Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

FoSte95
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la FoSte95 » 11 maj 2021, 08:53

Rasim Ljaljić predsjednik FSS-a :rol: :rol:
Ide Pazar do titule :urnebes: :urnebes:

Lesh87
Kontakt:

Post Postao/la Lesh87 » 11 maj 2021, 09:15

EpateguiHuleteti je napisao/la:
11 maj 2021, 08:42
Lesh87 je napisao/la:
11 maj 2021, 08:00
Onaj kome je Karacic vrh trener i " ima ono nesto" je operisan od fudbala.
A i ti pobroja igrace, ne znam gdje ih iskopa samo.
Dobro, evo i za tebe pitanje da ti udovoljim.
Posto mi ne treba niko da objasnjava koliko je Borac dobio angazmanom Marka Jovanovica, koji je za Banjalucane bio odlican transfer u tom trenutku, pravi bingo (kada je Mare zdrav) i posto me ne interesuje misljenje o Vranjesu, Zakaricu, Zilkicu, Danilovicu, pogotovo ne o Melegu,
o Djordju Cosicu? Limiti?

Uzgred, ovo je i poslednji post na ovoj temi, pokajah se i sto ostavih post i ista napisah ovde.
Sta je pisac htio da kaze?

LeonProfessional
Kontakt:

Post Postao/la LeonProfessional » 11 maj 2021, 09:18

Danas bi Sarajevo moglo na prvo mjesto.
Realno, Sloboda im ne bi trebala napraviti problem kući. Ako se to desi onda i nisu za titule.
Borac dosta oslabljen. Cijela lijeva strana u defektu. I sigurno među boljim igračima prve postave, pa kad ti takvi igrači fale onda si baš oslabljen. Nisam siguran da u takvim okolnostima mogu dobiti Zrinjski. Ako dobiju onda stvarno svaka čast, prava su ekipa.

Ako Borac danas kiksne i Sarajevo zauzme prvo mjesto, mislim da je Sarajevo prvak. Ako Borac uzme, šanse za titulu im se dosta povečavaju.

Zanimljiv dan u PL.
Bit će i kmečanja :njanjanja:

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 11 maj 2021, 09:20

delko je napisao/la:
10 maj 2021, 14:31
donDondon je napisao/la:
10 maj 2021, 14:14
samo se treba zaliti,
dekretom bih zabanio da ekipa koja tek udje u ligu ne moze istu osvojit,jer to nisu cista posla :)
a i sta ce vam koji racku titula u BL ,elem ne volite drzavu,elem cete poispadati gdje god budete igrali,elem ste u vrhu dok je Vice
dajte je nama ionako godinama jedini igramo evropubolje za sve klubove sto vise Sarajevo dogura
Ala druze pa ti ces istrunuti od tolike pakosti xd nek pobijedi najbolji, a to sto su nas izbacili iz lige iako smo imali dovoljno bodova dok su i drugi bili u slicnim dugovima stvar je bivsih ljudi u vrhu BH fudbala. E sad kad se sve malo izmijenilo sad placete i jaucete. :)
ko god nije ispunio obaveze to treba izbacivati a bili vi ,zeljo ili neki treci,samo tako mzemo napredovati
veceras gubite titulu,sve je to unaprijed odredjeno ,malo da se digne hampa cisto da se ljudi spreme na jak borac koji ce biti dok je Vice tu a ove godine ce odustati pred sami kraj :) vi cete biti sretni sa drugim mjestom :geek: :wave:
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 11 maj 2021, 09:34

11 maj 2021, 07:43
Da se upisem na ovoj temi.
Pretpostavljam da ovde ima dosta dobrih poznavalaca igrackog kadra koji je prodefilovao ligom proteklih godina. Ligu sam pomalo pratio prosle sezone i za oko mi je zapalo par imena. Pa bih pitao druge forumase za misljenje o potencijalu tih igraca dugorocno:

Miljan Govedarica, 26 godina, iz Istocnog Sarajeva, clan Zrinjskog. Mislim da je imao problema i sa povredama. Moze li u jace lige/klubove, koji mu je domet?

Dejan Maksimovic, 25 godina, iz Nove Topole, clan Tuzla sitija. Isto pitanje, mada nije isti profil igraca, Govedarica je jaci, cvrsci, korpulentniji igrac.

Sulejman Krpic, 30 godina, iz Orasja, igra u Rumuniji. Gledao sam ga pre 7-8 godina u dresu Metalca iz Gornjeg Milanovca. Zasto taj igrac nije ostvario bolju karijeru, mislim da je imao itekako potencijala. Moderan spic-igrac.

Mladen Veselinovic, 28 godina, iz Doboja, clan Zeljeznicara. Odlican tehnicar od koga sam iskreno vise ocekivao. Vidim da je Zelja dosta los ove godine, mada je pitanje koliko su tu igraci odgovorni, a koliko stanje u klubu.

Damir Sadikovic, 26 godina, iz Hadzica, igra u Poljskoj. Prefinjen vezni igrac sa odlicnim pregledom igre. Igrac po mom ukusu. Da li moze dobaciti vise od poljske lige?

Bernardo Matic, 26 godina, iz Sinja, trenutno je u Santanderu. Misljenje? Upamtio sam ga kao odlicnog, polivalentnog defanzivca dok je igrao u SB.

Dario Rugasevic, 30 godina, iz Vinkovaca, vratio se u rodni grad. Potentan i iskusan levi bek koji mi se dopao u Zrinjskom. Zar za njega nije bilo mesta ni u jednom klubu u PLBiH? 2. HNL mi je nekako korak unazad.

Benjamin Tatar, 26 godina, iz Jablanice, trenutno u Saudijskoj Arabiji. Koliko jos moze da napreduje i ima li perspektivu/kvalitet da se ustali kao reprezentativac BiH?

Besim Serbecic, 23 godine, iz Gracanice, Rozenborg. Dopao mi se u dresu Sarajeva na poziciji stopera. Moze li da se nametne u norveskom velikanu? Mislim da ga se prerano otpisuje, s obzirom da se radi o jos uvek mladom decku na poziciji na kojoj se najduze stasava/sazreva.

Ima tu jos par zanimljivih igraca koje sam primetio, u Velezu mi se posebno dopao Mehmed Cosic, mlad fudbaler, desni bek, mislim da bi i on mogao postati vrlo zanimljiv igrac u perspektivi.

Kada su treneri u pitanju, jako mi se dopao sef struke Sirokog Brijega, Toni Karacic. Mislim da bi on mogao jos dosta da napreduje. Ima ono "nesto".

Ovde sam naveo par meni zanimljivih imena koji su tu negde na ivici. Ili su mogli vise, ili i dalje mogu, a izuzev mozda Tatara nisu igraci koji su bili konstantno u medijskom fokusu.
Hvala na odgovoru, ako ko odgovori, i ako moze bez klupskih/nacionalnih prepucavanja, to me ne zanima na ovoj temi. Pretezno me interesuju fudbaleri, s obzirom da je PLBiH kao i sve u komsiluku siromasna liga, razvojnog karaktera.

ahhahhahahhahhahhahahahahaha pa veselinovic u ovakvom zelji nije prvih 11 ahahhahahahahaahh,ovo je cisto bilo da se nesto napise haahaahhahhahahaah :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 11 maj 2021, 09:39

Ekipa koja večeras u 10 sati bude prva na tabeli je novi (stari) prvak.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 11 maj 2021, 09:47

Mislim da sam jedan od rijetkih koji niti ovdje niti na nasoj temi nisam ni analizirao, a nisam ni trazio neko opravdanje u svoj ovoj ujdurmi oko sudija i desavanjima oko odredjenih odluka na terenu...

Ali jednostavno ovo moram napisati...

Posto svi pokusavaju biti ironični prema navijacima Sarajeva kako kmece,placu,zale se,moram zaista upitati kako je moguce da donedavnom lideru prvenstva u 10 kola ne bude sudjen ni jedan jedini penal, a da ima najvise kartoniranih igraca...

Apsurd,nad apsurdima...

Pa eto ljudi se zale, pogrijesio je nije bio penal, pogrijesio je bio je penal, pa kako majku mu nikad greskom ne sudise Sarajevu kazneni udarac...

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 11 maj 2021, 10:02

Miljacka je napisao/la:
11 maj 2021, 09:39
Ekipa koja večeras u 10 sati bude prva na tabeli je novi (stari) prvak.
Novi-stari :kafa:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 11 maj 2021, 10:17

Ajmo šesterostruki šampionu, gazi exyu velikane!
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 11 maj 2021, 10:21

killafrommanilla je napisao/la:
11 maj 2021, 08:39
Denchi je napisao/la:
11 maj 2021, 08:33
Govedarica je bas dobar kad je zdrav, odlicno i protiv Utrechta igrao u evropi, ono lomi tekmu, medjutim svako pola godine je ozljedjen, ja bi dao nasa 3 lijeva krila za njega jer je prevaga na terenu..
Zar ne bi bio sedma opcija kod vas na krilu :mrgreen:
Pa bolji je on i kao rezerva od ovog sto imamo sad kao rezervu, jer imamo 2 krila koja ne jhebu defanzivne zadatke 5%, i jos dvojicu koja su jednostavno preglupi, bez obzira na to da igraju drugdje bili bi opet medju top 5 krila lige, npr. kod vas bi i Milanovic i Hebib i Jukic bili zvijezde ekipe....jos smo prodali Tatara a poslali Resica, cruza i imamovica na posudbe a rjesili se Sisica...

Dosta zna Govedarica s loptom, i zna preci covjeka i opucati fino, samo jbg ozljede....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 11 maj 2021, 10:25

Rigoletto je napisao/la:
11 maj 2021, 10:17
Ajmo šesterostruki šampionu, gazi exyu velikane!
Igraj do kraja! :clap: :bih:
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 11 maj 2021, 10:30

Devils021 je napisao/la:
11 maj 2021, 00:04
AngelDiMaria je napisao/la:
11 maj 2021, 00:00
Kad se na poluvremenu na kosevu bude pustala pjesma o ljiljanima i da te nije alija, a kad se u banja luci prestane na poluvremenu pustati sini zarko sunce sa kosovaci srpkinja je mene majka rodila, onda ce borac prestati biti cetnicki
Pa sarajevo na zvanicnom profilu cestita dan armije i ti sad pricas o mjesanju sporta i politike? Halo vojska armija, o cemu pricamo?
Cestitka legitimnoj organizaciji u drzavi nije isto sto i pustanje pjesama koje su u najmanju ruku ratnohuskacke.
Npr Zeljo je kaznjen zbog podrske generalu, a ne sjecam se da je borac za skandiranje noz zica srebrenica, za indiru radic i kosovske pjesme.
Nisu ti isti tasovi na vagi. O drugim aspektima zivota necu da pricam
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 11 maj 2021, 10:31

Lesh87 je napisao/la:
11 maj 2021, 09:15
11 maj 2021, 08:42
Lesh87 je napisao/la:
11 maj 2021, 08:00
Onaj kome je Karacic vrh trener i " ima ono nesto" je operisan od fudbala.
A i ti pobroja igrace, ne znam gdje ih iskopa samo.
Dobro, evo i za tebe pitanje da ti udovoljim.
Posto mi ne treba niko da objasnjava koliko je Borac dobio angazmanom Marka Jovanovica, koji je za Banjalucane bio odlican transfer u tom trenutku, pravi bingo (kada je Mare zdrav) i posto me ne interesuje misljenje o Vranjesu, Zakaricu, Zilkicu, Danilovicu, pogotovo ne o Melegu,
o Djordju Cosicu? Limiti?

Uzgred, ovo je i poslednji post na ovoj temi, pokajah se i sto ostavih post i ista napisah ovde.
Sta je pisac htio da kaze?
Pa misljenje o Djordju Cosicu

Po meni solidan, cim je onaj momak Sandre Afrike otiso radi njega, cudilo me samo sto nije ovaj Lucic (sad u Tuzla cityju) ostao u Borcu, jer mi nije Subic bas siguran i on je osjetljiv na povrede...

Inace Djordje dugo u klubu, i u nizim ligama igrao, mada mi ne djeluje sigurno na stoperu....mozda protiv slabijih moze proci....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

19BordoBijeli46

Post Postao/la 19BordoBijeli46 » 11 maj 2021, 11:12

Lesine se bune kada FK Sarajevo cestita legitimnoj armiji rođendan,a ne govore nista kada njihovi skandiraju ime ratnih zlocinaca ili noz zica... ili mozda kada se postavljaju zastave tzv. vrs. Dvostruki arsini.
A sad neka djeca mala porede se stalno s' nama

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 maj 2021, 11:24

Zrinjski ti si moja sreća Zrinjski ti si život moj nek se naša pjesma čuje ajde Zrinjski zabij gol oooooooooo
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 maj 2021, 11:26

MortemHz je napisao/la:
11 maj 2021, 11:24
Zrinjski ti si moja sreća Zrinjski ti si život moj nek se naša pjesma čuje ajde Zrinjski zabij gol oooooooooo
:opaopa:
Koševo Zapad

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 11 maj 2021, 11:32

Aj Borac aj vico aj ofsajd aj penal aj zuti kartoni za sarajevo! Aj navlacenje aj namjestanje. Samo nek placu dusmancici

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 11 maj 2021, 11:34

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 11 maj 2021, 11:45

jubitubi je napisao/la:
11 maj 2021, 11:32
Aj Borac aj vico aj ofsajd aj penal aj zuti kartoni za sarajevo! Aj navlacenje aj namjestanje. Samo nek placu dusmancici
Iskreno brate, ko vas yebe. Kakvi vi i dusmanluk. U slucaju neosvajanja titule (pu pu pu) puno teze ce biti istrpiti prcanja strumfova s posla, iz komsiluka i generalno zivota nego vasa podsmijavanja na forumu, tako da ne lozi se bezveze :thumbup:

Vjerujem da ce velikoj vecini strumfova nakon svega sto im se izdesavalo i s obzirom na situaciju u kojoj se nalaze nase neosvajanje titule biti ravno kao da su je oni osvojili.

Dobri u dobru
Zli u zlu

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 11 maj 2021, 11:49

Nesto sto kruzi po netu:

“ cisto onako raja nek zna, u sinocnjem cirkusu koji je nastao prilikom delegiranja sudija u NS BIH, doslo je do verbalnog okrsaja izmedju predstavnika hrvatskog i srpskog naroda(kako ovo ruzno zvuci), gdje je bivsi vojnik HVO Hrvoje Turudic, inace clan komiteta za delegiranje sudija(e cuj pripadnik HVO vodi fudbalsku premier ligu), javno, jasno i glasno ustao protiv delegiranja Luke Bilbije na utakmicu Borac - Zrinjski, cije bi delegiranje bilo oboreno, da Emir Pilav, nije podrzao prijedlog Roberta Zrilica(inace nekadasnjeg direktora Borca. znaci predsjednik saveza je nekadasnji direktor Borca, jedan od 3 delegata za delegiranje sudija je bivsi direktor Borca), te su preglasavanjem 2:1 bosnjacki i srpski clan komiteta za delegiranje sudija(ovo opet zvuci odvratno), preglasali Hrvoje Turudica te omogucili nastavak lakrdije koja se pokrenula od dolaska Vice Zeljkovica na mjesto predsjednika NS BIH.
po informacijama koje ja imam, Ivan Beus pokusava da stupi u kontakt sa Elmirom Pilavom, ali mu se isti ne javlja na telefon.
jedino sto "valja" u ovoj prici je da su se zateglni odnosi izmedju "srba" i "hrvata" u savezu, sto bi moglo valjati Sarajevu, dok ono sto ne valja ni Sarajevu ni bilo kome ko voli fudbal u ovoj drzavi je, da Emir Pilav je dokaz da potkupljivi balija je gori od ustase i cetnika, zajedno.”

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.