johnnyHZ je napisao/la:ili nisi upoznat ili lazes.....suntu jeu je napisao/la:Džeku nisu uprava i navijači zvali klocem, već je to Admir Raščić provalio. Tako da je to ostalo u svlačionici. Sada svi neprijatelji Želje okreću sebi u korist kako je Željo **** od kluba i tako dalje. Njega su prodali sa 18 godina ( osamnaest ). Kakve su to sada gluposti, čuj ''bosanska glupost'' ? Malo uzmi sve činjenice u obzir. Istina je da je Džeko napravio svoje prve korake u Želji, te da je imao tu sreću da izađe vani. A opet, izašao je vani jer je bio kvalitet , neko ga je vidio.kimbo je napisao/la:@malta071
No hard feelings drug samo kulturna razmjena misljenja , svijet bih bio dosadan da smo svi isti
Uostalom barem na Č. Vili među rajom svi smo se nazivali ''klocevima'', tako da se sve ovo može loše interpretirati.prvo , sto sam bio na nekoliko tekmi gdje je momak igrao (bio na sjeveru) naslusao sam se svega... (ostalo mi to u pamcenju,iskreno tada i nije bio neki talenat ail.....) na uilici medju rajom,kada je trebalo da ode ismijavali su ga salama tipa, otisao u cesku da igra kosarku, sljive trese itd.... na sstadionu kao sto rekoh svega se naslusao....i on to sam zna, i sam to kaze......JA VOLIM ZELJEZNICAR.....to su njegove rijeci
![]()
nebih puno da pricam i pametujem , nisam to nikada htio napisati ali nemojte se busati u prsa puno , Edin je momak koji je i vise nego pametan i dobro zna ko i sta (ima respekt prema amaru ito veliki zbog guranja u prvi tim) .... svaka cast, produkt zeljine skole,ali vaditi se da ga niko nije nazivao smjesnim (u najmanju ruku) imenima ....dvolicno je
Jao sto ne mogu ove demagogije

Sad lafo svi znaju kako su Edina prozivali ,jos bili na tekmama...pogotovo kone nase

Za boldirano...to znas kako su ga prozivali na ulici? Bio tu ili sta vec?
Evo sta kaze Dzeko na sve to za hrvatski Nacional
NACIONAL: Prije nekoliko dana izjavili ste “Gdje su sada oni koji su me zvali smoto i kloc?”. Zar su vas doista smatrali netalentiranim dok ste bili mlađi i što je to kloc?
- Kloc je balvan. Ja sam bio vrlo mlad, imao sam 17 godina kada sam debitirao za prvu momčad Željezničara. Znate kako to ide kod nas, odmah se očekuje puno od svakog igrača, da preko noći bude uspješan. Nitko ne gleda u budućnost, ljudi ne shvaćaju da se postupno dolazi do uspjeha. Tada sam bio mlad i neiskusan, ali dio publike je bio nestrpljiv pa je bilo povika kloc i slično. Ja to za vrijeme utakmica nisam čuo, ali su mi prijatelji kasnije govorili da su mi neki to vikali. No to su bili oni navijači koji se ni najmanje ne razumiju u nogomet. Takvi gledaju nogomet samo zato jer im je netko rekao da je to zanimljiv sport. Ali ja sam uvijek vjerovao u sebe i nisam dopustio da me itko demoralizira u mojim nastojanjima. Sada sam svima pokazao koliko vrijedim.
NACIONAL: Tko je prvi primijetio da niste nogometni balvan, odnosno da biste mogli igrati vrhunski nogomet?
- Moram priznati da su me svi treneri hvalili, ali i stariji igrači poput kapetana Željezničara Almira Gredića i Dželaludina Muharemovića. Bilo je to 2002. godine kada je Željezničar došao do trećeg kola pretkvalifikacija za Ligu prvaka i ispao od Newcastlea. Uvijek su mi govorili "samo radi i postat ćeš pravi igrač".