kriviti. Tako je bilo i oko Slobodinog ispadanje.