FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
To ko ce igrati i kako, kada odu trenutne vedete, nama je trenutno najmanji problem. Prioritet je drasticno smanjiti troskove. O nekim visocijim ambicijama ne smijemo ni razmisljati, a mislim da je i evropa u iducoj sezoni previsoka ambicija. Trenutno je glavni prioritet spasiti klub od gasenja.
Pročepit će negdje.
Kvalitetna analiza, slažem se sa svim, uz opasku da igrače koji su pod ugovorom moraš ostaviti, bar za sada. To će nama @Braco tačno napisati, nemam sumnje.Valter je napisao/la: ↑14 maj 2021, 12:21Trenutni igrački fond je sljedeći:
Golmani: Erić, Muftić, Bender
Odbrana: Stevanović, Miletić, Kosorić, Ikić, Miličević, Vrhovac, Blažević, Šehić.
Vezni red: Alispahić, Bojo, Štilić, Veselinović, Gasal, Bekrić, Subašić, Mujezinović, Čeliković, Ramović, Šabanadžović.
Napad: Juričić, Zec, Lendrić, Nargalić
Ne znam tačno kome sve istiće ugovor, ali shodno finansijskoj situaciji vjerovatno će igrački fond pretrpjeti znatne promjene.
Šta od ovih trenutnih može biti koliko, toliko upotrebljivo.
Erić: mislim da ugovor istiće hvala i doviđenja.
Bender: nema se para i možda kao druga opcija, ali kako naći prvog golmana a kokuzluk.
Muftić: umjesto njega probati Miličevića kao opciju.
Stevanović: trenutno ozbiljna povreda, mislim da je ugovor do 2022.g., znači do tada ostaje u klubu, a poslije toga nebi trebao biti opcija.
Miletić: ako neko mora ostati malo iskusniji prije Aco nego on.
Kosorić: uhhh, al šta češ neko iskusniji mora ostati. Ako mu ugovor istiće onda neka ide
Ikić: previše hvaljen, ne znam zašto ali nešto bolji od trenutnih. Mislim da ugovor istiće tako da i on nije više opcija.
Miličević, Blažević, Vrhovac; hvala i doviđenja.
Šehić: para nemamo a mora neko i ostati. Vjerovatno i nije neka skupa opcija.
Alispahić, Štilić: ostati jedan zbog iskusta, drugi hvala i doviđenja.
Bekrić: godine čine svoje, hvala i doviđenja. Dobra bi bila opcija, omladinski pogon.
Mujezinović, Čeliković, Veselinović: prva dvojica hvala i doviđenja, posljednji bez hvala, samo zbogom.
Ramović, Šabanadžović: prvi totalni promašaj negovo ponovno dovođenje, za malog Anela mi je žao, mislim da nam je ite kako mogao pomoći.
Subašić, Gasal: Subašić da nema ogromnu tremu od nastupa u “Zvijezdama granda” možda bi od njega moglo i nešto biti al čovjega (dijete) ubi trema. Mislim da je Gasal mnogo manji potencijal.
A sada Bojo: ranije sam često čitao na forumu komentare o Boji, te dobar, te nije loš, te ovo-ono. Nekako se više fokusiram na njegovu igru. Kontam il se ja ne razumijem u ovu igru ili većina. Lik totalni promašaj, neko će reči igra na neprirodnim pozicijama, ali igrač za koga je Hajdarević lično Serhio Buskec ne znam šta traži kod nas.
Jurčić: ništa spektakularno ali ako nije preskup neka ga.
Lendrić, Zec: nadam se da nisu došli da umru igrajući kod nas. Lendrić hvala i doviđenja, Zec da se bavi fudbalom vjerovatno najbolji igrač lige, a ovako bolje imati Asima nego njega.
Nargalić: jeko ovo
Helem gro neupotrebljivi, dosta ugovora istiće. Nećeš ih moći u punom iznosu isplatiti, biće vjerovatno i tužbi. Naravno nema se para ni za koga ozbiljnog, iz omladinskog slabo šta upotrebljivo. Jako težak period pred Željom, da li postoji neki alhemičar da izmisli neke pare vidjet ćemo.
Epizoda sa Blažem po meni nepotrebna, a možda ovo i nije loše da nam ne bi bio opcija za naredni period jer ne vidim hemiju između Želje i Blaža.
Kako god ne odričem se nikada plave boje, ali da će interesovanje i sponzora i navijača i ozbiljnijih igrača za naš klub biti reducirano to nam je realnost. Naprijed Željo ljubavi moja.
Oko trenera...na žalost znamo u kakvoj smo finansijskoj situaciji, i po meni smo odmah trebali trenera za iduću sezonu ganjati, i zbog toga sam bio za Nalića najviše, naš izbor je fizički napucati ekipu, i igrati na disciplinu i trku, jer nemamo para za kvalitet.
I na kraju veliki upitnik oko dugova igračima kojima ističu ugovori, kako ih riješiti da nam tužbama "ne legnu" na klub, blokiraju nas, i automatski gurnu prema dnu...
Nije da nam je nešto bitno ali evo trener Borca reče da neće Ziljkić igrati protiv nas
Zamisli nakon ovoliko utakmica, mjeseci bez pobjede, razočarenja, otrova, svađa i prepucavanja nama to nije najveći problem, nego pričamo o opstanku i nastupu u zadnjoj ligi u Europi...MojaMalenkost je napisao/la: ↑14 maj 2021, 12:34To ko ce igrati i kako, kada odu trenutne vedete, nama je trenutno najmanji problem. Prioritet je drasticno smanjiti troskove. O nekim visocijim ambicijama ne smijemo ni razmisljati, a mislim da je i evropa u iducoj sezoni previsoka ambicija. Trenutno je glavni prioritet spasiti klub od gasenja.
Onda ce oni ovako najvjerovatnije:
....... Pavlovic
. Uzelac Coric Cosic Subic
....... Vojinovic Brtan
. Zakaric Vranjes Meleg
....... Moraitis
Nas bolje da ne pisem. Neka nam je Bog na pomoci da ne bude kakva bruka epskih razmjera.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Napisao bih rado ali ne razumijem na šta konkretno misliš da napišem, oko ostanka igrača pod ugovorom ili?VeteranSA je napisao/la: ↑14 maj 2021, 12:54
Kvalitetna analiza, slažem se sa svim, uz opasku da igrače koji su pod ugovorom moraš ostaviti, bar za sada. To će nama @Braco tačno napisati, nemam sumnje.
Oko trenera...na žalost znamo u kakvoj smo finansijskoj situaciji, i po meni smo odmah trebali trenera za iduću sezonu ganjati, i zbog toga sam bio za Nalića najviše, naš izbor je fizički napucati ekipu, i igrati na disciplinu i trku, jer nemamo para za kvalitet.
I na kraju veliki upitnik oko dugova igračima kojima ističu ugovori, kako ih riješiti da nam tužbama "ne legnu" na klub, blokiraju nas, i automatski gurnu prema dnu...

Bekovi će im biti vjerovatno Ćosić i Ćorić, štoperi Uzelac i Vojinović, a vezni red Molls-Brtan. Mislim bar je tako bilo sad u njihovoj utakmici protiv Zrinjskog. Napad bi im trebao biti tako kako si ti napisao.
Naš sastav svakako i ne možeš napisati s obzirom da nijednom nismo izveli istih 11, pogoditi naš sastav je k'o da pogodiš brojeve na lotu.
@Braco, mislio sam na igrače koji ostaju pod ugovorom. Oni imaju obavezu da se nakon pauze jave poslodavcu, i da treniraju i igraju, a poslodavac ima obavezu da ih plaća za to. Naravno ukoliko se drukčije ne dogovore, ali u ovoj situaciji, mi htjeli to ili ne, moramo računati na njih.
- ZaNjuBoriSe
- Kontakt:
Subić bi trebao početi na Grbavici, protiv Zrinjskog nije igrao zbog trećeg žutog, odmoran je i spreman.braco je napisao/la: ↑14 maj 2021, 13:07
Bekovi će im biti vjerovatno Ćosić i Ćorić, štoperi Uzelac i Vojinović, a vezni red Molls-Brtan. Mislim bar je tako bilo sad u njihovoj utakmici protiv Zrinjskog. Napad bi im trebao biti tako kako si ti napisao.
Naš sastav svakako i ne možeš napisati s obzirom da nijednom nismo izveli istih 11, pogoditi naš sastav je k'o da pogodiš brojeve na lotu.
Šta je sa vašim Štilićem i Lendrićem?
Kad sam bio mali,
Poklone mi slali...
Poklone mi slali...
Pa da, nedavno sam o tome napisao post, to mi je nekako baš enigma koju ne znam kako ćemo riješiti s obzirom na kokuzluk. Mislim ok tu često bude neki sporazumni raskid gdje ne moraš isplatiti sve plate koje su ostale igraču u ugovoru već se nađete "na pola puta" ali ne znam ni kako ćemo to izvest. Još veći problem je što ako želimo da otjeramo igrača X pored toga što mu moraš isplatiti preostale plate koje mu slijede ugovorom, moramo isplatiti i prethodna dugovanja prema igraču.VeteranSA je napisao/la: ↑14 maj 2021, 13:20@Braco, mislio sam na igrače koji ostaju pod ugovorom. Oni imaju obavezu da se nakon pauze jave poslodavcu, i da treniraju i igraju, a poslodavac ima obavezu da ih plaća za to. Naravno ukoliko se drukčije ne dogovore, ali u ovoj situaciji, mi htjeli to ili ne, moramo računati na njih.
Mada eto vidjet ćemo, vidio sam neki dan neki navijač Slobode da je napisao da će Veseli sporazumno raskinuti ugovor sa Željom na kraju sezone, ne znam jel' šuplja ali očigledno ćemo morati ići na tu varijantu sa većinom koji primaju visoke plate, a ne doprinose timu. Kako će to izvest, ne znam...
Svako "dovidjenja" nekom igracu sto se pise ovde na forumu, bi trebalo da znaci da mozes da dovedes kvalitetnijeg igraca. Evo npr Eric, uredu zadnje vrijeme u katastrofa formi i jedan direktan razloga sto smo vise bodova izgubili, iako je prosle sezone imao dobrih utakmica. Ali kad neko napise da treba dovesti Golubovica umjesto njega onda mi se smuci, kad je to slabiji golman od Erica. I naravno ista logika treba da se vodi i sa drugim igracima. Dovidjenja da, ali da dovedes kvalitetnijeg igraca.
Da dosta je zbunjujuće fakat. Volio bi da griješim, ali već vidim tužbe ovih kojim ističe ugovor, jer realno kako će naplatiti ono što smo dužni po ugovoru. Na stranu jesu li i šta su zaradili, ali jbg ugovori su takvi. A sa ostatkom, koji je pod ugovorom, slažem se Braco, da bi mogli sami tražiti raskid uz dogovor, samo da odu, jer niti oni žele biti tu, niti mi želimo njih. A ne znam da je bilo slučajeva da kompletnu ekipu mjenjaš na kraju sezone...sve je i više nego zbunjujuće, i na kraju je pitanje ko će to odraditi uopšte. Da Bog sačuva...braco je napisao/la: ↑14 maj 2021, 13:29Pa da, nedavno sam o tome napisao post, to mi je nekako baš enigma koju ne znam kako ćemo riješiti s obzirom na kokuzluk. Mislim ok tu često bude neki sporazumni raskid gdje ne moraš isplatiti sve plate koje su ostale igraču u ugovoru već se nađete "na pola puta" ali ne znam ni kako ćemo to izvest. Još veći problem je što ako želimo da otjeramo igrača X pored toga što mu moraš isplatiti preostale plate koje mu slijede ugovorom, moramo isplatiti i prethodna dugovanja prema igraču.VeteranSA je napisao/la: ↑14 maj 2021, 13:20@Braco, mislio sam na igrače koji ostaju pod ugovorom. Oni imaju obavezu da se nakon pauze jave poslodavcu, i da treniraju i igraju, a poslodavac ima obavezu da ih plaća za to. Naravno ukoliko se drukčije ne dogovore, ali u ovoj situaciji, mi htjeli to ili ne, moramo računati na njih.
Mada eto vidjet ćemo, vidio sam neki dan neki navijač Slobode da je napisao da će Veseli sporazumno raskinuti ugovor sa Željom na kraju sezone, ne znam jel' šuplja ali očigledno ćemo morati ići na tu varijantu sa većinom koji primaju visoke plate, a ne doprinose timu. Kako će to izvest, ne znam...
Bog zna s obzirom da se nisu oglasili iz kluba povodom njih dvojice, pretpostavljam da povrede nisu u pitanju. Čak i portali nagađaju, ali neka osnovna pretpostavka je da su vjerovatno sklonjeni jer se smatra da ne doprinose timu. Neka me neko ispravi ako griješim.ZaNjuBoriSe je napisao/la: ↑14 maj 2021, 13:21Subić bi trebao početi na Grbavici, protiv Zrinjskog nije igrao zbog trećeg žutog, odmoran je i spreman.braco je napisao/la: ↑14 maj 2021, 13:07
Šta je sa vašim Štilićem i Lendrićem?
Nama svakako nema ni Juričića protiv vas zbog žutih, tako da bi vjerovatno trebao Zec početi u špicu ako bude spreman.
- drzgemboadislic
- Kontakt:
Milicevic, Golubovic / Muminovic
Colic, Stevanovic - Sipovic, Kosoric - Ikic, Vrhovac - Malić, Kvesić
Mekić, Duraković - Neki dobar veznjak, Bojo / Bekrić
Gasal, Hrelja - Subašić, Hiroš - Kerim Tatar, back up na lijevom krilu
Juričić, dobar špic kao konkurencija Luki
Colica, Sipovica, Kvesica sam naveo bezveze jer nemam neku ideju za te pozicije
Ja bih prije za golmana onog Zlomisica iz Sirokog ako do sada nije sta nasao. Ostaviti Bendera, poslati Muftica negdje ili raskinuti, a Milicevica prikljuciti i top.
Ovo je dosta optimistično po meni. Znam da Boji sigurno ističe ugovor, kao i Ikiću. Malić dolazi iz Banja Luke, on je sigurno tu pod ugovorom. Golmani su preambiciozni, a ja bi iskreno ovog malog iz juniora gurao, već sada. Baš teško će ovo biti sastaviti. Ali kako sam ranije rekao, mi moramo naći trenera koji prvenstveno zna i može fizički spremiti ekipu, mnogo trke rada, discipline, požrtvovanja, a kvalitet ako se ko za.**** pa dođe do nas. Naravno sve pod uslovom da budemo igrali PL a ne neki kanton...drzgemboadislic je napisao/la: ↑14 maj 2021, 13:43Milicevic, Golubovic / Muminovic
Dobro je pitanje neko ovdje postavio, ko će uopšte dovoditi nove igrače sljedeće sezone? Trenutni ili novi trener? Sportski direktor kojeg nemamo? Ako će trener, da li će imati punu autonomiju u dovođenju igrača i koliko je to realno? Ako će SD, radi li se uopšte na tome ko će obnašati tu funkciju jer su rekli (mada ne treba im vjerovat ništa) da će naknadno biti imenovan i SD nakon dolaska Sliškovića?VeteranSA je napisao/la: ↑14 maj 2021, 13:38Da dosta je zbunjujuće fakat. Volio bi da griješim, ali već vidim tužbe ovih kojim ističe ugovor, jer realno kako će naplatiti ono što smo dužni po ugovoru. Na stranu jesu li i šta su zaradili, ali jbg ugovori su takvi. A sa ostatkom, koji je pod ugovorom, slažem se Braco, da bi mogli sami tražiti raskid uz dogovor, samo da odu, jer niti oni žele biti tu, niti mi želimo njih. A ne znam da je bilo slučajeva da kompletnu ekipu mjenjaš na kraju sezone...sve je i više nego zbunjujuće, i na kraju je pitanje ko će to odraditi uopšte. Da Bog sačuva...braco je napisao/la: ↑14 maj 2021, 13:29Pa da, nedavno sam o tome napisao post, to mi je nekako baš enigma koju ne znam kako ćemo riješiti s obzirom na kokuzluk. Mislim ok tu često bude neki sporazumni raskid gdje ne moraš isplatiti sve plate koje su ostale igraču u ugovoru već se nađete "na pola puta" ali ne znam ni kako ćemo to izvest. Još veći problem je što ako želimo da otjeramo igrača X pored toga što mu moraš isplatiti preostale plate koje mu slijede ugovorom, moramo isplatiti i prethodna dugovanja prema igraču.VeteranSA je napisao/la: ↑14 maj 2021, 13:20@Braco, mislio sam na igrače koji ostaju pod ugovorom. Oni imaju obavezu da se nakon pauze jave poslodavcu, i da treniraju i igraju, a poslodavac ima obavezu da ih plaća za to. Naravno ukoliko se drukčije ne dogovore, ali u ovoj situaciji, mi htjeli to ili ne, moramo računati na njih.
Kana je pricao da je Sliskovic imao sastanak sa Skupstinom da vide sta i kako dalje. Ako je stvarno bio taj sastanak odgovori se kriju tu.braco je napisao/la: ↑14 maj 2021, 13:54Dobro je pitanje neko ovdje postavio, ko će uopšte dovoditi nove igrače sljedeće sezone? Trenutni ili novi trener? Sportski direktor kojeg nemamo? Ako će trener, da li će imati punu autonomiju u dovođenju igrača i koliko je to realno? Ako će SD, radi li se uopšte na tome ko će obnašati tu funkciju jer su rekli (mada ne treba im vjerovat ništa) da će naknadno biti imenovan i SD nakon dolaska Sliškovića?
Bilo bi katastrofa da se nastavi sa Sliskovicem.
Nama treba trener sa mudima, koji se ne boji nikog i ima svoj stav i mišljenje! A apsolutno je to Baka!
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Nama treba osoba koja je prije svega 100% posvecena poslu, koja zna da maksimum izvuce iz igraca, postavi taktiku u skladu sa igrackim mogucnostima, i jednostavno okrene ekipu u pozitivnom smjeru, uz 3 ciljana pojacanja ako je moguce nesto i vise da napravi. Ako nisu moguca pojacanja onda barem da maksimum izvuce od onoga sto ima na raspolaganju. Sliskovic nije pokazao da je u stanju da maksimum napravi sa trenutnim sto ima na raspoloaganju, a to bi trebao trener koji se prihvati posla.
Trenutno korisnika/ca: Direktorcic i 21 gost.